Dj Shock
5th August 2006, 20:15
Tensiunea nominala care teoretic ar trebui sa "existe" la priza este de 220 V in tara noastra. Nu va luati dupa ceea ce scrie pe becuri si aparatura electrocasnica. 230 - 240 V este o marja de siguranta ca in caz de supratensiune sa nu apara defecte.
augustin87r
11th August 2006, 20:35
In romania tensiunea poate sa fie si 180V asa cum am eu la tzara la Babeni.Si Babeni e oras. Acolo nici ciocanul de lipit nu se incinge cum trebuie. E asa de ani de zile.Pui bec de 100W si zici ca e de 60.La televizor se strica stabilizatorul din 2 in 2 ani.Ata ete.
augustin87r
11th August 2006, 22:47
la mine sunt cam capat de linie.Reteaua este subdimensionata pentru ca dupa revolutie s-au construit vreo 3 blocuri si nu stiu cate vile si inca e in extindere orasul.
Ciudat e faptul ca vecinii de peste strada de mine au tensiune buna,doar partea mea e in de favoare. Totusi, la revelion 2000 s-a intamplat ceva ciudat. Noaptea pe la ora 1 jumate tensiunea a scazut foarte mult. Aveam atunci un televizor Telecolor si am observat ca dintr-o data culorile erau super,dar avea un bazait ca traful de sudura.Am aprins lumina si abia se aprindeau becurile.M-am uitat pe geam si vecinii aveau lumina ca ziua,erau toate becurile aprinse in casa.A doua zi era jale in oras.Cei de pe partea cealalta se plangeau sa li s-au ars televizoarele si frigiderele.La ei fusese tensiune mare , probabil 350V ,cam asa. Si nu a fost val , ca valul trece in cateva secunde.A fost k lumea, vreo ora..............