retele
Jan 15 2005, 23:13
QUOTE(LoveDemon @ Jan 15 2005, 17:24)
Chiar, Retele, merita macar 10% din banii aia Rainbow-ul ?
Rainbow era (este?) concurența lui Kirby (parcă să zic de Kirby că era mai performant, dar și mai scump), prea multe nu prea mai pot spune despre nici unul din ele, știu în tot cazul că Rainbow era cu filtru pe bază de apă, așa cum ar fi și ăsta de care vorbim în topicul de față (Thomas), și agenții Kirby aveau argumente împotriva acestui presupus avantaj al concurenței, dar nu mai țin minte cum era combătut...
Iar în ceea ce privește dacă merită sau nu banii, comparația ar fi de genul Rolls Royce versus restul lumii, cine-și permite, cumpără așa ceva și e (de obicei) mulțumit, cine n-are banii, evident ca râde cu lacrimi când aude de preț...
valentina
Jan 15 2005, 23:18
Buna James....mersi pentru raspuns..sunt putin dezamagita, imi pusesem speranta in el.
Ai facut bine ca "mi-ai deschis ochii"...trebuie sa-mi reiau cautarea prin magazine..poate totusi gasesc DeLonghi - Aqualand (aspiratorul propus de BERGERO).
Mersi mult.
valentina
Jan 15 2005, 23:43
James,
totusi, fac abuz de bunavointa ta...din trecerea in revista a site-ului, am observat ca dai sfaturi foarte bune..
poate ma ajuti si pe mine..imi poti recomanda un aspirator cu filtru de apa (maxim 10-12 mil)?
Mentionez ca nu sunt fițoasă, ci doar alergica la praf.
Bergero
Jan 16 2005, 15:40
Valentina, daca esti alergica la praf fa tot posibilul pt. a cumpara un aspirator cu filtru de apa. Va merita toti banii si vei constata singura rezultatele. Ca medic recomand tuturor pacientilor alergici sa faca un efort financiar (pt. ca astfel de aspiratoare sunt mai scumpe decit cele intilnite uzual pe piata!) si sa cumpere asa ceva. Cred ca este primul pas pentru a stapini rinita alergica sau astmul. Medicatia in aceste boli este uneori scumpa si daca nu se indeparteaza eficient alergenii nu-si are acelasi efect. Multi pacienti vor economisi bani pt. ca nu vor mai avea nevoie de medicatie (sau cel putin asa de des!)deci pe undeva va fi o compensatie! Si nu doar financiara! Ca sa nu mai vorbesc ca o rinita netratata corect se poate complica cu astm bronsic care, in opinia mea, este o boala grava!
In ceea ce priveste aspiratorul DeLonghi eu am fost (si sunt!) multumit de el. James, in general, manifesta reticenta fata de produsele fabricate in Italia cel putin in cazul masinilor de spalat! Nu stiu daca si in ceea ce priveste aspiratoarele are aceleasi rezerve! Din pacate oferta in astfel de aspiratoare este destul de saraca cel putin in magazinele de profil de la noi.
valentina
Jan 16 2005, 16:17
Ai surprins bine..problema
am o rinita alergica..care ma chinuie ingrozitor..
Solutia este - un aspirator scump dar bun (sper).
Voi cauta DeLonghi in mod special (am tot cautat pe internet..nu-l gasesc ..din pacate) ..daca nu gasesc iau Kirby sau Rainbow.
Mersi mult Bergero...
Bergero reticenta mea fata de produsele italiene este data de calitatea scazuta a celor mai multe marci si produse italiene.
DeLonghi e o exceptie de la regula e marca buna si toate produsele care le-am vazut si reparat au o calitate destul de buna.
Valentina nu pot sa-ti recomand un anume produs pentru ca nu prea am vazut asa ceva la noi, in schimb fata de ce s-a mentionat pana acum am vazut niste aspiratoare Dyson care un filtru special si o constructie mai ciudata.
Oricum la tine solutia este un aspirator cu apa sau mai sunt ceva aspiratoare cu hepafilter care ar trebui sa opreasca tot, dar si acela mai trebuie schimbat.
Pacat ca esti cam departe, poate iti gaseam aici ceva care sa te ajute.
valentina
Jan 17 2005, 10:40
Idei bune, sfaturi bune..prieteni buni
Continuati...
valentina
Jan 17 2005, 10:45
Apropo, Bergero...am gasit pe net DeLonghi..sunt incantata de prezentare, trebuie sa-l gasesc si in Bucuresti...sa ajung la Metro (Otopeni sau Militari)
Bergero
Jan 17 2005, 12:04
Sper sa-l gasesti si sa-mi spui care au fost efectele asupra starii tale de sanatate. Sunt convins ca vei fi mai mult decit ...incintata! Sfaturile pe care ti le-am dat s-au bazat (si!) pe propria mea experienta (din pacate sufar si eu de rinita alergica sau, mai bine spus, am suferit cindva!!!!)! Si asta ..culmea...rinita alergica e o boala cronica ...adica pe viata...Cit de importanta poate fi inlaturarea eficienta a alergenilor sau, pe romanerste, a prafului de casa! Ar fi minunat daca cit mai multi pacienti ar sti si ar face asta. Nu vreau sa fac o reclama pt. astfel de produse ..dar ele sunt cheia de bolta a tratamentului...dincolo de orice spray-uri, inhalatoare nazale (destul de scumpe!) ori alte tablete! Din pacare multi pacienti se chinuie ingrozitor pt. ca nimeni nu la spune acest lucru simplu! Succes si ...multa sanatate!
goguferaru
Jan 17 2005, 22:15
Sfatul meu NU Kirby sau Rainbow, de banii aia poti cumpara lejer o masina
Exista aspiratoare cu filtrare prin apa si romanesti, chiar la metro
Thomas asta ar cam fi ultima solutie, incertitudinea garantiei
ce fel de sac are aspiratoru asta?
valentina
Jan 18 2005, 17:19
Care din ele?
Ne incurcam in aspiratoare acum..
valentina
Jan 18 2005, 21:27
Pentru Bergero si James, in mod special.
Azi e ziua mea de nastere, implinesc 28 de ani. Sa va spun ce cadou am primit de ziua mea ??!
DeLonghi Aqualand 1500.
Acum o ora am fost dusa in Metro si l-am ales din raft. (Ai avut dreptate cu pretul = 10 milioane.
)
Chiar in momentul acesta filtreaza aerul din sufragerie.
Sunt super incantata atat de aspectul lui, cat mai ales de faptul ca deja respir mult mai bine..parca as fi la munte..
Multumesc mult pentru sugestii...
valentina
Jan 19 2005, 08:37
mai, da mancare face aspiratoru ASTA?
.....ASPIRA SI SUFERINTELE DIN SUFLET?
valentina
Jan 19 2005, 09:39
Ti-l dau sa faci o proba...apoi imi spui ...
Foarte dragut aspirator, nu am mai vazut acest model dar dupa parerea mea ar trebui sa fie foarte bun.
Sa ai parte de el si multa sanatate!
valentina
Jan 20 2005, 10:26
Mersi mult..
valentina
Jan 20 2005, 10:45
Si apropo de subiectul topicului...
in perioada cand ma interesam de Thomas...am sunat la firma care furniza astfel de aspiratoare...cea care a raspuns la telefon (care trebuia sa lamureasca cumparatorul)..nu era deloc informata despre caracteristicile acestui aparat...mi-a lasat un gust amar, mai ales ca..... comanda se facea prin telefon, fara sa-l vezi (doar ce ai vazut la TV)...
naspa...
Are cineva idee, un aspirator cu apa ar functiona intr-un mediu "greu"?. Ma refer la praf de ciment rezultat din gaurire/taiere.
Exista astfel de aspiratoare "industriale" dar pe langa pretul ridicat, mai ai nevoie si de saci care costa o gramada de bani.
Multumesc
P.S. Valentina, La Multi Ani si sa-l folosesti sanatoasa si cu placere
Se pot confectiona saci din panza si nu te mai costa o gramada de bani
QUOTE(James @ Feb 2 2005, 22:41)
Se pot confectiona saci din panza si nu te mai costa o gramada de bani

Problema tocmai asta este, ca prin sacii de panza trece praful...
De-aia ma gandeam ca poate un aspirator cu apa ar fi mai indicat in acest caz.
Ma intreb insa daca rezista.
lalexis
Feb 17 2005, 08:19
In primul rand bine v-am gasit pe toti. Sunt si eu un proaspat posesor de astm intermitent cu declansare la praf. Am citit topicul vostru si m-am lamurit in unele privinte. Vreau si eu un aspirator, dar nu ma pot hotari. Eu prefer Aqualand pentru toate avantajele descrise mai sus, sotia mea vrea Philips Triathlon. Ea spune ca asta si spala. Problema este ca am vazut ca are sac de praf. De unde deduc ca nu este cu filtrare in apa. In schimb, in toate magazinele, reprezentantii de vanzari spun ca este. Care este adevarul??
Daca are sac pentru praf atunci clar nu este cu filtrare prin apa. Logic!
Si dupa cum l-am vazut eu prin magazine este aspirator normal care poate sa aspire apa si poate spala cu apa, dar nu are sistem de filtrare a aerului prin apa.
Salut tuturor, eu am un Rainbow de cateva luni si sunt foarte multumit de el.Este advarat ca este scump dar zic ca merita.
QUOTE(xymzar @ May 6 2005, 11:26)
Salut tuturor, eu am un Rainbow de cateva luni si sunt foarte multumit de el.Este advarat ca este scump dar zic ca merita.
este adevarat ca este scump ... dar eu zic ca nu merita (am folosit unul-pt putina vreme):
1 - este foarte zgomotos
2 - este foarte incomod - perie foarte mare
3 - este ENORM de scump ... de 10 ori pretul unui aspirator bun ...
aaa...cu ce periferice l-ai luat?
solutii alternative se gasesc...si mult mai ieftine (iti raman bani si de masina sh)
dadosh:
1. ?
2. Confunzi peria cu electrobatatorul, care este intradevar mare, dar isi face bine treaba.
3. Care este aspiratorul bun si mai ieftin de 10 ori decat el:
- purificator aer
- spalatorul de covoare, gresie,geamuri
xdimensional
May 12 2005, 12:44
Am vazut ieri in Carefour un aspirator First (FA-5521) care spala covoare. Pretul era undeva pe la 1.5 milioane dupa ce ar fi fost redus de la 4.5 mil. Merita?
dadosh
May 12 2005, 20:39
QUOTE(xymzar @ May 9 2005, 08:39)
dadosh:
1. ?
2. Confunzi peria cu electrobatatorul, care este intradevar mare, dar isi face bine treaba.
3. Care este aspiratorul bun si mai ieftin de 10 ori decat el:
- purificator aer
- spalatorul de covoare, gresie,geamuri
x. Daca tu in ultima luna ai folosit aspiratorul macar 5 minute pentru purificat aerul ...eu fac cinste cu o naveta de bere....
y. Daca tu poti aspira dupa ora 22 (fara sa se auda la vecini sau in restul apartamentului.....) eu fac cinste cu a 2-a naveta de bere ... apropo eu am un aspirator Daewoo Quiet de peste 7 ani si nu am gasit unul care sa fie macar la fel de silentios...eu aspir si la 12 noaptea si nu se aude in camerele celelalte ... aaa.... si nici la vecini...
aspiratoare care spala covoare, gresie, geamuri sunt o multime ...preturi de la 6-12 milioane...
aspiratoare care purifica aerul....nu...dar eu am un aparat de purificat "SALIN" care e mult mai bun.....
electrobatator...am vazut la vreo 2 modele de Siemens...dar erau cam scumpe...10-15 mil...oricum....nu ajung la 50-60 milioane...
nu afirm ca aspiratoarele Rainbow sunt proaste...(si eu as vrea unul)...dar sunt mult prea scumpe si nu se justifica pretul...nici daca ar avea stema de mertan pe ele..."XYMZAR" tu cat ai dat pe al tau??
blueicon
May 30 2005, 06:40
Si eu sunt in cautarea unui astfel de aspirator.Cineva stie de unde pot achizitiona un aspirator Karcher 5500.Functioneaza tot pe principul filtrarii cu apa.
xymzar
May 30 2005, 15:15
Pentru dadosh:
- prima naveta de bere poti sa o dai ca il folosesc in fiecare zi ptr purificat
- da il folosesc si dupa ora 22 (stau la casa si nu deranjez pe nimeni)
- 2000 Euro
PS in legatura cu Salin, am auzit si eu de el, pe ce principiu functioneaza?
dadosh
May 31 2005, 22:00
QUOTE(blueicon @ May 30 2005, 06:40)
Si eu sunt in cautarea unui astfel de aspirator.Cineva stie de unde pot achizitiona un aspirator Karcher 5500.Functioneaza tot pe principul filtrarii cu apa.
aspiratoarele cu filtrare prin apa pe care l-am gasit eu sunt :
- rainbow - 2000-3000$ vezi aici : http://www.goodvac.com/RainbowE.htm
- delonghi wf1500e - 12.142.000lei vezi aici : http://www.emania.ro/Produs.php?SesiuneId=...orieIdLista=52&
- vortex aqua - 3.499.000lei vezi aici : http://www.magazin-electro.ro/aspiratoare-filtrareapa.htm (este si la metro)
si
- kartcher 5500 - aprox 12.000.000lei : http://www.galben-cleaning.ro/daten/aktion1.htm
pareri bune am auzit despre rainbow...dar este mult prea scump pentru mine, despre delonghi am mai auzit ceva de bine...despre vortex si kartcher nu am auzit si nici nu le-am vazut. Dati-va cu parerea...
pt xymzar :
- mi-e greu sa cred ca in fiecare zi folosesti aspiratorul pt purificarea aerului...asta inseamna ca-l scoti/bagi , speli zilnic....poate dupa o naveta de bere recunosti ca nu-l folosesti zilnic 
- da...aici ai dreptate...daca stai la casa...poti aspira dupa ora 22....pt asta meriti o bere ... nu o naveta...
salinul e o porcarioara de aparat , o cutiuta cu un ventilator de calculator de 12V pus la 9 V si 3 placi (parca) de vata imbibate in sare.... eu unul nu am vazut nici o modificare in evolutia starii fiului meu (este alergic si are si o bronsita cronica) ... asa ca nu pot sa-l recomand...dar pt cat costa merita incercat...
Am luat si eu un Salin sa vedem ce efecte are. Ma tot gandesc daca sarea din aer nu corodeaza.
blueicon
Jun 3 2005, 10:44
QUOTE(dadosh @ May 31 2005, 22:00)
aspiratoarele cu filtrare prin apa pe care l-am gasit eu sunt :
- rainbow - 2000-3000$ vezi aici :
http://www.goodvac.com/RainbowE.htm- delonghi wf1500e - 12.142.000lei vezi aici :
http://www.emania.ro/Produs.php?SesiuneId=...orieIdLista=52& - vortex aqua - 3.499.000lei vezi aici :
http://www.magazin-electro.ro/aspiratoare-filtrareapa.htm (este si la metro)
si
- kartcher 5500 - aprox 12.000.000lei :
http://www.galben-cleaning.ro/daten/aktion1.htm pareri bune am auzit despre rainbow...dar este mult prea scump pentru mine, despre delonghi am mai auzit ceva de bine...despre vortex si kartcher nu am auzit si nici nu le-am vazut. Dati-va cu parerea...
pt xymzar :
- mi-e greu sa cred ca in fiecare zi folosesti aspiratorul pt purificarea aerului...asta inseamna ca-l scoti/bagi , speli zilnic....poate dupa o naveta de bere recunosti ca nu-l folosesti zilnic

- da...aici ai dreptate...daca stai la casa...poti aspira dupa ora 22....pt asta meriti o bere ... nu o naveta...

salinul e o porcarioara de aparat , o cutiuta cu un ventilator de calculator de 12V pus la 9 V si 3 placi (parca) de vata imbibate in sare.... eu unul nu am vazut nici o modificare in evolutia starii fiului meu (este alergic si are si o bronsita cronica) ... asa ca nu pot sa-l recomand...dar pt cat costa merita incercat...
Am gasit si eu linkurile respective..ideea era sa spuna cineva care are ce si cum...?
QUOTE(blueicon @ Jun 3 2005, 10:44)
Am gasit si eu linkurile respective..ideea era sa spuna cineva care are ce si cum...?
Daca te intereseaza Rainbow, nu poti sa il iei decat prin agentii lor dupa o demonstratie la care treb sa inviti si niste prieteni
Am inteles ca daca il iei de afara nu iti asigura service in Romania nici contracost, nu stiu cat de adevarat este, pare ciudata politica lor.
draggos
Jun 4 2005, 14:36
QUOTE(James @ Jan 15 2005, 23:02)
Valentina daca este vorba de thomas-ul care apare la teleshoping eu zic sa-l uiti.
Este bun ca aspirator, dar este pur si simplu un aspirator vertical care aspira si apa, nu are tehnologie de trecere a aerului murdar prin apa.
Chiar daca este bun ca aspirator asta nu inseamna ca merita sa dai o gramada de bani pe ceva ce poti sa iei mult mai ieftin dintr-un magazin oarecare.
Care este diferenta dintre Thomas si DeLonghi?
De unde stii ca "nu are tehnologie de trecere a aerului murdar prin apa"?
Am vazut si in oferta de la Praktiker un aspirator: HydroDIO pe care se mentioneaza: "sac textil, rezervor apa/sampon".
Eu nu inteleg la ce foloseste rezervorul de apa daca are sac textil!?!
Sa inteleg ca si Thomas are sac textil?
Poate ma lamureste cineva ..
c_cris85
Jun 11 2005, 00:28
Marti intentionez s aiau un vortex. am vb cu aia at il aduc. Repede niste pareri, paote contramandez! Va multzumesc!
Miki69
Jun 11 2005, 00:51
QUOTE(draggos @ Jun 4 2005, 15:36)
Care este diferenta dintre Thomas si DeLonghi?
De unde stii ca "nu are tehnologie de trecere a aerului murdar prin apa"?
Am vazut si in oferta de la Praktiker un aspirator: HydroDIO pe care se mentioneaza: "sac textil, rezervor apa/sampon".
Eu nu inteleg la ce foloseste rezervorul de apa daca are sac textil!?!
Sa inteleg ca si Thomas are sac textil?
Poate ma lamureste cineva ..
Daca are rezervor apa/sampon inseamna ca stie si sa spele.
Aspiratorul Thomas cu apa NU are sac textil. Vezi reclama difuzata zilnic, dimineata, pe Antena 1. Oricum se pare ca nu e un produs de cea mai buna calitate.
c_cris85
Jun 13 2005, 02:37
Am si eu cateva intrebari:
Ce este un filtru HEPA?
Cum functioneaza?
La ce foloseste?
Multumesc!
HEPA is an acronym for "high efficiency particulate arrestant". Basically HEPA is a type of filter that can trap a large amount of very small particles that other vacuum cleaners would simply recirculate back into the air of your home.
True or absolute HEPA filters must pass a test to be considered HEPA worthy. True HEPA filters will have a serial number assigned to them if they are able to trap at least 99.97 percent of particles of .3 microns. These test results will be printed on the filter. True or absolute HEPA filters may be more expensive than other HEPA filters, but they must perform at a certain standard to receive the distinction of true or absolute HEPA.
c_cris85
Jun 15 2005, 02:23
am luat vortexu, merge super bine si seamana mult cu acel DeLonghi! Are si filtru HEPA, 1400 W si m-am convins ca aeru tras pe tub trece prin apa
. Sa vedem acum daca da rezultate. Bafta tutror
Asta e:
Courage
Jun 22 2005, 10:56
Si eu am prb cu praful si alergia..
Am acasa si la fima mai multe aparate Vortex de purificat/ozonificat/ionizat aerul si sunt ff. multumit de ele.
Costa 2.5 mil insa face banii. Filtrele se schimba anual, iar cel din dormitor merge non stop pe Auto...
Cum este cu acest Vortex ?
Face banii ?
Sa dau 10 mil pe Delonghi nu imi surade...
Vortex e o firma chineza care face niste produse ff. ieftine, insa care par a fi relativ bune.
Eu am purificatoarele, iar o ruda aspirator de un an si e multumita...
Courage
Jun 22 2005, 17:57
Vortex poate parfuma aerul ?
Daca pui in apa o solutie care parfumeaza aerul binenteles ca se poate.
Exista si pentru aspiratoarele normale un fel de betigase parfumante sau pastile care se introduc in sac.
c_cris85
Jun 22 2005, 22:38
Eu am pus parfum de aromaterapia si miroase f frumos dupa. Eu zic ca asta isi face banii...Filtru HEPA nush la cat timp se schimba. Mi-e frica doar sa nu trag vreo pietricica sau moneda care sa fisureze rezervorul. In rest, pare destul de fain!
Courage
Jun 28 2005, 09:09
Am fost sa iau Vortex, insa in Metro nu mai aveau si in Selgros mai era doar unul: dupa "studii intense" am ajuns la concluzia ca e dintr-un plastic casabil si care nu inspira rezistenta la lovituri...
Nu gasesc insa nimic Delonghi pe care sa-l pipai.
Exista magazin e prezentare?
valentina
Jun 28 2005, 13:06
Buna Courage.
Eu am pipait si cumparat aspiratorul DeLonghi de la Metro Otopeni. Langa el pe raft, era si "celebrul" VORTEX, insa chiar daca era mai ieftin...nu mi-a inspirat incredere nici mie.
Du-te acolo poate gasesti.
Eu sunt foarte multumita de el. Problema alergiei in casa a disparut complet. Singurul inconvenient la DeLonghi este faptul ca trebuie sa spal vasul dupa fiecare folosire
(dar asta se intampla cu toate aspiratoarele care folosesc apa drept filtru).
P.S. ai fost entuziasmat de Vortex, cum am fost eu de Thomas....
Bafta la cumparaturi!
Apollo
Jun 28 2005, 15:02
QUOTE(Courage @ Jun 28 2005, 09:09)
Am fost sa iau Vortex, insa in Metro nu mai aveau si in Selgros mai era doar unul: dupa "studii intense" am ajuns la concluzia ca e dintr-un plastic casabil si care nu inspira rezistenta la lovituri...
Nu gasesc insa nimic Delonghi pe care sa-l pipai.
Exista magazin e prezentare?
Am vazut acel model de aspirator De Longhi la MediaGalaxy in Mall. Costa aproape 15 milioane lei, dar impresia pe care mi-a lasat-o a fost foarte buna.
Courage
Jun 28 2005, 18:57
QUOTE(valentina @ Jun 28 2005, 13:06)
Buna Courage.
Eu am pipait si cumparat aspiratorul DeLonghi de la Metro Otopeni. Langa el pe raft, era si "celebrul" VORTEX, insa chiar daca era mai ieftin...nu mi-a inspirat incredere nici mie.
Du-te acolo poate gasesti.
Eu sunt foarte multumita de el. Problema alergiei in casa a disparut complet. Singurul inconvenient la DeLonghi este faptul ca trebuie sa spal vasul dupa fiecare folosire

(dar asta se intampla cu toate aspiratoarele care folosesc apa drept filtru).
P.S. ai fost entuziasmat de Vortex, cum am fost eu de Thomas....
Bafta la cumparaturi!

Cat costa in Metro jucaria Delonghi ?
valentina
Jun 29 2005, 08:09
In ianuarie 2005 am dat pe el 10 mil....acum nu mai stiu...zicea cineva ca in Mall e 15.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.