QUOTE (Leinarius @ Apr 24 2008, 12:16)

Wenn Sie dann deutsch sprechen, wie kommt es dazu dass Sie "schprechen" schreiben, statt "sprechen"...
Vieleicht ist das auch auf dakisch... (
corect; am înțățat germană după ureche și nu pot să scriu corect fără corector automat)Romani latinofoni, ca nu cumva sa se confunde cu roma^ni. Nu ca nu ar fi existat si romani grecofoni, de exemplu..(
și alții,și mulți alții). Chiar foarte multi, cunostiintele de limba greaca clasica fiind apreciate ca un semn de eruditie la timpul respectiv.(
da, și ?mulți le aveau ? E vorba de asta acum ?)Pax Vobiscum!
QUOTE (tihomir @ Apr 24 2008, 12:53)

Cred ca mania asta dacomana vine dintr-o frustrare prosteasca(aia latinomană vine dintr-o frustare inteligentă ?), in timp ce despre greci sau romani avem atatea informatii si cunoastem fapte si oameni de acum aproape 4000 de ani, incepand de la legendele Iliadei si pana la imparatii bizantini, despre daci stim doar ce au scris grecii si romanii si afara de 5-6 capetenii (care cu exceptia lui Burebista mai toti s-au remarcat doar prin faptul ca au fost batuti de altii) nu mai stim mare lucru si daca nu ar fi scris acei autori despre ei nici nu am fi banuit existenta lor(ei și ? nici nemții sau englezii nu știu despre ai lor). Asa stand lucrurile anumiti oameni slabi de inger(??) nu au putut sa accepte realitatea si atunci au inceput sa fabuleze(las că nu vă întrecură pă voi!) si chiar sa se dedea la falsificare de documente(care ? că pentru plăcuțe nu ați găsit nici una dovada că ar fi false ci numai aiureli "savanții" voștri debitează) ca sa-i scoata pe daci cat mai bine. Eu nu ma simt deloc frustrat ca dacii erau niste barbari(nu ierau barbari; vorbești prostii), imi accept stramosii asa cum au fost in realitate, si pe daci si pe romani si pe slavi si dintre toti cu cei romani ma mandresc cel mai mult ca numele si limba lor le-am mostenit si nu doar pana la retragerea aureliana(cred că sînteți total greșit înformat; DACII nu sau numit romani sub ocupația romană ci tot daci ierau numiți de romani) cum cred unii ci pana in evul mediu pe filiera bizantina cand tarile romane au ajuns niste imperii in miniatura(asta ce drăcie mai ie ? imperii în miniatură; o nouă "creeație științifică" a amatorilor latinomani ?), cu ambitii nesustinute insa de resurse si conjuncturi. Romania/România vrea sa insemne imperiul roman(nu; nu a vrut și nu vrea să însemne numele țării noastre Imperiul Roman; pt prima dată văd trăsnaia asta în 60 de ani de viață), atat cat a ramas astazi, si de la aceasta idee ar trebui cautat specificul nostru national si menirea românilor ca natiune(aoleu !! Vrei s-o pui de un imperiu ?), reintoarcerea la tradtiile bizantine conservate in Biserica si continuarea viziunii bizantine asupra societatii, in opozitia cu ideea statului laic de tip occidental, impropriu popoarelor rasaritene, dar asta deja e alta discutie.(cam prin ce secol tre să fie reîntoarcerea asta ? Tradițiile bizantine sînt în mare măsură alea balcanice; păi, nu sînt criticate toată ziua ?)