sorrin22
8th August 2006, 00:46
salut.vreau sa va cer niste sfaturi in legatura cu invatarea limbii engleze.cum as putea sa invat aceasta limba? carti,meditatii.... ce anume? si daca stiti ce carti astept raspuns.am inteles ca unele sunt si cu cd si microfon.astept raspunsuri.mersi.bafta!
Jaqueline
8th August 2006, 01:05
Poate ar fi mai bine sa incepi cu meditatiile. Cel putin esti sigur ca ce inveti e corect. Si e mai usor sa asimilezi cand ai un profesor care iti sesizeaza greselile si iti poate da explicatiile de care ai nevoie.
shumilica
8th August 2006, 01:39
Încearcă să găseşti cursurile pentru TOEFL (Test Of English as a Foreign Language), deocamdată e suficient. Desigura cea mai rapidă metodă cred că este cu meditator plus învăţat la greu înainte, în timpul şi după meditaţii.
spare-me
8th August 2006, 18:57
cea mai buna metoda este naturaletea (ca sa nu zic naturalizarea ca e greu de dobandit daca nu traiesti in tara lor)...
filme, vorbit singur prin casa, casete, literatura multa...chiar daca la inceput nu intelegi tot sau prea putin...dar capeti simtul limbii, capeti accent, capeti intonatie, capeti obisnuinta atat la vorbit cat si la ascultat..
gramatica e banala la engleza...tot secretul e in vocabular i in cele cateva chichite pe care le are orice limba
inside_spy
8th August 2006, 19:05
Îți recomand meditațiile și manualele editate sub egida Oxford University Press!
Și totul depinde de tine: cu cât ești mai mic (la vârstă mă refer!), cu atât o să prinzi mai repede!
lmaster
13th August 2006, 22:03
Iti recomand urmatoarele:
1. Privitul la TV (filme americane, astea-s majoritatea, englezesti), insa sa acoperi in prealabil subtitrarea (pui coli albe peste subtitrare, si pe marginea TV-ului lipesti scotch), si cand se uita alta lume, da la o parte improvizatia ta. Incredibil cat de mult o sa iti dezolvta simturile Incearca. Pe mine m-a ajutat mult.
2. Daca ai posibilitatea, meditatii la profesori buni, si, concomitent, foarte mult lucrur individual.
3. Daca ai posibilitatea, cumpara carti editate in engleza, sau listeaza de pe internet, si citeste. In acest mod, o sa iti dezvolti si abilitatile gramaticale, intrucat in carti se foloseste engleza literara, spre deosebire de filme.
4. Si cel mai important: cat mai multa practica individuala.
In final vei reusi daca doresti cu adevarat. Era mai demult o reclama: "daca vrei cu adevarat, poti!"
Bafta!
Detractorul
13th August 2006, 23:50
QUOTE(sorrin22 @ Aug 8 2006, 01:46)

salut.vreau sa va cer niste sfaturi in legatura cu invatarea limbii engleze.cum as putea sa invat aceasta limba? carti,meditatii.... ce anume? si daca stiti ce carti astept raspuns.am inteles ca unele sunt si cu cd si microfon.astept raspunsuri.mersi.bafta!

1. Cursuri profesionale de engleză fie la universitate fie cu firme particulare, fie meditații, dacă vrei ceva serios și rapid.
2. așa cum sugerau și ceilalți useri mai sus, practica este foarte importantă: filme, cărți, programe în engleză, discuții în limba engleză.
3. vizitarea unei țări străine/ dialogul cu străini (m-a ajutat enorm de mult, e cel mai bun exercițiu posibil).
4. exerciții de gramatică și muncă personală pentru a-ți mări vocabularul și celelalte skill-uri.
sorrin22
11th October 2006, 00:02
mersi mult.
owl
11th October 2006, 12:51
Alex_Dum
11th October 2006, 19:39
Daca ai posibilitati financiare ai putea face urma un ELP ( English Language Program)
Initial dai un test ce te clasifica la un nivel sa stie de unde te iau...pe urma cursul dureaza 10 saptamani...6 ore pe zi....in SUA (1 ora din cele 6 se axeaza pt pregatire toefl)
Dupa un astfel de curs poti spune in general ca stii engleza....bineinteles daca te tii de el.
Problema ar fi costul putin cam ridicat pt noi romanii...cursul costa undeva in jur de 2000$ ....insa cu asigurari de sanatate....bilet de avion si restu iesi undeva la 3500$....suma este mare insa daca faci niste calcule iesi mai ieftin decat daca ai face meditatii sau mai stiu eu ce...
tracky
11th October 2006, 19:43
Cea mai buna metoda este privitul la TV .. Dupa ce inveti cat de cat "dupa ureche" , poti incepe cu meditatiile ca sa inveti corect gramatica .Eu asa am invatat (ma uitam la Cartoon Network si la "Tanar si nelinistit"
Succes !
ucinrov
11th March 2007, 05:27
cea mai buna metoda e sa vorbesti face2 face cu nativi,zilnic,fara sa ai de ales...Eu trec prin asta si pot sa-ti spun ca vorbesc f bine engleza acum dar am lacune la partea gramaticala si in special scris,asta din cauza ca fonetica difera de scris.Mare tampenie!Pleaca in SUA,Anglia,Canada sau eu unde se vb engleza,inveti mai repede decat crezi
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.