Spoturi cu LED-uri?
Pagini: 1, 2

Berti

Ai facut tu un calcul? Sau de unde reiese presupunerea ta?
Tuliman
Sper sa gresesc, dar citisem undeva ca lumina produsa de LED-uri nu ar fi tocmai sanatoasa, pentru ca e monocolora, ceea ce va limita activitatea ochilor, iar celulele nefolosite, in timp vor "lenevi".

exorcistul
QUOTE(Berti @ Nov 6 2006, 15:12) *
Ai facut tu un calcul? Sau de unde reiese presupunerea ta?

Ledurile au un consum infim de curent, toate la un loc nu cred sa depaseasca 1-2W, depinde si cat de multe sunt dar consumul e cu muuuult mai mic decat becurile cu incandescenta. Fa si tu un calcul si mai vorbim huh.gif
doxo
QUOTE(Tuliman @ Nov 6 2006, 21:49) *
Sper sa gresesc, dar citisem undeva ca lumina produsa de LED-uri nu ar fi tocmai sanatoasa, pentru ca e monocolora, ceea ce va limita activitatea ochilor, iar celulele nefolosite, in timp vor "lenevi".

Se referea la ledurile cu lumina alba sau cele cu lumina rosie, verde, etc? La noile display-uri lcd, care in loc de lampi fluorescente folosesc leduri albe pentru backlight gama de culori afisata (colour gamut) este mult mai larga.
Berti
QUOTE(exorcistul @ Nov 6 2006, 15:46) *
Se amortizeaza investitia la prima factura de curent w00t.gif

Nu am de ce sa fac un calcul, fa-l tu!
Fiindca nu ai cum sa amortizezi o investitie de 50-60 Ron (3 spot-uri la pretul precizat mai sus) dintr-o factura de curent care la un utilizator normal nu depaseste 80-100 Ron.
Si cu astea trei spoturi nu ti-ai rezolvat deloc iluminatu in casa, cel mult intr-o camera care ai o aplica decorativa cu 3 spoturi dar pe langa ea mai ai inca vreo 3 becuri x100w in tavan!

Ca se amortizeaza intr-o perioada mai mare 6-12 luni e alta poveste!
Da' tu arunci aici o informatie gresita, fara nici un argument care s-o sustina!
... poate unii useri chiar cred ce citesc p-aici! Atentie la neatentie!
m25
Nu va mai certati, am facut eu un calcul amanuntit (de fapt un programel care calculeaza totul in functie de nr de ore de utilizare/zi, pret kWh etc).
Inlocuirea becului de 25W cu un spot cu LED-uri devine rentabila dpdv economic peste ~4 ani la o utilizare de 3h/zi.
Problema este ca nu poti utiliza LED-urile astea peste tot, lumina lor fiind relativ slaba, dar sunt foarte bune acolo unde este necesar un timp de iluminare mai lung si nu se doreste schimbarea becurilor prea des.
Din calculele mele rezulta ca este mai rentabil deocamdata sa instalezi becuri economice pentru iluminatul unei case.
Berti
No ase DA!

Uite un om care vine cu date concrete! Si eu sunt de aceeasi parere... deocamdata led-urile nu pot sa inlocuiasca becurile normale/economice din casele noastre. Acum ca Jiji are bani de luxeoane asta-i alta poveste!

In schimb recomand utilizarea spot-urilor cu leduri in iluminatul decorativ... adica in tavane false, unde-s zeci de spoturi fara rol prea mare in iluminatu functional sau alte aplice care dau bine pe un perete da nu trebuie sa citesti la lumina lor.

exorcistul
Avantajele LED-ului fata de alte surse de iluminat sunt:
- Consum de energie: LED-ul consuma cu pana la 80% mai putina energie decat alte surse de iluminat.
- Eficienta: LED-ul este printre cele mai eficiente surse de lumina. Cu 25 pana la 80 lumen/watt el a depasit de mult becul incandescent (max 17 lumen/watt) , halogenul ( 22 lumen/watt) sau neonul (50 lumen/watt).
- Durata de functionare: LED-ul are o durata medie de viata de 100.000 de ore. Un bec incandescent “traieste” in jur de 1000 ore iar un bec/neon fluorescent cel mult 10.000 de ore .
- Siguranta , durabilitate , rezistenta: LED-ul nu are filament sau parti mobile. Nu se poate sparge sau defecta la socuri , rezista la extreme de temperatura si poate fi apris si stins la nesfarsit fara ai afecta durata de viata. Degaja foarte putina cladura.
Berti
Perfect de acord cu tine... da' de costurile initiale de ce nu zici nimic?
cyberDJ

QUOTE(exorcistul @ Nov 13 2006, 12:58) *
- Eficienta: LED-ul este printre cele mai eficiente surse de lumina. Cu 25 pana la 80 lumen/watt el a depasit de mult becul incandescent (max 17 lumen/watt) , halogenul ( 22 lumen/watt) sau neonul (50 lumen/watt).

Click pentru a vizualiza atașamentul

Micutul asta are niste specificatii cel putin interesante:

- Intensitate luminoasa 120 lm (estimativ 32000mcd)
- Unghi de vedere : 140°
- Tensiune : 3.42 V
- Intensitate : 1000 mA
- Temperatura culoare : 6500 K
- Tip lentila : claritatea apei.

Desi la primirea listei de preturi, am fost putin dezamagit, incep sa cred ca pretul e ok la acele spoturi (asta dupa ce am vazut clasicele spoturi cu 12-18 leduri ordinare la preturi de 40-50ron).
Pachetul includea 4 spoturi cu leduri luxeon de cate 1W + transformatorul pt acestea si in total costau 91$.

Si parerea mea e ca nu se compara asta nicicum:
cu asta:
doxo
Unde ai vazut tu spoturi cu 12 leduri la 40-50 ron? Mai mult de 10 ron nu ar trebui sa coste. Sunt de firma?
ledlight
spoturile ieftine chinezesti au mai multe probleme :nu rezista in timp , dau lumina putina ,si sunt facute in dorul lelii , adica foarte putina calitate in materialele din care sunt facute
daca vrei un spot bun , iti cumperi unul de firma sau daca te stii in electronica , ti-l faci tu
sunt cativa producatori in romania care le fac spoturile ca lumea [url=www.ledlight.ro]
exorcistul
QUOTE(ledlight @ Nov 16 2006, 18:10) *
spoturile ieftine chinezesti au mai multe probleme :nu rezista in timp , dau lumina putina ,si sunt facute in dorul lelii , adica foarte putina calitate in materialele din care sunt facute
daca vrei un spot bun , iti cumperi unul de firma sau daca te stii in electronica , ti-l faci tu
sunt cativa producatori in romania care le fac spoturile ca lumea [url=www.ledlight.ro]

Pai acum cam toate componentele electronice sunt facute in China indiferent de firma sau nu laugh.gif
doxo
Spotul cu 12 leduri il folosesc de peste o luna fara nici o problema, amperajul masurat este exact 20 mA. Nu vad de ce-ar avea probleme. Si-a mai luat si un alt amic de-al meu, de asemenea, nu are nici o problema cu el.
Icelemon
Spot Hiperluminos cu LEDuri Albe, 4 Watt , socul E27 , 220V Pret: 71.96 Lei

Descriere produs :
Noua lumina pentru casa dumneavoastra . Comparabil halogen 30-40 watt.Acum la un nou pret!

Mai multe informatii :
Cantitate : 1.
Greutate produs: 30 g.

Zexstar aduce in Romania prima solutie de iluminat cu LEDuri ce se poate compara in toate aspectele cu solutiile clasice de iluminat. Cu o lumina comparabila cu ce a unui spot halogen de 30-40 W , cu durata de viata mult mai mare si un consum de peste 10 ori mai mic , acest spot cu 3 LEDuri americane Cree isi va amortiza costul in doar un an !(vezi fisa tehnica)

Detalii tehnice :

- 3 LEDuri americane Cree de 1 Watt fiecare
- temperatura culoare : 6000 K
- comparabil cu halogen 30-40 watt
- unghi de vedere 70-100 grade
- consum 4 watt
- flux luminos : 100-120 lm
- durata de viata 50.000 ore
- 5 cm diametru ,
- alimentare : 220V , socul E27

http://www.zexstar.com/index.php?cat=26#

Spot cu 18 LEDuri Superluminoase , Alb , 220 V , soclu GU 10 Pret: 31.40 Lei

Descriere produs :
Luminia alba , focalizata de la 18 LEDuri albe.

Mai multe informatii :
Greutate produs: 60 g.

Spoturile cu LEDuri sunt cele mai economice de pe piata. Cu doar 2 Watt consum veti obtine aceeasi lumina ca cea produsa de spot halogen de 15-20 Watt. Spotul cu LEDuri are exact acelasi soclu ca becurile/spoturile folosite de dumneavoastra , instalarea acestuia fiind extrem de usoara :

- Tip soclu: Gu10 (sau soclu de spot halogen)
- Tensiune : 220 V .
- Durata de viata : peste 20000 de ore
- Consum : 2 watt
- Nr LEDuri folosite : 18
- Intensitate luminoasa pentru fiecare LED : 13.000-15.000 mcd
- Lumina alb rece
- Temperatura redusa de functionare (max 40C).

Fisa tehnica : Spot 18LED.pdf
ledlight
QUOTE(Icelemon @ May 18 2007, 15:45) [snapback]2853717[/snapback]
Spot Hiperluminos cu LEDuri Albe, 4 Watt , socul E27 , 220V Pret: 71.96 Lei

Descriere produs :
Noua lumina pentru casa dumneavoastra . Comparabil halogen 30-40 watt.Acum la un nou pret!

Mai multe informatii :
Greutate produs: 30 g.
Zexstar aduce in Romania prima solutie de iluminat cu LEDuri ce se poate compara in toate aspectele cu solutiile clasice de iluminat. Cu o lumina comparabila cu ce a unui spot halogen de 30-40 W , cu durata de viata mult mai mare si un consum de peste 10 ori mai mic , acest spot cu 3 LEDuri americane Cree isi va amortiza costul in doar un an !(vezi fisa tehnica)

Detalii tehnice :

- 3 LEDuri americane Cree de 1 Watt fiecare
- temperatura culoare : 6000 K
- comparabil cu halogen 30-40 watt
- unghi de vedere 70-100 grade
- consum 4 watt
- flux luminos : 100-120 lm
- durata de viata 50.000 ore
- 5 cm diametru ,
- alimentare : 220V , socul E27

http://www.zexstar.com/index.php?cat=26#

Spot cu 18 LEDuri Superluminoase , Alb , 220 V , soclu GU 10 Pret: 31.40 Lei

Descriere produs :
Luminia alba , focalizata de la 18 LEDuri albe.

Mai multe informatii :
Greutate produs: 60 g.
Spoturile cu LEDuri sunt cele mai economice de pe piata. Cu doar 2 Watt consum veti obtine aceeasi lumina ca cea produsa de spot halogen de 15-20 Watt. Spotul cu LEDuri are exact acelasi soclu ca becurile/spoturile folosite de dumneavoastra , instalarea acestuia fiind extrem de usoara :

- Tip soclu: Gu10 (sau soclu de spot halogen)
- Tensiune : 220 V .
- Durata de viata : peste 20000 de ore
- Consum : 2 watt
- Nr LEDuri folosite : 18
- Intensitate luminoasa pentru fiecare LED : 13.000-15.000 mcd
- Lumina alb rece
- Temperatura redusa de functionare (max 40C).

Fisa tehnica : Spot 18LED.pdf

eu am mari dubii asupra luminozitatii produsului Spot Hiperluminos cu LEDuri Albe, 4 Watt , socul E27 , 220V .
Nu cred ca are 120 lm , mai ales ca stiu ce inseamna racirea la 3 LED uri de 1W , cel mai probabil , are 80 lm max. acel produs .
Am testat de curand un produs care avea aceleasi caracteristici ( 3x1W LED si luminozitate de 120 lm ) si constructiv partea de racire era mult mai mare , si pretul era mult mai consistent (39euro)
Este interesant la produsul de mai sus de urmarit ce se intampla dupa 7 zile de functionare continua , mai are luminozitatea cu care se lauda importatorul ?
Este de stiut ca cu cat racirea LEDurilor este mai proasta cu atat se reduce luminozitatea .
Motivul acestei interpelari este urmatorul : Sunt multe produse care au caracteristici tehnice bune , dar nu sunt facute sa reziste in timp , si la banii pe care ii arunci pe un spot cu LED-uri de 3W si dupa un an nu mai functioneaza sau lumineaza slab , atunci nu ai facut nici o afacere .mai ales ca amortizarea unui spot cu LED-uri dureaza cam mult (4ANI).

CU MULTA STIMA TUTUROR PASIONATILOR DE LEDURI , fiti buni si fiti atenti pe ce dati banii ca sunt ai vostri si nu ai importatorului .
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.