Dacia Nova - cam proasta la banii pe care ii cere

imbogdan

Eu am un Fiat Uno 75ie din 86 si m-am gandit sa imi iau o dacie nova. Am crezut ca fec rahatu praf. Am facut un drive test cu masina (masina in stare buna - de la un prieten tocmai a schimbat pe la cutie niste treburi). Cutia e infecta, iti trebuie brand ca sa schimbi vitezele. Plus de asta nu poti sa nimeresti k lumea 1 sau a 3-a, a 2 a sau a 4 a. MERGE SUPER NASPA.

Am crezut ca fac un salt tehnologic dar am aflat ca Nova in cauza are injectie monopunct pe cand fietzelu meu are injectie multipunct. Ce sa zic pana la urma nu conteza ca masina mea are 20 de ani si nova are 8. Tot mai buna e o masina straina. RECOMAND FIAT UNO. biggrin.gif
jamalex2000
Salut,

Are si fratele meu o Nova cu motor pe injectie...Masina pare reusita (doar are formav de super nova) dar cutia este un mare esec...
injectia monopunct isi face treaba foarte bine(consum mic putere mare), cutia este insa un adevarat calcai al lui achile pentru aceasta masinua...Minusuri ar mai fi la chedere si la manerele usilor, la felul cum este prinsa consola centrala, la macaralele usilor.

driverx
urca in super nova si dupa aia vorbim. din multe puncte de vedere tot in anii 80 e, dar motoru + cutia sunt....1997. So....Fiat really sucks. Am un prieten care a tras destul cu un regatta la cat de idiot e conceputa masina si trebuie sa schimbi 7866565 piese din cauza ca doar una din ele e dusa da' is toate o piesa mai mare...
summa
lamureste-ma si pe mine.eu stiu asha:dacia nova cu motor transversal de berlina,doar ca are 1600 cc,si dacia supernova cu motor si cutie de renault,care are acelasi motor de 1400 cc ca si pe solenza si logan.acel motor are injectie siemens(parca) multipunct.care masina e pana la urma...sau exista si nova cu injectie monopunct,ca berlinele dupa 2001-2002...eram curios,macar sa nu vb prostii.
RAN
Exista nova cu motor de 1600 si injectie monopunct. Nova GTI parca ii zicea, era "the ultimate car" pe atunci, cam ca loganul acum...
summa
Thx RAN,m-am prins.Cred ca stiu care e.Caroserie de supernova si interior la fel,doar motor "normal".sunt curios cat o fi dat pe ea...
FILAtorul
QUOTE(driverx @ Aug 9 2006, 13:53) *
urca in super nova si dupa aia vorbim. din multe puncte de vedere tot in anii 80 e, dar motoru + cutia sunt....1997. So....Fiat really sucks. Am un prieten care a tras destul cu un regatta la cat de idiot e conceputa masina si trebuie sa schimbi 7866565 piese din cauza ca doar una din ele e dusa da' is toate o piesa mai mare...

hi hi hi ma faci sa rad ....omu' vorbea de FIAT UNO....care a fost GOLFul italian ....si daca compari nova sau super nova mai iau o pauza si rad . eu am un fiat uno din 92 cu motor 1100 benzina ...parca 55hp ...am ~220mii km din care ultimii 70 i-am facut numai eu ...masina a fost a unei firme din romania si a fost intretinuta ,acu' de 3 luni merg cu o solenta din 2000 si ceva de la firma ...150miikm... hm....consum ulei exagerat...cutia cam varza....directie reglata pe stand cu deviere mai mare decat la fiatul meu....si multe altele ....care nu ar trebui sa apara la o masina de cativa ani....
singura problema la masina mea e caroseria ruginita ...motiv pentru care vreau sa o vand ....1500 euro la strigare smile.gif doritori ? smile.gif

la fiat au fost niste esecuri grosolane pe care le-au recunoscut si ei : regata...toate modelele....tipo cu fund (smile.gif TEMPRA)...croma primul model ...dar in rest ...pardon ....masini facute in concurenta.

apropos ...1400 cu injectie are acelasi consum cu 1100 carburatie ....nu mai zic de diferenta de varsta....sau tehnologica de care zici tu ....

am zis solentza ...nu nova ...nu super nova ....

adrianc
si cum te descurci cu tartareata de 55 CP? ai mai taiat din cupola , sa te mai poti misca din loc fara sa te claxoneze aia din spate? coolspeak.gif

daca zolenza de care zici e masina de firma, e foarte probabil sa o mai conduca unii care-si baga picioarele in ea si merg ca curu'.

incepand de la supernova, cutia de viteze si motorul sunt mai mult decat OK, comparate cu restul masinii. Caroseria, greierasii, plasticele si toate maruntisurile sunt sub orice critica, doar trebuie sa pastreze traditia smile.gif. Insa pana una-alta, dumneata arunci cu rahat intr-o masina de ~ 5000 euro si lauzi una de 1500 clapping.gif
H725
regata a fost ritmo-ul cu fund. Ritmo a aparut prin 70 si ceva, uno in anii 80.

Injectiea monupunct este proasta? Primele nove aveau motorul cu carburator death.gif

Cind a aparut solenza s-au laudat ca au reusit sa rezolve problema intratului apei in masina (la nova) eek.gif

Am mers cu un renault 12 automatic, mi-am dat seama cum ar fi trebuit construita dacia berlina si nu am fost in stare sa o facem, din cauza zicalei "lasa ca merge si asa" death.gif
dr_paul

nemtii au o vorba despre fiat.. Fehler Im Alle Teilen

enuff said

daca Dacia e si mai slaba, ce sa zic
bufu
DACIA e cam cu 20 de ani in urma fata de masiniile europene....modele nova si supernova is mai proaste ca un golf I sau II
exorcistul
In anii aia Fiat a scos numai masini proaste la toate modelele. Probleme mari de fiabilitate. Totusi Dacia Nova e peste Fiat Uno.
Reclama
Ultimul trend: masini cu 2 rezervoare Pai daca la Petrom alimentezi si apoi castigi inca un plin...
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.