QUOTE (ego_zenovius @ May 9 2008, 19:58)

1. frustrati de tip diogene - suntem de vita imparateasca, veniti de dincolo de dunare, urmasi ai lui iustinian si ai lui galeriu (leru-i ler, nu-i asa?), citadini civilizati si culti pana in momentul in care, nu se intelege prea bine de ce, ne-am parasit orasele infloritoare, am trecut dunarea si ne-am afundat in paduri devenind ciobani. dacii n-au intrat in compozitia noastra, de fapt nici n-au existat, au existat celti, iliri, germanici, sarmati care, nu se stie din ce motiv, isi ziceau "daci".
Bulișor eu am fost acela care zicea că că dacii și celții erau amestecați "om la om", chiar îndrăzneam să spun că partea cea mai importantă a așa-zisei influențe slave este de substrat (aserțiunea nu îmi aparține mie) și presupuneam că este o apreciabilă moștenire dacă. Oricum și civilizația dacă a fost o foarte importantă civilizație a lumii antice, sub influențe grecești. Dacă romanii ar fi SUA de azi, grecii ar putea fi Europa, iar dacii ar putea fi Rusia de azi. Ar fi ceva dacă România ar conta, cu bune și cu rele, tot atât cât Rusia în lumea de azi.