Despre Aspiratoare
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24

LED

Si ideea este...?
kiphtea69
Ideea e (probabil) ca la o utilizare domestica nu ai nevoie de cine stie ce marci si mai ales de cine stie ce scoruri.

Mtz
Pai puii mei, mai aveti putin si dati pe un aspirator cat pe o plasma. Eu am o casa normala si prima data era sa iau un aspirator lde 69 lei, dar m-am gandit cum sa scap de faza cu sacul. Ala de carpa e enervant ca te murdaresti la golirea lui, aia de hartie sunt scumpi si stai cu stresul poate nu mai gasesti sac.
Mai aveam prin buzunare 250 de lei, asa ca mi-au ajuns la fix.
Acasa mai aveam 2 aspiratoare: unu' rusesc, functional dar cam pe duca, pe care nu l-am aruncat ca astept faza cu stransul de electrice si inca unu cu sac textil de vreo 4 ani care nu mai mergea din cauza ca are vreun fir intrerupt pe dinauntru. Asta ma enerva ca avea si o roata sarita.
Asa ca am luat 1.000 lei si am plecat la cumparaturi, deci banii nu-s problema. Dupa diverse cautari mi-am luat:
- un monitor LCD Philips care era la oferta cu 500 de lei. Imi trebuia neaparat LCD pentru ca ma dureau ochii foarte tare de la vechiul CRT.
- de vreo 250 mi-am luat tot felul de chestii care imi trebuiau prin casa
- cand am gasit aspiratorul care mi-a placut (mai vazusem unul la 200 de lei dar nu mi-a placut) aveam banii la fix.

Daca imi cumparam cele de mai sus fara sa chibzuiesc as fi ajuns pe la 2.500 - 2.700 de lei.

Acum nu ma mai dor ochii, am aspirator fara sac numai ca nu scrie pe el Samsung sau Philips (doar pe monitor). Promit ca atunci cand o sa castig 1.000 lei pe zi o sa imi iau unul de firma.

Si stati linistiti cei care aveti aspiratoare scumpe, ca nu va consideri nici fraieri, nici snobi. Foarte bine ca va luati lucruri de calitate (dar nu snoabe) si sa le folositi cat mai mult si cu placere. La mine conteaza prioritatile si in functie de castig imi stabilesc prioritatile. La faza cu LCD si aspiratorul cred ca am luat cea mai buna decizie. L-am testat si sunt foarte multumit de el. Enervant este faptul ca dureaza destul de mult curatatul si unui om prea chibzuit (nu e cazul meu nono.gif ) i s-ar parea mare consumul de apa. Asa ca ar trebui sa astepti sa se murdareasca toata casa ca sa dai cu el, ca tot pierzi 10 minute cu spalatul si consumi un butoi cu apa.
Aspira foarte bine si chiar a venit vecina de sub mine biggrin.gif suparata ca i-am aspirat curentul electric de la lustra din sufragerie. naughty.gif Atat de buni suntem: eu si aspiratorul de 18. Pardon de 1800W. laugh.gif

enjoy,
Mtz
Hansolo
Mtz, sa-l stapanesti sanatos si fara incidente. Eu unul nu am recomandat la nimeni sa cumpere ce am cumparat eu. Ba am un prieten care castiga de vreo 4 ori mai mult ca mine si a cumparat un aspirator de 2 ori mai ieftin, dar nu l-am considerat nici calic nici fraier... fiecare are prioritatile lui.
Eu unul nu am bani sa cumpar o casa (am apartament, dar nu vreau sa aud de credite), masina am de firma (ca altfel n-as fi gasit necesar) asa ca bag in ,,scule". Scule care nu ma astept sa tina 10 ani, la 4ani deja se schimba tehnologia (aiurea, la aspiratoare n-a evoluat).
Daca eram in Bucuresti musai cumparam cu sac S-bag, e cel mai ,,curat" iar saci gasesti se pare destui si la pret bun.

Ca tot ai spus de offtopic cu alte scule, si eu am cumparat acum 4 ani un monitor Neovo de 19" care m-a costat... 30mil. Cum insa e bun productiv, intr-un an s-a amortizat (laolalta cu alte achizitii) iar acum s-a cam bulit (un contact imperfect, trebuie sa-i car din cand in cand cativa pumni) si cere altul... dar n-am gasit inca inlocuitorul perfect (musai ecran glossy).
Hansolo
QUOTE (Neohori @ Sep 29 2008, 21:09) *
O abureala a firmelor ca sa te faca sa-l cumperi , de ce ? uite un mic exemplu : cei care aveti in intretinere un autoturism la 15k de km spalati filtrul sau il schimbati ? este exact acelasi lucru si la aspiratoare . Pe vremuri apuse se practica la dacii suflatul filtrului cu aer comprimat dar si asta era o solutie de compromis . Microporii din filtru odata ce se spala isi schimba caracteristicile , trecerea aerului este mult mai anevoioasa si apare diminuarea puterii de suctiune a motorului , cine nu crede sa testeze practic wink.gif
numai bine

Hmm, uite eu te-as contrazice partial la problema asta. La vechea masina (o Corolla) un filtru de polen costa peste 1,5mil si in 5000km se imbacsea destul de mult (nu era alb ca originalul). Drept pentru care am zis ca poate merge spalat, l-am pus intr-o cadita cu apa calda si detergent omogenizat si l-am lasat 1 noapte, dupa care am scos namolul, l-am spalat si l-am lasat la uscat. A fost ok, decat sa schimb 2 filtre in 15k, am refolosit unul... nu a scazut sensibil puterea.
Daca te referi la filtrul de aer motor (30RON) ala never ever nu as face asa ceva, m-am certat cu mecanicii care spuneau ca merge doar suflat...

Similar la aspirator, filtrul de iesire HEPA nu cred ca e mare problema daca-l speli delicat. N-as face rabat insa la filtrul motor (ala e un burete si se poate cica spala) si ma gandesc serios la filtrul de intrare (am bagless, cred ca stii la care ma refer) daca ar merita vreodata spalat.
sly_d
ma vad si eu postand pe aria asta.

am facut geniala miscare sa cumpar un aspirator Electrolux accelerator cu filtru Hepa.
problema e acuma, ca dupa mai multe spalari, nu mai are nici pe departe aceeasi eficienta de la inceput.
am sunat la service sa vad daca au filtre si stupoare: in 2-3 saptamani vine pe comanda din Germania la cca 180 RON - 2 bucati!

stie cineva o solutie mai rapida si eventual mai ieftina!?

PS: la pretul asta de filtre pai cumpar tot cate un aspirator "no name" la 1 milion jumate si il schimb la 3-4 luni!
LED
@sly_d

Nu, nu ai alternativa. 80-90 ron, cam asta e pretul unui filtru HEPA.

Aqua9
QUOTE (Hansolo @ Oct 5 2008, 21:12) *
Hmm, uite eu te-as contrazice partial la problema asta. La vechea masina (o Corolla) un filtru de polen costa peste 1,5mil si in 5000km se imbacsea destul de mult (nu era alb ca originalul). Drept pentru care am zis ca poate merge spalat, l-am pus intr-o cadita cu apa calda si detergent omogenizat si l-am lasat 1 noapte, dupa care am scos namolul, l-am spalat si l-am lasat la uscat. A fost ok, decat sa schimb 2 filtre in 15k, am refolosit unul... nu a scazut sensibil puterea.
Daca te referi la filtrul de aer motor (30RON) ala never ever nu as face asa ceva, m-am certat cu mecanicii care spuneau ca merge doar suflat...

Similar la aspirator, filtrul de iesire HEPA nu cred ca e mare problema daca-l speli delicat. N-as face rabat insa la filtrul motor (ala e un burete si se poate cica spala) si ma gandesc serios la filtrul de intrare (am bagless, cred ca stii la care ma refer) daca ar merita vreodata spalat.

Salut Hansolo !
Neavand somn , m-am apucat sa citesc despre aspiratoare - pasiunea mea ...Am citit majoritatea experientelor prea putin fericite pe care le-ai avut cu impricinuitele aspiratoare, in dorinta de a-ti curata casa eficient si civilizat. Problema aspiratoarelor e veche de 100 de ani , de cand s-au inventat -pentru ca e problema principiului de functionare - filtrare aer prin sac . COLMATAREA SACULUI CU PRAF blocheaza aerul si ... pa curatenie. Cei 2000W vor produce vid gratis dar ingrasa factura de curent.
Filtrul de apa e mai bun... numai sa determini aerul sa treaca prin apa si nu pe deasupra. Asta o faci prin intermediul unui separator centrifugal.Parintii mei au un astfel de aspirator Rainbow din 1998 si am observat acest fenomen la el - alt principiu de functionare. O palarie de bani dar, sincer ,mi-a placut foarte mult de la inceput -asa ca m-am specializat in domeniu. Succes
LED
QUOTE (Aqua9 @ Oct 11 2008, 03:57) *
COLMATAREA SACULUI CU PRAF blocheaza aerul si ... pa curatenie. Cei 2000W vor produce vid gratis dar ingrasa factura de curent.

Tocmai de aceea, probabil tot acum 100 de ani, omenirea a decis sa faca un alt mare pas: sa goleasca sacul de praf, eventual sa il schimbe.
Neohori

Lucrind mai demult la firma de reparatii electrocasnice in timpul liber cu colegii ne apucam de "inventi" si una din lucrarile noastre speciale a fost tocmai aceasta filtrare prin apa . Ce am facut : am luat un aspirator normal cu filtrare prin apa pe care am facut diferite teste si cel mai eficiant filtraj l-am obtinut (sa nu rideti) cu un ciorap.... cum? pe stutul de intrare in aspirator am legat un ciorap de flotir la care am taiat virful , deja era ca o teava din tesatura nu rigida ,in interiorul aspiratorului am adaptat o pompa de spalare , cea care pompeaza apa in peria aspiratoarelor cu spalare, si un inel cu diuze prin care trecea ciorapul. Apa sub presiune era orientata pe ciorap in asa fel incit sa-l mentina ud ca particulele mici de praf sa nu poata iesi iar mizeria grosiera mergea prin ciorap pe fundul bazinului in care era tot apa . Pompa trebuie sa fie destul de puternica mi se pare ca avea 300bari , sau asa ceva . Din toate testele facute a obtinut 99 puncte din 100 , dar am abandonat idea pentru uz casnic datorita complexitatii tevaraielor , diuzelor , avea timp de folosire limitat de capacitatea bazinului in care se pompa permanent apa , de ciorapi nu era problema biggrin.gif
Parerea mea personala este ca tot aspiratorul clasic cu sac este cel mai bun DAR sa se tine cont de schimbarea sacului la timp ! Intradevar sunt persoane alergice care au nevoie de un sistem mai special de filtrare , dar marea majoritate folosesc cu succes aspiratoarele clasice .
numai bine
Lyvyoo
De cateva zile am luat Kompresorul de la LG (902HT), cu 730RON. Inainte avusesem un ETA de la Domo, cu sac textil.
Cu siguranta ca o mare parte din cei 730RON inseamna si munca de design, unul deosebit de altfel. Marketingul a mai adaudgat si un sunet cand il bagi in priza si uite asa, daca esti mai sensibil, ajungi sa te indragostesti de un aspirator inainte de a-l vedea la treburi grele si sa-l recomanzi imediat tuturor! (nu e cazul meu, doar analizam tactica LG).
Comanda pe maner este intradevar utila, scutindu-te de cei cativa km de alergat pana la butoanele de pe aspiratoarele clasice.... Cu cat ridici mai mult potentiometrul acela de pe comanda manuala cu atat incepe sa traga mai tare..si mai tare... deja il depasise pe cel vechi in putere, apoi am ridicat la ultimul nivel si mi-a adunat intr-un minut o gramada de praf si scame, compactate apoi in rezervorul lui.
Accesoriul principal de aspirare (partea care sta pe jos mereu ) are o optiune de folosire (sau nu) a periei incorporate. Interesant este ca peria actioneaza activ. La aspiratorul vechi cand coboram peria doar se coborau niste peri. Aici se coboara un intreg sistem care odata activat scoate un sunet de motoras care antreneaza o perie foarte eficienta in adunarea mizeriei! Are o combinatie de lamele de cauciuc, plastic, textil care aduan tot. Totusi aici i-am gasit un defect: invartindu-se, aduna mizeria si o transmite mai departe in teava pt aspirare. Insa la par nu s-au gandit baietii de la LG. Invartindu-se, peria nu face decat sa incalceasca parul de pe jos in jurul ei. Eu nu am animale de casa, este vb doar de firele de par normale(mai ales de femeie) care se depun pe jos... Chiar o sa intreb chestia asta la LG. Practic ele nu sunt aspirate si incolacite de-alungul periei si sunt foarte greu de desprins pt ca s-au inodat si intre ele dar si de lamelele si perii sistemului.... Asta ar primul si cred singurul inconvenient observat... deocamdata!
Am mai avut o mica dezamagire, nu stiam cum e cu filtrul asta HEPA si am crezut ca nu mai am in casa mirosul acela de aspirator... Din pacate este din plin, dar, adevarat, un miros fara praf si alergeni!
Sa vedem cand il voi folosi mai mult cum se compacteaza praful in bolovani - practic asta e mandria lui! Mai revin cu impresii...
adris1919
am citit cateva pagini din cele 26 si n-am reusit sa trag o concluzie. Mi se pare mie sau ideea generala e ca cele mai bune aspiratoare sint marca IDEAL, facute pe principii vechi si solide?
Eu nu reuseam sa ma decid intre filtru HEPA si filtrare prin apa, iar acum sa ma intorc la clasicul sac de panza sau hartie?
Chiar nu mai stiu ce sa fac.

HEEEELP!
LED
QUOTE (adris1919 @ Oct 12 2008, 19:23) *
Eu nu reuseam sa ma decid intre filtru HEPA si filtrare prin apa

Nu iti inteleg dilema. Filtrarea prin apa NU are absolut nicio legatura cu filtrarea antibacteriana.
daniel78
Seara buna!

Va rog sa ma ajutati cu un sfat...zilele astea am ramas fara aspirator. biggrin.gif
Am un apartament de 4 camere...nevoi extraordinare nu am legate de capacitatea sacului, insa ma intereseaza sa fie fiabil. Cu alte cuvinte consumabile la preturi decente (daca Doamne fereste se strica) si mai presus de toate...sa se strice dupa muuuulti ani! biggrin.gif
Aaaa si ce m-ar mai interesa este sa fie cat mai silentios. Am un bebe de cateva luni si il mai folosim si pe post de accesoriu la Batista bebelusului (un sistem atasat aspiratorului care ajuta la desfundarea nasucului celor mici...care nu stiu sa-l sufle).

Am tot citit aici si am ajuns la concluzia ca cele mai bune sunt cele cu sac si cu filtru HEPA lavabil.
Pe de alta parte cand cea mica o sa inceapa sa mearga de-a busilea o sa imi trebuiasca ceva care sa si spele...Sunt in dilema! Nu am citit vreo parere buna despre un aspirator care sa si spele.

As avea de ales (din cauza unei promotii) intre aspiratoare marca Bosch sau Siemens.

Ce ma sfatuiti?
Hansolo
QUOTE (LED @ Oct 11 2008, 07:45) *
Tocmai de aceea, probabil tot acum 100 de ani, omenirea a decis sa faca un alt mare pas: sa goleasca sacul de praf, eventual sa il schimbe.

Bine spus... scurt si la obiect. thumbup.gif
Aqua9, cum nu am reusit sa gasesc nici o referinta clara la specificatiile unui Rainbow (ca si Zass, ascund asta), am reusit sa evit o teapa ca pret dublu. De ce teapa? Pai aceeasi idee, poate Rainbow o aspira mai bine, dar la capitolul curatire dupa aspirare e un cosmar (adica sa speli rezervorul dupa fiecare aspirare. Plus zgomotul...

Nehori, interesant experimentul si cred ca intr-adevar asa ar fi trebuit sa functioneze o filtrare prin apa ca sa fie ok. Presiunea de care e nevoie la pompa spune insa tot...
Lyvyoo, nu inteleg la ce miros de aspirator te referi. La mine singurul miros dubios a fost cel de la filtrul de motor, naiba stie de ce l-au facut mirositor... am cautat inebunit la inceput ce miroase ciudat (parca a ars) si buretele ala e de vina. Sunt curios, ai gasit unde este filtrul pe care trebuie sa-l cureti regulat? Nu ma refer la filtrul de motor nici cel de evacuare...

Daniel, cel mai bine e sa le asculti tu. Dupa mine Philips sunt mai silentioase decat Bosch sau Siemens. Vezi daca alegi varianta cu sac musai sa fie S-bag!
plimbaretul
QUOTE (daniel78 @ Oct 17 2008, 23:02) *
Seara buna!

Va rog sa ma ajutati cu un sfat...zilele astea am ramas fara aspirator. biggrin.gif
Am un apartament de 4 camere...nevoi extraordinare nu am legate de capacitatea sacului, insa ma intereseaza sa fie fiabil. Cu alte cuvinte consumabile la preturi decente (daca Doamne fereste se strica) si mai presus de toate...sa se strice dupa muuuulti ani! biggrin.gif
Aaaa si ce m-ar mai interesa este sa fie cat mai silentios. Am un bebe de cateva luni si il mai folosim si pe post de accesoriu la Batista bebelusului (un sistem atasat aspiratorului care ajuta la desfundarea nasucului celor mici...care nu stiu sa-l sufle).

Am tot citit aici si am ajuns la concluzia ca cele mai bune sunt cele cu sac si cu filtru HEPA lavabil.
Pe de alta parte cand cea mica o sa inceapa sa mearga de-a busilea o sa imi trebuiasca ceva care sa si spele...Sunt in dilema! Nu am citit vreo parere buna despre un aspirator care sa si spele.

As avea de ales (din cauza unei promotii) intre aspiratoare marca Bosch sau Siemens.

Ce ma sfatuiti?

ambele marci sunt ok, insa acum depinde de model. De obicei daca sunt si ceva mai dotate (ex: HEPA) sunt si facute in Germania, deci clar o sa te plictisesti de el pana se strica biggrin.gif ; Pentru Siemens, poti verifica site-ul lor pentru gama de aspiratoare
mam2008
Buna dimineta tuturor!
PRECIZEZ DIN CAPUL LOCULUI CA NU DORESC SA FAC RECLAMA NICICAREI FIRME SAU PRODUS, FOLOSESC DENUMIRILE DOAR PT. INFORMAREA CORECTA!!!

Am ceva vreme de cand prospectez piata de aspiratoare, in speranta de a achizitiona cel mai performant, fiabil, rezistent pt. termen lung, acoperitor ca paleta de functii (aspirare in apa, spalare suprafete:parchet, covoare, tapiterii, spalat geamuri, improspatare aer locuinta etc.) desigur si cel mai bun pret!
Marturisesc ca am citit tot ce s-a scris pe forumuri despre asta, am selectat pana la urma si cateva modele si producatori pt. a nu cadea in derizoriu cautand mereu si fara sa ma dotez cu vreo unul pana la urma.
Ca multi dintre voi, in 35 ani de gospodarit, am schimbat pana acum vreo 4-5 bucati, din care ultimul cu filtru hepa Ufesa...garantie 3 ani, motor de 2000WA, insa nu mi-as mai dori unul asemanator. S-a topit pur si simplu carcasa, desi nu l-am folosit niciodata fara sa am grija sa-i curat filtrul la timp..sa-l spal! Am aflat de la services ca motorul isi face racirea prin acel filtru, iar la cea mai mica incarcare cu particule de praf, nu mai reuseste sa raceasca corespunzator.
Am vazut pe viu la Selgros acum 4 zile - e in oferta, exista si pa youtube reclama cu Thomas Twinn TT Aquafilter...cel mai nou produs al lor, am citit referinte bune si despre Kirby Sentria, am vazut reclama video...am solicitat si un demo, sper sa vina cineva!
Am vazut deasemenea si Zelmerul 619, la Media Galaxy dar, nu-mi place forma-marimea-si greutatea, am citit tot si vazut si reclama la Rainbow tot pe you tube, cineva mi-a zis ca au parintii sai si-s multumiti, am vazut si citit si despre Delphin...etc..
Am vizat mai ales acele produse care sunt cu traditie si stiu sa faca tot ce tine de o curatenie completa!
Trebuie si chiar va rog sa ma credeti ca sunt in mare dificultate!!!
Nimeni nu da dovada de transparenta totala in detalierea perforamntelor produselor lor, toti dar absolut toti, isi lauda produsele ca "fiind singurele brevetate sau premiate sau cu certifacare anitialergice"etc...
Nici un producator nu vorbeste despre dezavantaje!

Asadar va implor pe voi, cei care intrati frecvent pe forum si sunteti dotati, aveti si folositi un astfel de sistem complet de facut curatenie, sa ma sfatuiti sincer, ce anume sa achizitionez, in ce masura distribuitorii autorizati ai lor vand si in rate aceste produse sau doar cash!?

Poate va intrebati cum sa am incredere in ce imi relatati, sa iau de bun?
Da am incredere!
Plec in primul rand de la premisa, ca nimeni nu-si pierde vremea sa dea referinte bune despre un produs de care nu este multumit pe deplin!
Va rog mult sa veniti cu detalii, sigur nu sunt un caz izolat si cred ca si altii ca mine ar dori sa afle mai multe detalii dinainte sa cumpere, pt. a se proteja impotriva "tepelor"!
Multumiri anticipate!
Zi faina va doresc tuturor! excl.gif
plimbaretul
QUOTE (mam2008 @ Nov 3 2008, 09:07) *
Buna dimineta tuturor!
PRECIZEZ DIN CAPUL LOCULUI CA NU DORESC SA FAC RECLAMA NICICAREI FIRME SAU PRODUS, FOLOSESC DENUMIRILE DOAR PT. INFORMAREA CORECTA!!!

Am ceva vreme de cand prospectez piata de aspiratoare, in speranta de a achizitiona cel mai performant, fiabil, rezistent pt. termen lung, acoperitor ca paleta de functii (aspirare in apa, spalare suprafete:parchet, covoare, tapiterii, spalat geamuri, improspatare aer locuinta etc.) desigur si cel mai bun pret!
Marturisesc ca am citit tot ce s-a scris pe forumuri despre asta, am selectat pana la urma si cateva modele si producatori pt. a nu cadea in derizoriu cautand mereu si fara sa ma dotez cu vreo unul pana la urma.
Ca multi dintre voi, in 35 ani de gospodarit, am schimbat pana acum vreo 4-5 bucati, din care ultimul cu filtru hepa Ufesa...garantie 3 ani, motor de 2000WA, insa nu mi-as mai dori unul asemanator. S-a topit pur si simplu carcasa, desi nu l-am folosit niciodata fara sa am grija sa-i curat filtrul la timp..sa-l spal! Am aflat de la services ca motorul isi face racirea prin acel filtru, iar la cea mai mica incarcare cu particule de praf, nu mai reuseste sa raceasca corespunzator.
Am vazut pe viu la Selgros acum 4 zile - e in oferta, exista si pa youtube reclama cu Thomas Twinn TT Aquafilter...cel mai nou produs al lor, am citit referinte bune si despre Kirby Sentria, am vazut reclama video...am solicitat si un demo, sper sa vina cineva!
Am vazut deasemenea si Zelmerul 619, la Media Galaxy dar, nu-mi place forma-marimea-si greutatea, am citit tot si vazut si reclama la Rainbow tot pe you tube, cineva mi-a zis ca au parintii sai si-s multumiti, am vazut si citit si despre Delphin...etc..
Am vizat mai ales acele produse care sunt cu traditie si stiu sa faca tot ce tine de o curatenie completa!
Trebuie si chiar va rog sa ma credeti ca sunt in mare dificultate!!!
Nimeni nu da dovada de transparenta totala in detalierea perforamntelor produselor lor, toti dar absolut toti, isi lauda produsele ca "fiind singurele brevetate sau premiate sau cu certifacare anitialergice"etc...
Nici un producator nu vorbeste despre dezavantaje!

Asadar va implor pe voi, cei care intrati frecvent pe forum si sunteti dotati, aveti si folositi un astfel de sistem complet de facut curatenie, sa ma sfatuiti sincer, ce anume sa achizitionez, in ce masura distribuitorii autorizati ai lor vand si in rate aceste produse sau doar cash!?

Poate va intrebati cum sa am incredere in ce imi relatati, sa iau de bun?
Da am incredere!
Plec in primul rand de la premisa, ca nimeni nu-si pierde vremea sa dea referinte bune despre un produs de care nu este multumit pe deplin!
Va rog mult sa veniti cu detalii, sigur nu sunt un caz izolat si cred ca si altii ca mine ar dori sa afle mai multe detalii dinainte sa cumpere, pt. a se proteja impotriva "tepelor"!
Multumiri anticipate!
Zi faina va doresc tuturor! excl.gif

cred ca toti cautam super-extra, produsul care sa indeplineasca absolut toate doleantele si ceva extra pe deasupra si sa mai fie si accesibil ca pret.
Probabil tocmai de aceea a aparut - media ponderata: stabileste-ti exact ce anume vrei, cat de important este acea caracteristica (inclusiv pretul) si noteaza - vezi ce iese.
Ca sa primesti si niste raspunsuri mai concrete - poate spui si exact ce anume cauti - asa poti primi si niste raspunsuri mai concise. De aici am downloadat un ghid de alegere (beneficii) aspiratoare - poate fi un punct de start pentru cautarile tale
LED
QUOTE (plimbaretul @ Nov 3 2008, 16:48) *
De aici am downloadat un ghid de alegere (beneficii) aspiratoare - poate fi un punct de start pentru cautarile tale

Sa fim seriosi, nici macar o gluma buna nu se poate numi acel "ghid". In primul rand pentru ca face referire la propriul brand, care, intre noi fie vorba, este mediocru la capitolul asta.
mam2008
QUOTE (plimbaretul @ Nov 3 2008, 16:48) *
cred ca toti cautam super-extra, produsul care sa indeplineasca absolut toate doleantele si ceva extra pe deasupra si sa mai fie si accesibil ca pret.
Probabil tocmai de aceea a aparut - media ponderata: stabileste-ti exact ce anume vrei, cat de important este acea caracteristica (inclusiv pretul) si noteaza - vezi ce iese.
Ca sa primesti si niste raspunsuri mai concrete - poate spui si exact ce anume cauti - asa poti primi si niste raspunsuri mai concise. De aici am downloadat un ghid de alegere (beneficii) aspiratoare - poate fi un punct de start pentru cautarile tale

Multumesc mult, inca o lectura serioasa nu strica! Marturisesc ca am tratat cu seriozitate si maxim interes site-ul recomandat, am facut si testul...insa din pacate nu-i nimic acolo din ce caut eu!
Sorry, doresc sa si spele nu mai vreau cu sac si nici cu recipienti pt. colectare praf, chiar daca m-am regasit in grafic pt. cele mai puternice motoare!!!
Ei nu au produse care sa spele, inafara de Siemens VM10300 - Aspirator cu spalare "3 in 1"dry & more 1400 W (pe care l-am vazut si pe raft) nu au o alta varianta similara ca si functii!

Astept totusi poate cineva doreste sincer sa intervina cu alte pareri...
Reiterez:
La modul cel mai serios, fac un apel la cine are un produs similar cu ce imi doresc eu:

Vreau un aspirator de calitate, diferit de cele cu sac traditionale sau recipient colector de praf, sa aspire praful in apa, sa spele tot ce are omul atat pe jos in casa, (covoare-parchet-gresie) cat si tapiteria mobilierului, la nevoie chiar si geamuri sau faianta, sa lase un aer proaspat, (toate cele detinute pana acum au scos miros specific)
Trebuie sa nu cantareasca f. mult, sa poata fi usor de utilizat, silentios, sa lase in urma impecabil.
Nota:
In magazinele de specialitate, aproape toti vanzatorii respecta politica firmei...sa determine clientul sa cumpere imediat!
Interesul meu insa e sa fac o achizitie f. buna mie si celor care eventual il vor mai utiliza!

Multam fain!

QUOTE (LED @ Nov 3 2008, 17:07) *
Sa fim seriosi, nici macar o gluma buna nu se poate numi acel "ghid". In primul rand pentru ca face referire la propriul brand, care, intre noi fie vorba, este mediocru la capitolul asta.

Strangeri de mana!
Unul din principiile de baza ale marchetingului...succesul este conditionat de modul de prezentare si promovare a prosuselor din colectie!

Subscriu!
Hansolo
S-a mai spus aici, un aspirator cu filtrare in apa e cea mai proasta alegere. Intretinere incredibil de greoaie (la fiecare aspirare trebuie sa speli recipientul de apa si filtrul de protectie), filtrare indoielnica (doar o parte din praf e retinut de apa, o parte de filtrul de protectie, si cea mai mare parte iese in aer). Si vorbesc din proprie experinta, am reinvatat fizica fluidelor la modul practic...
Idem cu spalatul, Rainbow are un batator special care chiar curata, dar e departe de a fi silentios si comod (ca sa nu spunem de ieftin). Cele mai ieftine stropesc cu sampon si nu faci decat sa manjesti mizeria (praful udat se ,,lipeste" de covor, nu se aspira).
Parerea mea (din ce am citit prin forumurile de specialitate, prin publicatii, etc) e ca un aspirator cu sac hepa-sealed e de departe cea mai buna solutie.
Dar fiecare cu parerea lui...
a21alex
Sincer va spun ca am citit si recitit acest thread, si nu doar acesta, de nenumarate ori... Concluzia e aceeasi la care au mai ajuns si alti colegi de forum ... rezultat zero. Nu m-a convins niciun model de aspirator desi mi-am format o parere cam despre ce doresc.
In decurs de vreo 6 saptamani, pana acum 10 zile, am studiat piata si am decis in cele din urma.
DeLonghi Pentavap!
Din start spun ca se poate si mai bine...
Am avut chiar si o prezentare Rainbow de care am fost multumit, este pur si simplu senzational separatorul la acest aparat. Plus ca mai toate componentele sunt de inspiratie aeronautica, adica mare parte din componente sunt din materiale folosite la avioane la fel si anumite principii de functionare. In fine, apucasem sa dau comanda la domo punct ro, la Delonghi Pentavap, ca altfel as fi luat Rainbow-ul chiar daca detest asa zisul lor principiu prin care scoti aparatul la un pret mai mic, un principiu asemanator cu cel MLM. Una peste alta, mai multe recomandari o mai mare reducere la aparat si alte asemenea promotii de care nu am timp.
Revenind la Pentavap, va pot spune ca nu-l recomand celor care detesta rutina. Am noroc ca sunt o fire calma, rabdatoare pentru ca altfel nu as rezista. Dupa fiecare aspirare se desface aspiratorul se curata, se spala ustensilele, rezervorul(galeata), filtrul de poliuretan ce inveleste zona de aspirare a motorului, care am inteles din cartea tehnica ..... ca pur si simplu se deterioreaza daca nu se spala temeinic dupa fiecare folosire, mizeriile actionand prin bacterii si alte dracovenii ce se ascund in apa mizerabila, la deteriorarea acestuia. In plus chiar si pe mine ma dispera, asta dupa ce am vazut Rainbow-ul, ce greoaie e procedura de golire a apei. Practic bolul de colectare si filtrare a mizeriilor nu se detaseaza, ramane pe soclu aspiratorului, foarte greu de manevrat, iti trebuie ceva forta mai ales atunci cand acest rezervor e mai plin. O alta nemultumire e aceea ca de fiecare data cand apa depaseste nivelul maxim care nu e precizat pe acel bol niciunde sau daca apa e prea spumoasa, aspiratorul scoate apa si pe la garnituri dar si pe la evacuarea aerului care se presupune ca ar trebui sa fie aer purificat in proportie de 99,99%. Pana m-am prins de jmecherie a trebuit sa spal si peretii care au fost toti spoiti pe unde a trecut Delonghi-ul meu..... Ca sa nu mai spun de sacul de nervi pe care mi i-am facut... In momentul acela singura solutie e sa arunci apa din rezervor, sa speli filtru si sa pui apa curata fara detergent.... Enervant, stiu...... Cam asta e povestea acestui aspirator in partile lui negative. Am dorit sa le punctez pentru ca am vazut ca mai toti isi lauda produsul cumparat. Eu personal nu-s multumit in totalitate si m-a costa si 1400 lei. Inca de cateva ori pe`atata si strangeam de un Rainbow.... cam nesimtit de umflat pretul oricum!
Una peste alta, trec peste toate si pot spune ca il recomand ca face treaba, daca puteti trece peste inconvenientele prezentate mai sus.
Reprezentanta DeLonghi am chiar la mine in oras asa ca daca mai am nevoie de service, Doamne feri` sau de ustensile la el... Am sunat si pot avea orice, mai putin DETERGENT lichid, care in cartea tehnica este numit, putin spumant, stiu ei de ce... biggrin.gif pentru ca chiar daca in rezervor am mai putin de 2 litrti de apa pentru filtrare dar am spuma multa, scoate apa dupa cum v-am spus mai sus. Si sunt chiar in dilema.... nu stiu de unde sa iau. In zona este Kaufland, Real, Praktiker, Careefour Expres, Trident, Plus, Profi, Penny Market si alte magazine, supermarket-uri ce au si detergenti. Niciunde nu am gasit detergenti speciali pentru astfel de aspiratoare. Nici macar reprezentanta DeLonghi in Romania nu stie de unde as putea procura ceea ce mi se pare total inadmisibil.....
Voi cei ce mai aveti asa ceva cu ce spalati? Ca detergentul care a venit odata cu aspiratorul, nu mi-a ajuns ,,nici macar pe o masea,, biggrin.gif
LED
Am scris si cateva pagini mai in spate (asta ca tot ai citit si recitit topicul), cauta Yplon cu spumare redusa.
a21alex
M-ar ajuta foarte mult daca mi-ai spune si d eunde l-as putea lua.... sau comanda pe net.
LED
Stiu ca in Carrefour aveau la un moment dat. Insa cu siguranta nu as stii ce magazine sunt in Hunedoara. wink.gif
Reclama
Nu te mai enerva. Pastreaza-ti energia pentru Saptamana Recordurilor. Detalii aici.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.