Despre Aspiratoare
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24

Lyvyoo

Sa inteleg ca intr-un buget de maxim 7mil, cea mai buna varianta ar fi kompressorul de la LG? sau se poate merge pe laudatul samsung SC7060 cu o economie de 3mil??
LED
Ce anume il face pe sc7060 atat de laudat? 400W putere de aspirare...imi vine sa rad. Nu stiu unde or fi masurat ei, dar la perie cu siguranta nu.

Hansolo
Animalul meu e FC9229.
Mersi LED, la chestia electrostatica nu m-am gandit, desi nu vad cum se electrizeaza tocmai partea de sus. Faza cu acumulatul in partea superioara apare cand volumul de praf din partea inferioara depaseste ca sa spun asa un sector de 1/8; in loc sa se aseze uniform pe fundul vasului gunoiul se compacteaza intr-un tot care ajunge pana sus. Poate la asta te refereai, ca se electrizeaza praful si face un conglomerat?
Din punctul asta de vedere am apreciat LG Compressor, chiar compreseaza/compacteaza gunoiul si nu depaseste in inaltime acel disc.

Lyvvyo, e greu de spus. Strict tehnologic LG pare mai ,,destept", insa ce ma nedumereste e ca am cautat manualul pe net si nu l-am gasit, iar in cel tiparit la prietenul meu nu spune de curatarea filtrului de retinere praf (asta e un filtru inainte de filtrul motor care trebuie curatat la un interval regulat). N-o avea decat filtrul de motor (spongios), desi mi se pare cam ciudat...
Anyway, cand cumperi un aspirator bagless uita-te neaparat cum cureti de usor si cat de des filtrul ala, fiindca daca se infunda trebuie schimbat, si daca nu se gaseste te kaci in aspirator (mult mai usor gasesti un sac decat un filtru, parerea mea).
Pe de alta parte mai sunt si aspecte mai putin cunoscute. Unii pe Amazon spuneau ca le-au cazut rotile la LG, altul pe Emag se plangea ca s-a stricat plasticul la Samsung... nu cred ca sunt fabulatii, trebuie sa vezi ce piese sunt supuse uzurii de intretinere si cat de rezistent e plasticul (preferabil metal).
LED
Folosesti Autoclean-ul? In mod normal ar trebui sa o faci dupa fiecare utilizare. Sunt curios daca se mai aduna praful sus in conditiile astea.

Hansolo
Folosesc autoclean-ul, evident dupa fiecare aspirare. Nu m-ai inteles, nu praful fin se acumuleaza, mai degraba se face ca un cocolos mai mare in loc sa se depuna doar pe fund uniform. Ce e interesant e ca acumularea e doar pe partea din fata a cilindrului, ca si cum ar fi un ,,opritor" pe cilindru si scamele se agata de el.
Acum habar nu am de mecanica prafului, poate sunt naiv ca imi imaginez ca s-ar depune frumos ca un lichid...
LED
Inseamna ca e chestiune de air flow. De depus frumos, strat peste strat, nu cred ca se va depune, indiferent de model. smile.gif
SHTIRLITZ
QUOTE (Tud0r @ Jun 20 2008, 11:01) *
Zelmer Aquario cu HEPA filter cu vreo 500-600 lei. Mi-am cumparat eu anul trecut. E super tare.
Fii atenta, cand golesti rezervorul, sa il golesti exclusiv in closet ca sa nu infunzi tevile. Daca stai la curte, atunci e mai bine ca il poti goli afara pe pamant. smile.gif Curat ecologic.
Eu l-am folosit destul de des pe al meu (1 data la 2 saptamani) si merge brici. nici nu aspir cu el la puterea lui maxima.

Uite ca am cumparat acel Zelmer in urma laudei.
-Plusuri:
-Silentios
-Putere mare doar cu sac,
-Cablu lung,
-Aspira bine desi prima data cand l-am testat am zis ca eu cu gura aspir mai bine, si asta la putere maxima, rezultatul sa vazut doar cand am varsat recipientul cu apa.

Minusuri
-Multe chestii de ansamblat, ocupa si mult spatiu in debara.
-Trebuie sa fii puternic ca sa poti aspira cu peria normala, cel putin sotia nu poate sa-l manevreze, se descurca mai bine cu o perie mica cu care mai e doatat aspiratorul.
-trebuie sa speli filtrele dupa fiecare aspirare, si se usuca foarte greu.
-Prin filtrarea cu apa, are putere mica, atzele, parul sau alte obiecte care se tin mai bine de covor, nu le ia.

ciprian_ara
Va cer ajutorul in urmatoarea privinta!
Doresc sa achizitionez un aspirator cu spalare, care sa curete bine covoarele.
Recent am descoperit in oferta la domo acest aspirator( Siemens VM 10300) la un pret excelent.
As dori sa stiu opiniile celor care au deja un asemenea aspirator!
De asemenea, mi-ar fi utile si sfaturile celor care cunosc acest produs.
Multumesc!
Neohori
Folosesc un AEG Vampir multi 300 , asemanator cu Siemensu ales de tine . Personal sunt multumit de cum se prezinta si cum isi face datoria de 8 ani .Ce ma deranjeaza este ca la spalare peria de suctiune a apei actioneaza doar intr-un singur sens , cind tragi , nu si cind impingi ca la Philips Triatlon . Este un aspirator destul de zgomotos - tot asa comparat cu P.T. Daca cele spuse de mine nu te deranjeaja prea tare eu spun sa-l cumperi , diferenta de pret intre Philips si Siemens este destul de mare si rezultatul spalarii este acelasi la ambele idem si la aspirare . Iar ca dezavantaj la Philips este tubul care daca se rupe in timp il gasesti greu avind diametru diferit de stas , la Siemens cumperi unul normal si il adaptezi . Sacii de hirtie la Ph costa 38 ron 6 buc , la S costa 23 ron 6 bucati si au volum util cu 30% peste Ph.
Am comparat cu Philips Triatlon pentru ca este considerat cam cel mai bun aspirator cu spalare home use ce se gaseste in magazin pentru publicul larg .
ciprian_ara

Ma cam sperie putin chestia cu sacii de hartie
Este posibil ca peste un timp sa nu mai gasesc!
As mai dori ceva opinii depre Siemens 10300!
Crezi ca faptul ca utilizarea sacului in locul filtrului cu apa este un dezavantaj major?
LED
QUOTE (Neohori @ Sep 12 2008, 21:18) *
Iar ca dezavantaj la Philips este tubul care daca se rupe in timp il gasesti greu avind diametru diferit de stas

Nu stiu de unde ai scos-o pe asta. Tuburile se comanda prin service.
ciprian_ara
Va rog sa-mi spuneti daca merita sa dau 550 ron pe aspiratorul siemens vm 10300!
Daca se poate cu argumente!
Neohori
QUOTE (LED @ Sep 13 2008, 08:58) *
Nu stiu de unde ai scos-o pe asta. Tuburile se comanda prin service.

biggrin.gif Am scos-o de la noi de la firma , mers la reprezentanta ,comandat tub , sosit tub dupa o luna jumate, manopera + piesa 2,8 mil , ieftin ca braga . Dupa 2 saptamini am gasit in oras pe cineva care face adaptari manufacturate , aratau mai urit dar cerea 60 ron piesa + manopera .
LED
Ce reprezentanta? Philips nu monteaza tuburi. Si cum adica montaj? La...tub? smile.gif
ciprian_ara
siemens vm 10300!!!!!
Neohori
Asa era trecut pe factura cind l-am ridicat de la ei .... montaj xxx lei + codul piesei xxx lei + tva = 2,8 mil.
Chestia cea mai draguta a fost cind s-a rupt dispozitivul de spalare , am umblat dupa el o gramada si din gresala l-am gasit in piata de vechituri cu enorma suma de 10 ron iar la reprezentanta se apropia de 1,5 mil . Adevarul este ca nu se pot compara la calitate cu ce gasim la piese de schimb oferite de anumite firme care injecteaza astfel de piese din plastic. La o firma unde se aspira zilnic peste 500 mp birouri + se spala la sfirsit de saptamina mochetele din birouri o data la 5 ani sa dai 3 mil este egal cu zero . Acasa in stilul asta te tine vreo 40 ani pe putin biggrin.gif
ciprian_ara - aspiratorul poate folosi o sumedenie de saci nu doar cei originali gratie sistemului de prindere , se vor gasi mult timp de aici in colo dovedindu-se nu odata ca sunt mult mai igienici ca filtrarea prin apa
ciprian_ara
Dar despre calitatea acestui Siemens vm 10300, poti sa-mi spui ceva?
Neohori
Aspiratorul este foarte robust , are motor puternic , colector lat , perii de carbune late care se consuma foarte greu , racire eficienta , si dupa 1 ora de mers in continu ramine la aceasi temperatura ca dupa primele 10 minute , se poate folosi in mici ateliere , in gradina pentru frunze etc , protectie la motor cu supapa pentru apa in caz ca vei desfunda chiuvete sau tragi apa din bucatarie in caz ca s-a spart o teva biggrin.gif - caz real la mine acasa la ora 2 noaptea , apropo foloseste acelasi motor ca AEG si in mare cam acelasi sistem .
ciprian_ara
esti multumit de felul in care spala?
covorul ramane foarte ud dupa spalare?
Neohori
De spalat nu ma pot plinge , aici meritul cel mare este al detergentului . Ramine sa spunem umed nu ud , vara intr-o ora se usca , iarna in 3 ore . Daca speli o data la 3 luni toata casa se pastreaza foarte curat , dispare mirosul acela de praf si cel mai vizibil este pe tv , combina audio etc dupa 1 saptamina cind stergi praful nu prea mai ai ce sterge , acuma depinde si citi copii sunt in casa biggrin.gif - lor le trebuie dus la intrare cind intra in casa de afara , incaltati cu noroi , pina ii vezi deja 90% din mizerie este gata facuta in casa laugh.gif
ciprian_ara
l-am cumparat
dar nu stiu sa-i dau drumul pentru ca nu are manual de utilizare
LED
In general trebuie bagat in priza ca sa functioneze...
plimbaretul
QUOTE (ciprian_ara @ Sep 13 2008, 21:31) *
l-am cumparat
dar nu stiu sa-i dau drumul pentru ca nu are manual de utilizare

poti trimite un email la dept. lor de service pentru a cere un manual in format electronic. Uite aici link-ul catre pagina cu date contact. Sunt destul de prompti ...
annaderol
Buna ziua,

Ce parere aveti de acest aspirator De longhi Pentavap .L-am gasit pe site la Domo.Nu are filtru Hepa! Descriere produs:

Putere 1300 W, 5 nivele de filtrare, Capacitate rezervor pentru aspirare praf 12 L,
Capacitate rezervor pentru apa 2.5 L + 2.5 L, Capacitate colectare lichide 8 L,
Rezervor exterior cu 2 compartimente permite functia de clatire pentru eliminarea oricarei urme de detergent,
Accesorii: 2 tuburi extensibile, perie multifunctionala cu inserturi, duza triunghiulara, duza ingusta pentru spatii greu accesibile, perie pentru mobila, duza multifunctionala pentru tapiserie, accesoriu spalare geamuri,
Reglare electronica a puterii, Presiune boiler 3.5 bar, Generator de aburi 1000 Watt, Reglare emisie vapori pe maner,
Culoare Albastra, Tub telescopic, Lungime cablu 6 m,
Functie de aspirare, spalare, spalare cu abur, clatire.

Caracteristici principale:

Putere maxima: 1300 W

Control electronic: da
Detalii constructive:

Culoare: albastru

Tub: telescopic

Lungime cablu: 6 m

Nivele de filtrare: 5

Capacitate rezervor apa: 2.5 + 2.5 litri

Capacitate recipient praf: 12 litri
Altele:

Accesorii: 2 tuburi extensibile
perie multifunctionala cu inserturi
duza triunghiulara
duza ingusta pentru spatii greu accesibile
perie pentru mobila
duza multifunctionala pentru tapiserie
accesoriu spalare geamuri

Functii: de aspirare, spalare, spalare cu abur, clatire
rezervor exterior cu 2 compartimente permite functia de clatire pentru eliminarea oricarei urme de detergent

Altele: capacitate colectare lichide 8 L
presiune boiler 3.5 bar
generator de aburi 1000 W
reglare emisie vapori pe maner

Hansolo
Eu unul am mai spus pe aici, m-am tepuit singur cu un aspirator DeLonghi cu filtrare prin apa si spalare. Mentionez pe scurt dezavantajele:
-dupa fiecare aspirare trebuie sa speli galeata+filtrul motor
-filtrarea e mai proasta decat la un aspirator cu sac, doar praful mai greu ramane in apa, restul chipurile ar fi oprit de filtrul motor
-putere de aspiratie slaba
-spalare nula, doar uda covorul, daca nu are putere suficienta pentru praf cu atat mai putin are pentru ,,spuma cu praf"
-dupa ce speli trebuie sa speli tuburile+furtunul pe interior, tot praful se lipeste de tuburile ude si in 2sapt pute de crezi ca ai un cal mort in casa
-manevrabilitate. Cu 5l de apa in el (pt filtru+spalat) de regula o femeie nu poate sa-l foloseasca...
-pret... am dat 12mil pe un rahat pe care l-am facut cadou la parintii mei. De bun ce a fost l-au facut cadou la alte rude care au firma si chipurile l-ar folosi mai mult acolo.

Cine e din Bucuresti poate sa cumpere linistit aspirator cu sac atata timp cat e S-BAG, se vor gasi...
Reclama
Castiga un master in IT la Berlin. Inscrie-te la Scoala de Eficienta! Detalii aici.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.