probleme vopsea lavabila - colorimetru

Mar

am fost la un distribuitor guzu chim sa cumpar vopsea lavabila savana, culoarea a fost facuta cu colorimetrul dupa ce am consultat paletarul .
sotia a ales mai multe culori printre care si un crem foarte deschis. culorile inchise au iesit OK dar pt crem in loc de crem vopseaua a iesit alb murdar (un gri deschis).
chiar nu ies deloc culorile astea asa cum sunt pe paletar? de ce mai au paletar? de ce mai dau banii pe colorimetru, doar pentru impresia artistica?

PS: cred ca au mai avut experiente de genul asta, pe un perete era o foaie A4 mare pe care scria : Produsele cumparate nu se schimba.
bitzan
am luat tot savana, chiar de doua ori acelasi cod de culoare si nu au fost probleme-era un portocaliu-, mi-au aratat culoarea dupa ce mi-au preparat-o si era cea din paletarul lor, au incercat-o si pe un perete special unde erau mai multe teste ; problema la tine pare sa fie de la cel care a preparat-o

rosana
Am vazut si eu reclama la Savana si m-ar tenta sa o incerc. Vreau sa dau intr-un loc unde am avut inainte Spor si s-a afumat/ ingalbenit mult prea repede. Poate cineva sa faca o comparatie intre cele doua? Sau aveti alta sugestie?
Mar
QUOTE(rosana @ Aug 23 2006, 07:55) *
Am vazut si eu reclama la Savana si m-ar tenta sa o incerc. Vreau sa dau intr-un loc unde am avut inainte Spor si s-a afumat/ ingalbenit mult prea repede. Poate cineva sa faca o comparatie intre cele doua? Sau aveti alta sugestie?

mie mi-au spus mesterii care-mi lucreaza acum sa nu iau spor : "a fost buna la inceput, acum e proasta si nu e nici ieftina"
am cumparat savana alba cu teflon , 1.35 mil pt 20 kg - in 2-3 zile e pe pereti
pentru camere o sa fac singur culorile care-mi mai trebuie iar "albul murdar" o sa-l folosesc pe balcoane , am facut o proba si vopseaua pare destul de buna - am incercat sa o zgarii cu unghia pe perete, nu a aparut nici o zgarietura.
rosana
Eu vreu sa fac alb, deoarece incaperea este destul de mica. Vrei sa spui ca Savana nu este alba ci alba-gri?
Mar
QUOTE(rosana @ Aug 23 2006, 12:34) *
Eu vreu sa fac alb, deoarece incaperea este destul de mica. Vrei sa spui ca Savana nu este alba ci alba-gri?

albul este alb.

culoarea pe care am comandat-o eu la colorimetru a iesit un alb deschis (gri) in loc de galben-crem
kappa_ii
exista si vopsele pentru interior metalizate ?

mvvlad
QUOTE(kappa_ii @ Sep 4 2006, 23:04) *

Exista, eu mi-am comandat de la caparol. Da, "mi-am comandat" deoarece distribuitorii nu prea au pe stoc - au in compozitiei nu stiu ce substanta mai scumpa. O galeata de 5 kg costa 300 ron. Si inca ceva: te sfatuiesc sa nu cauti in Practiker, Bricostore, Baumax- asta daca nu vrei sa ii vezi pe aia ca fac niste ochi cat cepele cand ii intrebi de asa ceva.
Bafta
anknic
QUOTE(Mar @ Aug 11 2006, 16:37) *
am fost la un distribuitor guzu chim sa cumpar vopsea lavabila savana, culoarea a fost facuta cu colorimetrul dupa ce am consultat paletarul .
sotia a ales mai multe culori printre care si un crem foarte deschis. culorile inchise au iesit OK dar pt crem in loc de crem vopseaua a iesit alb murdar (un gri deschis).
chiar nu ies deloc culorile astea asa cum sunt pe paletar? de ce mai au paletar? de ce mai dau banii pe colorimetru, doar pentru impresia artistica?

PS: cred ca au mai avut experiente de genul asta, pe un perete era o foaie A4 mare pe care scria : Produsele cumparate nu se schimba.

noi ne-am preparat singuri culoarea la savana pentru ca nu aveau posibilitatea sa imi dea cantitati fixe dintr-o culoare (adica puteau sa dea doar 3, 5 10, 15, 20 kg si mie imi trebuia 11, 16, 4 kg.culori diferite)

ma gandesc ca daca incerci sa pui niste galben poate iese cremul ala in combinatie cu gri-ul pe care il ai deja...exista pigmenti pentru savana si au o mare putere de colorare (eu am pus 30 ml-un tub de rosu la 11 kg.de vopsea alba si a iesit un roz super!)
ciocris

QUOTE(kappa_ii @ Sep 4 2006, 23:04) *

Exista vopsele metalizate si se gasesc la un magazin de lacuri si vopseluri (Italia) pe
Sos. Vergului la parterul unui bloc cu coloane rosii pe partea stinga mergind inspre CORA.
Au produse foarte interesante si de foarte buna calitate.
Personal folosesc lacurile si vopselele (Cap Arregini Italia) de 3 ani deoarece lucrez in reconditionarea lemnului.
Exista la ei si un lavabil special pentru baie si bucatarie care limiteaza condensul aburilor pe pereti.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.