Sfat sudura

lucianf

salut!
poate cineva care stie sa-mi spuna daca pentru a suda ceva zincat (in cazul meu o teava) trebuie ceva electrod special sau vreun tratament aparte ? Am incercat sa sudez (nu-s expert in sudura biggrin.gif) o teava zincata de un cornier ...nezincat smile.gif si nu prea tine sudura. Ce sa-i fac ? (am incarcat de a luat-o mama naibii si tot nu tine).
merci.
Danitzi
QUOTE(lucianf @ Aug 12 2006, 20:29) *
salut!
poate cineva care stie sa-mi spuna daca pentru a suda ceva zincat (in cazul meu o teava) trebuie ceva electrod special sau vreun tratament aparte ? Am incercat sa sudez (nu-s expert in sudura biggrin.gif) o teava zincata de un cornier ...nezincat smile.gif si nu prea tine sudura. Ce sa-i fac ? (am incarcat de a luat-o mama naibii si tot nu tine).
merci.

Nu prea tine de electronica dar sa incercam smile.gif

Curata cu un polizor (flex) zincul, pina la fier (nu-i gros stratul), din zona undre vrei sa sudezi si incearca din nou o sa mearga.

yo9hrb
Zincul iti va influenta extrem de negativ proprietatile cordonului de sudura (intra ca element de aliere daca apuca, dar de obicei se oxideaza si scade rezistenta mecanica a sudurii). Daca nu te intereseaza zincul, curata-l (flex sau perie de sarma -tot pe flex, ca la mana te canta cucii pana il dai jos). Daca ai nevoie de zinc acolo unde este (adica pe teava) se alameste. De fapt asta este tehnologia corecta.
lucianf
Am priceput. Voi curata cu flexul inainte.
10x all.
Reclama
Am verificat si e pe bune! La job.ro se dau super premii: 8 Sony Vaio, 8 HTC-uri cu Windows si GPS si 16 iPod-uri Nano de 8Gb.
Si culmea, daca le spui si prietenilor tai ai sanse mai mari de castig
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.