Schimbare Tuner

GOR

Salut!
Am acasa un DVD Recoder Philips DVD-R 615 ce nu e foarte grozav pe partea de RF (pe partea de REC e OK) - pe unele programe am un moar sau unele sunt prinse ceva mai slab - nici semanul nu e prea bun (CATV - de!)
As dori sa ii schimb tunerul... ce zice-ti se poate? huh.gif
Desi aparatul este Philips, tunerul nu stiu ce este, insa n-am vazut nici un PHILIPS pe el (desi sunt producatori mari de asa ceva); am insa un TV BEKO ce are un tuner senazational - ghiciti ce tuner are?! laugh.gif PHILIPS!!!

Inca un amanunt - tunerul trebuie sa aiba intrare si iesire RF - ca la VCR.
Tunerul arata exact ca cel din imagine

Ma poate ajuta cineva?!
Multumesc anticipat!

PS: O schema pot sa gasesc pe undeva?
taranu
Salut. De ce sa nu se poata schimba?.Numai sa fie tunerul de vina sa nu fie ceva prin modulul de FI. Trebuie analizata problema cu foarte multa atentie.Aparatele moderne au tunere cu sinteza de frecventa.Sint foarte multe modele cu tensiuni diferite de alimentare si de asemenea le difera corespondenta pinilor.Sa il schimbi ai nevoie neaparat de schema playerului.

GOR
Da, pe care nu o am...
Eu unu m-am gandit ca poate e din tuner... e posibil sa fie si din alta parte... nu stiu! Poate se pricepe cineva.
KITZU
Dar pe intrarea Euroscart la DVD din iesirea tv-ului (implicit tunerul pe care-l lauzi!) cum se vede? Adica intre tunerul propriu al DVD si tunerul TV-ului poti face diferenta f.usor.
In principiu nu cred sa puna un tuner de 2 lei intr-o scula atat de scumpa cum e un videorecorder. Iar daca e digital cu atat mai bun ca cele clasice.
GOR
QUOTE(KITZU @ Aug 8 2006, 12:20) *
Dar pe intrarea Euroscart la DVD din iesirea tv-ului (implicit tunerul pe care-l lauzi!) cum se vede? Adica intre tunerul propriu al DVD si tunerul TV-ului poti face diferenta f.usor.
In principiu nu cred sa puna un tuner de 2 lei intr-o scula atat de scumpa cum e un videorecorder. Iar daca e digital cu atat mai bun ca cele clasice.

Se vede foarte bine pe intrarea video, insa este o intrare composite (deci mai slaba decat ce poate el intern) si mai are intrari, S-Video (YC) RGB si DV de pe care trage foarte bine... problema este de RF ("bucla" catre TV pe partea de RF este si ea OK).
SuperDuper
QUOTE(GOR @ Aug 8 2006, 05:25) *
Se vede foarte bine pe intrarea video, insa este o intrare composite (deci mai slaba decat ce poate el intern) si mai are intrari, S-Video (YC) RGB si DV de pe care trage foarte bine... problema este de RF ("bucla" catre TV pe partea de RF este si ea OK).

Intrarea composite este la fel de buna ca si cea provenind de la tunerul intern (daca ar merge bine) - asta pentru ca ajung in acelasi loc, la intrarea decodorului de culoare. Intarea S-Video ajunge DUPA decodorul de culoare (deci calitate ceva mai buna, luminanta nu este amestecata cu purtatoarea de chrominanta, chrominanta este pura, nu modulata cu 4.43). Semnalul SCART este asemanator cu S-Video sau compozite in functie de conexiuni (nu se foloseste partea RGB din SCART), iar cel DV este direct digital.
Tunerele in recordere pot fi diferite de cele din TV, ori au totul incorporat (cale comuna, decodor de culoare, sunet), ori au sintetizor de frecventa digital - cel putin asa l-am gasit intr-un alt DVD-R.
La tine este posibil sa necestie doar ajustarea nivelului de ALC pentru un semnal mai slab pe cablu.
GOR
Re si intrare RGB - iti spun sigur - are 2 scarturi - unu cu intrare si altu pentru iesire ambele cu RGB - unu in altul out, comandate de tensiune - am tras de pe DVD pe DVD-R pe RGB! biggrin.gif
Tunerul intern cred ca e conectat pe RGB (componente) pentru ca se vede in definitie (la RCS au o mira de test si acolo se vede cel mai bine).
E posibil sa fie vorba si de un reglaj intern, insa eu nu ma bag! smile.gif
Totusi - posturile din 700MHz se vad oarecum bine - adica doar cu o mica atenuare fata de TV, insa apare un moar pe diferite programe gen HBO ce e in 300MHz parca...

SuperDumper - multumesc pentru ajutor wink.gif

mister_rf
QUOTE(SuperDuper @ Aug 8 2006, 13:19) *
Intarea S-Video ajunge DUPA decodorul de culoare (deci calitate ceva mai buna, luminanta nu este amestecata cu purtatoarea de chrominanta, chrominanta este pura, nu modulata cu 4.43).

Off topic:
Prea multe detalii pot duce la exprimari incorecte...
Nu este corecta afirmatia de mai sus... si semnalul S-Video tot la decodorul de culoare ajunge... rolleyes.gif
Nu cred ca trebuie sa-ti explic eu tie... cool.gif
Dar ca idee pentru cititori:
http://lyberty.com/encyc/articles/svideo.html

S-Video (also known as Y/C) is a baseband analog video format offering a higher quality signal than composite video, but a lower quality than RGB and component video. This mid-level format divides the signal into two channels—luminance (Y) and chrominance ©.
The luminance signal and modulated chrominance subcarrier information are carried on separate synchronized signal/ground pairs.
In composite video, the luminance signal is low-pass filtered to prevent crosstalk between high-frequency luminance information and the color subcarrier. S-Video, however, separates the two, so low-pass filtering is not necessary. This increases bandwidth for the luminance information, and also subdues the color crosstalk problem.
While the luminance performance of S-Video compares favorably to analog component video, the chrominance performance—aside from reduced crosstalk—does not show notable improvement over composite video.
KITZU
Moar ar fi o interferenta de undeva adica trebuie sa faci f.corect probele: pe rand acelasi cablu CATv infipt la Tv si apoi la DVDR, prizele de vazut daca schimband stecherul-scotand din priza TV si eventual vizualizat pe PC sau alt TV, alt consumator cum ar fi PC-ul alimentat din aceeasi priza poate sa introduca moar.
Eu de pilda problema cu moar am avut la tunerul din PC care poate sa fie legata de conceptie dar si altele.
In practica S-Video e mai bun ca Video-Composit si mai slab ca RGB.
SuperDuper

QUOTE(KITZU @ Aug 8 2006, 08:33) *
Moar ar fi o interferenta de undeva adica trebuie sa faci f.corect probele: pe rand acelasi cablu CATv infipt la Tv si apoi la DVDR, prizele de vazut daca schimband stecherul-scotand din priza TV si eventual vizualizat pe PC sau alt TV, alt consumator cum ar fi PC-ul alimentat din aceeasi priza poate sa introduca moar.
Eu de pilda problema cu moar am avut la tunerul din PC care poate sa fie legata de conceptie dar si altele.
In practica S-Video e mai bun ca Video-Composit si mai slab ca RGB.

Mai oamenilor, RBG de pe mufa de Scart nu este folosit la redare (cel putin nu la tunerele de PC sau DVD-R). In realitate ce vedeti voi este o versiune de S-Video prin mufa de euroscart.
GOR
biggrin.gif Ba este folosit RGB-ul!
Uite aici mufa SCART in functie de tensiunea de comutare poti sa ai RGB sau YC iar composite-ul este mereu si este folosit ca sincronizare pentru RGB.
Si uite aici si Philips-ul unde scrie la conectivitate ca are RGB IN, RGB OUT.

@KITZU - nu sunt interferente.
SuperDuper
QUOTE(GOR @ Aug 8 2006, 23:36) *
biggrin.gif Ba este folosit RGB-ul!
Uite aici mufa SCART in functie de tensiunea de comutare poti sa ai RGB sau YC iar composite-ul este mereu si este folosit ca sincronizare pentru RGB.

Cuvantul cheie este SAU. Tu de fapt ai Y/C care este exact S-Video. Sculele de inregistrare video (recordere pe banda sau DVD) nu au de unde sa dea nativ RGB, semnalul este inregistrat ca Y/C (separate) si la iesire pot da acel semnal (Y/C, uneori numit S-Video, daca mufa este aia tip miniDIN) sau un semnal compozit (cele 2 adunate).
Separarea in componente RGB nu ar aduce nici un avantaj si ar implica conversii suplimentare - una de la Y/C la RGB in player si alta inversa la inregistrare (in TV nu este necesara ultima).
Singurul loc unde exista usor posibilitatea implementarii unei intrari RGB sunt TV-urile. Singurele scule care pot reda nativ RGB sunt calculatoarele. Unele DVD playere au iesiri VGA dar sunt obtinute prin scalere interne din semnalul primar Y/C si ingeneral treguie sa selectezi iesirea ca atare. Este utila daca ai un monitor de PC (fara intrare Y/C). La playerul meu scalarea RGB se face la rezolutie VGA de 640x480/60Hz scanare progresiva - deci de neutilizat pentru TV.
Daca nu ma crezi, scoate/dezlipeste pinul 15 din mufa de intrare (care poate fi Chroma SAU Red) si o sa vezi ca ai imagine alb/negru (semnalul "Y") si nu o imagine cu celelalte 2 culori (cum ar fi cazul cand ai avea RGB).
GOR
QUOTE(SuperDuper @ Aug 9 2006, 13:23) *
Cuvantul cheie este SAU. Tu de fapt ai Y/C care este exact S-Video.

Cuvantul cheie este SAU este ca alternativa nu ca "mai bine spus" - e selectabil din meniu!!! coolspeak.gif
Si Y/C este intotdeauna S-Video.
{ Video output }
Choose the type of video output that
matches the video connection between
the DVD recorder and your TV.
– { RGB•CVBS } : For RGB or CVBS
connection.
– { S-Video } : For S-Video connection.
– { Automatic } : The output setting will
automatically follow the video signal
received.

Normal ca semnalul trece pe RGB in TV - practc ai nevoie de RGB+Composite pt. sincronizare si da! daca scoti o componenta o sa se vada imaginea fara ea! si daca scoti Composit-ul nu o sa mai ai sincronizare...

Toate DVD-urile pe care le-am vazut aveau iesire RGB, mai am unu acasa ce are si YUV (Componente) si VGA.
Insa hai sa nu fim offtopic...
Ma poate ajuta cineva?! smile.gif
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.