Caut cristal de cuart pe 38 kHz
Pagini: 1, 2, 3, 4

Axel

Am facut comanda pe 17Nov la http://www.radiochips.com/
si azi am luat de la posta 5x BA1404 si 5 Quartzuri de 38KHz
Per total cu transport si comisionul la Western Union(asa am facut plata)
ma dus la cam la 50$
Ma pot lipsi de 1-2 bucati pt 10$(un chip+1quartz) sa mai scot din parleala
DJ_OTTO
Salut AXEL! Pe mine ma intereseaza un quartz si un Ba1404 . cum putem lua legatura urgent ?

DJ_OTTO
Hai mai ALEX cu QUARTURILE alea si cu BA1404 , sau acuma le fabrici? ai uitat sa mai intrii pe FORUM ! baluba2003@email.ro este mailul meu ! scriemi daca mai ai de vanzare !
arthurdeme
Salut la toata lumea!
Am incercat si eu "cativa ani" sa fac un codor stereo... cu ba1404 pe care l-am cumparat de la telezimex sau conex parca acum 5-6 ani.Dupa care am facut emitatorul dar neavand quartz de 38khz am folosit celebra solutie comdensator plus trimer. Atunci cand reglam trimerul ca sa intre stereo pe un radio, se auzea un fel de "vant" care distorsiona sursa audio. Am facut pe draqu in patru si am adus un quartz de al un prieten de afara... si in afara de faptul ca nu mai te chinuiai sa reglezi trimerul sa intre stereo tot aceleasi probleme cu "vantul".Ulterior am cumparat un kit de la canakit care mergea exact la fel.Si de nervi am luat un ciocan mare si.....
Oricum dupa ce am facut un codor cu mai multe integrate si am vazut cum merge si am ajuns lka concluzia ca BA1404 este UN TROK.
Eu recomand o schema care sa plece de la un quartz de 455khz care este ultra simplu de procurat 10.000 lei. Schemao am de pe net si o pot da pt cei interesati .
Bye
DrFan
te rog..daca ai schema sa o atasezi la un post.
arthurdeme
Eu acest coder l-am facut pe o placa de cablaj din acela gaurit.... Dupa ce l-am terminat nu am reusit sa reglez cei 76.000000 decat dupa ce am eliminat condensatorul de 220pici.
In rest este ok!
bye
DJ_OTTO
eek.gif Salutare tovarasi , uite m-am gandit sa pun o schema de codor stereo simplu si buna pe care am gasit-o . E cu resonator ceramic de 455 Khz dar nu stiu ca nu prea gasesc acel resonator numa cu 2 terminale nu cu 3 cum scrie in schema aceea . POATE E CEVA GRESIT AKOLO , ASA ZICEA TIPUL ACELA GREC CARE A PUBLICAT-O. SPOR LA TREABA SI DACA AFLATI CEVA NOU SPUNETI. Noroc ohmy.gifK:

arthurdeme
este cam tot aia....
rezonatorul acela este de fapt filtru de frecventa intermediara.....de 455khz.... am avut si eu schema aceasta dar nu am facut-o deoarece nu prea se vad valorile pieselor si pe dealta parte este in oscilator acel fet bf245....si nu-mi plac feturile.... smile.gif smile.gif (sensibile la campuri --- care le distruge --- cand le lipesti) smile.gif

Bye
DJ_OTTO
wink.gif arthurdeme dar nu vad nici un BF245 , numa un tranzistor MPF102 cu efect de camp , iar acel filtru , nu se gaseste pe piatza ca am cautat !
Tu care schema de CODOR o folosesti? aia a ta cu resonatorul functioneaza bine?

mersi
arthurdeme

eu am folosit schema care am postat-o mai sus ...daca te uiti la schema postata de mine si aceasta schema diferentele sunt mici.... Eu folosesc un quartz de 455khz cu doua picioare---deci un quartz nu filtru..Acest quartz cel putin la mine in cta este 15000 lei
arthurdeme
Da functioneaza bine... Singurele probleme pe care le-am avut au fost ca nu am reusit sa reglezi cei 76.0000 decat dupa ce am scos condensatoru ..parca de 220pici de langa cristal.... si nivelul de iesire nu era suficient pt emitatorul meu si a trebuit ca in locul rezistentei de la operationalul de la iesirea codorului sa pun un semireglabil si am invartit de el pana mi-a modulat suficient emitatorul...in rest este ok...oricum incomparabil fata de codorul din ba1404.
bye
arthur

p.s. am ars 4017 din codor... pt ca sursa mea reglabila da 35 volti cand pleaca si am avut ghinion..
svg2004
vreau cea mai simpla schema de codor dar care sa si mearga aveti??...da-ti un mail svg2004@hotmail.com
mister_rf
Si schemele postate mai sus ce sint? smile.gif
Ce vrei mai simplu de atit si sa functioneze. :cool:
svg2004
daca aveti scheme cu un codor simplu puneti si voi sa vedem...si hai sa fim cei mai tari cei care intram aici sau trimiteti pe mail svg2004@hotmail.com
svg2004
imi da eroare cind le descarc pe calculator si nu pot sa le vad...de ce nu stiu?
andreic
Originally posted by DJ_OTTO
Salutare , stie careva unde pot gasi un cristal de 38 Khz?  alexandru ai gasit pana la urma qUARTZU?  Vreau sa fac un codor cu BA1404 si nu am QUArT ,  STIU unde se poate face comanda ,dar nu stiu cat de seriosi sunt tipii aceia ,   care ma poate ajutaaaaaaaaa   contactacteazama la      baluba2003@email.ro

Ai facut rost de cristal ? Apropo, adresa ta e blocked... nu se trimite.
svg2004
mersi pt schema acum e ok.am incercat diferite scheme si nu prea au mers a facut un prieten dupa o schema spaniola dar are multe circuite integrate vreo 10-11 bucati vreo 4 fet-uri vreo 3 bobine dar fara osciloscop nu le poti regla
DJ_OTTO
Andrei Cioaca nu am facut rost de quart !!!

probabil ma ajuti tu cu ceva ! adresa aia merge ...
arthurdeme
ma sunteti cu capul? smile.gif
ba1404 este un trok nu mai cautati quartzul...ca se aude infect!!!! Cititi mai sus
andreic
Se aude binisor daca e facut si cumpensat asa cum trebuie... (preaccentuare), l-am auzit la cineva.

Evident, nu e pro dar pentru amatori de teste e bun... zic eu, ce mare lucru sa faci multiplexarea, e un procedeu simplu analogic... daca e circuitul ingrijit merge.

In rest, am un asemenea circuit cu tot cu placa pe degeaba de la cineva si vreau sa-l pun in functie sa ma joc cu el, poate fac un wireless... ii lipseste cristalul si cateva piese, dar le rezolv eu.

---
Andrei Cioaca nu am facut rost de quart !!!

probabil ma ajuti tu cu ceva ! adresa aia merge ...
---

Pai inseamna ca omu nu e serios...

Adresa uite ce bine merge:

The original message was received at Wed, 7 Apr 2004 16:36:27 +0300
from xxxx.xxxxx.ro [80.96.xxx.xx] (may be forged)

----- The following addresses had permanent fatal errors -----

(reason: 553 5.3.0 Spam blocked see: http://spamcop.net/bl.shtml?217.10.xxx.xxx)

----- Transcript of session follows -----
... while talking to mx0.email.ro.:
>>> MAIL From:
<<< 553 5.3.0 Spam blocked see: http://spamcop.net/bl.shtml?217.10.xxx.xxx
501 5.6.0 Data format error
DJ_OTTO
Probabil ca va trebui sa renunt la adresa de mail . S-a invechit.

Daca are cineva un quart de : 4,256 Mhz , 2,432 Mhz, 7,6 Mhz , 4,332 Mhz , 4,864 Mhz sa ma contacteze la 0745/561820 !
mister_rf
Originally posted by DJ_OTTO
...Daca are cineva un quart de : 4,256 Mhz , 2,432 Mhz, 7,6 Mhz , 4,332 Mhz , 4,864 Mhz ...

Dar de ce numai aceste fecvente?
Tie iti trebuie un multiplu de 76KHz si deoarece se pot face divizoare pentru n =(6->.... 300) (mai simplu sau mai complicat) gama de frecvente cautate poate fi largita biggrin.gif
Exemple: 456;532;608;684;760;836;912;988;1.064;1.140;1.216;1.292;
...2.356;2.432;2.508;2.584;2.660;2.736;2.812;2.888;
...4.104;4.180;4.256;4.332;4.408;4.484;4.560
...22.420;22.496;22.572;22.648;22.724;22.800...
DJ_OTTO
IMi trebe frecventele astea pentru ca la astea am schemele cu cablaj , piese tot. deci mi-e mult mai usor sa fac CODORUL , INTELEGI?

daca aveti un quart din cele postate mai sus CALL ME!
mister_rf
Si totusi... daca gasesti un quartz pe frecventele mentionate de mine (n*76KHz), se poate face o placa auxiliara care sa cuprinda divizorul cu n. :cool:
DJ_OTTO
Andrei Cioaca, stii cumva unde pot gasi un tabel cu gamele de frecvente disponibile in Romania. Ma refer la cele pentru radioamatorism si cele licentiate.
Se poate emite oricand si oricum in banda libera de radioamator? Care sunt benzile libere?
Care este puterea maxima si daca sunt ceva reguli? ma intereseaza sa emit in banda 27 Mhz!
Da-mi ceva detalii!
Pagini: 1, 2, 3, 4
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.