Despre Aspiratoare
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24

daiana

cele de care am intrebat de detalii mai sus, la prima vizionare in magazine m-au dezamagit
catalin_barna
Mi-am luat aspirator!!!!!!
Philips 9064/02 560 ron

La prima aspirare nu am ce sa-i reprosez.
- putere mare
- foare silentios

Daca stie cineva cat costa un filtu HEPA 12?
Poate fi curatat cel existent? In manual nu se precizeaza ca ar fi lavabil.

Hansolo
Salut.
Sunt in cautare de un aspirator nou si ca de obicei e cam greu de ales. Vin si eu cu un sfat pentru a va feri de ,,reclame ascunse".
Am un Electrolux Prestige care de bine de rau inca mai merge. Am avut pana ieri un Delonghi XWF1500E, cumparat acum doi ani de la Altex cu... 13 mil. Aparatul a functionat de maxim 3-4 ori in acesti ani si l-am facut cadou la parintii mei, ocupa spatiu inutil si poate cunosc ei pe altcineva la care sa-l faca cadou.
Pana una alta sa fie clar: un aspirator cu filtru de apa nu e pentru un apartament decat daca ai prea mult timp liber...
Reclama nesimtita la filtrul cu apa ascunde faptul ca dupa fiecare aspirare trebuie sa speli atat galeata/rezervorul cat si filtrul de burete, altfel praful din apa se impute in maxim 3-4 zile. Spalarea acestora dureaza mai mult decat aspirarea si e un adevarat mess: golesti in veceu, umpli in cada cu detergent, dai cu dusul...
Unde pui dimensiunea imensa a acestuia, care-l face utilizabil doar de barbati...
In plus spalarea cu apa a covoarelor nu face altceva decat sa le ude, teoria ca spuma e aspirata e falsa. In plus vei uda interiorul la tuburi/furtun si daca nu vrei sa puta intr-o saptamana trebuie spalate si uscate (!) deoarece praful aspirat se duce in rezervor, DOAR DACA FURTUNUL E USCAT!
Recunosc ca aerul care iese din el e curat, dar e un aparat complet nepractic. M-am amuzat (amar) cand am citit inainte de a-l cumpara ca la acest aspirator nu e nevoie sa dai mai mult de o saptamana, adevarul e ca din motivele de mai sus (nespuse) nu poti sa dai prea des!
Plus ca daca teoria s-ar valida, filtrul de burete n-ar trebui sa se mai murdareasca (si nici sa intre in apa). In realitate s-ar putea ca acel filtru sa retina praful... prevad ca nu dureaza mult pana sa se rupa.
Ca o ultima chestie, filtrul in apa e intotdeauna mai putin eficient decat cel din sac (in ceea ce priveste puterea de absorbtie). Din acest motiv un aspirator de 1500W cu apa va aspira mai putin decat unul clasic de 1500W.
Pentru laudatorii Rainbow, l-am vazut si pe acesta si e un aspirator pentru servicii de curatenie profesionala, nu pentru casnic! Pe langa faptul ca face un zgomot infernal, ramane problema spalarii/curatarii periilor/furtunelor/rezervorului dupa fiecare utilizare. Cum naiba sa-ti doresti asa ceva intr-un apartament? Mai simplu (si mai ieftin cred) e sa apelezi la o astfel de firma de curatenie saptamanal (cu un astfel de utilaj) decat sa cumperi magaoaia (ca nu se amortizeaza sigur in perioada de garantie).
Cam asta ar fi cu teapa pe care am luat-o. Am rugamintea, daca cineva stie ceva amanunte legate de aspiratoarele cu canistra (partea practica, cat de usor se arunca praful, daca te umpli de praf cand il arunci sau pana la gunoi...
Intentionez sa iau un Electrolux dualfilter, desi si cele cu sac sunt interesante.
daiana
dupa cum ai vazut mai sus am fost si eu relativ de curand in cautarea unui aspirator; ceea ce consideri tu mai sus, eu am probat in magazin deoarece plecasem de la ideea ca ar fi cel mai bun cu filtrare prin apa si am renuntat cind am vazut gabaritul acestora( am dormitorul la etaj si as fi asteptat sa vina cineva fortos sa mi-l care pe scara sau sa-mi cumpar cate un aspirator pt fiecare etaj); drept pt care am cumparat pana la urma de la domo un
<h1 style="font-size: 14px;">Samsung SC 7060, 1600W, Filtru Hepa H11
</h1>Caracteristici
Putere: 1600W
Putere de absorbtie: 400W
Filtru Cyclone lavabil
Filtru Caseta lavabil
Filtru Hepa H11 lavabil
Variator de putere
Control pe maner
Indicator electronic pentru filtre incarcate
Tija telescopica de inox
Cablu electric de 9.2 m
Culoare: albastru inchis cu argintiu

Accesorii
Perie pentru covoare "Smart Brush" cu unghi de rotatie de 180 grade
Perie pentru tapiterii
Accesoriu pentru spatii inguste
Accesoriu "Smart Protector" pentru oprirea aspiratiei obiectelor mari

Sistem de filtrare
Filtru Cyclone lavabil
Filtru Caseta lavabil
Filtru Hepa H11 6 nivele lavabil

si de care mai citisem aici "de bine" despre el. Ceea ce m-a determinat sa iau acest model a fost faptul ca e micut, compact, usor (are 5,1 kg), putere de absorbtie: 400W, iar filtrul Cyclone lavabil este atasat pe maner, deci nu mai desfac tot aspiratorul ca sa-l curat, iar in el este doar o caseta de plastic care se poate curata dar numai dupa o intrebuintare indelungata. Deci desfac filtrul de pe maner - are sistem click, ii arunc continutul si gata, nu ma mai prafuiesc. In cutie am gasit rezerva la filtru hepa, alte filtre, caseta - dublate toate, si care nu stiu daca erau chiar ale lui - dar erau pt modelul asta de aspirator, in sensul ca era singurul din magazin iar vanzatoarea mi le-a dat totusi spunandu-mi ca la alte tipuri nu ar fi vazut sa aibe rezerve la toate. Pretul aspiratorului a fost de 369 lei. Acest model se poate folosi si clasic, daca nu-i mai atasez filtrul Cyclone, ii scot caseta din corpul lui ( care e tot un filtru) si o inlocuiesc cu un sac de hartie.
Despre Electrolux dual filter nu stiu sa-ti zic dar banuiesc ca daca are canistra ar fi cam pe acelas principiu.
Nu stiu cat de mult te-a ajutat ce ti-am relatat dar am vazut ca multa lume de pe aici cand are nevoie de un aspirator nou pune o multime de intrebari si uita sa mai raspunda dupa ce si-au vazut "treaba facuta". iti urez spor la cumparat aspirator
Hansolo
Multumesc de ajutor si sa-l stapanesti sanatoasa. Am vazut si eu Samsungul ala, parca sa spun ca mi s-a parut putin cam zgomotos iar vanzatorul n-a putut sa-mi arate cum se desface filtrul din maner. Il stiu de acum doi ani modelul si pretul mi s-a parut incredibil de mic (pentru ce are). Si tot n-am inteles cum se acumuleaza praful in compartiment, toate celelalte aspiratoare mai au un cilindru filtrant... poate spui si tu cum ti se pare operatia de curatire.
Acum am pus ochii si pe un Philips (9208) cu canistra. Spre deosebire de Electrolux, pare mai greu de curatat canistra (cel putin din manual, nu l-am vazut live). Are putere mai mare dar e si mai scump.
Hansolo
Later: am descarcat manualul de la Samsung si am vazut ca are acel cilindru filtrant care trebuie curatat. Probabil de nou cilindrul nu era pus in locas, dar vanzatorul nu stia asta...
Unele aspiratoare cum e Philips 9222 sau Electrolux dualfilter au o functie de curatare interna a filtrului, chestie destul de interesanta. Pana acum Electroluxul pare cel mai simplu de golit, in canistra unde se aduna gunoiul nu sunt filtre care trebuie scoase...
LED
QUOTE (catalin_barna @ Jan 28 2008, 14:50) *
Daca stie cineva cat costa un filtu HEPA 12?
Poate fi curatat cel existent? In manual nu se precizeaza ca ar fi lavabil.

Undeva pe la 70-90 ron.

Il poti curata cu o perie. Nici nu se recomanda spalarea, isi pierde etanseizarea. O sa vezi ca mai multi producatori specifica lavabil, dar dupa cateva spalari se intampla ce am zis mai inainte.
Dar in urmatoarele 6 luni (cel putin) nu ai de ce sa-ti faci probleme, prea putin particule de praf ajung acolo. Am vazut aspirator Philips folosit aproape doi ani si avea filtrul HEPA ca nou.

daiana
despre Philips 9222:
Vacuum cleaner without bag equipped with a self-cleaning filter. Auto Clean is equipped with single "the Filter-Cyclone", which guarantees a high durable level of aspiration optimal for a cleaning in silence! - a power of optimal aspiration constantly: The self-cleaning filter optimizes the power of aspiration constantly. - cleaning with the perfection: The engine, of a power of 2 000 W, generates an useful output of aspiration of 400 W. - Cleaning in very facilitated and without effort, even around the pieces of furniture: All the range Marathon Clean Car is equipped with the Tri-Active exclusive brush which, thanks to its 3 simultaneous actions, ensures a cleaning 3 times more effective into 1 only passage: - More contact with the ground. Double articulation, disengageable mono-wheel and exclusive design for a perfect adherence to all the types of grounds. - More effectiveness along the walls and pieces of furniture thanks to the side brossettes. - More aspiration of the large particles thanks to frontal cutting. - Takes with the trap dust and allergens: Filter HEPA 12.
Hansolo
Well, am dat comanda de 9229. Cam scump, amicii mi-au spus ca-s nebun sa dau iar atatia bani (12mil) pe un aspirator...
In plus fata de 9222 are telecomanda pe infrarosu (moft), perie turbo si filtru Hepa 13 (cam pentru asta l-am ales).
Pana acum toti vanzatorii mi-au recomandat sa evit modelele cu sac fiindca nu prea se aduc saci (ce cretinitate!) iar cei originali costa de te rup.
Dupa o luna va spun impresii (ca nu e in tara cica, il iau de la un magazin local ca am alte facilitati, chiar daca e mai scump si dureaza mai mult).
Bineinteles, calde injuraturi la toate reprezentantele de la noi care nu publica un pret MSRP fata de care magazinele sa ofere discount (cum se face pana si in Bulgaria) si nu prea se obosesc cu consumabilele/piesele de schimb, chiar daca sunt la pret dublu fata de ce e afara.

Ca tot m-am mai plimbat prin magazine, am zis sa vad cum se desface si un Panasonic cu canistra. Destul de complicat, pana la urma tot Electrolux e referinta, desi nu l-am vazut in realitate (iar filmul de prezentare poate sa fie neconcludent).
daiana

pare foarte interesant, te asteptam cu detalii dupa folosire; asta e?
http://itcshop.ro/img/produse/988/aspirato...isa_tehnica.pdf
Hansolo
Da, asta e. O sa revin cu detalii dupa ce-l primesc.
M-a tentat mult si modelul cu sac: http://www.itcshop.ro/produse/223-electroc...ips-fc9166.html
500W putere aspiratie + HEPA airseal suna bine in teorie, in practica din pacate nimeni nu mi-a spus cat costa sacii aia si daca se pot aduce...
LED
QUOTE (Hansolo @ Feb 22 2008, 20:58) *
500W putere aspiratie + HEPA airseal suna bine in teorie, in practica din pacate nimeni nu mi-a spus cat costa sacii aia si daca se pot aduce...

Care saci? S-bag e tipul folosit, gasesti de la cei de origine pana la cei fabricati de 3rd party. Ca nu il gasesti pe cel XXL, asta e altceva.

Bineinteles, calde injuraturi la toate reprezentantele de la noi care nu publica un pret MSRP fata de care magazinele sa ofere discount (cum se face pana si in Bulgaria)

De unde pana unde sa se amestece in politica de pret a dealer-ului? In plus obligativitatea de a vinde un produs la un anumit pret contravine legilor romanesti.
Hansolo
@LED
Well, relativ la saci S-BAG nu sunt din Bucuresti iar in provincie vanzatorii au spus ca nu prea se aduc saci S-BAG, originali sau nu.
Iar la preturi cred ca nu m-ai inteles. In tarile civilizate reprezentantele au un pret afisat pe site (MSRP) fata de care dealerii se inghesuie sa-ti dea discount, fiind cel mai mare pret. Nu-i obliga nimeni la ce pret sa vanda (vine de la manufacturer sugested retail price) dar pentru ca e public cine afiseaza un pret peste MSRP e automat descalificat de cumparator...
La noi nu exista nici macar aceasta referinta. Sa nu mai spunem de alte ,,bucurii" de la reprezentante, complet ilegale: garantii mai mici de 2 ani la anumite produse (vezi laptop Vaio, de ex.), garantii refuzate la produse cumparate pe firma (desi nu sunt in regim ,,industrial"), etc.
campionul
Sunt pe cale sa-mi deschid o firma de curatenie si as avea nevoie de sfaturi cu privire la aspiratoare si alte scule si solutii de curatat.Vreau ca firma noastra sa ofere calitate si am nevoie de scule profesionale.Rog ajutor.Multumesc
LED
QUOTE (Hansolo @ Feb 23 2008, 20:19) *
@LED
Well, relativ la saci S-BAG nu sunt din Bucuresti iar in provincie vanzatorii au spus ca nu prea se aduc saci S-BAG, originali sau nu.
Iar la preturi cred ca nu m-ai inteles. In tarile civilizate reprezentantele au un pret afisat pe site (MSRP) fata de care dealerii se inghesuie sa-ti dea discount, fiind cel mai mare pret. Nu-i obliga nimeni la ce pret sa vanda (vine de la manufacturer sugested retail price) dar pentru ca e public cine afiseaza un pret peste MSRP e automat descalificat de cumparator...
La noi nu exista nici macar aceasta referinta. Sa nu mai spunem de alte ,,bucurii" de la reprezentante, complet ilegale: garantii mai mici de 2 ani la anumite produse (vezi laptop Vaio, de ex.), garantii refuzate la produse cumparate pe firma (desi nu sunt in regim ,,industrial"), etc.

La Metro gasesti s-bag Philips. Cred ca reteaua lor acopera toata tara.

Daca tot vorbim de Philips, unde vezi pe pagina lor preturi recomandate de vanzare? Nu conteaza unde intri, .ro, .uk, .nl, .de etc.
SILE802002
as dori si eu sa achizitionez un aspirator "stick" dar nu stiu prea multe. as dori unul cu putere mare de aspirare (sa faca fata parului de caine), filtru hepa, fara sac, greutate redusa (sotia e insarcinata, iar eu nu am timp sa gospodaresc). de ales dintre urmatoarele marci: electrolux, delonghi, samsung, ufesa, rowenta, hoover. sunt cele la care am gasit asa ceva.
recomandarile din partea tuturor sunt binevenite. dar la medele concret.
oricum in tara e destul de greu sa gasesti ceva multumitor (cele mai multe low-cost, deci cel mult 2 modele la vanzatori).
multumesc
LED
Ce este acela "aspirator stick"?
SILE802002
QUOTE (LED @ Mar 16 2008, 00:54) *
Ce este acela "aspirator stick"?

aspiratoare de mana, dar nu de alea mici auto. nu sunt separat furtunul si aspiratorul propriu-zis ci sunt pe aceeasi tija.
LED
Un lucru ar trebui sa ai clar in minte, aspiratoarele de genul asta sunt recomandate mai degraba in cazul unei curatenii intermediare. Au putere de aspirare mai mica decat a unui aspirator conventional, capacitate redusa de stocare a prafului si nu sunt foarte ergonomice in utilizare.
miki68
QUOTE (campionul @ Feb 24 2008, 01:48) *
Sunt pe cale sa-mi deschid o firma de curatenie si as avea nevoie de sfaturi cu privire la aspiratoare si alte scule si solutii de curatat.Vreau ca firma noastra sa ofere calitate si am nevoie de scule profesionale.Rog ajutor.Multumesc

Firma de curatenie care "presteaza" la firma la care lucrez (3 corpuri de cladire pe 2 niveluri) au echipamente Bosch. Chiar se cunoaste cand aspira si spala mochetele.
misu2005
QUOTE (daiana @ Feb 19 2008, 10:19) *
dupa cum ai vazut mai sus am fost si eu relativ de curand in cautarea unui aspirator; ceea ce consideri tu mai sus, eu am probat in magazin deoarece plecasem de la ideea ca ar fi cel mai bun cu filtrare prin apa si am renuntat cind am vazut gabaritul acestora( am dormitorul la etaj si as fi asteptat sa vina cineva fortos sa mi-l care pe scara sau sa-mi cumpar cate un aspirator pt fiecare etaj); drept pt care am cumparat pana la urma de la domo un
<h1 style="font-size: 14px;">Samsung SC 7060, 1600W, Filtru Hepa H11
</h1>Caracteristici
Putere: 1600W
Putere de absorbtie: 400W
Filtru Cyclone lavabil
Filtru Caseta lavabil
Filtru Hepa H11 lavabil
Variator de putere
Control pe maner
Indicator electronic pentru filtre incarcate
Tija telescopica de inox
Cablu electric de 9.2 m
Culoare: albastru inchis cu argintiu

Accesorii
Perie pentru covoare "Smart Brush" cu unghi de rotatie de 180 grade
Perie pentru tapiterii
Accesoriu pentru spatii inguste
Accesoriu "Smart Protector" pentru oprirea aspiratiei obiectelor mari

Sistem de filtrare
Filtru Cyclone lavabil
Filtru Caseta lavabil
Filtru Hepa H11 6 nivele lavabil

si de care mai citisem aici "de bine" despre el. Ceea ce m-a determinat sa iau acest model a fost faptul ca e micut, compact, usor (are 5,1 kg), putere de absorbtie: 400W, iar filtrul Cyclone lavabil este atasat pe maner, deci nu mai desfac tot aspiratorul ca sa-l curat, iar in el este doar o caseta de plastic care se poate curata dar numai dupa o intrebuintare indelungata. Deci desfac filtrul de pe maner - are sistem click, ii arunc continutul si gata, nu ma mai prafuiesc. In cutie am gasit rezerva la filtru hepa, alte filtre, caseta - dublate toate, si care nu stiu daca erau chiar ale lui - dar erau pt modelul asta de aspirator, in sensul ca era singurul din magazin iar vanzatoarea mi le-a dat totusi spunandu-mi ca la alte tipuri nu ar fi vazut sa aibe rezerve la toate. Pretul aspiratorului a fost de 369 lei. Acest model se poate folosi si clasic, daca nu-i mai atasez filtrul Cyclone, ii scot caseta din corpul lui ( care e tot un filtru) si o inlocuiesc cu un sac de hartie.
Despre Electrolux dual filter nu stiu sa-ti zic dar banuiesc ca daca are canistra ar fi cam pe acelas principiu.
Nu stiu cat de mult te-a ajutat ce ti-am relatat dar am vazut ca multa lume de pe aici cand are nevoie de un aspirator nou pune o multime de intrebari si uita sa mai raspunda dupa ce si-au vazut "treaba facuta". iti urez spor la cumparat aspirator

Buna, Daiana. Dupa mai multe cautari am cumparat acelasi aspirator de care vorbesti si tu. Poti sa imi spui ce tip de sac de hartie se poate folosi in schimbul cutiei din interior? Am gasit pe www.sacdeaspirator.ro trei tipuri de saci: model 07, model 167 si model 195, in timp ce in manual se indica tipul VP - 95B.
Multumesc anticipat.
daiana
buna 'misu2005'
acest aspirator are dotarile enumerate mai sus (filtru Cyclone, caseta etc) in ideea de a le folosi in mod regulat si optiunea cu sac de hartie astfel el devenind un aparat banal - comun. La achizitionare am gasit in cutia lui si 1 buc sac hartie si am vazut ca se gasesc la aprox 15 lei /set, de cumparat de la orice magazin (domo, kaufland etc) cu consumabile cu specificatia ca sunt pt tipul de aspirator samsung model...(au cateva zeci enumerate pe eticheta printre care banuiesc si pt acesta). Eu il folosesc cu toate dotarile lui, ca doar pt asta l-am achizitionat; inaintea lui am avut tot un samsung la care am renuntat (l-am donat la maica-mea) la care achizitionam saci de hartie ( de fapt asta e motivul pt care l-am dat)
sim69ro
Ce putere de aspiratie trebuie sa aiba un aspirator bun cu care vrei sa aspiri covoare persane?
LED
Cat mai mare. Si, de asemenea, sa aiba si perie pentru tipul asta de covor (sau una reglabila).
AdelaTm
Am vazut si eu topicul.Mi s-a stricat aspiratorul si vreau un aspirator cu filtrare prin apa sau din acela care functioneaza pe baza de aburi.Am in casa diferite suprafete (gresie,covoare,pe viitor parchet,gresie deocamdata podea) si in casa intra rareori 2 pisici,suprafata utila 100 mp deci am nevoie de ceva puternic,cat mai bun.Cei drept caut ceva cat mai calitativ si cat mai ieftin ( 300-700 RON).Deci ce credeti ca mi-ati recomanda?
Reclama
Opel Astra 5 usi 1.4 (90CP) de la 10.500 EURO cu TVA inclus

Dotarile:
- Aer conditionat
- Radio CD cu 6 difuzoare
- 4 airbag-uri
- ABS
- Servodirectie
- Oglinzi exterioare reglabile electric cu incalzire
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.