Despre Aspiratoare
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24

obreja_annemarie

am si eu o intrebare..aspiratoarele care au filtru hepa mai au si filtrare in apa?
terratec
Sunt doua notiuni distincte si nu exista o relatie stricta intre ele (teoretic poti avea orice combinatie posibila).
Instinct a descris metodele de filtrare putin mai sus.

AdelaTm
Ce sa aspirator cu filtrare ,recomdati?
Deocamdata in casa am covoare si gresie,curand va fi parchet.
Am si o pisica ,si am de curatat 100 de mp,stau la casa+dependintele,sunt aproape hotarat pt un rovus.Ce detergent pt improspatarea aerului se foloseste?Si de unde sa-l i-au?Am vazut si faza cu etansare saci.
Sper sa ma si tina,actualul no name a rezistat 6 luni sau un an si 6 luni.Sper sa fie silentios
AdelaTm
Am si o pisica ,si am de curatat 100 de mp,stau la casa+dependintele,sunt aproape hotarat pt un rovus.Ce detergent pt improspatarea aerului se foloseste?Si de unde sa-l i-au?Am vazut si faza cu etansare saci.
Sper sa ma si tina,actualul no name a rezistat 6 luni sau un an si 6 luni.Sper sa fie silentios
daiana
QUOTE (plimbaretul @ Jul 21 2008, 16:07) *
sub un aspirator cu sac si peste unul cu filtrare in apa (macar nu mai trebuie spalat dupa fiecare utilizare);

precizez ca Samsung 7060 poate fi folosit si in sistem cu sac de hartie

in cutia cu accesorii, consumabile vei gasi inclusiv un sac de hartie
sezy
QUOTE (alinc @ Jul 21 2008, 14:12) *

Eu as lua in considerare alte aspiratoare, cu motor mai puternic, ca de exemplu acesta. Pe langa faptul ca ai putea sa cumperi vreo 3 aspiratoare de banii aceia, ai sa observi ca indiferent de aspirator, praful daca este sa intre la motor, indiferent ce marca ar fi aspiratorul, o sa aspire mai greu.
plimbaretul
QUOTE (AdelaTm @ Jul 22 2008, 00:28) *

ce zici de acest model homeprofi ? 13 metri raza de operare, roti din metal, 6 litri capacitate sac, motor incapsulat (protejat la socuri si la praf), trusa cu accesorii profi si in plus 10 ani garantie la motor ...

nisony
QUOTE (sezy @ Jul 22 2008, 11:15) *
Eu as lua in considerare alte aspiratoare, cu motor mai puternic, ca de exemplu acesta. Pe langa faptul ca ai putea sa cumperi vreo 3 aspiratoare de banii aceia, ai sa observi ca indiferent de aspirator, praful daca este sa intre la motor, indiferent ce marca ar fi aspiratorul, o sa aspire mai greu.

Ca bine zici!
Eu m-am saturat de aspiratoare cu sac si am luat un aspirator fara sac BOMANN, nemtesc, de la Real in ianuarie, la oferta, cu 170 lei:

http://www.bomann.de/product_info.php/info...7aa27sqhs6e79u1

BS 971 CB Floor Vacuum Cleaner
• Floor vacuum cleaner with powerful 2000 watt max. motor
• Easy-to-empty, transparent dust-collecting container replaces conventional dust bag
• Bagless filtertechnology
• No need to purchase dust bags
• Adjustable floor brush
• Rubberised rollers, ideal for parquet floors
• Motor protection filter can be washed out
• Space-saving parking assistance
• Electronic power adjustment
• Automatic cable rewind
• Height-adjustable telescopic tube
• Integrated 3-fold accessories: 2 in 1 brush-/crevice-nozzle, upholstery nozzle
• Power supply: 230 V, 50 Hz
• Power input: 2000 W max.

L-am luat pe asta fara sac dupa o "atenta" documentare, ajungand la concluzia ca ala cu apa e prea mare si prea scump pentru "la bloc", iar de ala cu sac ma saturasem sa ma prafuiesc scuturand sacul sau sa caut de aia de hartie care costa totusi in plus si nu-i prea gasesti sa se potriveasca.
Recunosc acum ca m-am inselat! Cele cu apa si cele "uscate", cu container/pahar/ciclon, trag mai prost ca cele cu sac la aceeasi putere!
Bomann spre exemplu are 2000W si daca nu-l cureti foarte bine (mai ales filtrul principal) dupa fiecare utilizare, nu trage deloc bine!
Nu spun ca nu-i bun, dar pentru renovari, pentru praf mult, tot un aspirator cu sac e mai bun!
In concluzie, sunt avantaje si dezavantaje la fiecare tip.
Pentru Bomann acestea ar fi:
Avantaje: Nu trebuie sa cumperi saci, nu trebuie sa cumperi filtre, acestea fiind lavabile, pret mic, dimensiuni mici si design placut, filtrare foarte buna, asa de buna ca se infunda filtrul daca nu-l cureti des smile.gif, usor de scos containerul de praf si de golit (in WC spre exemplu).
Totusi are un mare dezavantaj (pentru mine): Trebuie curatat foarte bine filtrul principal dupa fiecare utilizare, ca altfel nu trage (are porii foarte fini si se infunda cu praf); nici vorba sa-l folosesti de mai multe ori pana sa-l cureti! Asa ca tot mai bine e sa cumpar saci si sa-i arunc dupa 2-3 utilizari, decat sa stau de fiecare data sa spal filtrul si sa-l usuc bine (nu cu "hairdryer-ul", conform instructiunilor smile.gif) ).
Deci m-am hotarat sa-mi iau alt aspirator, neaparat cu sac si sa-l vand pe asta fara sac!
Pentru cei interesati mentionez ca-i aproape nou, are garantie 2 ani si-l dau la juma' de pret, 85 lei negociabil!
Sunt din Bucuresti si ma gasiti la 0744223710 / Nicu
adi_master
Se continua pe topicul ''Despre Aspiratoare'' pinuit deja
adi_master

Se continua pe topicul ''Despre Aspiratoare''
nisony
QUOTE (amykosar @ Jul 18 2008, 18:20) *
am citit cu interes tot ce s-a postat la acest topic. M-am hotarat ca vreau un aspirator cu filtrare in apa. ........... Tocmai ce l-am folosit si ma declar fan!
smile.gif

IN ATENTIA "FANILOR" ASPIRATOARELOR CU FILTRARE PRIN APA!
Tot documentandu-ma ce aspirator sa-mi iau in locul aluia cu filtrare uscata, fara sac, iata ce-am gasit:

Important INFO On Water Filtered Vacuum Cleaners

There are 6 or 7 brands of vacuum cleaners on the market that use water to trap dust particles instead of a proper government certified HEPA filter. We have found these water vacuum cleaners to be inefficient, heavy and bulky. For years the companies that produced water filtered vacuum cleaners boasted how they were superior to HEPA vacuum cleaners and all others. This was until a few independent testing laboratories tested them with laser particle counters to prove that they leaked a whole lot of dust back into the air! Now some of these same companies are adding replaceable HEPA filters into the exhaust side of their water vacuums. This defeats the entire concept about water being a better filter and the dirty water vapor mixed with air blowing into the HEPA filters may promote mold and bacteria growth in the HEPA filter itself! Also water vacuum cleaners are heavy, bulky and it can be a real mess filling them with tap water and then dumping the moldy, smelly, dirty water from the units every time you operate them! Most water filtered vacuum cleaners offer chemical fragrances to add into the water to cover up the moldy odor they release into the air that your breathe while vacuuming. Many people with allergies or asthma will react to these chemicals! Also it is another added cost to operating these units on top of the cost of replacing the HEPA filters. We recommend that you stay away from water- filtered vacuum cleaners!

Puteti citi articolul complet aici:

http://www.aircleaners.com/hepa.phtml
biancamch
Stie cineva cum se intretin aspiratoarele fara sac? Cred ca gresesc undeva, pt ca Samsungul meu f. destept, de altfel, (cu telecomanda pe maner, variator de putere, -model SC6631) dupa mai multe folosiri se incalzeste si nu mai trage bine, si in plus devine zgomotos. Are filtru Nano Silver care habar nu am cum se curata, l-am spalat o data dar nu s-a imbunatatit nimic. Il am din decembrie si a fost deja o data la reparat (l-au tinut vreo luna jumate la Budapesta, aspiratorul fiind cumparat din Debretin). Sau stie cineva vreo reprezentanta Samsung in Romania? Multumesc.
altmaer
Am un aspirator Philips FC9071 care cere saci S-Bag de 4 litri , (in oraselul meu nu sunt) asa ca ttrebuie sa-i cumpar pe internet , problema e ca nu se specifica nicaieri capacitatea ; am cautat pe internet de m-am zapacit ;in Ro cat si afara, am scris la Philips - nici un rezultat cursing.gif ; S-Bag-urile normale sunt de 3,5 si nici nu stiu daca merg pe un aspirator de 4l sau daca se potrivesc la gura
am vazut diverse notatii dar nicaieri nu am gasit specificata capacitatea sau precizarea ca se potrivesc la gama Performer ; daca stie cineva il rog sa ma lamureasca si pe mine worthy.gif

Multumesc
LED
LA Metro se gasesc permanent, la Relco sunt sensibil mai scumpi.
nisony
QUOTE (LED @ Aug 7 2008, 23:27) *
LA Metro se gasesc permanent, la Relco sunt sensibil mai scumpi.

Asa o fi, dar la METRO n-am gasit decat "s-bag classic", de hartie!

PS: Bine ca se sterg postarile care aduc informatii utile, in loc sa se stearga tonele de spam, care-ti ingreuneaza gasirea acestora!
Ce-am postat eu anterior referitor la saci s-bag erau doar informatii foarte utile, pe care nu le-am obtinut usor, dar probabil a fost interpretat ca reclama!
Ma rog, daca-i asta politica, sa ne inecam in spam...
Lyvyoo
Stiti sa aiba vreo influenta pozitiva asupra aerului filtrul de carbon? Stiu sigur ca se foloseste la filtrele de apa... Eram cu gandul la un aspirator Ufesa si am gasit in specificatii acest lucru - http://www.electroland.ro/Aspirator-fara-s...r--c314--p19961? Nu am gasit insa in specificatii exact de care filtru Hepa contine.
Eu am espressor si toaster Ufesa, ambele comportandu-se exemplar la preturi mult sub cele ale marcilor consacrate. Sunt spanioli baietii. Aspiratorul ar fi alta mancare de peste de aceea trebuie atentie in alegere!
plimbaretul
QUOTE (Lyvyoo @ Aug 8 2008, 22:44) *
Stiti sa aiba vreo influenta pozitiva asupra aerului filtrul de carbon? Stiu sigur ca se foloseste la filtrele de apa... Eram cu gandul la un aspirator Ufesa si am gasit in specificatii acest lucru - http://www.electroland.ro/Aspirator-fara-s...r--c314--p19961? Nu am gasit insa in specificatii exact de care filtru Hepa contine.
Eu am espressor si toaster Ufesa, ambele comportandu-se exemplar la preturi mult sub cele ale marcilor consacrate. Sunt spanioli baietii. Aspiratorul ar fi alta mancare de peste de aceea trebuie atentie in alegere!

filtrul de carbon la aspirator are rolul de a retine mirosul de la parul de animale aspirat. Se comporta ca si un filtru de carbon de la o hota pusa pe recirculare: inainte de a da aerului inapoi in incapere il filtreaza de mirosuri neplacute. Totusi, in nici un caz nu inlocuieste un filtru HEPA, dar poate sa fie utilizat impreuna cu el, ca filtru suplimentar.
SHTIRLITZ
Tocmai am facut o comanda la ROVUS si am anulat-o in ultimul moment. Tipul de la firma mi-a recomandat sa-mi iau pe langa aspirator, care e 400 lei si un filtru hepa de rezerva la pret redus 60 lei. Mi-a zis ca se schimba la 6 -8 luni acel filtru. Adica daca nu cumpar saci, cumpar filtre?. Daca fac comanda separat la acel filtru peste 6 luni ma costa 100 lei. Deci o fi bun, dar sa dau cate 100 lei la jumate de an pe un filtru.. mi se pare absurd.
gabitza
Sunt filtre HEPA de unica folosinta, care odata infundate se arunca dar exista si filtre HEPA lavabile care il speli si e ca nou.
Laurentiu B
helloooo..imi spune si mie cineva ce fel de detergent se pune in aspiratorul cu spalare???am luat unuyl aseara de la metro....acel siemens vm10300...ma gandesc ca biocarpet nu se poate pune avand in vedere ca face multa spuma...se pune numai detergent lichid???? pot combina detergent obisnuit cu apa si sa pun asa???
plimbaretul
QUOTE (Laurentiu B @ Sep 1 2008, 00:19) *
helloooo..imi spune si mie cineva ce fel de detergent se pune in aspiratorul cu spalare???am luat unuyl aseara de la metro....acel siemens vm10300...ma gandesc ca biocarpet nu se poate pune avand in vedere ca face multa spuma...se pune numai detergent lichid???? pot combina detergent obisnuit cu apa si sa pun asa???

din cate stiu, aspiratorul are 2 compartimentul unul pentru apa si unul pentru detergent lichid.... Ai putea sa faci o incercare insa sa fii atent ca detergentul pudra sa fie dizolvat in intregime, altfel risti sa se infunde traseul cu detergent ramas nedizolvat...
LED
Detergent cu spumare redusa, asta e raspunsul. Cauta Yplon, la bio carpet nu gasesti asa ceva din cate stiu.
Neohori
QUOTE (biancamch @ Jul 30 2008, 18:09) *
Stie cineva cum se intretin aspiratoarele fara sac? Cred ca gresesc undeva, pt ca Samsungul meu f. destept, de altfel, (cu telecomanda pe maner, variator de putere, -model SC6631) dupa mai multe folosiri se incalzeste si nu mai trage bine, si in plus devine zgomotos. Are filtru Nano Silver care habar nu am cum se curata, l-am spalat o data dar nu s-a imbunatatit nimic. Il am din decembrie si a fost deja o data la reparat (l-au tinut vreo luna jumate la Budapesta, aspiratorul fiind cumparat din Debretin). Sau stie cineva vreo reprezentanta Samsung in Romania? Multumesc.

In partea din spate , unde evacuiaza aerul , are un filtru , daca acel filtru se imbicseste motorul nu mai are racire si se supraincalzeste . Trebuie schimbat cu unul original 1 data la 1 an , daca nu gasesti tai o bucata de material din filtru de hota si gata filtru .
In interior , inainte de motor mai are un filtru care tot asa , daca se imbicseste motorul nu mai poate trage aer pentru racire - nu mai trage nici praful - se incinge si .... bucuria e gata , se schimba cu unul nou . Se confectioneaza tot din acelasi material.
Fara filtru din spate poate functiona linistit , fara cel din fata nu este recomandat - depinde cit de alergici sunt membrii familiei la micro praf .
Filtrele NU se spala pentru ca se schimba structura interna a microfibrei , se schimba cu altele originale sau dupa caz se confectioneaza home made din material filtrant pentru hote .
Acel tip de aspirator este deosebit , are putere mare de suctiune , dar daca se rupe tubul flexibil de legatura te cam umfla risul la cit costa + ca nu mai ai nici o comanda cu motorul firele fiind trase prin insertia de plastic a inelelor din tub , dar romanul a gasit solutia de depanare - se pune pe direct cu intrerupatorul pe carcasa biggrin.gif
Hansolo
Well, revin cu impresii despre Philips-ul meu. In general sunt multumit, insa ma cam enerveaza ca totusi praful se acumuleaza si deasupra cilindrului de separare. Dupa care stand stramb si judecand drept (cum e zicala) am ajuns iar la concluzia ce mari gogosi sunt aspiratoarele astea care retin in orice altceva decat in sac. LED sau altcineva mai priceput, daca zic prostii va rog sa ma contraziceti.
Pai sa o luam asa:
1. Aspiratoarele cu filtrare in apa. Fiind fost posesor de asemenea prostie (Delonghi), pot sa spun care e principiul si de ce e imbecil. Aerul cu gunoaie care intra in aspirator este filtrat partial de apa, partial de asa zis-ul filtru de motor, un burete impermeabil care cica are rolul sa impiedice apa sa intre in aspirator.
In naivitatea mea credeam initial ca aerul cu praf barboteaza apa si astfel ar iesi curat. In realitate aerul circula pe la suprafata apei, formand un vartej. Particulele de praf mai grele sunt ,,izbite" de apa si teoretic raman acolo. Particulele mai usoare sunt oprite de filtrul de motor, impreuna cu stropii de apa. Cum de regula praful se scufunda mai greu, suprafata apei se contamineaza rapid si isi pierde usor din proprietatile de retinere a prafului.
2. Aspiratoarele ciclon (aka bagless). Aici apa e inlocuita de un banal principiu al gravitatiei, unde particulele mai grele cad in partea inferioara a recipientului unde se formeaza ,,ciclonul". Dar exista in continuare un filtru clasic de retinere al particulelor mai mici...
Cea mai interesanta inventie la bagless mi s-a parut sistemul de compactare de la LG compressor... e chiar eficienta.

Concluzia e ca un aspirator cu sac de hartie e mult mai igienic decat unul fara, indiferent ce ar spune tovarasu' Dyson... reclama e sufletul comertului.
Nu cred ca trebuie sa masori cu laserul particulele (hehe, alt test amuzant) ci doar sa intelegi principiile si sa nu te lasi pacalit de reclame.
LED
Foarte adevarat, sistemul bagless mai are destul de mult pana sa atinga performantele sistemului cu sac. Asta nu inseamna ca nu exista performanta, mai ales daca vorbim de modele high-end.

Filtrarea prin apa e cea mai ineficienta solutie.

Hansolo, nu mai stiu exact de model de aspirator ai. Daca e sa ma iau dupa ce ziceai tot pe aici, ca te-a costat 12mil, presupun ca e vorba de un FC9xxx. Treaba cu praful acumulat in partea de sus a cilindrului cred ca tine un pic si de fizica. smile.gif Din cauza frecarii plasticul se incarca electrostatic si atrage particulele de praf. Parerea mea. smile.gif
Reclama
In loc sa-i bati pe altii la cap cu probleme tehnice, mai bine pregateste-te sa bati un record aici.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.