credit pt locuinte

oana2983

Exista vreo banca care sa ofere credit imobiliar fara avans?
gabip
QUOTE(oana2983 @ Aug 17 2006, 20:44) *

Nu. Singurul imprumut fara avans/garanti/ipoteci este cel pentru creditele de nevoi personale, cu un maxim de 20.000 euro de la ABN (daca respecti regula BNR cu rata mai mica de 30% din salariu+alte venituri stabile).

contraBRD
QUOTE(oana2983 @ Aug 17 2006, 18:44) *

du-te la finans. daca ai salar destul d mare iti fac ei 2 credite... unu d locuinte si unu de nevoi personale. si poti sa platesti casa in 30 ani. daca nu ai venituri... du-te la o banca si cere maxim 5mii de eoru (indicat ar fi undeva la 4800 ca sa ramai cu 4500 si sa fii sigura ca ii iei... faci 1 sau 2 credite de nevoi personale (pe care nu le declari cand ceri cr ipotecar) dupa care ai banii de avans. o alternativa ar fi leasing ipotecar dar nu se merita ca bancile chiar au conditii ok. si nu se vad decat creditele peste 500E sau 200 mil.
mult noroc si sa te vezi in casa noua
nutumdp
Am cam 400mil > Vreau sa mai fac un credit la banca pentru a-mi cumpara locuinta. In cartea de munca am cam 10mil salariu. Ma poate ajuta si pe mine cineva? La ce banca, care ar fi dobinada, de ce banca sa fug?
gabip
QUOTE(nutumdp @ Sep 9 2006, 12:37) *
Am cam 400mil > Vreau sa mai fac un credit la banca pentru a-mi cumpara locuinta. In cartea de munca am cam 10mil salariu. Ma poate ajuta si pe mine cineva? La ce banca, care ar fi dobinada, de ce banca sa fug?

Depinde ce vrei. 10 mil salariu nu iti vor ajunge pt o garsoniera de 40.000, cam cat ar fi, cu ceva noroc, una decenta. Mai cauta un coplatitor.
Pentru restul, foloseste search-ul, sunt suficiente topicuri deschise pe tema creditelor si a bancilor.
obnoxious
Ia pe unul dintre parinti coplatitor, sau vorbeste la munca sa iti mareasca doar pe cartea de munca pentru 3 sau 6 luni depinde de banca. Dupa cele maxim 6 luni te duci la banca avand adeverinta de venit cu ce salariu vrei tu pe ultimile 6 luni.
Alcatraz
In situatia in care esti PFA si ai un contract de prestari servicii cu o firma si carte de munca la firma respectiva la nivelul min pe economie, stiti daca si cum se acorda credit imobiliar ?

gabip
QUOTE(obnoxious @ Sep 11 2006, 19:37) *
Ia pe unul dintre parinti coplatitor, sau vorbeste la munca sa iti mareasca doar pe cartea de munca pentru 3 sau 6 luni depinde de banca. Dupa cele maxim 6 luni te duci la banca avand adeverinta de venit cu ce salariu vrei tu pe ultimile 6 luni.

Aia cu parintii e discutabila, pentru ca intervine limitarea de varsta (foarte probabila, pentru un credit pe 25 de ani).
Aia cu maritul e cam fantezie, pentru ca daca ti-l mareste, asa ramane, inapoi nu va mai scadea salariul, deci nu cred sa ii convina patronului. Sigur, exista varianta unei mariri a netului, sub forma de prime/bonusuri, dar si la astea firma plateste impozit, pe care ar trebui sa le suporti tu, prin prisma "intelegerii". E mai mult decat nerentabil.
Adeverintele se cer pe 3 luni, nu pe 6, iar unele banci, greu de aflat, fac o reverificare a veniturilor, dupa n luni. Una care stiu sigur ca face este ABN, una care nu face este HVB.
justasking

scuze de offtopic dar ai salariul de 400 de milioane lei vechi? w00t.gif
obnoxious
QUOTE(gabip @ Sep 12 2006, 20:06) *
Aia cu parintii e discutabila, pentru ca intervine limitarea de varsta (foarte probabila, pentru un credit pe 25 de ani).
Aia cu maritul e cam fantezie, pentru ca daca ti-l mareste, asa ramane, inapoi nu va mai scadea salariul, deci nu cred sa ii convina patronului. Sigur, exista varianta unei mariri a netului, sub forma de prime/bonusuri, dar si la astea firma plateste impozit, pe care ar trebui sa le suporti tu, prin prisma "intelegerii". E mai mult decat nerentabil.
Adeverintele se cer pe 3 luni, nu pe 6, iar unele banci, greu de aflat, fac o reverificare a veniturilor, dupa n luni. Una care stiu sigur ca face este ABN, una care nu face este HVB.

Cu maritul depide de cum te intelegi cu administratorul firmei si de cum poti semna contractul de munca ante-datat.

Impozitele in plus le poti suporta chiar tu, daca vrei, nu cred ca firmei nu i-ar conveni niste bani "in plus". E nerentabil dar ar putea fi o solutie.

Adeverintele se cer si pe 6 luni. Volksbank si Transilvania cer. Iti zic din experienta proprie.

Dupa acordarea creditului nu mai au ce sa iti faca din moment ce iti platesti ratele... Bine, aici depinde si de ce scrie in contractul semnat cu banca. Eu nu pot promite ca voi avea acelasi venit si luna viitoare...
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.