Sony Vaio vs altele

mihai2006

Salut,

Sunt intr-o dilema de dilema smile.gif
Vreau sa-mi iau un laptop si nu pot sa ma decid intre Sony Vaio (un model cu dual core la 1.8 sau 2, placa video dedicata 256Mb 1Gb RAM, etc) si alte laptopuri echivalente.

Am nevoie de un laptop performant si din ce am vazut pe piata tot Sony ma atrage (design, etc).

Merci
ripper
Parerea mea e ca dilema ta este daca sa imi cumpar "fite" sau nu?!

Nu am nimic cu Sony, exceleaza in domeniu, dar sunt mult prea scumpe si nu cred ca se merita, in conditiile in care sunt o groaza de alte marci, cu performante asemanatoare, chiar mai bune...
Deci, raspunsul la dilema ta ti-l ofer spundandu-ti sa te mai gandesti, iar daca ai atatia bani si vrei neaparat si te face pe tine sa te simti bine ca ai Sony, go and buy it! smile.gif

oneill333
salut,
sunt in dilema ta si eu, tu ce ma sfatuiesti,

sa aleg intre Lenovo R61e 20e core duo, centrino duo procesor la 30 mil - nou noutz

sau

optiunea a doua
24 mil. >> sony vaio Sony GRT-916v
Mobile Pentium 4 HT Technology, 2.8mhz,
Huge 1 GB Ram, 60GB Hard Drive
16.1 Inch ONYX BLACK screen, Wireless Lan,
DVD+-RW
Memorystick slot,
64mb Geforce Graphics
don_dannielo
QUOTE(oneill333 @ Aug 20 2006, 22:06) *
Lenovo R61e

Exista asa ceva?
ripper
QUOTE(don_dannielo @ Aug 20 2006, 22:39) *
Exista asa ceva?

O fi vrut sa spuna Thinkpad IBM, dar chiar si asa nu exista R61e... nu este pe site-ul IBM acest produs! In schimb R51e, da! tongue.gif
don_dannielo
Probabil R51, da.

Problema cu seria R este ca-s cam butucanoase, nu chiar ca G da oricum. Desi nici Sony nu e asa finut ca alte modele.

Eu personal as alege fara ezitare Lenovo, pentru ca are Centrino nu P4 ca Sony, si e nou. Si chiar daca ar fi invers, Lenovo SH si sony nou, tot pe primul, de cativa ani lucrez pe thinkpaduri si am prins o deosebita incredere in ele.
oneill333
am vrut sa zic R60e >> http://www.insight.com/site/search/index.c...rrowByUsed=true

ma scuzi, dar care IBM/Lenovo/ ThinkPaduri sunt cele mai bune, pana in 30 milioane ?

mihai2006
QUOTE(ripper @ Aug 20 2006, 21:52) *
Parerea mea e ca dilema ta este daca sa imi cumpar "fite" sau nu?!

Nu am nimic cu Sony, exceleaza in domeniu, dar sunt mult prea scumpe si nu cred ca se merita, in conditiile in care sunt o groaza de alte marci, cu performante asemanatoare, chiar mai bune...
Deci, raspunsul la dilema ta ti-l ofer spundandu-ti sa te mai gandesti, iar daca ai atatia bani si vrei neaparat si te face pe tine sa te simti bine ca ai Sony, go and buy it! smile.gif

Nu ma face pe mine sa ma simt bine dar din cate am testat si auzit sunt cele mai stabile de pe piata.
Recomanda-mi ceva tinand cont ca am acum un Thinkpad IBM R52 de care nu sunt multumit.

M
ripper
QUOTE(mihai2006 @ Aug 21 2006, 18:38) *
Nu ma face pe mine sa ma simt bine dar din cate am testat si auzit sunt cele mai stabile de pe piata.
Recomanda-mi ceva tinand cont ca am acum un Thinkpad IBM R52 de care nu sunt multumit.

M

De ce nu esti multumit de R52? Detaliaza! smile.gif
mihai2006

QUOTE(ripper @ Aug 21 2006, 20:54) *
De ce nu esti multumit de R52? Detaliaza! smile.gif

se misca incet... pana deschid o aplicatie (Falsh 8,Winamp... si uneori chiar Excelul) imi ia cam 1 minut. dupa o anumita perioada de timp (cand vrea el) se face ecranul negru si nu-si revine decat cu master reset smile.gif

resurse .P 1.73 Ram 512...Placa video Intel 915GM 128MB
ripper
"Miscatul incet" iti garantez eu ca nu e de la configuratia laptop-ului, ci de la ce ai tu instalat pe acolo...
Cum adica se face negru ecranul? Dupa cat timp? In stand by sau din senin? Cum adica master reset... ca nu ma prind? Ii smulgi bateria? smile.gif
mihai2006
QUOTE(ripper @ Aug 22 2006, 10:55) *
"Miscatul incet" iti garantez eu ca nu e de la configuratia laptop-ului, ci de la ce ai tu instalat pe acolo...
Cum adica se face negru ecranul? Dupa cat timp? In stand by sau din senin? Cum adica master reset... ca nu ma prind? Ii smulgi bateria? smile.gif

smile.gif este cam incarcat ce-i drept. nu are o regula de stingere. Se stinge din senin, hardul lucreaza, dar ecranul este mort. Master reset..... 9 secunde pe butonul de power... daca nu reactioneaza jos bateria.
kriss13
de acord cu ripper.. poate ai prea mullt soft in background..

Si mie imi place vaio de mor, dar parca sint prea scumpe pt ce stiu sa faca... way too much
aproape la fel e scumpe ca MacBook-urile.
la asa pret iti iei un hp sau altceva de moare lumea.. chiar de 17"

La stabilitate toate sint la fel.. stabile (exceptind cele cu probleme si ghinion)

chestia e cam asa.. tot hardware-ul care alcotuuieste un anumit model e testat f bine de firma care-l face si sint optimizate la maxim componentele intre ele, sa lucreze cit mai bine, cu driveri special scrisi etc (de aia nu prea gasesti driveri decit la firma care face lapu)

spre deosebire de un pc non brand, care are pierderi de performanta pt ca tre sa fie compatibil cu orice bagi in el (hardware) si tot felul de driveri obscuri

La lapuri e doar ce are in el..nu tre sa fie compatibil cu tot felu de placi pci sau alte aleea.. si de aici si stabilitatea. E advarat ca daca iti pui mintea si nu ai grija ce instalezi il pui in cap. Dar cu format c se rezolva biggrin.gif
dincusor
Daca tot vorbiti de Sony Vaio si altele, va cer parerea in ceea ce priveste calitatea display la brandurile cunoscute. Ar fi interesant de stabilit o ierarhie a valorii. Niste linkuri pe tema asta ar fi excelent !
kriss13
QUOTE(dincusor @ Sep 5 2006, 21:34) *
Daca tot vorbiti de Sony Vaio si altele, va cer parerea in ceea ce priveste calitatea display la brandurile cunoscute. Ar fi interesant de stabilit o ierarhie a valorii. Niste linkuri pe tema asta ar fi excelent !

La unde s-a ajuns cu tehnologia cam toate sint super... dar parca x-black de la sony rasare un -pic mai sus...
e ce am citit si eu aiurea si picau aia in fund cind ziceau de el.
Cristist50
Daca as avea bani sa ii dau pe prostii mi-as lua fara sa stau pe ganduri un Vaio. Designul e misto iar ecranele le-au avut intotdeauna de exceptie.
Zaurus
Pentru toti cei care vor Vaio:

1. Nu se importa oficial, daca va uitati pe site Sony o sa vedeti ca este un produs indisponibil pt Romania
2. Sint doar cei de la Flamingo care-l importa, de aici si pretul astronomic in comparatie cu concurenta
3. Daca tot vreti Sony Vaio si nu se poate fara (e drept ca toate modelele arata bestial smile.gif) atunci macar luati-le de afara pt ca vin cu garantie internationala. (afara=EUROPA)
dincusor
Multumesc de raspuns. La Media Galaxy am vazut pe viu deiferenta de calitate la display. Directivitatea este mult mai buna la vaio, culorile foarte reusite. Dar un vaio la 17" cum vreau eu este deja f mult, chiar si in US. O sa ma multumesc cu un Toshiba. Bafta !
emma_cos
Fratilor, eu mi'am luat laptop vaio din Italia cu 1500E(1G ram, 160G hdd, core duo). Nu mi s'a parut asa scump tinand cont k erau si de 2000E. Merge super bine, arata super bine, ecranul e clar k are o calitate mai mare decat la celelalte x-black lcd...chiar de vede bine din toate unghiurile. O singura probl am avut, cand mi l'am luat mi'am instalat eu tot windowsul cap coada cu programele care le'am vrut eu nu ei. Iar driverele a trebuit sa mi le instalez din pacate tot singura. Nu este k la desktop unde placa de sunet o recunoaste singura etc. Asta ar fi cam singuru inconvenient si...fiind foarte nou nu prea sunt oamenii obisnuiti cu softurile lui, e mai stilat, nu prea situ ce si cum sa foloseasca pt el pt k n'au maia vut de aface cu modele atata de noi, iar ce modele noi am vazut, placa de retea de ex tot model vechi folosesc. Am probat si IBM-thinkpad si intr-adevar merge cam greut, si asta e ff plin cu softuri ce-i drept, dar nu se compara cu sony. packard-bell, iar am testat, este bun dar hardwere-ul tot din generatie mai veche e. Inafara de procesor. Dar peste cativa ani, la cat de repede evolueaza lucrurile al meu va deveni nmormal, iar celelalte modele noi din generatia noastra vor deveni vechi.
mihai2006
Multumesc pentru sfaturi si indicatii. Topicul se poate inchide.

Achizitionat Sony Vaio - FE31M
SisterRay
Poate faci si un mic review la el notangel.gif
Oricum, felicitari pentru achizitie si sa-l stapanesti sanatos si multumit!
Issues
SONY VAIO nu are rival se stie. eu nu stiu de ce a mai fost nevoie de atitea dialoguri.
ConstantinD
QUOTE(Issues @ Apr 3 2007, 00:39) [snapback]2652524[/snapback]
SONY VAIO nu are rival se stie. eu nu stiu de ce a mai fost nevoie de atitea dialoguri.

din ce punct de vedere privesti cand lansezi afirmatia asta?
din cel al pretului - sigur nu, pt ca sunt mult mai scumpe decat echivalentele lor (ca performante) de la alte firme
din cel al performantelor - sigur nu, pt ca aceleasi configuratii de la alte firme ruleaza mai rece si mai stabil. asta rezulta din partea de design a celor de la sony, care au vrut ca laptopul sa arate ca o bijuterie, astfel sacrificand spatiile pentru racire si flux de aer in interior.
din cel al designului - sunt partial de acord - iti spun si de ce zic "partial". pt ca un laptop e facut sa lucrezi pe el. ori nu stiu cat de bine iti sta sa te duci la o firma sa prezinti un software de 100.000 euro si sa scoti o chestie mica si sclipicioasa care arata a orice, mai putin a laptop. e de preferat (si asta o zic din experienta) sa apari cu un instrument mai serios, care sa fie de luat in seama. bineinteles, daca ne referim la o dorinta personala, adica sa am laptopul acasa pt filme, net si muzica, sunt de acord ca arata mai bine un Vaio pe masa decat un HP sau un Dell. parere personala

in fine.. eu prefer un laptop care sa arate putin mai ""dur", dar care sa isi faca treaba super bine si sa aiba putere de calcul mare, nu o jucarie frumos colorata si care costa o caruta de bani. oricum, cel de mai sus care si-a luat Vaio, sa dea Dumnezeu sa te tina 20 de ani si sa te bucuri de el. In fond, cea mai buna achizitie e cea care te face sa te simti cel mai bine.

Bafta si minuni,
Costin
Reclama
Am verificat si e pe bune! La job.ro se dau super premii: 8 Sony Vaio, 8 HTC-uri cu Windows si GPS si 16 iPod-uri Nano de 8Gb.
Si culmea, daca le spui si prietenilor tai ai sanse mai mari de castig
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.