instinct
30th November 2006, 23:05
Dupa ceva vizite la majoritatea magazinelor de profil am vazut in sfarsit celebrul delonghi. Ca si constructie nu mi se pare deloc reusit, probabil doar motorul il diferentiaza de un vortex. In rest in functie de dinamica apei se obtin diverse rate de absorbtie, insa ce ramane nu prea mai sufera filtrare precum in cazul rainbow sau karcher. Ca si look de la distanta gisowatt mi se pare o idee din ce in ce mai buna, are cineva in dotare ?
florirare
3rd December 2006, 18:30
Nu cunosc acest tip de aspirator dar pot sa-ti recomand alt aparat care este si aspirator (cu aspirare umeda dar si uscata, curata cu abur sub presiune(fara detergenti), are si fier de calcat cu care se poate calca si in pozitie verticala (deci chiar cu haina imbracata). Ete foarte bun dar mai ales ecologic iar aburul sub presiune omoara microbii, virusiii dar mai ales acarienii si mucegaiurile.. Deci este foarte bun antialergic.
Tot antialergic este un alt aparat Ayr therapy (un purificator de aer) care filtreaza aerul, anihileaza substantele toxice, microbi, virusi...etc. are filtru Heppa, filtru de carbon, generator de ozon, un catalizator unde se depun reziduurile si un gel parfumant.
Oferta speciala de Craciun!!!!
Pentru relatii suplimentare : 0745051762 sau pe email
Nu cunosc acest tip de aspirator dar pot sa-ti recomand alt aparat care este si aspirator (cu aspirare umeda dar si uscata, curata cu abur sub presiune(fara detergenti), are si fier de calcat cu care se poate calca si in pozitie verticala (deci chiar cu haina imbracata). Ete foarte bun dar mai ales ecologic iar aburul sub presiune omoara microbii, virusiii dar mai ales acarienii si mucegaiurile.. Deci este foarte bun antialergic.
Tot antialergic este un alt aparat Ayr therapy (un purificator de aer) care filtreaza aerul, anihileaza substantele toxice, microbi, virusi...etc. are filtru Heppa, filtru de carbon, generator de ozon, un catalizator unde se depun reziduurile si un gel parfumant.
Oferta speciala de Craciun!!!!
Pentru relatii suplimentare : 0745051762 sau pe email
xelanoimis
4th December 2006, 11:17
Am si eu o intrebare pentru posesorii de asiprator DeLonghi. Face fata la aspirarea prafului rezultat in procesul de renovare? Sunt cu apartamentul intors pe dos, fara perspective de a termina in curand si e un praf ingrozitor, deocamdata de la gaurirea peretilor, pe viitor si de la zugravit... Caut un aspirator salvator
.
instinct
6th December 2006, 08:57
Am decis sa raman pe Karcher DS 5500. Este net superior celor "standard" vazute in magazine, gen de'longhi, siemens, etc (cele cu filtrare prin apa). Cine nu crede, il aveti disponibil in Bricostore Pantelimon pentru vizionare. Pretul de acolo este 13mil, eu o sa-l iau cu 10 de la distribuitor, deci fata de cele 8-8,5 pt de'longhi merita cu varf si indesat, arata chiar profi (tija inox, filtru hepa 12 bine presat cu filtru inclus pentru aer racire motor, cablu cu derulare automata, cuva cu apa se scoate usor neexistand acele clape oribile), se vede calitatea unui producator de echipamente profesionale in special. In plus garanteaza 99,99% grad de absorbtie fata de rovus, thomas etc. 99%. De'longhi nu stiu cat opreste (probabil maxim 99% din moment ce nu dispune de un hepa la final), oricum nu se compara constructiv.
florirare: Merci pentru oferta, si Karcher are asemenea aparate, nu sunt atat de alergic
, si vreau sa fie intr-un buget de bun simt, oricum m-am lamurit ca in afara de ei nu prea sunt producatori de aspiratoare seriosi disponibili la noi in magazine (si ei sunt la preturi f. mari, DS-5500 in Austria de ex. e 260EUR in magazin...). Mai amintea cineva de DeWalt, nu am studiat, insa recomandarea mea este sa uitati de mizeriile din magazinele electro si sa luati ceva de la cei gen Karcher, DeWalt, Bosh, Metabo, got the idea...
xelanoimis: Iti recomand tot un aspirator cu filtrare prin apa, oricare, altfel vei umple filtrul unuia clasic instant. Asa doar 0,99% ramane in hepa filter, restul in apa, pe care o sa o schimbi f. des
- asta e. Evident ideal ar fii un DS-5500 dupa parerea mea. Bafta.
Sarbatori fericite !
clao
9th December 2006, 20:02
Mai dar nu zice nimic despre Rohnson Aquamarine? Asta pe unde e facut? Are cineva? Merita? Vad ca e prin toate magazinele mai nou, e cu aspirare prin apa. Filtru HEPA... Pare ca are tot ce e nevoie, ionsa pretul de numai 450RON parca imi da de gandit. O fi vreun nou Vortex sau Thomas? Sunt la mare cumpana intre asta si un DeLonghi Aqualand.. Apropo, care l-ai luat pe ultimul din Cora zilele astea? 
Deci astept impresii despre Rohnson.. pare cam fragil, dar arata bine, e micut... Aspira bine? Lasa aerul curat? Cel mai mult ma intereseaza sa aspire praful din aer.
instinct
10th December 2006, 00:19
Nu merita no-name-urile, e prea riscant, in final poti cheltui mai mult si nici nu o sa ai performantele dorite. Uita-te f bine la circuitul de aer, daca e bine presurizat, altfel degeaba are filtru hepa, o sa scape tot praful super-fin pe langa. Apoi daca nu gasesti o specificatie clara a gradului de absorbtie, poti sa fii sigur ca nici macar 99% nu e, cu hepa cu tot.
Spor
claudel_1974
11th December 2006, 17:25
Am gasit http://www.rainbowsystem.ro, dar am inteles ca pretul e pe masura.
Daca ia vrei pot sa vorbesc cu cineva si vine si iti faci o demonstratie fara nici un fel de obligatie. Dupa demonstratie o sa vrei si tu unul.
instinct
11th December 2006, 20:38
Dupa cum am scris si pe topic-ul cu aspiratorul Thomas va recomand cu caldura Karcher DS 5500. Eu am comandat azi 5 buc pentru mine si ceva cunoscuti. Doar duceti-va sa-l vedeti in Bricostore Pantelimon unde este 13mil. La distribuitor e in jur de 10. In plus fata de De'Longhi poseda filtru Hepa, garanteaza 99,99% grad absorbtie, nu se compara constructiv cu el si ca o ultima cireasa pe tort, filtreaza inclusiv eventualele particule de carbon care se pot desprinde din periile motorului in urma racirii fortate a acestuia (filtrul hepa are de fapt 2 sectiuni : una pentru aerul aspirat si cealalta pentru aerul de racire motor). La Karcher gasiti si multe brosuri despre alergii, avantaje in general etc. Bafta
petman
13th December 2006, 07:20
Am citit ieri topicul asta ... si mi-am luat un samsung SC 4040 de la Metro cu 2,3 mil. Are 1800 de W si o putere de tragere de 370 W. La prima vedere e ok.
clao
14th December 2006, 16:31
Prea tarziu. Din el a scos-o
)
Am luat in cele din urma Rohnson. Am tot cautat DeLonghi. Gasisem unul in Cora - singurul sau ultimul, dar pana m-am miscat eu a disparut. Asa ca, manat de sosirea sarbatorilor, am luat Rohnson. Am vazut ca e peste tot prin magazine. Deci nu sunt localizari anonime prin oras. L-am luat din Carrefour, unde (nu ca ar insemna prea multe) persoana "in charge" mi-a spus ca s-au luat multe, sunt bune si nu a venit nici unul inapoi.
In manual scrie absortie de 99.9%, si pt particule de dimensiuni pana la 3 microni. Cert e ca pe langa rezervorul de apa, are inca doua filtre HEPA. Cost: 450 RON. Nu e o avere - dc tine cativa ani e in regula. Am vazut si aspiratorul mentionat aici Karscher 5500 ala sau ceva de genul asta. E imens, cat 2-3 aspiratoare normale. Nu e pentru apartament ala. Iti tb o camera doar pt el. Si eventual sa nu ai mobila prin casa. Rohnson e suficient de mic pt a fi manevrabil. L-am folosit o sg data si am fost multumit de rezultat. Nu am simtit mirosuri neplacute dupa sau in timpul folosirii, poate sa si sufle aer la nevoie. In cateva minute se desface si spala rezervorul, care nu are forme abstracte cum am vazut la altele. Are 4 trepte de putere care par suficiente. Mai mult de a doua nu am avut nevoie, pana la care e si suficient de silentios in comparatie cu ce am mai auzit. Pare mai solid decat Vortex si mai ergonomic decat DeLonghi. Tot in manual scrie ca e si purificator de aer in timpul functionarii, eliminand nu stiu ce ioni (n-am retinut mecanismul). Are o groaza de perii si accesorii, pulverizator de apa, perii de covor, de suprafete dure, parchet, perii pt lichide etc. Am uitat sa mentionez ca aspira si lichide. Tubul este din inox, extensibil.
Per ansamblu, un aspirator cu aspirare prin apa, care isi face treaba perfect, purifica aerul si are si filtre HEPA, la un pret mai mult decat decent. Cu siguranta o alternativa de luat in calcul, mai ales avand in vedere preturile celorlalte aparate care fac acelasi lucru. Cu siguranta sunt multumit ca nu am dat inca jumatate din pret pt DeLonghi.
Am sa postez daca o sa crape, sa stiti sa nu va luati
. Pana atunci, pt mine este un electrocasnic complet, la un pret neasteptat de bun. Sunt chiar curios daca cineva sensibil la praf l-a folosit si a mai avut probleme, eu nu am observat.
Sper sa gasesc si arome din acelea care se toarna in rezervor pt parfumare.
instinct
15th December 2006, 16:15
Sa-l stapanesti fara evenimente nefaste cat mai mult timp !
Intr-adevar e marisor Karcher-ul (pe inaltime de fapt) insa pe mine tocmai asta m-a atras, in esenta apa are suficient loc pana la filtrul 1 pentru a nu-l contamina prea repede. La celelalte mi se pare prea mica distanta totusi. Time will tell, cand ajunge al meu o sa postez primele impresii, e bine sa ramana date de la posesori ai diverselor marci
onobeka
21st December 2006, 10:07
Aseara am dat si eu o tura prin magazine in cautare de un aspirator cu filtrare prin apa. Am vazut rhonson-ul de la Carrefour si mi-a placut insa la modelul expus arcul de tragere al cablului cred ca era inexistent, sper sa nu fie asa la toate.
Am vazut si acel Vortex la metro si un Platinum Aqua... 99% identic, clar facut de acceasi firma, carcasa identica, insa unde Vortex-ul avea crom, celalalt era doar argintiu. Vortex 1400W, Platinum 1300W.
Oricum mi-a placut mai mult Rhonson-ul.
Mai exista o categorie de aspiratoare care au si spalare, presupun ca produc ele spuma si o si aspira, dar cred ca este total ineficient. Intrebarea mea este daca cu aspiratoarele cu filtrare prin apa pot sa aspir si apa sau spuma rezultata de la spalarea unei tapiterii, sau doar cantitati f f mici.
clao
21st December 2006, 17:59
Tragerea/Retragerea cablului functioneaza corect la Rhonson. Iarasi, unele dintre cele din rafturi prin magazine, au carligul de prindere a carcasei de deasupra recipientului de apa cam slabit, datorita frecarii continue a vizitatorilor. Nu pare foarte solid, insa sper sa nu cedeze repede - oricum nu e o problema blocanta.
Cat despre aspirarea apei, nu am incercat. Banuiesc ca umezeala ramane, doar picaturile de lichid sunt aspirate.
onobeka
21st December 2006, 18:46
Sa inteleg ca nu are suficienta forta de absorbtie? Asta se masoara tot in W, ai gasit undeva specificat?
clao
22nd December 2006, 11:54
Nu, imi imaginez ca nu prea are cum sa aspire umezeala dintr-un covor de ex instant, cand dai cu peria pe deasupra. Poate sa fie si mama fortei de aspirare. Eu nu am folosit mai mult de treapta a doua de aspirare (are 4 trepte). Mi se pare suficient de puternic.
rommel
22nd January 2007, 16:37
Vreau sa imi iau un aspirator. Ceva intre 200-250 RON. Ce imi puteti recomanda?
M-ar interesa unul fara sac? Are cineva si imi poate spune daca se merita si cat de fiabile sunt?
rommel
27th January 2007, 01:01
Nu stie nimeni?
carman
27th January 2007, 01:12
QUOTE(rommel @ Jan 27 2007, 01:01)

Nu stie nimeni?
acum cativa ani ai mei si-au luat un aspirator ETA pe care au dat 4milioane.cand am auzit am facut spume!am facut un "scandal"...cand m-au pus sa-l "probez",stupoare!aspira si varul de pe pereti!
am vazut de curand ETA in Metro (sper sa nu ma insel) la preturi de 2-3 milioane. ETA este facut de Gorenje,deci sunt de "incredere"!parerea mea!
gabitza
29th January 2007, 13:14
A aparut acest aspirator Vortex Monster Clean cu filtrare prin apa, care degaja ioni negativi cand aspiri, care are multiple filtre inclusiv vreo 2 filtre Hepa lavabile, mai are ca optionale o perie turbo rotativa, are 2 ani garantie, etc. Cunosc aceste detalii pentru ca l-am vazut in magazine si am intrebat.
As dori si eu opinii si pareri de la o persoana care l-a cumparat.
Abu
30th January 2007, 09:52
Are careva experienta cu aspiratoarele alea cyclone, fara sac? sunt bune de ceva?
rommel
30th January 2007, 14:53
QUOTE(Abu @ Jan 30 2007, 09:52)

Are careva experienta cu aspiratoarele alea cyclone, fara sac? sunt bune de ceva?
Eu mi-am luat in cele din urma un electrolux la 250 RON.
Vroiam sa imi iau un panasonic fara sac (sub 300RON), dar vanzatorul mi-a spus ca nu prea trage si filtrele trebuie schimbate destul de des. Probabil ca depinde si de cat vrei sa dai.
Abu
31st January 2007, 13:40
QUOTE(rommel @ Jan 30 2007, 14:53)

Eu mi-am luat in cele din urma un electrolux la 250 RON.
Vroiam sa imi iau un panasonic fara sac (sub 300RON), dar vanzatorul mi-a spus ca nu prea trage si filtrele trebuie schimbate destul de des. Probabil ca depinde si de cat vrei sa dai.
Am gasit un Samsung SC8431 la 480 RON in Carrefour. Nu la-m luat inca, poate l-a vazut cineva la lucru si posteaza pe aici 
Eu am un Philips Jewel pe care-l vand ca sa-l iau pe asta - m-am saturat sa tot schimb / cumpar saci ptr. el, am inteles ca astea Cyclone le speli si gata.
kangorou
4th February 2007, 01:00
Stie cineva daca se vand pe undeva in romania aspiratoare Dyson? Sunt considerate printre cele mai bune din lume, le-am vazut in actiune - excelente!!! - dar nu le gasesc p'aci! In rest si-a luat cineva Hoover Pet vertical de 10 mil lei vechi din Bricostore ? Si astea au pe afara presa buna, dar stiu io cum o fi cu ele in Romania ?! Eu caut un aspirator bun, cu perie rotativa, capabil sa extraga parul de matza din covoare
mark^
4th February 2007, 16:49
aspiratoare pentru facut service la echipamente IT aveti idee unde pot gasi si pe la ce preturi?
vali 1970
4th February 2007, 18:55
As dori sa-mi cumpar un aspirator cu FILTRARE PRIN APA,nu cu functie de spalare.Are cineva un asemenea model sa-mi recomande ?Eu am gasit in hipermarket-uri doar un singur model-un brand necunoscut si nu-mi inspira incredere, la 450 RON.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.