cyberDJ
Aug 15 2006, 10:52
Am dat din intamplare peste un site care comercializeaza diferite corpuri de iluminat pe baza de led-uri.
Conform specificatiilor, par foarte tentante daca avem nevoie de lumina ambientala, consum mic de curent (1W/spot), alimentare la 3.5V, 11 ani de functionare continua (!!!)... E adevarat ca habar n-am de pretul unui astfel de spot
Foloseste cineva de aici astfel de produse? Merita? Se gasesc si in alte locuri?
Vially
Aug 15 2006, 15:54
Am vazut eu la cateva hoteluri RadissonSAS si aratau superb. Principalul avantaj pe care il va eu este ca nu dau caldura, iar lumina este placuta. Acum, nu stiu ce fel de chinezarii importa astia, asa ca pana la proba contrarie ramane de vazut...
djadi21
Aug 20 2006, 03:17
Sunt mai multe firme care fac spot-uri cu led-uri, de altfel par interesante. Cand mai vad prin magazine o sa imi iau si eu unul de proba sa vad cat tine si cum lumina.
djadi21
Aug 20 2006, 03:17
Post dublu, imi cer scuze.
cyberDJ
Aug 20 2006, 09:18
M-am documentat putin intre timp si am aflat ca spoturile cu leduri sunt de 2 feluri, cu leduri obisnuite "waterclear" si cu leduri Luxeon Star.
Prima categorie se gaseste la un pret destul de mic, dar nici lumina lor nu cred sa fie prea mare. La ledurile Luxeon Star treaba sta putin diferit, in sensul ca un simplu led, fara spot costa peste 5$ la producator, dar sunt cele mai luminoase leduri de pe piata. Un singur led ofera pana la 120 de lumeni.
Intre timp am primit si oferta de la firma de mai sus, preturile fiind destul de prohibitive pentru omul de rand...
e o firma prin bucurestii noi, au led-uri Luxeon superbe, Light art system, se numeste ,parca...un luxeon alb e vreo 25RON
Am gasit spoturi cu 12 leduri albe, la 220 v, 10 ron. Consum 1 watt. Cred ca sunt foarte faine pentru lampi de birou, amenajari interioare. Astept cu interes spoturi cu 30, 70, 100 de leduri sau baghete cu leduri. Un lucru e sigur insa, becurile cu filament au zilele numarate.
edit: Eu am gasit in Galati, dar sunt aduse din Bucuresti (asta dupa ce am terorizat retailerii de electrice sa aduca asa ceva
), probabil sunt chinezesti. Oricum, Hong KOngul este cel mai ieftin producator (si acceptabil) de leduri. Important este sa li se respecte voltajul si amperajul per led. Am luat un astfel de spot, il voi diseca, si voi masura voltajul & amperajul sa vad cum se prezinta, sa stiu daca pe viitor voi investi in spoturi cu mai multe leduri.
drgroza
Sep 7 2006, 19:33
Te rog da-mi si mie PM cu adresa din Galati...
cu stima,
olteanul
Sep 7 2006, 23:34
Extrem de interesante sunt spoturile astea.
Nu am înțeles însă și câtă lumină dau.
Degeaba dați în lumeni, eu vreau să știu comparativ cu un bec clasic.
QUOTE(drgroza @ Sep 7 2006, 20:33)

Te rog da-mi si mie PM cu adresa din Galati...
cu stima,
In Galati am gasit la o taraba la subsolul noii hale comerciale din Piata Centrala, dar cineva mi-a spus ca in Bucuresti la engros-urile de produse electrice (Doraly) un spot cu 12 leduri albe costa doar 5,7 ron.
Avand in vedere ca spoturile cu leduri emit lumina in unghiuri de 10-170* e mai grea echivalarea cu becurile cu filament care emit lumina omnidirectional. Cel mai bine este sa se amplaseze cateva spoturi cu leduri in zonele de interes intr-o camera si sa se evalueze astfel necesarul de spoturi/camera si numarul de leduri/spot.
Ii rog si eu pe cei din Bucuresti care stiu de unde putem procura ieftin spoturi cu leduri sau leduri bulk sa ne spuna si noua. La spotul cu 12 leduri pe care l-am luat am masurat amperajul si are exact 20 mA. Asta inseamna ca ledurile sunt alimentate optim si ar trebui sa tina foarte mult timp. Rezistenta care limiteaza amperajul se incalzeste un pic, dar e ceva normal. In orice caz nu se incinge ca un spot cu halogen.
olteanul
Oct 5 2006, 16:46
Am văzut recent spoturile cu leduri în Bricostore și Practiker...
LA niște prețuri, o scumpete: 200 - 300 de lei.
E drept sunt super drăguțe, dar mai aștept să scadă prețurile.
bogdanan
Oct 5 2006, 18:04
QUOTE(olteanul @ Oct 5 2006, 17:46)

nu se justifica la banii aia...
QUOTE(olteanul @ Oct 5 2006, 17:46)

Bucata?cred ca set-ul omule specifica!
Cu cate leduri per spot? Ce marca? Detalii, te rog.
Ma intereseaza si pe mine iluminarea cu LED-uri si am studiat un pic tehnologia si piata. Daca sunt alimentate corect, LED-urile au o viata de 50-100.000h. Am vazut ca s-au realizat LED-uri pana la 7W, dar comerciale nu sunt decat pana la 3W.
LED-uri albe obisnuite (5mm, bright) au preturi relativ acceptabile, dar cele de 1-3W sunt foarte scumpe.
Mi-am luat cateva lanterne cu LED-uri; am dat 10 RON pe una cu 9 LED-uri si 3xAAA si tot atata pe una cu 5 LED-uri si 1xAAA. Lumina este ok pentru aplicatii casnice; nu este concentrata ca la cele cu bec si oglinda, ci difuza, dar foarte practica. Lanternele se gasesc pe la magazinele cu electrice si piese electronice.
Spoturi nu am luat inca, pentru ca am gasit numai la preturi mari: pe Maica Domnului la un magazin costau 35 RON - 18 LED-uri.
La Doraly nu am fost inca, dar acolo nu se vand numai en-gros ?
Am vazut lanterne si cu 30, 50 de leduri la 25-35 ron la mine in Galati (Bubico). Lanternele sunt din aluminiu. Probabil daca ar fi de plastic ar fi si mai ieftine. Am vazut pe eBay si cu 118 leduri.
Spoturile insa, cu greu isi fac aparitia, m-ar interesa cu 30, 70 leduri per spot. La Doraly nu stiu daca se pot lua si la bucata.
M-am mai uitat pe site-urile din afara si am constatat ca spoturile cu led-uri obisnuite sunt numite uneori "night light", probabil din cauza nivelului mai redus de iluminare, iar cele mai serioase sunt facute cu 3-7 led-uri de 1-3W. Am vazut la TIB niste spoturi cu led-uri de 3W (cate 3buc/spot), erau intr-adevar super ! Preturile pe care le-am vazut la led-urile albe superbright si altele erau cam de 4 ori mai mici decat cele de pe meleagurile mioritice...
Totusi tehnologia asta cu led-uri este relativ la inceput, probabil ca in momentul in care vor exista mai multi producatori si distribuitori vor fugi ei dupa cumparatori si preturile vor fi foarte accesibile.
olteanul
Oct 10 2006, 07:50
QUOTE(doxo @ Oct 6 2006, 01:27)

Cu cate leduri per spot? Ce marca? Detalii, te rog.
Erau 16 leduri pe spot si aveau 2 W.
Marca nu am retinut-o.
bobocul
Oct 10 2006, 08:21
Am vazut ca si astia se ocupa cu LEDuri superluminoase
http://www.zexstar.com/indexStart.php
Mi se par cam scumpe, si nu sunt convins ca durata de viata a lor este chiar atat de mare
bogdanan
Oct 10 2006, 09:04
QUOTE(bobocul @ Oct 10 2006, 09:21)

Am vazut ca si astia se ocupa cu LEDuri superluminoase
http://www.zexstar.com/indexStart.phpMi se par cam scumpe, si nu sunt convins ca durata de viata a lor este chiar atat de mare
eu in liceu (profil de electronica
) am testat durata de viata a unui led, si ajunsesem la 13.000 si ceva de ore (functionat non stop)
Spotul cu 12 leduri care acum in Galati se gaseste la 8 ron (cica in Doraly e 5,7 roni) mai functioneaza si acum, a fost aprins in fiecare seara.
spare-me
Oct 10 2006, 15:38
eu in liceu (profil de electronica ) am testat durata de viata a unui led, si ajunsesem la 13.000 si ceva de ore (functionat non stop)
adica l-ai testat 514 zile ? adica un an si 149 de zile, non-stop ?
Durata de viata a unui led este de cca 50-100 mii ore, daca sunt alimentate corect. Eu nu as pune la indoiala durata de viata, dar as face un calcul economic. Spoturile astea sunt echivalente cu un bec de 20-25W, deci aria de aplicabilitate este destul de mica, nu le putem folosi drept inlocuitor pentru orice bec din casa. Iar pretul de 35 RON la o firma mai sus mentionata este cel putin piperat; la vreo 6-10 RON mai merita testat si mi-as lua cateva urgent dar inca nu am gasit la indemana in Bucuresti, insa mai caut, poate o sa ajung si in Doraly.
Parerea mea este ca viata lor va fi drastic scurtata mai degraba de socurile de tensiune de pe retelele noastre electrice, mai ales ca am impresia ca au o sursa in comutatie. Si in 11 ani cat ar trebui sa tina led-ul sa tot apara supratensiuni...
Abia astept sa apara spoturi adevarate, cu led-uri de putere mai mare la niste preturi decente, acelea vor putea intr-adevar sa inlocuiasca orice bec din casa.
QUOTE(doxo @ Oct 10 2006, 15:48)

Spotul cu 12 leduri care acum in Galati se gaseste la 8 ron (cica in Doraly e 5,7 roni) mai functioneaza si acum, a fost aprins in fiecare seara.
Ma faci sa vin pana la Galati sa iau cateva de test
Care mai este piata spoturilor cu leduri in Bucuresti? Noutati, preturi?
exorcistul
Nov 6 2006, 15:46
QUOTE(olteanul @ Oct 5 2006, 14:46)

Se amortizeaza investitia la prima factura de curent
Ai facut tu un calcul? Sau de unde reiese presupunerea ta?
Tuliman
Nov 6 2006, 21:49
Sper sa gresesc, dar citisem undeva ca lumina produsa de LED-uri nu ar fi tocmai sanatoasa, pentru ca e monocolora, ceea ce va limita activitatea ochilor, iar celulele nefolosite, in timp vor "lenevi".
exorcistul
Nov 6 2006, 21:53
QUOTE(Berti @ Nov 6 2006, 15:12)

Ai facut tu un calcul? Sau de unde reiese presupunerea ta?
Ledurile au un consum infim de curent, toate la un loc nu cred sa depaseasca 1-2W, depinde si cat de multe sunt dar consumul e cu muuuult mai mic decat becurile cu incandescenta. Fa si tu un calcul si mai vorbim
QUOTE(Tuliman @ Nov 6 2006, 21:49)

Sper sa gresesc, dar citisem undeva ca lumina produsa de LED-uri nu ar fi tocmai sanatoasa, pentru ca e monocolora, ceea ce va limita activitatea ochilor, iar celulele nefolosite, in timp vor "lenevi".
Se referea la ledurile cu lumina alba sau cele cu lumina rosie, verde, etc? La noile display-uri lcd, care in loc de lampi fluorescente folosesc leduri albe pentru backlight gama de culori afisata (colour gamut) este mult mai larga.
QUOTE(exorcistul @ Nov 6 2006, 15:46)

Se amortizeaza investitia la prima factura de curent

Nu am de ce sa fac un calcul, fa-l tu!
Fiindca nu ai cum sa amortizezi o investitie de 50-60 Ron (3 spot-uri la pretul precizat mai sus) dintr-o factura de curent care la un utilizator normal nu depaseste 80-100 Ron.
Si cu astea trei spoturi nu ti-ai rezolvat deloc iluminatu in casa, cel mult intr-o camera care ai o aplica decorativa cu 3 spoturi dar pe langa ea mai ai inca vreo 3 becuri x100w in tavan!
Ca se amortizeaza intr-o perioada mai mare 6-12 luni e alta poveste!
Da' tu arunci aici o informatie gresita, fara nici un argument care s-o sustina!
... poate unii useri chiar cred ce citesc p-aici! Atentie la neatentie!
Nu va mai certati, am facut eu un calcul amanuntit (de fapt un programel care calculeaza totul in functie de nr de ore de utilizare/zi, pret kWh etc).
Inlocuirea becului de 25W cu un spot cu LED-uri devine rentabila dpdv economic peste ~4 ani la o utilizare de 3h/zi.
Problema este ca nu poti utiliza LED-urile astea peste tot, lumina lor fiind relativ slaba, dar sunt foarte bune acolo unde este necesar un timp de iluminare mai lung si nu se doreste schimbarea becurilor prea des.
Din calculele mele rezulta ca este mai rentabil deocamdata sa instalezi becuri economice pentru iluminatul unei case.
No ase DA!
Uite un om care vine cu date concrete! Si eu sunt de aceeasi parere... deocamdata led-urile nu pot sa inlocuiasca becurile normale/economice din casele noastre. Acum ca Jiji are bani de luxeoane asta-i alta poveste!
In schimb recomand utilizarea spot-urilor cu leduri in iluminatul decorativ... adica in tavane false, unde-s zeci de spoturi fara rol prea mare in iluminatu functional sau alte aplice care dau bine pe un perete da nu trebuie sa citesti la lumina lor.
exorcistul
Nov 13 2006, 12:58
Avantajele LED-ului fata de alte surse de iluminat sunt:
- Consum de energie: LED-ul consuma cu pana la 80% mai putina energie decat alte surse de iluminat.
- Eficienta: LED-ul este printre cele mai eficiente surse de lumina. Cu 25 pana la 80 lumen/watt el a depasit de mult becul incandescent (max 17 lumen/watt) , halogenul ( 22 lumen/watt) sau neonul (50 lumen/watt).
- Durata de functionare: LED-ul are o durata medie de viata de 100.000 de ore. Un bec incandescent “traieste” in jur de 1000 ore iar un bec/neon fluorescent cel mult 10.000 de ore .
- Siguranta , durabilitate , rezistenta: LED-ul nu are filament sau parti mobile. Nu se poate sparge sau defecta la socuri , rezista la extreme de temperatura si poate fi apris si stins la nesfarsit fara ai afecta durata de viata. Degaja foarte putina cladura.
Perfect de acord cu tine... da' de costurile initiale de ce nu zici nimic?
cyberDJ
Nov 16 2006, 01:56
QUOTE(exorcistul @ Nov 13 2006, 12:58)

- Eficienta: LED-ul este printre cele mai eficiente surse de lumina. Cu 25 pana la 80 lumen/watt el a depasit de mult becul incandescent (max 17 lumen/watt) , halogenul ( 22 lumen/watt) sau neonul (50 lumen/watt).
Click to view attachment
Micutul asta are niste specificatii cel putin interesante:
- Intensitate luminoasa 120 lm (estimativ 32000mcd)
- Unghi de vedere : 140°
- Tensiune : 3.42 V
- Intensitate : 1000 mA
- Temperatura culoare : 6500 K
- Tip lentila : claritatea apei.
Desi la primirea listei de preturi, am fost putin dezamagit, incep sa cred ca pretul e ok la acele spoturi (asta dupa ce am vazut clasicele spoturi cu 12-18 leduri ordinare la preturi de 40-50ron).
Pachetul includea 4 spoturi cu leduri luxeon de cate 1W + transformatorul pt acestea si in total costau 91$.
Si parerea mea e ca nu se compara asta nicicum:
Click to view attachment
cu asta:
Click to view attachment
Unde ai vazut tu spoturi cu 12 leduri la 40-50 ron? Mai mult de 10 ron nu ar trebui sa coste. Sunt de firma?
ledlight
Nov 16 2006, 20:10
spoturile ieftine chinezesti au mai multe probleme :nu rezista in timp , dau lumina putina ,si sunt facute in dorul lelii , adica foarte putina calitate in materialele din care sunt facute
daca vrei un spot bun , iti cumperi unul de firma sau daca te stii in electronica , ti-l faci tu
sunt cativa producatori in romania care le fac spoturile ca lumea [url=www.ledlight.ro]
exorcistul
Nov 16 2006, 20:20
QUOTE(ledlight @ Nov 16 2006, 18:10)

spoturile ieftine chinezesti au mai multe probleme :nu rezista in timp , dau lumina putina ,si sunt facute in dorul lelii , adica foarte putina calitate in materialele din care sunt facute
daca vrei un spot bun , iti cumperi unul de firma sau daca te stii in electronica , ti-l faci tu
sunt cativa producatori in romania care le fac spoturile ca lumea [url=www.ledlight.ro]
Pai acum cam toate componentele electronice sunt facute in China indiferent de firma sau nu
Spotul cu 12 leduri il folosesc de peste o luna fara nici o problema, amperajul masurat este exact 20 mA. Nu vad de ce-ar avea probleme. Si-a mai luat si un alt amic de-al meu, de asemenea, nu are nici o problema cu el.
Icelemon
May 18 2007, 15:45
Spot Hiperluminos cu LEDuri Albe, 4 Watt , socul E27 , 220V Pret: 71.96 Lei
Descriere produs :
Noua lumina pentru casa dumneavoastra . Comparabil halogen 30-40 watt.Acum la un nou pret!
Mai multe informatii :
Cantitate : 1.
Greutate produs: 30 g.
Zexstar aduce in Romania prima solutie de iluminat cu LEDuri ce se poate compara in toate aspectele cu solutiile clasice de iluminat. Cu o lumina comparabila cu ce a unui spot halogen de 30-40 W , cu durata de viata mult mai mare si un consum de peste 10 ori mai mic , acest spot cu 3 LEDuri americane Cree isi va amortiza costul in doar un an !(vezi fisa tehnica)
Detalii tehnice :
- 3 LEDuri americane Cree de 1 Watt fiecare
- temperatura culoare : 6000 K
- comparabil cu halogen 30-40 watt
- unghi de vedere 70-100 grade
- consum 4 watt
- flux luminos : 100-120 lm
- durata de viata 50.000 ore
- 5 cm diametru ,
- alimentare : 220V , socul E27
http://www.zexstar.com/index.php?cat=26#
Spot cu 18 LEDuri Superluminoase , Alb , 220 V , soclu GU 10 Pret: 31.40 Lei
Descriere produs :
Luminia alba , focalizata de la 18 LEDuri albe.
Mai multe informatii :
Greutate produs: 60 g.
Spoturile cu LEDuri sunt cele mai economice de pe piata. Cu doar 2 Watt consum veti obtine aceeasi lumina ca cea produsa de spot halogen de 15-20 Watt. Spotul cu LEDuri are exact acelasi soclu ca becurile/spoturile folosite de dumneavoastra , instalarea acestuia fiind extrem de usoara :
- Tip soclu: Gu10 (sau soclu de spot halogen)
- Tensiune : 220 V .
- Durata de viata : peste 20000 de ore
- Consum : 2 watt
- Nr LEDuri folosite : 18
- Intensitate luminoasa pentru fiecare LED : 13.000-15.000 mcd
- Lumina alb rece
- Temperatura redusa de functionare (max 40C).
Fisa tehnica : Spot 18LED.pdf
ledlight
May 21 2007, 12:29
QUOTE(Icelemon @ May 18 2007, 15:45) [snapback]2853717[/snapback]
Spot Hiperluminos cu LEDuri Albe, 4 Watt , socul E27 , 220V Pret: 71.96 Lei
Descriere produs :
Noua lumina pentru casa dumneavoastra . Comparabil halogen 30-40 watt.Acum la un nou pret!
Mai multe informatii :
Greutate produs: 30 g.
Zexstar aduce in Romania prima solutie de iluminat cu LEDuri ce se poate compara in toate aspectele cu solutiile clasice de iluminat. Cu o lumina comparabila cu ce a unui spot halogen de 30-40 W , cu durata de viata mult mai mare si un consum de peste 10 ori mai mic , acest spot cu 3 LEDuri americane Cree isi va amortiza costul in doar un an !(vezi fisa tehnica)
Detalii tehnice :
- 3 LEDuri americane Cree de 1 Watt fiecare
- temperatura culoare : 6000 K
- comparabil cu halogen 30-40 watt
- unghi de vedere 70-100 grade
- consum 4 watt
- flux luminos : 100-120 lm
- durata de viata 50.000 ore
- 5 cm diametru ,
- alimentare : 220V , socul E27
http://www.zexstar.com/index.php?cat=26#Spot cu 18 LEDuri Superluminoase , Alb , 220 V , soclu GU 10 Pret: 31.40 Lei
Descriere produs :
Luminia alba , focalizata de la 18 LEDuri albe.
Mai multe informatii :
Greutate produs: 60 g.
Spoturile cu LEDuri sunt cele mai economice de pe piata. Cu doar 2 Watt consum veti obtine aceeasi lumina ca cea produsa de spot halogen de 15-20 Watt. Spotul cu LEDuri are exact acelasi soclu ca becurile/spoturile folosite de dumneavoastra , instalarea acestuia fiind extrem de usoara :
- Tip soclu: Gu10 (sau soclu de spot halogen)
- Tensiune : 220 V .
- Durata de viata : peste 20000 de ore
- Consum : 2 watt
- Nr LEDuri folosite : 18
- Intensitate luminoasa pentru fiecare LED : 13.000-15.000 mcd
- Lumina alb rece
- Temperatura redusa de functionare (max 40C).
Fisa tehnica : Spot 18LED.pdf
eu am mari dubii asupra luminozitatii produsului Spot Hiperluminos cu LEDuri Albe, 4 Watt , socul E27 , 220V .
Nu cred ca are 120 lm , mai ales ca stiu ce inseamna racirea la 3 LED uri de 1W , cel mai probabil , are 80 lm max. acel produs .
Am testat de curand un produs care avea aceleasi caracteristici ( 3x1W LED si luminozitate de 120 lm ) si constructiv partea de racire era mult mai mare , si pretul era mult mai consistent (39euro)
Este interesant la produsul de mai sus de urmarit ce se intampla dupa 7 zile de functionare continua , mai are luminozitatea cu care se lauda importatorul ?
Este de stiut ca cu cat racirea LEDurilor este mai proasta cu atat se reduce luminozitatea .
Motivul acestei interpelari este urmatorul : Sunt multe produse care au caracteristici tehnice bune , dar nu sunt facute sa reziste in timp , si la banii pe care ii arunci pe un spot cu LED-uri de 3W si dupa un an nu mai functioneaza sau lumineaza slab , atunci nu ai facut nici o afacere .mai ales ca amortizarea unui spot cu LED-uri dureaza cam mult (4ANI).
CU MULTA STIMA TUTUROR PASIONATILOR DE LEDURI , fiti buni si fiti atenti pe ce dati banii ca sunt ai vostri si nu ai importatorului .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.