Ramunc
9th August 2006, 04:04
Nu am citit vreun sondaj de opinie dar din ce observ la cunostintele mele, oamenii, mai ales tinerii se uita mult mai putin la televizor decât înainte.
Atractia o constituie acum computerul, jocurile si mai ales internetul. Iar pe internet probabil ca cel mai mult timp este pierdut cu forumurile, chaturile, dar si cu altele mai dubioase si distructive.
Scaderea interesului pentru televiziune a dus si la scaderea calitatii programelor, a entuziasmului realizatorilor.
Am sezisat ca cei care au înlocuit robia fata de televizor cu cea fata de computer vad asta ca un progres, parându-li-se ca ar fi mai putin degradant (pentru imaginea lor sociala) sa stea în fata monitorului decât în fata televizorului.
Parerea mea este ca dimpotriva, computerul este un mijloc mai alienant decât televizorul.
Ce parere aveti?
nettoyeur
9th August 2006, 04:22
foarte interesanta idee.
sa va expun cazul meu: imi inchiriez filmele pe internet, imi platesc facturi la mobil, masina, energie - chiar sunt impulsionat sa fac asta prin reclame - de ce sa mai cheltuiesti bani pe timbre.
pot comanda mancare, retine bilet la film - si cate si mai cate.
imi pot face taxele la sfarsit de an.
imi pot verifica balantele din conturile de debit si credit.
impactul nformatiei este fantastic: pot citi in acelasi moment stiri din us, israel, lumea araba, europa.
pot viziona (limitat) posturi tv.
instrumentele de investigatie sunt fantastice.
sa dau un exemplu - toata afacerea cu pozele trucate de pe reuters au fost demonstrate de catre niste bloguri americane.
care au facut diferenta.
prin prisma internetului cred ca lumea va fi mai greu de controlat informational.
vor ramane pe pozitii doar cei indoctrinati.
sunt locuri unde poti citi o parere sau poti a ti'o expune in mod civilizat si cu argumente.
si ca sa inchei intr'o nota rautacioasa - de aceea fanaticii islamisti cred ca aceasta este unealta diavolului, iar chinezii il cenzureaza.
pentru ca internetul iti va oferi posibilitatea de a gandi singur.
Ramunc
9th August 2006, 04:32
Dincolo de faptul ca televizorul afecta mai putin sanatatea (fiindca nu presupunea o interactiune permanenta cu aparatul), el mai avea un efect oarecum benefic: crea senzatia unitatii sociale. Întotdeauna se vorbea în numele maselor, se presupunea ca vorbitorul reprezinta opinia publica.
Acum cu computerele ne-am celulizat de tot.
olteanul
9th August 2006, 04:44
Cred ca televizorul este si va ramane un mijloc de recreere.
De atatea ori ofera poi perspective asupra lumii in care traim incat e chiar util.
Si de aici ne vin ideile pentru a mai cauta cate ceva pe net.
La tv poti sa te uiti in timp ce motai in pat si chiar sa adormi. La PC de obicei trebuie sa stai pe scaun la birou, ceea ce e nitel incomod.
Dar din cate stiu se doreste, si cred ca in vreo 10 ani se va reusi, crearea unei stranse legaturi intre internet si televiziune.
Astfel ca batranul televizor nu va pierde teren.
cartman_sp99
9th August 2006, 04:50
QUOTE(nettoyeur @ Aug 9 2006, 05:22)

prin prisma internetului cred ca lumea va fi mai greu de controlat informational.
Nu si daca controlezi internetul ceea ce CIA a recunoscut oficial in urma cu ceva ani !
glumetu
9th August 2006, 05:31
QUOTE(cartman_sp99 @ Aug 9 2006, 05:50)

Nu si daca controlezi internetul ceea ce CIA a recunoscut oficial in urma cu ceva ani !

poate ne-arati si noua declaratia asta oficiala a CIA! Tare-s curios care-s capacitatile tehnice de 'control' al internetului si cam cat timp aloca un functionar CIA controlarii forumului softpedia de ex.... LMAO! /offtopic
anyway, macar computerul este un entertainment interactiv, ceea ce-l face infinit mai valoros decat TV-ul.
Cat despre senzatia unitatii sociale pe care cica o crea TV-ul, I beg to differ. Era o senzatie de unitate in imbecilitate, deoarece consumul de informatie era pasiv, inghiteai orice ti se punea in fata, singura ta optiune era sa inchizi TV-ul.
TV-ul (in acceptiunea sa clasica) va pierde in continuare extrem de mult teren, insa va evolua ca forma de infotainment vizual pe Internet. Numai ca consumul unui asemenea produs nu va mai fi garantat prin existenta unor 'couch potatoes'. Consumul de continut se va imbina din ce in ce mai mult cu crearea de continut (ex. acum pe forum unii posteaza stiri, jurnale, poze, opinii, iar alti useri le consuma). Crearea de continut nu va mai tine de consumul sau ulterior, ci pur si simplu de placerea de a crea.
And that's just fine
Mosotti
9th August 2006, 08:10
televiziunea este intrumentul cel mai bun de timpire a maselor. avind in vedere ca 90% din populatia humanoida a planetei e formata din timpiti, iar televiziunile alearga dupa audienta, este clar ce o sa poti vedea: programe timpite pentru timpiti, la care daca te uiti, dupa cum spuneam mai sus, te timpesti si ai o senzatie placuta de unitate cu ceilalti timpiti.
olteanul
9th August 2006, 08:14
QUOTE(Mosotti @ Aug 9 2006, 09:10)

televiziunea este intrumentul cel mai bun de timpire a maselor. avind in vedere ca 90% din populatia humanoida a planetei e formata din timpiti, iar televiziunile alearga dupa audienta, este clar ce o sa poti vedea: programe timpite pentru timpiti, la care daca te uiti, dupa cum spuneam mai sus, te timpesti si ai o senzatie placuta de unitate cu ceilalti timpiti.
Sa nu generalizam!
E drept, sunt mult mai multe televiziunile care au ca obiect principal castigarea audientei prin prostirea telespectatorilor dar... nu toate fac asta.
Mosotti
9th August 2006, 08:41
ok, vreau un exemplu de televiziune care nu umbla dupa audienta. exceptie tvr & shit care reusesc performanta de a avea programe timpite fara sa umble dupa audienta.
Archon
9th August 2006, 09:06
Hmm... Cam ai dreptate, Ramunc. De vreo doi ani eu nu mai servesc programele tv decat ocazional... Prefer sa butonez in nestire in timpul meu liber. Adica sa downloadez soft piratat de pe dc, sa gasesc situri noi si interesante, sau sa mai fac un frag la cs
. Oricum, e mai interesant decat sa vad pseudointelectualii de la teveu vorbind despre viitorul tarii
.
Cat despre partea cu alienarea, instrainarea, etc, nu stiu ce sa zic. Un lucru e , insa, sigur: nici o tastatura nu va inlocui berea de sfarsit de zi/saptamana bauta in compania amicilor... 
Cheers! ::belch loudly::
djl
9th August 2006, 09:16
Eu nu prea mă mai uit la tembelizor deoarece majoritatea emisunilor sunt de căcat
tomaso
9th August 2006, 13:57
QUOTE(glumetu @ Aug 9 2006, 06:31)

cam cat timp aloca un functionar CIA controlarii forumului softpedia de ex.... LMAO!
Fac si eu ce pot ...
kaminski
9th August 2006, 14:17
Depinde de multi factori (virsta, cultura, mediu social) deci nu putem da o judecata obiectiva.
glumetu
9th August 2006, 20:26
QUOTE(tomaso @ Aug 9 2006, 14:57)

Fac si eu ce pot ...

slab, dom'le, slab, ne-au napadit (anti-)americanii, (anti-)semitii si (pseudo-)doctii!!
olteanul
10th August 2006, 09:18
QUOTE(Mosotti @ Aug 9 2006, 09:41)

ok, vreau un exemplu de televiziune care nu umbla dupa audienta. exceptie tvr & shit care reusesc performanta de a avea programe timpite fara sa umble dupa audienta.
Eu am zis de căștigarea audienței prin prostirea telespectatorilor.
Evident că fiecare televiziune are nevoie de public telespectator.
Dar unii îi câștigă prin programe mai slabe, subculturale, alți pun mai mult accent pe calitate și ridicarea nivelului de informare și cultură al telespectatorului.
djclocky
10th August 2006, 09:27
QUOTE(olteanul @ Aug 10 2006, 10:18)

Eu am zis de căștigarea audienței prin prostirea telespectatorilor.
Evident că fiecare televiziune are nevoie de public telespectator.
Dar unii îi câștigă prin programe mai slabe, subculturale, alți pun mai mult accent pe calitate și ridicarea nivelului de informare și cultură al telespectatorului.
Aici primul loc il detine PROTV cu niste emisiuni absolut "BESTIALE" gen Teo , cu niste stiri de la ora 5 absolut de interes national si cu niste filme catalogate de unii cele mai bune din Romania dar care se repeta din luna in luna. Ce sa mai zic de faptul ca ei l-au promovat pe incultul tarii "Jiji" Hai sa ne traieste pro(s)teveule.
apollo_expert
10th August 2006, 10:12
Calculatorul imi mananca o groaza de timp. Calculatoare la munca, calculatoare acasa. Am momente cand le las balta si ma duc la televizor, ma pun pe canapea si vizionez stirile sau un film (chit ca l-am mai vazut). Asa mai reusesc sa ma mai relaxez avand in vedere ca de multe ori la pc ma ia o strare de nervozitate, neliniste dupa ce am stat destule ore. Inca ceva, desi am tuner pe pc totusi ma duc la tv. Deci unele obiceiuri de recreere nu se pierd.
bogdanan
10th August 2006, 11:56
Mr_Who
10th August 2006, 13:09
Ca televizorul tampeste omul prin manipulare intelectuala, e clar. Macar Internetul e un spatiu deschis, cu de toate, iti ofera posibilitatea sa selectezi informatia.
bogdanan
11th August 2006, 13:43
QUOTE(Mr_Who @ Aug 10 2006, 14:09)

Ca televizorul tampeste omul prin manipulare intelectuala, e clar. Macar Internetul e un spatiu deschis, cu de toate, iti ofera posibilitatea sa selectezi informatia.
..si tv-ul are telecomanda
Bitch_in_Red
11th August 2006, 14:15
Ramunc, mai ai multe pareri din astea obosite.
Unde si cand iti vin?
Cauta si tu o gagica... si cine stie, poate-ti trece!
apollo_expert
11th August 2006, 14:19
Totusi poate fi premiat pentru inventivitate nu? 
Hey Bitch
Bebeluska
11th August 2006, 15:20
QUOTE(bogdanan @ Aug 11 2006, 14:43)

Are, dar daca ai chef de ceva anume, ai toate sansele sa nu gasesti nimic pe nici un post. Pe cand internetul iti ofera orice, trebuie doar sa stii sa cauti.
Rákóczi II
11th August 2006, 15:53
Computer killed video star,
Televiziunea pierde teren în fata computerului...
Parca erai partizanul limbii Romane si a pastrarii traditiei....
Pe alte topice te agiti pentru a combate fenomenul de "romizare si manelizare", dar despre "engleza de balta" nu zici nimic?
Daca nu scriai in pasareasca aia, nu pricepeam?
(
)
Mr_Who
11th August 2006, 16:45
QUOTE(bogdanan @ Aug 11 2006, 14:43)

Mda...numai ca poti zapa degeaba, mai ales pe programele romanesti, same old shit everywhere... Daca n-ar exista canale gen Discovery sau National Geographic nici n-as mai tine televizorul in priza.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.