PreTXT
4th December 2003, 13:23
k, multzam Speedo
un link unde pot sa vad o oferta, specificatii, etc . ? nu am reusit sa gasesc nimic pana acum ...
cdan
5th December 2003, 14:44
hello, nu mai uita te rog cu SEGul. Contez pe parerea ta! Multzam!
gniv
7th December 2003, 23:04
Hmm.. Am citit tot threadul si nu ma pot abtine sa comentez
Lumea face apologia Sony. Eu nu as cumpara un televizor Sony in conditiile astea.
Exista doua motive pentru care cumpar brandname:
1. Performanta.
2. Calitate in constructie (deci fiabilitate).
In cazul televizoarelor mici (sub 70cm), nici unul din motive nu este valabil pentru televizoarele Sony. In primul rand, tehnologia necesara pentru a construi un astfel de televizor este cunoscuta de multi ani si foarte bine pusa la punct (chiar si ecranele plate). Practic nu mai exista inovatii in domeniul asta (inovatiile se fac la tv mari, hdtv, dar divaghez). Orice firma care isi da straduinta poate face televizoare la par cu ce exista pe piata. In al doilea rand, calitatea. Cumperi Sony pentru ca speri sa te tina o viata. Dar, dupa cum spunea Speedo (si cred ca e adevarat), componentele din televizoarele Sony de la noi sunt "declasate", subpar. Si atunci care este avantajul de a cumpara Sony? Tehnologie, nu, calitate, nu.
Eu personal am mai multa incredere in televizoarele facute in Coreea (LG, Samsung). Ei au investit imens in ultimii 10-15 ani ca sa se impuna pe piata, si-au crescut fiabilitatea ca sa concureze cu numele mari, iar la anumite produse sunt lideri de piata (eg, Samsung la display-uri LCD).
PS. Faptul ca tehnologia este matura si arhicunoscuta nu inseamna ca toate televizoarele sunt bune. Sunt destui escroci care fac rebuturi. Dar de aici si pana la a insista cu Sony e cale lunga si multi bani azvarliti...
PPS. N-am nimic cu Sony, ba dimpotriva, ii prefer cand este vorba de tehnologia noua; atunci merita banii.
arty
7th December 2003, 23:13
gniv: stateam si ma uitam ieri in bestbuy cu nevasta'mea la hdtv'urile plasma.... am inebunit..amandoi... pe bune.... sunt 8 branduri... sony, panasonic, tatung, sampo, pioneer, toshiba, rca si mitsubishii.. ma refer la cele de 50inchi ... toate au dvi... si sunt evident 16:9
durere.... serios....
asta e dilema mea mai noua.... de care
root
7th December 2003, 23:18
arty, serios, tu chiar ai da $15K pe asa ceva???
rz
7th December 2003, 23:40
Eu stiam de 8.000$... am vazut la altex
Sunt mai ieftine in Romania...
P.S. Chiar acum m-am uitat... Sanyo Plasma (80cm, dimensiunea ecranului) = 150.000.000 lei
Panasonic (107cm) = 210.000.000 lei
Ieftin, pe bune!
Din asta imi cumpar...
gniv
8th December 2003, 02:19
arty, fii atent la astea cu plasma. Zice-se ca nu au viata lunga. Adica din tehnologie, nu conteaza firma. Eu am vazut hdtv cu back projection excelente. Si nu-s decat $1500 (Sony chiar).
Dar eu tot proiectoare prefer. Becurile au viata scurta si-s cam scumpe, dar pentru vizionat filme sunt excelente. Mai pui un sistem de boxe 5.1 si esti la teatru. Si nici macar nu-i scump.
arty
8th December 2003, 02:39
stiu ca "se consuma" d'asta ezit.... sistemul 5.1 il am deja oricum... si il enjoy pe un screen de 3 metrii
cu proiector evident...
alea cu proiectoare le stiu..m'a impresionat unul care zice ca e "Lcd projector" ... se vedea excelent.... nu sunt tare scumpe... cam de la 12 la 15 sute.. normalele.. si ceva mai mult altele cu una alta....
cat tzine un bec dinala.. ca nimeni n'a stiut sa'mi zica.... dezavantajul la alea e ca sunt foarte mari si eu acum chiar n'ash avea unde sa'l pun. curand insa ma mut si am in consideratie unul....
moartea
8th December 2003, 02:53
Jur ca nu am vazut discutiile voastre decat dupa ce am postat
Ma gandesc sa imi iau si eu un proiector mai amarat pentru acasa de ceva vreme :
http://forum.softpedia.com/showthread.php?...4058#post164058
gniv
8th December 2003, 03:19
@moartea: InFocus X1 este popular printre astea ieftine. Uite aici un articol recent: http://www.hardwareanalysis.com/content/article/1645/
Pretul in state este sub $1000.
Iti recomand sa cumperi unul nou, pentru ca tehnologia in domeniu a avansat imens in ultimii ani. Astea noi au calitate/fiabilitate mult mai buna decat unele mai vechi si mult mai scumpe.
@arty: nu stiu cat te tin becurile la backprojection TVs, dar am vazut undeva opinii care spuneau ca tin mai mult decat un plasma tv (evident ca nu se compara cu un front projector, care se duce repede daca il folosesti pe post de tv).
Eu nu fac investitii mari acuma, ca s-ar putea sa plec in Rom mai incolo. Dupa aia ma socotesc eu ;p
root
8th December 2003, 19:27
La plasma display, fiecare pixel este in fapt o mica lampa cu descarcare in gaz (de genul tuburilor fluorescente) care se aprinde si se stinge intr-o secunda de un numar de ori egal cu frecventa de refresh. Mai corect e de fapt un pixel = 3 tuburi fluorescente (R,G,
. De aici rezulta ca sunt sanse foarte mari ca gniv sa aiba dreptate in privinta fiabilitatii.
rz, o mica rectificare, aici vazusem pe la 12K euro unul de 160cm parca. Da' nu mai stiu daca in pret era inclus si sistemul audio au ba...
rz
8th December 2003, 22:02
root,
Nici eu n-am fost la curent cu preturile la plasma, in Ro...
Am vazut ca poti cumpara unul bun (de un metru) cu ''numai'' 6.000$!
cdan
17th December 2003, 09:56
intrebare: cum fac rost de schema electrica, cod service si instructiuni service pt un SEG 3290?
RIO1976
19th December 2003, 10:26
Salut,
Zilele astea am o mare dilema. Am gasit niste baieti care vand televizoare Panasonic TX-29 PS2 cu 340 Euro (initial imi spusesera 280 $). Ei spun ca sunt noi si sunt aduse de afara. Avand in vedere ca pretul minim de magazin este 20 mil., pare o super-oferta. Aveti idee pot fi televizoarele astea cu defecte, ati auzit ceva de practici de-astea?
Ce parere aveti merita riscul? (mai ales ca nu imi ofera garantie)
Thanx
garbage
19th December 2003, 11:15
Originally posted by gniv
Hmm.. Am citit tot threadul si nu ma pot abtine sa comentez
Lumea face apologia Sony. Eu nu as cumpara un televizor Sony in conditiile astea.
Exista doua motive pentru care cumpar brandname:
1. Performanta.
2. Calitate in constructie (deci fiabilitate).
In cazul televizoarelor mici (sub 70cm), nici unul din motive nu este valabil pentru televizoarele Sony. .....
salut.
man, recunosc, poate ca-s batran si paranoic insa daca spui ca ai citit bine threadul, vei vedea de ce la un anumit pret nu s-ar merita decat un Sony declasat.
;ola;
cdan
19th December 2003, 11:34
vezi ca vind niste tipi la Timisoara SEG la 32" la 21 mil!!! EU am luat si e OK
Speedo
5th January 2004, 16:42
OK, hold on!
Ceva nou si interesant am aflat, este vorba de o relatare a unui insider de la Philips despre cum vand ei la METRO...
Mai exact, METRO cumpara de la Philips loturi de televizoare cu diferite defecte (cunoscute de Philips) si vandute in consecinta mai ieftin iar la contractul de vanzare METRO este obligat printr-o clauza sa specifice acest lucru la vanzare, dar, evident, n-o face, si clar ca le vinde, ca le da sub piata.
N-am acordat importanta barfei, mai ales ca era la o bere, 2, 3, dar iata mi-am adus aminte ca am dus un Sony cu diagonala de 72 la reparat dupa 3 ani de funcitonare si cand am ajuns la service m-a intrebat ala, " E de la Metro?", "Da!", "Ihi, au avut ei unele loturi cu un defect din fabricatie!".
Ce inseamna asta, ca etajul "tranzistorului" de putere nu era bine "condus" si ca uneori puteau apare suprasolicitari pe el si se sa arda, astfel ca cica numai faptul ca era made by Sony l-a facut sa tina 3 ani, Sony a remediat imediat problema, doar cateva sute de bucati au iesit asa si s-au vandut dupa cum vedeti la noi.
Avand in vedere ca televizorul Sony era la oferta, ca Philips la care s-a referit persoana respectiva era tot la oferta, tind sa cred ca cel utin produsele la "oferta" sunt buggy!!!!
Greets,
Speedo
Zetics
5th January 2004, 17:14
Io imi luai in primavara un Sony nu mai stiu codu, cam ce se gaseste in mod curent pe piata, KVT21 nu stiu cum, ceva de genul asta. Destul de bun, am mai pus eu parca un post in acest thread in care ziceam ca mai am un Samsung vechi care se ia la intrecere fara greturi cu noul Sony, ma refer la calitatea imaginii.
Ideea e alta. Tot am citit pe undeva pe acest forum cu meniul service la televizoare, asa ca evident ca m-a mincat in ... palma si am intrat si eu pe acolo. Ceea ce in esenta e un lucru bun, ca am putut sa mai iau din rosu, mi se parea ca e putin in exces. Dar däshteptul de mine am uitat sa notez undeva ce setari erau by default pe acolo, si mi-am bagat nasul pe la dimensiuni verticale parca, astfel incit acum cind trec in modul 16:9 ramine la fel ca la 4:3, cu exceptia unei usoare degradari a luminozitatii....
Nu ma deranjeaza, daca m-ar stresa probabil ca as putea sa o fac la loc,, dar nu e cazul, oricum 16:9 mi se pare o timpenie, nu inteleg la ce foloseste.
Ce am vrut sa spun: aveti grija though unde va bagati deshtele...
Cichin
11th January 2004, 18:30
pentru cine isi doreste un tv adevarat try Panasonic (lasts forever,culori super insa si pret pe masura)
popemi
16th January 2004, 21:56
mi-am tras vara asta un sony de la second de murea lumea, cu diagonala de 90cm ..ce sa mai super.A doua zi s-a si stricat, l-am dus inapoi si mi-am luat un Blaupunkt cu ecran drept,cu diagonala de 72.Vreau sa zic ca l-am forjat zi si noapte si tot n-are nici pe dracu' ..ce sa mai l-am nimerit si are niste culori excelente...aaa nu v-am zis de pret ...150$
brandonel
24th January 2004, 22:34
salut,
daca tot sunt atatia "eruditi" pa threadu' asta, as dori sa aflu si eu o parere despre un televizor Sanyo Widescreen de 32" (model 32FWN4). l-am vazut la altex cu 30 de milioane. mi se pare un pret excelent pt un televizor cu asemenea caracteristici. poate imi spune cineva ce televizor as putea sa cumpar PANA in 35 de milioane, dar sa fie neaparat WIDESCREEN.
merci.
vlase
26th January 2004, 08:16
Salut!
Doresc sa cumpar un TV 72 cm ecran plat
as dori sa stiu parerea voastra fata de urmatoarele modele:
PANASONIC TX-29PS2 ----------22 mil lei la Flanco sau 20.5 mil la mag Panasonic
http://www.flanco.ro/?action=viewProduct&id=892
SAMSUNG CW-29A8VDE -----------20 mil lei
http://www.flanco.ro/?action=viewProduct&id=4376
Philips 29PT5407 ------------ 19.5 mil lei la Metro (!)
http://uk.pricerunner.com/sound-and-vision.../166192/details
exista si alte modele de calitate comparabila si la pret comparabil? (max 22 mil)
Multumesc!
Speedo
27th January 2004, 10:20
brandonel si vlase, nu-mi pot exprima opinia personala despre modelele expuse de voi, pur si simplu nu le cunosc.
In alta ordine de idei, am luat ieri un Sony KV-21CT1 de 54cm flat, la oferta la Sony Center-uri, 12.295.000 Lei.
Imi place foarte mult, are culorile acelea calde si contrastul teribil oferit de tuburile Trinitron, imagine superba.
Remarc face-lift-ul la meniu, are si Romana, navigarea se face foarte bine, are control de rotatie a imaginii in functiile principale astfel nu mai este nevoie sa intrii in meniul de service.
Telecomanda este de tip nou, mai mica, dar perfect compatibila cu cea veche si invers.
Pretty nice one.
Greets,
Speedo
urban
29th January 2004, 14:22
Azi tre' sa cumpar un televizor si dupa o scurta privire pe oferta am ales un Sony KV29CL10K .. am deja un Sony KV-21FT2K de care sunt foarte multumit .. singurele diferente pe care le-am remarcat intre cele 2 modele fiind dimensiunea si tipul tubului (29" in loc de 21"), faptul ca este stereo si SmartLink (care inca nu m-am lamurit la ce foloseste). Daca aveti vreun feedback in legatura cu modelul acesta cu cat mai repede cu atat mai bine .. Motivele care au stat la baza deciziei au fost urmatoarele .. pretul (pana in 25 mil), dimensiunea tubului (29") si brand-ul (Sony). Daca aveti si alte propuneri chiar ar fi interesant de vazut ce optiuni ar mai fi (chiar si de la alte firme).
urban
29th January 2004, 14:25
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.