Site PR 5

nightm

Salutare. www.vrancea.com.ro la care lucram de ceva timp a ajuns sa aibe PR-ul 5. A fost bagat intr-o lista mare de directoare si site-uri romanesti si straine. Cel mai mare PR a unui site pe care e are PR 6 si probabil ca DMOZ sau cateva dir mai mari din afara au PR ceva mai mare.

Site-ul nu este terminat, mai sunt destule categorii de adaugat, printre care si informatii precum vremea, curs valutar care se schimba zilnic si poate au un efect in plus pt motoarele de cautare. Presupun ca daca reusesc sa introduc in cateva site-uri cu pr peste 6-7 as reusi sa ajung la pr 6.

Problema mea de fapt este ca mai am un site concurent , si daca tu cauti cuvantul "vrancea" site-ul respectiv iese primul, apoi iese site-ul consiliului judetean vrancea si apoi www.vrancea.com.ro ( cautarea am facut-o cu google.ro ).

Dar site-urile din fata mea au pr4. De asta nu pricep. Daca am pr mai mare nu ar trebui sa fiu in fata ? Si dupa mine e un zir de vrancea tot cu pr 5. Recunosc site-urile de pe primele doua locuri au vechime de cativa ani buni, noi am schimbat grafica si sectiunile si practic avem un site total nou, dar google ne-a indexat f bine si merge.

Cam la toate cuvintele cheie propuse suntem pe primul loc noi, dar la "vrancea" nu. Imi poate explica cineva de ce ?

Am cautat link:www.etc... dar noi suntem in mai multe site-uri, am inscris site-ul in multe site-uri romanesti si de afar si in cateva site-uri cu pr 6.

Si asta ca sa fie si mai si cand am cautat cu www.google.com cuv "vrancea" ei tot primii sunt dar noi (www.vrancea.com.ro) suntem pe 6 sau 7 parca si apar in fata o multime de site-uri vechi si fara pr. Nu inteleg cum gandeste google la faza asta.

Ma poate ajuta cineva cu o explicatie?
Expertu
1. Nu te mai gandi la PR. PR este doar o indicatie a cate link-uri ai si ca PR-ului acestora.
2. PR-ul nu te va ajuta la rank.

Un website cu PR9 poate fi clasat mai jos decat unul cu PR3.

Sunt doua lucruri diferite: Pagerank (cate IBL-uri are un website si PR-ul acelora) si Trustrank (cat de incredere este un website, varsta domeniului etc). Ele functioneaza independent.

Ex. Un website cu PR8 ar putea avea Trustrank scazut deci ar putea sa nu se situeze foarte bine in motoare. Un alt website poate avea PR3 si un Trustrank mare (link-uri bune din domenii respectabile ca NYT.com, .edu, .gov etc) si poate avea un rank foarte mare in motoare.

Sper ca ti-a fost de folos.

Krumel
QUOTE(nightm @ Aug 9 2006, 01:18) *
Si asta ca sa fie si mai si cand am cautat cu www.google.com cuv "vrancea" ei tot primii sunt dar noi (www.vrancea.com.ro) suntem pe 6 sau 7 parca si apar in fata o multime de site-uri vechi si fara pr. Nu inteleg cum gandeste google la faza asta.
Ma poate ajuta cineva cu o explicatie?

Dupa cum a zis si Cristian, PR-ul conteaza mai putin la rezultatele dupa cautari.

Afisarea rezultatelor la cautarile dupa un cuvant cheie nu sint ordonate dupa criteriul PR, ci e o 'suma' a unor criterii pe care algoritmul Google le foloseste.

Conteaza varsta, IBL-urile, titlurile paginilor, alt-urile imaginilor si multe alte criterii de evaluare a unui site.

Oricum..stai bine.
smile.gif
soul4blade
PageRank reflecta natura site-ului tau utilizand structurile vaste de linkuri ca un indicator individual de evaluare a paginii tale. In esenta, Google interpreteaza un link din pagina A catre pagina B ca un vot din partea paginii A pentru pagina B. Insa, Google nu ia in calcul numai aceasta latura a valorii site-ului tau; se analizeaza un intreg volum de "voturi" primite din partea paginilor "importante" sau cat de "important" poate fi site-ul tau si cat de mult ajuta el in cresterea altor pagini.

Site-urile cu un calificativ "Important" primesc un PageRank mai mare, pe care Google si-l aminteste de fiecare data cand acesta conduce catre rezultatele unei cautari. Bineinteles, pagini "importante" pot inseamna zero pentru tine daca acestea nu iti satisfac cautarea. Asa ca, Google combina Page-Rank cu un sofisticat sistem de "potrivire de continut" obtinand din aceasta rezultatul optim pentru tine: o pagina importanta cu un continut relevant. Google merge mai departe numarand pana si "de cate ori un termen este prezent in paginile tale" si examineaza linkurile care trimit la continutul paginilor tale referindu-se la un anumit continut, determinand astfel o perfecta afisare a rezultatelor in momentul cautarii.
marian26
Hai sa va spun si eu cum face Google : trimite spiderii lui (robotei, crawleri ... ) , gaseste un site, il copiaza undeva pe un HDD, il analizeaza folosind toate tehnicile lor si apoi ii da un page rank. Dupa aceasta se uita de situl ala pana cand se decid cei de la google sa-si mai trimita o data roboteii la cautare. Daca ai modificat continutul sitului o sa observi ca in rezultatele cautarilor vei fi gasit cu continutul vechi al sitului. Asa ca daca ai un PR mare incearca la updatarea sitului sa folosesti aceeasi termeni . SI foloseste in prima pagina ( index) cuvintele importante pt tine. Asta cauta google mult, degeaba ai PR .Foloseste-le des, in cazul tau scrie Vrancea de mai multe ori.
nightm
Va multumesc mult pentr sfaturi. Mi-ai prins f. bine, de fapt gasirea acestui forum de seo mi-a prins f. bine. Pana acum faceam eu optimizare seo dar citind aici ce ati voi si micul ghid de seo de la inceput mi-am dat seam ca eu nu afc o multime de chestii.

Cum s si a zis Krumel, stau bine in Google, asa este pe locul 3 la "vrancea", si pe locul "1" pt. restul cuvintelor propuse, adika toate categoriile existente pe portal, nu e chiar rau. Dar perfectionarea nu e rea nici ea. Oricum dupa ce finalizez noile sectiuni ale site-ului o sa incep o campanie seo cu ce am invatat de aici.

Ce a spus Marian26 mi-a adus aminte de o problema pe index : pe index este o bara sus cu vreo 8 link-uri mai importante sper site, apoi vine logo, meniul, in centru am cateva statistici de la anunturi, ceva poze si putin text si mai jos preiau stirile de la un alt site, fisierul fiind pe server la ei. Initial preluam acest normal acest fisier php extern si il afisam cat de mare era. Iar Google il indexa f bine si a fost chiar trafic bun datorita acelor stiri. Acum, dupa ce am schimbat grafica, am preferat sa micsoram spatiul alocat stirilor si ca fie tot toate pe index le-am pus intr-un <iframe>. Am obserservat ca aceste stiri nu mai sunt indexate acum de google. Nu indexeaza iframe-uri ? Ce as putea face in acest caz, ca nu as vrea sa le scot de pe index, dar nici sa le acor d mai mult spatiu ?

Si inca o problema tot pe index : avem o casuta cu stiri locate din site, am un spatiu mic pt. ea asa ca am facut ca textul sa defileze in casuta cu cod javascript. Am observat ca nici acest etxt nu a fost indexat de google. are o problema cu jabascript ? Fata de fisierul php acest text apare in codul sursa al paginii deci ma gandeam ca ar trebui sa-l indexeze. Sau e o problema ca e scris cu diacritice ?
Krumel
hotwebtools.com/SES/ - Search Engine Preview ..poti verifica cu el (si cu multe altele de acest gen) cum iti vede un robot site-ul si ce poate indexa.

nightm
1. Multumesc, este f. bun hotwebtools, dar as vrea sa stiu daca e bine ce mi-a iesit pe index cel putin :

804 words
Unique words 172

Cuvantul "vrancea" are un procentaj de 2,83% e bine ? Adika ar trebui sa am un continut mai bogat ? ca nu imi vede intr-adevar stirile de pe index din oframe si asa pierd mult. Ce imi recomandati ?

2. Cu ocazia asta vroiam sa va mai intreb ca am vazut undeva aici pe forum ca scripturile javascript e bine sa fie puse in fisiere externe. De ce trebuie facut asa ? si daca fac asta e bine daca le includ cu php include("pagina.php"); ?

3. Si inca o intrebare legata de alt-uri si title-uri. Eu am pe index la imaginile mai mari alt "Vrancea Portalul judetului Vrancea". Grafica e mai bogata si f. multe imagini mici permit sa pun alt. E bine daca pun la toate sau aglomerez prea tare ? sau pun dar alt-uri diferite pt toate categoriile din site ? E bine daca pun si title la tot ce pot sa pun ?

Multumesc anticipat.
linked
ideea e ca scripturile javascript nu sunt citite de google, de asta nu ti le indexeaza tie si de asta e bine sa le tii intr`un fisier extern, sa nu iti aglomereze codul. daca le dai cu include, nu apar la fel? incearca cu
<script language="JavaScript" src="/src/script.js">
CODE HERE
</script>
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.