InDesign - RoDictionary & Hyphenate

7le

Salut la toti, sunt nou pe acest forum... am mici cunostinte de InDesign dar ma descurc binisor cu Illustrator si Photoshop... Intrebarea mea este, daca exista o optiune sau o metoda in InDesign de a face despartirea in silabe la capat de rand dupa regulile gramaticale din limba romana??? Alta intrebare ar fi: Exista dictionar al limbii romane pentru InDesign? vad ca in lista exista pt multe limbi, doar romana nu gasesc ...

ms anticipat!!!!
dacuburebista
pune la spelling limba franceza... pina la dictionar in limba româna mai este mult

7le
QUOTE(dacuburebista @ Aug 15 2006, 13:12) *
pune la spelling limba franceza... pina la dictionar in limba româna mai este mult

... ms... dar tot nu inteleg, cu ce ma ajuta ca aleg franceza?!?!
banutzu2003
exista in versiunea CS2 si optiunea pt limba romana, eu nu o am dar la locul de munca am avut-o, dar e putin mai greoi la utilizare, probabil ceva gandacei, dar cel mai bine (parea mea de utilizator frecvent) este sa nu lasi pe auto despartirile
dacuburebista
QUOTE(7le @ Aug 16 2006, 04:43) *
... ms... dar tot nu inteleg, cu ce ma ajuta ca aleg franceza?!?!

in 95% din cazuri iti face despartirile conform limbii române
7le
QUOTE(dacuburebista @ Aug 16 2006, 16:57) *
in 95% din cazuri iti face despartirile conform limbii române

... da ai dreptate, merge voi fi atent insa la eventualele greseli, desi v-a fi cam greu sa nu scape ceva la o carte de 200 pagini... mersi mult!!!!

QUOTE(banutzu2003 @ Aug 16 2006, 15:52) *
exista in versiunea CS2 si optiunea pt limba romana, eu nu o am dar la locul de munca am avut-o, dar e putin mai greoi la utilizare, probabil ceva gandacei, dar cel mai bine (parea mea de utilizator frecvent) este sa nu lasi pe auto despartirile

Salut, e adevarat ca exista optiunea pentru limba romana, dar nu face despartirea la sfarsit de rand, mie imi apare intre paranteze, ceva de genul -> (Romanian) <-, poate in urmatoarele versiuni vom avea mai mult noroc, iar cei de la Adobe se vor gandi si la utilizatorii din Romania... pana atunci ori voi face despartirea manual sleep.gif , ori voi folosi French dupa cum a zis "dacuburebista".
7le
O veste buna pe forumul celor de la Adobe, se pare ca nu mai e de asteptat pentru un dictionar in limba romana si pentru regulile de despartire in silabe la capat de rand, cei de la Adobe au scos un upDate care rezolva problema: Adobe InDesign CS2 4.0.4 update - Roman languages (Romanian, Slovenian, Croatian, Estonian, Lithuanian, Latvian, and Bulgarian)...

Pentru Mac:
CODE
http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=3422

Pentru Windows:
CODE
http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=3423

.... succes la toti!!!! Eu l-am luat, l-am instalat si merge perfect, nu am avut cum sa intalnesc bug-uri, nu l-am instalat decat de cateva ore.

OrcaDesign
QUOTE (7le @ Aug 17 2006, 10:28) *
O veste buna pe forumul celor de la Adobe, se pare ca nu mai e de asteptat pentru un dictionar in limba romana si pentru regulile de despartire in silabe la capat de rand, cei de la Adobe au scos un upDate care rezolva problema: Adobe InDesign CS2 4.0.4 update - Roman languages (Romanian, Slovenian, Croatian, Estonian, Lithuanian, Latvian, and Bulgarian)...

Pentru Mac:
CODE
http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=3422

Pentru Windows:
CODE
http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=3423

.... succes la toti!!!! Eu l-am luat, l-am instalat si merge perfect, nu am avut cum sa intalnesc bug-uri, nu l-am instalat decat de cateva ore.

Am pus cu copy in fereastra de browser linkul dat de tine pt pc dar nu e de gasit pe adobe. oare l-au scos intre timp? am dat o cautare pe adobe cu update roman language. a gasit doar un readme.
leonb
pai daca desparti "v-a fi" inseamna ca va fi ceva mai greu la despartiri
----
un neofit
floriniaru

QUOTE (OrcaDesign @ Nov 27 2007, 21:31) *
Am pus cu copy in fereastra de browser linkul dat de tine pt pc dar nu e de gasit pe adobe. oare l-au scos intre timp? am dat o cautare pe adobe cu update roman language. a gasit doar un readme.

Intre timp, a aparut versiunea 4.0.5, de aia.
floriniaru
QUOTE (leonb @ Nov 28 2007, 12:51) *
pai daca desparti "v-a fi" inseamna ca va fi ceva mai greu la despartiri
----
un neofit

Nu va fi greu, "v-a" fi un chin de neinteles. Și enervant, că programul îl va uni pe v-a ăsta! Și clienții își vor smulge parul din cap (sau părul).
leonb
cred ca tocmai d-asta e programul asta...ca sa evite despartirile...
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.