Despre Aspiratoare
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24

shiva

In final am cumparat acel DeLonghi de 1500W. Azi o sa-l probez. Revin mai tarziu cu impresii....
LED
Filtrul HEPA "lavabil" este marketat in defavoarea clientului, si asta fara pic de fair-play din partea producatorilor care o fac. Filtrul HEPA nu se spala pentru a prelungi viata, ci se SCHIMBA. S-a spus si mai sus, prin spalare efectiva isi pierde din densitate si, mai rau, se distruge etanseizarea.

QUOTE (shiva)
Ce vreau eu: putere de absorbtie peste 320(obligatoriu ), HEPA 10-12 lavabil(obligatoriu), fara sac( obligatoriu), filtrare in apa( de preferat ), pret 500RON +/- 100RON si una din marcile Philips( my favourite ), Samsung, Siemens...si sa fie cat mai silentios...

Aici ai unele contradictii. Putere mare de aspirare combinata cu filtrare prin apa = utopie la momentul asta. La fel si HEPA lavabil. smile.gif
In linii mari gasesti idealul (conform ceea ce ai scris) in modelul FC8732 de la Philips. Exceptand partea cu filtrare prin apa si filtru "lavabil".

shiva
QUOTE (LED @ Nov 19 2007, 12:34) *
Filtrul HEPA "lavabil" este marketat in defavoarea clientului, si asta fara pic de fair-play din partea producatorilor care o fac. Filtrul HEPA nu se spala pentru a prelungi viata, ci se SCHIMBA. S-a spus si mai sus, prin spalare efectiva isi pierde din densitate si, mai rau, se distruge etanseizarea.

Aici ai unele contradictii. Putere mare de aspirare combinata cu filtrare prin apa = utopie la momentul asta. La fel si HEPA lavabil. smile.gif
In linii mari gasesti idealul (conform ceea ce ai scris) in modelul FC8732 de la Philips. Exceptand partea cu filtrare prin apa si filtru "lavabil".

...conform teoriei "no free lunch" biggrin.gif
Am mers pe Delonghi, in final, pentru ca a primat dorinta de a nu-mi scoate praful din nou afara pe la aerisirea motorului. Am aspirat sambata cu el in toata casa, de s-a innegrit apa din rezervor. M-am temut ca la puterea lui de aspirare de 290, n-o sa aspire bine, dar m-am inselat. A curatat exemplar covorul.
Ce-i lipseste este un tambur pentru cablu, dar totusi e prevazut cu niste ghidaje laterale pentru infasurarea cablului in jurul aspiratorului.
manuela_olivares
Ma alatur si eu celor care doresc un aspirator si nu stiu care ar fi mai potrivit pentru cerintele personale. Doresc un aspirator cu filtrare prin apa, dar care asa aiba si functie de spalare. Nu imi recomnadati nush ce scula de peste 2000 de euroi ca n-am de unde. Pretul maxim ar fi pe unde in jurul sumei de 12 milioni, nu mai mult. E foarte important sa scap de praful care imi bantuie casa pentru ca peste strada unii construiesc de zor un cartier de blocuri...si pentru ca mama e alergica la praf. Poate se gaseste cineva care chiar ara habar despre subiect si-mi recomanda ceva, dar sper sa nu fie vreo aiureala pe de site-uri din strainatate. Multumesc anticipat.
Neohori
QUOTE (manuela_olivares @ Nov 20 2007, 20:34) *
Ma alatur si eu celor care doresc un aspirator si nu stiu care ar fi mai potrivit pentru cerintele personale. Doresc un aspirator cu filtrare prin apa, dar care asa aiba si functie de spalare. Nu imi recomnadati nush ce scula de peste 2000 de euroi ca n-am de unde. Pretul maxim ar fi pe unde in jurul sumei de 12 milioni, nu mai mult. E foarte important sa scap de praful care imi bantuie casa pentru ca peste strada unii construiesc de zor un cartier de blocuri...si pentru ca mama e alergica la praf. Poate se gaseste cineva care chiar ara habar despre subiect si-mi recomanda ceva, dar sper sa nu fie vreo aiureala pe de site-uri din strainatate. Multumesc anticipat.

In supermarketuri am vazut cel mult 2 modele cu asemenea cerinte ( filtrare prin apa si spalare) dar care nu erau de firma . Ce recomand eu personal ar fi Philips model 6844 ( scrie despre el mai jos cu citeva posturi) despre care tot de pe forum am aflat si eu ca are 4 ani garantie . Spala si aspira exceptional , cunosc modelul anterior pe care il avem la firma . Daca se spala covoarele 1 data la 3 luni nu va mai fi nevoie de filtrare prin apa pt ca are o putere f mare de aspirare . Pretul este in jur de 10 mil (lei vechi) , aspiratorul este original Philips , merge mult mai silentios decit se asteapta omul la ce gabarit are , nu este greu de manevrat chiar si cu rezervorul plin de detergent .
Daca alergia mamei este grava parerea mea este ca ar trebui cautat ceva cu sistem de filtrare antialergic (avizat medical nu aiureli) , ceva gen aspirator Zepter , cu 7 pina la 9 filtre inclusiv apa (dar fara spalare ), dar nu ma intreba de pret...
numai bine
danaeda
QUOTE (ingersedat @ Oct 27 2007, 09:40) *

aspiratorul asta nu e bun de nimic. Am luat teapa, crezand ca e la fel ca vechiul Daewoo ( am unul de 10 ani care e inca f. bun ), dar asta nu trage decat daca asezi furtunul intr-o anumita pozitie.
shiva
QUOTE (Neohori @ Nov 20 2007, 22:22) *
In supermarketuri am vazut cel mult 2 modele cu asemenea cerinte ( filtrare prin apa si spalare) dar care nu erau de firma . Ce recomand eu personal ar fi Philips model 6844 ( scrie despre el mai jos cu citeva posturi) despre care tot de pe forum am aflat si eu ca are 4 ani garantie . Spala si aspira exceptional , cunosc modelul anterior pe care il avem la firma . Daca se spala covoarele 1 data la 3 luni nu va mai fi nevoie de filtrare prin apa pt ca are o putere f mare de aspirare . Pretul este in jur de 10 mil (lei vechi) , aspiratorul este original Philips , merge mult mai silentios decit se asteapta omul la ce gabarit are , nu este greu de manevrat chiar si cu rezervorul plin de detergent .
Daca alergia mamei este grava parerea mea este ca ar trebui cautat ceva cu sistem de filtrare antialergic (avizat medical nu aiureli) , ceva gen aspirator Zepter , cu 7 pina la 9 filtre inclusiv apa (dar fara spalare ), dar nu ma intreba de pret...
numai bine

Philips 6844 are cateva inconvenente:
- foloseste saci la aspirare;
- pretul mare( dar stie sa faca multe );
- e voluminos( evident );

LED
QUOTE (shiva @ Nov 22 2007, 13:23) *
Philips 6844 are cateva inconvenente:
- foloseste saci la aspirare;

Nu cred ca e neaparat un inconvenient. Aspirarea cu sac este cea mai igienica forma, peste bagless si categoric peste filtrarea prin apa.
manuela_olivares
Pai tocmai asta e problema...ziceti ca nu e un inconvenient sa aiba sac si nu sa filtreze prin apa...oricat de bine ar filtra m-am saturat de praful inghitit cand trebuie schimbat sacul si de cautarile prelungite pentru a gasi tipul de sac potrivit cu modelul. Nu e nimeni care cunoste piata de profil si care doreste sa ma ajute putin?...promit ca dau o bere virtuala! laugh.gif
Neohori

QUOTE (manuela_olivares @ Nov 22 2007, 20:19) *
Pai tocmai asta e problema...ziceti ca nu e un inconvenient sa aiba sac si nu sa filtreze prin apa...oricat de bine ar filtra m-am saturat de praful inghitit cand trebuie schimbat sacul si de cautarile prelungite pentru a gasi tipul de sac potrivit cu modelul. Nu e nimeni care cunoste piata de profil si care doreste sa ma ajute putin?...promit ca dau o bere virtuala! laugh.gif

Noi incercam sa-ti dam cele mai bune solutii , iar in final sa alegi , numai ca in primul post ziceai de praful din casa si de afara , nu ai pomenit nimic de praful format la schimbarea sacului biggrin.gif
Saci de aspiratoare , cu bunavointa colegului nostru de forum w4rius , am gasit pt acel Philips si se pot comanda on line de la : http://www.sacpentruaspirator.ro/index.php...IATHLON+HR+6845 , este identic cu 6844
Firma DeLonghi produce deasemeni aspiratoare cu spalare si cu filtrare prin apa si are reprezentanta in Romania http://www.price.ro/producator_DeLonghi_1582.htm
numai bine
shiva
QUOTE (LED @ Nov 22 2007, 20:06) *
Nu cred ca e neaparat un inconvenient. Aspirarea cu sac este cea mai igienica forma, peste bagless si categoric peste filtrarea prin apa.

Aduci si dovezi care sa-ti sustina afirmatiile? Asa si io pot zice ca matura e mult mai buna decat un aspirator ..... wink.gif
LED
Dovezile sunt la vedere. smile.gif

Este vorba despre contactul direct cu praful. In cazul sacului este minim, pe cand la manipularare containerului esti expus direct. Apoi ramane partea in care containerul trebuie spalat, ceea ce in cazul sacului nu se aplica.

Si, ca o completare, sacii sunt considerati filtre. O sa vezi ca toti producatorii marketeaza sisteme de "n" filtre. Sacul reprezinta cel putin unul (pana la trei, in functie de tipul de sac) dintre aceste filtre.
manuela_olivares
Cunoaste cineva modelul Electrolux VAMPYR MULTI 300? Nu vad pe site nici o precizare referoitoare la sistemul de filtrare.
Si am mai gasit si acest exemplar tongue.gif ... Aspirator cu spalare Delonghi Pentavap...pare sa fie ce as dori dar imi trebuie cateva date despre el de la cineva care chiar l-a vazut la lucru si nu doar l-a gasit pe site ca si mine! Pls astept parerile voastre!
Neohori
QUOTE (manuela_olivares @ Nov 24 2007, 12:05) *
Cunoaste cineva modelul Electrolux VAMPYR MULTI 300? Nu vad pe site nici o precizare referoitoare la sistemul de filtrare.
Si am mai gasit si acest exemplar tongue.gif ... Aspirator cu spalare Delonghi Pentavap...pare sa fie ce as dori dar imi trebuie cateva date despre el de la cineva care chiar l-a vazut la lucru si nu doar l-a gasit pe site ca si mine! Pls astept parerile voastre!

Am eu AEG vampyr multi 300 care e tot una cu Electroluxul , e foarte practic , dar umpic cam zgomotos - Philipsul model 6844 e mult peste acest aspirator.
shiva
QUOTE (LED @ Nov 23 2007, 19:49) *
Dovezile sunt la vedere. smile.gif

Este vorba despre contactul direct cu praful. In cazul sacului este minim, pe cand la manipularare containerului esti expus direct. Apoi ramane partea in care containerul trebuie spalat, ceea ce in cazul sacului nu se aplica.

Si, ca o completare, sacii sunt considerati filtre. O sa vezi ca toti producatorii marketeaza sisteme de "n" filtre. Sacul reprezinta cel putin unul (pana la trei, in functie de tipul de sac) dintre aceste filtre.

N-am ochelari smile.gif ...

Sa lamurim o chestie ...in cazul aspiratoarelor cu saci, praful ramane uscat, asa ca la orice manipulare a sacului, o parte din praf zboara din nou in camera. Aspiratoarele cu filtrare in apa, baga praful si mizeriile in apa, asa ca oricat invarti rezervorul, nu-ti mai iasa praful, pentru ca e dizolvat in apa. Un procent mic din praful aspirat nu este prins de pelicula de apa si ajunge in motor, dar acolo e filtrat de restul filtrelor. Per ansamblu, as zice ca filtrarea in apa e mai eficienta decat cea in saci ...
dana3262
eu tocmai l-am cumparat pe asta: http://www.domo.ro/Electrocasnice/Aspirato...longhi_Pentavap
si sunt foarte multumita!
Neohori
QUOTE (manuela_olivares @ Nov 22 2007, 20:19) *

uite unu mic , dragut , ieftin etc etc smile.gif http://www.top-shop.ro/index.asp?tn=produc...=&pid=17359
manuela_olivares
QUOTE (dana3262 @ Nov 24 2007, 13:23) *
eu tocmai l-am cumparat pe asta: http://www.domo.ro/Electrocasnice/Aspirato...longhi_Pentavap
si sunt foarte multumita!

Te rog frumos spune-mi si mie cate ceva despre el...la el ma oprisem si eu, dar cum nu l-am vazut decat pe site-uri si nici pomeneala sa am sansa sa il vad la treaba, ti-as ramane recunoscatoare daca imi spui cum te descurci cu el.
LED
QUOTE (shiva @ Nov 24 2007, 12:42) *
la orice manipulare a sacului, o parte din praf zboara din nou in camera.

Nu si in cazul modelelor noi de saci, ca de altfel si in cazul sistemelor noi (interne) de cuplare a sacului.

criss_65
QUOTE (LED @ Nov 22 2007, 20:06) *

salut, cel mai bun aspirator din lume este rainbow! eu una il am de 8 ani in casa si nu se poate concepe viata fără el! nu are sac, nu are filtru. are un separator care separa praful si mizeria de aer si apa. in loc de sac are acest separator iar mizeria o arunci cu apa direct la wc. scapi da praful din casa si de acarienii din pat, deci si de alergii! daca vrei sa afli mai multe scrie-mi pe adresa cristinagt2003@yahoo.com, buy, buy criss_65
criss_65
QUOTE (dana3262 @ Oct 23 2007, 18:45) *
ce pret are, te rog?

si eu il am pe rainbow de 8 ani e f bun. cash costa 2150 euro. daca vrei sa vezi demostratia cu el (nu costa nimic) scrie-mi
criss_65
QUOTE (manuela_olivares @ Nov 20 2007, 20:34) *

ar trebui sa te hotarasti ce vrei! ori iei un stift de 12 milioane si cat dai atata face ori iti iei rainbow!
criss_65
QUOTE (mark^ @ Feb 4 2007, 16:49) *
aspiratoare pentru facut service la echipamente IT aveti idee unde pot gasi si pe la ce preturi?

cu rainbow poti curata orice inclusiv echipamente IT sufla aer curat si odata cu el praful !
criss_65
QUOTE (grumette40 @ May 6 2007, 23:36) *
Ma intereseaza si pe mine un aspirator capabil sa aspire scamele. Am un covor foarte dificil de aspirat in sufragerie si de obicei trec prin 2 ore de chin in fiecare saptamana (parca dau cu sapa nu cu aspiratorul) frust.gif . Actualul meu aspirator are o putere de 1600 W si o putere de aspirare de 200-250 W. Eu am dedus ca daca o sa achizitionez unul cu o putere mai mare voi scapa de afurisitele de scame care parca sunt lipite cu superglue de covor. Spuneti-mi va rog, daca imi cumpar unul cu putere de 2000-2200 W am rezolvat problema, sau altul e secretul? Multumesc anticipat
este ultima data cand mai scriu! toate problemele pe care le aveti cu un aspirator care are filtru (sac, hepa etc.) le rezolvati cu rainbow. vad ca toata lumea se plange de aspiratoare dar in continuare se cumpara aceleasi porcarii cu sac. nu-mi spuneti ca rainbow e scump. asta o stiu dar e f bun si in timp amortizati investitia, plus ca e f sanatos, nu intri in contact cu praful, cu acarienii, spala aerul etc (are 64 de operatiuni nu e coltisor in casa in care sa nu poti face curat cu el) deci alegeti dati bani putin pe lucruri proaste si pe urma va plangeti de ele, sau luati o scula performanta!
manuela_olivares
QUOTE (criss_65 @ Nov 24 2007, 21:47) *
ar trebui sa te hotarasti ce vrei! ori iei un stift de 12 milioane si cat dai atata face ori iti iei rainbow!

Ar trebui sa renunti la comentarii sarcastice... in fond nimeni nu a comentat referitor la marca la care faci reclama cu atata fervoare...si la 12 milioane chiar nu e un "stift", ca sa te citez...plus ca nu am nevoie sa cumpar un aspirator pe care sa platesc 2500 de euro sau sa platesc in rate...cine vrea avion in loc de aspirator, e liber sa faca reclama cum faci tu!

P.S. Sesizeaza si tu ca nimeni nu scrie cinci mesaje unul dupa altul intr-un topic (e ca si cum ai vorbi cu tine)...ai buton de edit! faptul ca e ultimul mesaj pe care il scrii...nu face decat sa ne bucure!
Reclama
Castiga un master in IT la Berlin. Inscrie-te la Scoala de Eficienta! Detalii aici.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.