led infrarosu telecomanda

pownee13

am scapat telecomanda de la un dvd rec. firstline pe gresie si nu mai functioneaza.
am luat o universala watson si logic ca nu a gasit codul.
imi puteti spune ce s-a stricat in cea originala?
toate piesele arata bine.
sa fie led-ul din varf sau altceva?
mister_rf
QUOTE(pownee13 @ Aug 16 2006, 20:50) *
am scapat telecomanda de la un dvd rec. firstline pe gresie si nu mai functioneaza.
am luat o universala watson si logic ca nu a gasit codul.
imi puteti spune ce s-a stricat in cea originala?
toate piesele arata bine.
sa fie led-ul din varf sau altceva?

Daca vrei sa ghicim defectul... rolleyes.gif sunt doar presupuneri si asta nu o sa rezolve problema...
In primul rand verifica daca contactele aferente bateriilor sunt OK, daca lamelele/arcurile care fixeaza bateriile sunt fixate la locul lor si daca lipiturile nu sunt fisurate a punctul de imbinare cu traseele de pe cablaj.
Si fa un test apropiind telecomanda de un radio, fixat cu programul de receptie pe gama de frecvente ce corespunde ''Mediilor'' UM sau ''scurte'' US si apasa cateva taste.
Daca in radio se vor auzi interferente sau ''pacanituri'' in momentul folosirii tastelor atunci circuitul este alimentat si functioneaza iar defectul poate fi intreruperea unor trasee, LED-ul dezlipit sau poate acesta este defect...
O situatie cu sanse mici este si spargerea in interior a cristalului ce asigura functionarea oscilatorului...
PS: daca ai posibilitatea fa o serie de fotografii si pune-le aici pentru a sesiza mai usor defectul aparut.

zuppy
QUOTE(mister_rf @ Aug 16 2006, 22:02) *
Si fa un test apropiind telecomanda de un radio, fixat cu programul de receptie pe gama de frecvente ce corespunde ''Mediilor'' UM sau ''scurte'' US si apasa cateva taste.

sau spre o camera foto digitala (chiar si de telefon), led-ul ar trebui sa fie vizibil.
mister_rf
QUOTE(zuppy @ Aug 16 2006, 22:13) *
sau spre o camera foto digitala (chiar si de telefon), led-ul ar trebui sa fie vizibil.

Atunci ar trebui sa fie OK telecomanda ... cool.gif
zuppy
QUOTE(mister_rf @ Aug 16 2006, 22:18) *
Atunci ar trebui sa fie OK telecomanda ... cool.gif

adica zgomotul care se aude la radio nu e de la led ci de la ce e pe placa ai ? nu prea le am cu electronica, dar sunt curios. scuze ca ma bag ca musca-n ...
pownee13
revin cu poze. multumesc de ajutor
AirBoy
Schimba "dracia" aia galbena, rezonatorul, 99% ca ala e defect daca l-ai trantit!

pownee13
se gaseste de cumparat separat si cam cat ar costa?
prxbl
scuze ca sunt offtopic dar e tare chestia cu telecomanda si o camera smile.gif eu am folosit pe cea de la telefon si se vede un alb-albastru pe display
mister_rf

QUOTE(mister_rf @ Aug 16 2006, 22:02) *
Daca in radio se vor auzi interferente sau ''pacanituri'' in momentul folosirii tastelor atunci circuitul este alimentat si functioneaza iar defectul poate fi intreruperea unor trasee, LED-ul dezlipit sau poate acesta este defect...
O situatie cu sanse mici este si spargerea in interior a cristalului ce asigura functionarea oscilatorului...

Nu ai mentionat daca ai facut testul cu radioul... smile.gif
Si singura fotografie in care nu se vad detaliile este cea care prezinta ''dracia galbena''=rezonatorul ceramic
In principiu se mai gasesc de vanzare sau se aduc pe comanda la magazinele specializate pe componente electronice...
pownee13
am facut testul cu camera foto si ledul este vizibil. am schimbat si bateriile si am pus telecomanda langa senzor.
daca se aprinde ledul infrarosu inseamna ca telecomanda functioneaza?
mister_rf
QUOTE(pownee13 @ Aug 19 2006, 12:18) *
am facut testul cu camera foto si ledul este vizibil. am schimbat si bateriile si am pus telecomanda langa senzor.
daca se aprinde ledul infrarosu inseamna ca telecomanda functioneaza?

Inseamna ca emite ceva... dar daca frecventa de emisie este usor modificata (prin deteriorarea componentei ''galbene''-rezonatorul ceramic) atunci nu o sa fie recunoscute codurile la receptie.
Citeste codul de pe rezonator...
pownee13
crb 429p,
multumesc pentru timpul acordat.
mister_rf
QUOTE(pownee13 @ Aug 19 2006, 14:14) *
crb 429p,
multumesc pentru timpul acordat.

Trebuie sa inlocuiesti rezonatorul ceramic.
CRB429 este echivalent cu CSB429 si se gaseste de exemplu:
http://www.vitacom.ro/produse/produse.php?...%3C%2Fa%3E&
sau
http://www.e-piese.ro/shop/filtre_diverse
pownee13
multumesc de ekivalenta probabil as fi cerut mult si bine crb.
maine ma duc la dioda, ceva precautii la montare?
mister_rf
QUOTE(pownee13 @ Aug 19 2006, 21:42) *
multumesc de ekivalenta probabil as fi cerut mult si bine crb.
maine ma duc la dioda, ceva precautii la montare?

Nu.
Se scoate vechiul rezonator, se inlatura excesul de cositor pentru a permite introducerea noii componente in gaurile aferente...
La lipire nu se incalzeste mai mult decat este necesar... smile.gif
pownee13
am schimbat rezonatorul si tot nimic.
altceva?
Serv_Electronics
...si zici ca led-ul "licare" cand apesi pe taste??
pownee13
da ,
prin camera de la telefon da o lumina albastra.
Serv_Electronics
Eu am avut o problema asemanatoare cu o telecomanda. Am scapat-o si mergea cand vroia ea. problema era ca avea (ca si a ta) un strat dublu (Cu si grafit) iar cel de grafit era intrerupt pe undeva... Trista situatie sad.gif Mentionez ca a mea nu mergea deloc,nici macar la radio nu "pacanea". Daca ai putea, cu ajutorul unui ohmetru, ar fi bine sa verifici cu atentie circuitele de grafit dar fara sa le zgarii; daca gasesti vreunul care pare intrerupt sa-l "colorezi" cu un creion... desi am inteles ca butoanele ar functiona .... cam naspa situatia. Nu mai are garantie?
pownee13
am desfacut-o de ceva ori si am umblat si in aparat ca de romanu se pricepe la toate.
pownee13
stie cineva cum pot verifica receptorul ir din aparat?
medvonok
- alta telecomanda, de la un vecin cu acelasi TV .......
- cu aparatul de masura : "1" normal si "0" cand prinde semnal.
pownee13
revin. dupa o lunga pauza fara baterii in ea, la un test intamplator telecomanda mea a functionat doua zile cu tot ce trebuie. acum iar a stat si are baterii noi.
ce ar putea fi ca la service nu ma duc.
ledul continua sa emita chiar daca nu se intelege cu aparatul.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.