statie as2050

bradacalin

salut...crede cineva ca se pot dubla finalii la asa o statie? si daca da...e deajuns sa maresc puterea rezistentei de pe intrarea in final de la 3w la 5-6w si sa pun al 2 lea set de finali in paralel?
rostov105
QUOTE(bradacalin @ Aug 13 2006, 04:21) *
salut...crede cineva ca se pot dubla finalii la asa o statie? si daca da...e deajuns sa maresc puterea rezistentei de pe intrarea in final de la 3w la 5-6w si sa pun al 2 lea set de finali in paralel?

da-mi, te rog, o adresa de mail la rostov105@yahoo.com pentru a putea povesti mai pe larg

mister_rf
QUOTE(bradacalin @ Aug 13 2006, 04:21) *

Nu. Nu o sa fie prea usor.
In primul rand tranzistorii pentru a fi folositi in paralel cu primul set trebuie sa aiba factorul de amplificare beta cat mai aproape de cei originali sau sa-i schimbi pe toti cu altii 4 cu parametri cat mai apropiati.
De asemenea conectarea a doua tranzistoare in paralel impune o echilibrare a tensiunilor de comanda si a curentilor prin fiecare tranzistor.
Acest lucru se poate face cu rezistente serie in baza (22-47ohmi) si de rezistente inseriate in emitor (o valoare foarte mica 0.05-0.1 ohmi).
Consumul mai mare va impune marirea capacitatilor de filtraj si a puntii redresoare cu alta de minim 5A dar nu stiu daca transformatorul poate furniza curentul suplimentar necesar.
Poate ca trebuie micsorate si rezistentele R104, 105, 107, 108 prin adaugarea de alte rezistente in paralel... Oricum anumite valori trebuiesc corectate practic in functie de puterea obtinuta si distorsiunile care vor aparea... cool.gif
ionioni2000
QUOTE (bradacalin @ Aug 13 2006, 04:21) *

Mai ai amplificatorul ala? Nu te bate gandul sa-l vinzi?
II
mister_rf
Last Seen: 13th November 2007 - 02:01

Probabil ca in urmatorii doi ani o sa obtii un raspuns... rolleyes.gif
ionioni2000
QUOTE (mister_rf @ May 26 2008, 22:25) *
Probabil ca in urmatorii doi ani o sa obtii un raspuns... rolleyes.gif

A shot in the dark...
alin2o
cel mai simplu ar fi sa inlocuiesti etajul final,iei un kit de pe net fara radiator care il ai, sa tii cont de tensiunea de alimentare+/- 36v,eventual daca nu tine traful in curent il schimbi dar dupa cum stiu eu sculele comuniste tine...ia un kit cu tranz. fet daca vrei calitate.

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.