telecomanda radio pt a aprinde un bec

aeon

vreau o schema simpla pt un emitator si receptor radio pt a aprinde un bec de la distanta

sau macar una IR
ceva gen telecomanda de alarma pt automobil, un singur buton e suficient (desi nu ar strica sa aiba mai multe biggrin.gif)
370677271050152
Din pacate una radio nu am gasit, mai caut

DrFan
hmm...asha ceva era prin tehnium...o sa caut,da' sa sti k schemele sunt nasoale(tehnologie invechita)...cu multe piese. am vazut una facuta de cineva cu 3 butoane...si avea pe receptor 2-3 CI si 2-3 piese pe langa...pe cand in tehnium era o schema de o pagina..biggrin.gif
softeam
Vezi la Conex Electronic, pe str. Maica Domnului! Aia au telecomenzi si receptoare pt. alarme auto. A luat un coleg si merge super si de la 20...25m
v3l0
mai! baiatu' vrea sa o faca singur, sa fie simpla - cred ca excludem microcontrolerele de aici - si voi il trimitetzi la cumparaturi de chesti care sunt gata frumoase sin carcase.

Comentarii de genu "era o schema" in nush' ce revista sau mai shtiu eu unde nu-i vor dervide telecomanda.

Si tzie, tzi-e lene sa aprinzi becu' ala fara telecomanda ?!? smile.gif
Indianu
si pe mine m-ar interesa asa ceva...daca aveti totusi vreau sa imi aratati o schema ca vreau sa fac asa ceva
ma gandeam ca deja aveti asa ceva
alin
ia o prajina cool.gif cool.gif

aeon
treaba cu prajina era aplicabila la un televizor Sport , la bec nu prea merge
add
tine papuci langa pat... si cand ai nevoie... jap! un pantof in intrerupator!
Hazard

Cred ca asta e ceea ce iti trebuie tie. Pare usor de construit si ... ieftin.

http://www.aaroncake.net/circuits/irremote.htm

Si eu vroiam sa ma apuc sa-l fac, dar nu prea gasesc timp sa ma duc dupa piese. Daca te apuci de treaba, spune-mi si mie ce-ti iese.
Spor la treaba!
vata_pa_batz
Partea de emitator e OK! La partea de receptie au complicat treaba inutil. Se poate folosi pina la iesirea amplificatorului IC1 totul, C4 legat la masa si in continuare iesirea 6 a amplifului legata cu baza unui tranzistor digital te tip BCR116. In colectorul tranzistorului partea de DC a unui Relais. Atentie la dioda necesara pentru mentinerea curentului in Relais dupa decuplare!
dacuburebista
exista deja in oras biggrin.gif
BorisFlokow
Am vazut pe la Connex Electronic pe Maica Domnului niste telecomenzi cu tot cu receptor gata facute, si erau fff. dragutze (cu 1-2 canale - butoane) si care erau exact ca cele de alarma auto.
nelu F
In revistele Conex Club sunt date schemele si desenele de cablaj atat pt receptoarele cat si pt emitatoarele respective pe care le comercializeaza firma.
alicumircea
cred ca asta-i exact ce-tzi trebuie tzie:
http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/src.htm
sau ceva pe fm:
http://www.geocities.com/tomzi.geo/1-trans...-transistor.htm
pannther
SAU POTI INCERCA CEVA CU UN RECEPTOR IN IR+ UN BISTABIL SI UN RELEU!
AM INCERCAT EU CEVA SI IN LOC DE BISTABIL AM PUS UN uC !!!
A MERS
FOLOSESTE UN BISTABIL!
IP-XCENTRIC
Si eu ma gandeam ca am nevoie de o astfel de telecomanda!dar vreau s-o cumpar!

MOTIV:-stau intr-un bloc tare intunecat si nu vad sa bag cheia in broasc..... pensionarii din bloc fac economii .....m-am gandit initial sa iau un bec care
se aprinde cand treci pe langa el.....dar nu vreau sa platesc eu confortul pensionarilor.
Asa ca o astfel de telecomanda e ideala pt mine.

Intrebari:-pot cumpara mai multe telecomenzi pe care sa le folosesc eu si familia mea?
-Cat costa o astfel de jucarie?
-(eventual poate cineva gasi timp sa-mi dea adresa exacta d la magazinul d la MAICA DOMNULUI?)
-Pot pune orice tip de bec(de frigider/sau obisnuit-60W?)
-Trebuie sa cumpar transformator pt instalatie sau are inclus in kit?

Scuze pt nestiinta!
Reclama
Toamna se numara... ofertele. Noi ti-o oferim pe cea mai buna !

In perioada 22 septembrie - 22 noiembrie orice sistem sau notebook Maguay, echipat cu Microsoft Windows Vista si Office 2007 are un pret special, prin partenerii Maguay.

Afla detalii acum!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.