LED
14th September 2008, 18:34
QUOTE (annaderol @ Sep 14 2008, 13:03)

Putere 1300 W
1300W si filtrare prin apa? Jaleeeeeee. Cat despre curatatul cu aburi...e pentru consumatorii de teleshopping.
annaderol
17th September 2008, 00:46
Va multumesc mult. Tocmai vroiam sa arunc si eu 13 milioane si chiar nu am bani de aruncat!
Chestia cu aburi ma incanta pentru ca ma gandeam ca asa se distrug sigur acarienii !
Acum trebuie sa ma reorientez.
O zi buna !
Doctor_Blade
21st September 2008, 19:38
Uite cum intru si eu in joc. Recunosc ca nu am apucat sa citesc tot topicul ci l-am luat mai de la coada pentru ca primele posturi sunt din 2003 an ce mi se pare cam departe de ce este acum pe piata.
De ce intru in joc? Pai simplu. Sunt in cautare de un aspirator dar nu stiu acum ce sa aleg.
Din cate am gasit pe net, explicatii, pareri pro si contra, trebuie sa recunosc ca nu prea m-am lamurit cum sta problema intre aspiratoarele clasice cu sac si cele fara sac, si exclud din aceasta comparatie asa zisele "aspiratoare cu filtrare in apa".
Facea cineva o scurta comparatie cu marca Dyson, acum prezente si in Romania. Trebuie sa recunosc ca Dyson este intr-adevar un revolutionar in domeniu si nu cred ca putem sa-l blamam pentru ceea ce a facut atata timp cat el a fost primul care a adus in discutie acest principiu, fara sac. Sunt de acord ca poate multe lucruri mai sunt de facut ca sistemul lui sa functioneze perfect.
Acum revin la problema postului si intreb si eu pe cei ce folosesc, au folosit sau au vazut pe la prieteni rude cele doua tipuri de aspiratoare (cu sac si/sau fara sac) si care sunt opiniile lor, pro si contra fata de aceste modele.
Ar fi tare bine pentru toti cei care dorim sa achizitionam un aspirator nou sa putem decide care este cel mai bun pentru noi.
Daca cineva poate sa faca o comparatie pertinenta, il rog sa o faca.
Nu uitati ca marea majoritate vor incerca sa cumpere ceva care sa reflecte calitatea si pretul versus durata de utilizare.
Sincer eu nu doresc sa dau 1.400 Ron pe un aspirator care sa-l folosesc odata pe saptamana pentru app.100 metrii patrati de apartament.
Neohori
21st September 2008, 20:13
Doctor_Blade , filtrarea prin apa este doar o amagire , practic filtrul hepa din interior retine micro particulele de praf iar schimbarea lui este costisitoare depinzind de marca . Aspiratoarele clasice cu sac de-a lungul timpului si-au dovedit eficienta , costul de achizitionare si de intretinere. Pe piata exista o gama variata de marci dar trebuie sa fi atent la : ce accesorii ai la el , ce tub de racord foloseste ( cu comanda la mina sau clasic pe corpul aspiratorului) , volumul util al sacului cu cit mai mare cu atit mai bine , minim 3 filtre de praf , motor cu putere peste 1300W reali (nu 6000W ireali , ca la pocnitori) . Am mai spus acum ceva vreme despre aspiratoarele noastre romanesti , sunt foarte reusite si au accesorii la un sfert de pret fata de cele straine dar, intradevar stau prost la capitolul design , nu arata ca un robotel sau ca o broscuta
dar daca te faci ca nu le vezi rezultatul final este acelasi ,ca fapt divers aspiratoarele karcher folosesc motoare cu turbina de electroarges .
La filtrarea prin apa trebuie avut in vede ca trebuie golit si spalat containerul de apa dupa fiecare aspirare din simplul motiv ca apa cu mizeria in 2-3 zile se impute si face muslinte . Omul doreste sa faca o curatenie care sa tinda spre absolut ceeace cred ca nici la nasa nu se poate , 1-2 gonococi tot mai zburda si prin camerele sterile . In concluzie cumpara un aspirator cit de cit de firma + sa respecti daca se poate ce am mentionat mai sus , sa fie clasic , broscuta sau robotel ....
numai bine
sigfrid
22nd September 2008, 19:15
Vreau sa cumpar un aspirator fara sac, dar vreau sa fie foarte bun.
Dupa ce am citit pe forum si am cautat pe net si prin magazine m-am gandit sa cumpar Electrolux Twinclean Z8225.
Caracteristicile sunt:
- Putere maxima motor (W): 1800
- Filtru motor: Auto-curatare
- Filtru evacuare: Filtru lavabil HEPA H12
- Aspiratie maxima (kPa): 27
- Debit maxim aer (l/s): 32
- Nivel de filtrare (mg/m³): 0,0012
- Nivel zgomot aspirator complet (dB(A)): 79
- Consum de energie (kWh/24h): 250
Va rog sa-mi spuneti daca credeti ca acest aspirator este bun, daca nu ce imi recomandati.
Lyvyoo
23rd September 2008, 13:42
Salut!
Merita aproape 90ROn in plus LG Kompressor 902HTMQ fata de 902HT doar pt ca are filtrul HEPA13, in loc de 12???? Nu ar fi decat o diferenta de marime a filtrului din raspunsul celor de la LG Customer Service.
stighi
24th September 2008, 08:29
Siemens VM 10300 (Pret DOMO.ro: 648,95 lei) vs Philips FC 6843 (Pret Metro : 832 lei)
Ambele aspiratoare au si functia de spalare. Care din ele are raportul Pret/Calitate mai bun ?
Alte opinii despre fiecare in parte.
Multumesc
Hansolo
24th September 2008, 19:32
QUOTE (sigfrid @ Sep 22 2008, 20:15)

Vreau sa cumpar un aspirator fara sac, dar vreau sa fie foarte bun.
Dupa ce am citit pe forum si am cautat pe net si prin magazine m-am gandit sa cumpar Electrolux Twinclean Z8225.
Caracteristicile sunt:
- Putere maxima motor (W): 1800
- Filtru motor: Auto-curatare
- Filtru evacuare: Filtru lavabil HEPA H12
- Aspiratie maxima (kPa): 27
- Debit maxim aer (l/s): 32
- Nivel de filtrare (mg/m³): 0,0012
- Nivel zgomot aspirator complet (dB(A)): 79
- Consum de energie (kWh/24h): 250
Va rog sa-mi spuneti daca credeti ca acest aspirator este bun, daca nu ce imi recomandati.
Eu cred ca e foarte bun, dar e bine sa te uiti si tu la el. Principiul (iar de verificat practic) de curatare al filtrului mi se pare destept, mai destept decat la aspiratorul meu.
Toate aspiratoarele fara sac au un filtru care trebuie curatat periodic. La cele mai ieftine e mai nasol, cu periuta, la cele mai evolutate e mai igienic.
QUOTE (Lyvyoo @ Sep 23 2008, 14:42)

Salut!
Merita aproape 90ROn in plus LG Kompressor 902HTMQ fata de 902HT doar pt ca are filtrul HEPA13, in loc de 12???? Nu ar fi decat o diferenta de marime a filtrului din raspunsul celor de la LG Customer Service.
Aia sunt bolovani daca spun ca diferenta dintre filtre e doar de marime. Parerea mea e ca merita daca filtrul e si lavabil, desi mai mult de 4 ori nu poate fi spalat, din cate stiu.
LED
24th September 2008, 21:35
QUOTE (Hansolo @ Sep 24 2008, 20:32)

Aia sunt bolovani daca spun ca diferenta dintre filtre e doar de marime. Parerea mea e ca merita daca filtrul e si lavabil, desi mai mult de 4 ori nu poate fi spalat, din cate stiu.
Totul tine de etanseizare. Spaland filtrele regulat se ajunge la pierderea acestei proprietati. Diferenta dintre HEPA 12 si 13 este data de capacitatea de filtrare, nu de dimensiuni - btw, ambele au aceeasi marime.
Si pentru cine nu stie, Philips a dezvoltat filtre impreuna cu Gore. Acelea sunt filtre cu adevarat lavabile.
stighi
25th September 2008, 08:26
Siemens VM 10300 (Pret DOMO.ro: 648,95 lei) vs Philips FC 6843 (Pret Metro : 832 lei)
Ambele aspiratoare au si functia de spalare. Care din ele are raportul Pret/Calitate mai bun ?
Alte opinii despre fiecare in parte.
Multumesc
kiphtea69
25th September 2008, 08:50
Prietena ma tot bate la cap ca i-ar trebui un aspirator d-ala mic, de mana. Ma intereseaza sa fie destul de puternic, cu o autonomie rezonabila si daca se poate nici foarte scump. Imi puteti recomanda ceva ? Are cineva un model si-si poate exprima ofurile legate de el sau laudele aduse lui ? Multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri.
Lyvyoo
25th September 2008, 11:54
QUOTE (LED @ Sep 24 2008, 22:35)

Totul tine de etanseizare. Spaland filtrele regulat se ajunge la pierderea acestei proprietati. Diferenta dintre HEPA 12 si 13 este data de capacitatea de filtrare, nu de dimensiuni - btw, ambele au aceeasi marime.
Si pentru cine nu stie, Philips a dezvoltat filtre impreuna cu Gore. Acelea sunt filtre cu adevarat lavabile.
Stimate Domnule, Ambele aparate au specificatii identice, mai putin filtrul HEPA. Modelul 902HTMQ foloseste un filtru HEPA13 de generatie mai noua care are un diametru putin mai mare, automat face o purificare mai buna a aerului decit filtrul HEPA12 folosit de modelul 902HT. Diferentale nu sint foarte mari, doar putin imbunatatite, ambele filtre HEPA avind posibilitatea de purificare a aerului in procent de 99%. Va dorim o zi buna! Serv Relatii cu Clientii LGE Ro.
LED
25th September 2008, 12:14
Capacitatea de filtrare nu este data de dimensiunea fizica a filtrului ci de structura membranei.
Iar procentul de filtrare poate ajunge pana la 99,97% in cazul HEPA 13 (HEPA 12 avand 99,5%). Dar iti garantez ca in conditiile in care pe respectivele modele LG nu exista si etanseizare HEPA (HEPA sealing) procentul teoretic/practic nu este atins.
Lyvyoo
25th September 2008, 12:20
Atunci e clar ca cei 900ROn in plus pot ramane in buzunar!
LED
25th September 2008, 12:43
Daca tinem cont ca vorbim despre utilizare casnica, nicidecum in laboratoare de cercetari biologice
, atunci da, celor 90 ron li se poate gasi alta destinatie.
kiphtea69
25th September 2008, 13:54
QUOTE (kiphtea69 @ Sep 25 2008, 09:50)

Prietena ma tot bate la cap ca i-ar trebui un aspirator d-ala mic, de mana. Ma intereseaza sa fie destul de puternic, cu o autonomie rezonabila si daca se poate nici foarte scump. Imi puteti recomanda ceva ? Are cineva un model si-si poate exprima ofurile legate de el sau laudele aduse lui ? Multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri.
Anyone ?
LED
25th September 2008, 14:16
Pentru ce are nevoie de acel aspirator? Daca e vorba de frimituri e ok, daca doar cauta niste dimensiuni foarte reduse si crede ca poate curata o casa cu el, atunci nu.
Daca totusi se hotaraste la un aspirator de mana, sa-l ia pe cel cu cea mai mare putere exprimata in Volti.
Neohori
25th September 2008, 21:19
Siemens are accesori mai ieftine iar Philips mai scumpe . S este mai galagios iar P mai silentios . Dupa ce se termina curatenia daca nu vezi cu ce s-a aspirat si spalat nu-ti dai seama cu ce aparat a fost facuta .
Cumpara-l pe cel care iti face cu ochiul ambele fiind calitativ ok , diferentele le-am spus - atit si nimic in plus . Aici http://forum.softpedia.com/index.php?showt...5619&st=360 gasesti pe larg totul despre cele doua aspiratoare .
numai bine
Hansolo
27th September 2008, 17:30
QUOTE (LED @ Sep 24 2008, 22:35)

Stiam ca diferenta e data de capacitatea de filtrare. Ma enerveaza stupizenia celor de la LG Service ca diferenta e data de dimensiuni.
Apropo de filtre Hepa lavabile, din cate stiu eu cele de la Philips si Electrolux specifica o durata maxima in care filtrul poate fi spalat. La altii (Samsung parca) nu mai spun nimic, parca filtrul ala poate fi spalat la infinit...
LED
29th September 2008, 14:17
QUOTE (Hansolo @ Sep 27 2008, 18:30)

Apropo de filtre Hepa lavabile, din cate stiu eu cele de la Philips si Electrolux specifica o durata maxima in care filtrul poate fi spalat. La altii (Samsung parca) nu mai spun nimic, parca filtrul ala poate fi spalat la infinit...
Undeva in jur de 5-6 spalari.
Samsung nu specifica pentru ca nu ar avea ce. Oricum nu tine la multe spalari.
Lyvyoo
29th September 2008, 14:26
Spalarea aceasta ce inseamna? O scurta clatire manuala cu apa calda? O spumare cu detergent apoi clatire? O spalare cu rufele in masina automata?
LED
29th September 2008, 16:47
Spalare, ca si termen, e fortat. Clatire e mai bine spus. Cu detergent nici atat...
Gradul de imbacsire (nu am gasit alt cuvant
) ar trebui sa fie oricum mic, altfel iti pui problema eficientei intregului sistem de filtrare. Filtrul de iesire ar trebui sa faca doar "selectia" finala.
Neohori
29th September 2008, 20:09
QUOTE (Lyvyoo @ Sep 29 2008, 15:26)

Spalarea aceasta ce inseamna?
O abureala a firmelor ca sa te faca sa-l cumperi , de ce ? uite un mic exemplu : cei care aveti in intretinere un autoturism la 15k de km spalati filtrul sau il schimbati ? este exact acelasi lucru si la aspiratoare . Pe vremuri apuse se practica la dacii suflatul filtrului cu aer comprimat dar si asta era o solutie de compromis . Microporii din filtru odata ce se spala isi schimba caracteristicile , trecerea aerului este mult mai anevoioasa si apare diminuarea puterii de suctiune a motorului , cine nu crede sa testeze practic
numai bine
LED
29th September 2008, 21:57
Am scris ceva mai sus despre Gore. Cine nu crede sa testeze practic.
Mtz
5th October 2008, 02:25
Wow, vorbiti pe aici de aspiratoare de 1.000 lei, nush ce filtre Hepa, etc. Eu mi-am luat un aspirator cu filtrare prin apa pe care am dat 235 lei la metro. Germatic ii zice. E atat de cunoscut, ca nu apare nici cu Google.
Are 1800W si e albastru metalizat.
enjoy
Mtz
Daca te crezi tare in calculatoare, inscrie-te la Saptamana Recordurilor aici.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.