imblanzitoruldelei
4th August 2006, 23:50
Am si eu o nedumerire .
Daca e sti persoana publica , in centrul atentiei si foarte nepopulara este acceptabil ca presa sa foloseasca apelativa ca G O L A N , V A G A B O N T sau N A T A R A U la adresa ta.
In halul asta s-a ajuns sa se judece oamenii in pagina ziarelor?
Daca chiar , sa spunem esti un personaj mai neplacut si certat cu breasla ziaristica :
- AU DREPTUL SA SE PUBLICE IN ZIAR ARTICOLE CALOMNIOASE LA ADRESA TA ?
Elena2k
4th August 2006, 23:54
QUOTE(imblanzitoruldelei @ Aug 5 2006, 00:50)

Am si eu o nedumerire .
Daca e sti persoana publica , in centrul atentiei si foarte nepopulara este acceptabil ca presa sa foloseasca apelativa ca G O L A N , V A G A B O N T sau N A T A R A U la adresa ta.
In halul asta s-a ajuns sa se judece oamenii in pagina ziarelor?
Daca chiar , sa spunem esti un personaj mai neplacut si certat cu breasla ziaristica :
- AU DREPTUL SA SE PUBLICE IN ZIAR ARTICOLE CALOMNIOASE LA ADRESA TA ?
Nu au dreptul ..ii poti da in judecata . Orice afirmatie fara argument e falsa
don_dannielo
5th August 2006, 00:11
QUOTE(Elena2k @ Aug 5 2006, 00:54)

Orice afirmatie fara argument e falsa

E na
1. Afara e noapte.
2. Iarba e verde.
Afirmatii fara argument, sunt false?
kill_them_all1000
5th August 2006, 00:28
Eu cred ca tu te referi la boul ala de MM Stoica. Acum cum ai vrea si tu ca ziarele din Romania sa se vanda? Cred ca stii prea bine ca lumea asta vrea si mai sunt cei care nu vor asta dar cumpara din curiozitate. Daca am lua ziarele de top din Romania la bani marunti am descoperi ca 50-60 din lucrurile scrise despre oamenii publici nu sunt adevarate. Gazeta Sporturilor (sau Pro Sport in era Ioanitioaia) avea o rubrica in care nu se semna nimeni si scriau in ea numai idiotenii si toate incepeau ori cu se pare sau aveau semnul intrebarii in titlu.
ionescu_xoy
5th August 2006, 00:40
Presa e presa, nu e trambita adevarului universal. Printre altele, ea are meritul ca atrage atentia asupra unor fapte de coruptie, asupra faptului ca unii sunt golani, vagabonzi, natarai etc. Daca esti vizat si crezi ca nu e adevarat, ii dai in judecata. Una peste alta, libertatea presei s-a dovedit ca este benefica pentru societate.
zuppy
5th August 2006, 00:50
QUOTE(imblanzitoruldelei @ Aug 5 2006, 00:50)

Am si eu o nedumerire .
da un presedinte de tara, are voie sa faca o multime de oameni golani si animale ?
edit: daca te referi al meme stoica, atunci au tot dreptul sa-l faca in toate felurile. nimicul ala ar trebui exterminat.
pucon
5th August 2006, 07:29
QUOTE(zuppy @ Aug 4 2006, 19:50)

da un presedinte de tara, are voie sa faca o multime de oameni golani si animale ?
edit: daca te referi al meme stoica, atunci au tot dreptul sa-l faca in toate felurile. nimicul ala ar trebui exterminat.
Cat timp il mai recunosti de presedinte, vad ca se poate !
ionescu_xoy
5th August 2006, 07:32
QUOTE(pucon @ Aug 5 2006, 08:29)

Cat timp il mai recunosti de presedinte, vad ca se poate !
Se referea la Iliescu, nu la Basescu!
De golani a zis ca sunt cei din Piata Universitatii iar "De ce ma huidui, mai animalule?" i-a zis cu SPP-ul masat in spatele lui unuia pitit in multime care isi descarca si el oful din spate.
ortega
5th August 2006, 10:53
QUOTE(Elena2k @ Aug 5 2006, 00:54)

Nu au dreptul ..ii poti da in judecata . Orice afirmatie fara argument e falsa

Pana acum era infractiune.
de acum, cu noile schimbari ale Codului penal, se va judeca dupa ce vor fi aplicate modificarile, si va fi aplicata legea favorabila, adica cea care dezincrimineaza fapta.
Oricum, o sa se poata pe latura civila.
don_dannielo
5th August 2006, 11:06
Man, nu "afirmatia fara argument" era infractiune, ci calomnia fara argument si insulta cu sau fara argument
imblanzitoruldelei
5th August 2006, 11:51
Daca eu sunt redactor al unui ziar citit de 10 insi (ex.) , iar tu o persoana publica - daca scriu in ziar ca esti IPOCRIT - te deranjeaza?
In dex acest cuvant arata cu tot alta explicatie decat cea care o crezi la prima impresie.
ditto___
5th August 2006, 18:41
Aceasta depinde de ceea ce a inteles presa prin "libertate". Dupa cum se observa, pe timpul lui Ilici si pe timpul lui Ceasca presa tacea chitic. Pe timpul lui Ceasca dainuiau "jurnalisti" ca Dumitru Tinu, Rosca Stanescu, Adrian Paunescu, Vadim Tudor etc care faceau articole "la dictare" si-l puneau pe Ceasca in frunte peste tot. Tot ei au fost si pe timpul lui Ilici, a venit si CTP-ul ca sa ingroase randurile, facand pe desteptul pe ici colo. Cand se publicau mici articole despre Ilici sau Nastase, pac...aparea pumnul care se introducea in gura acelor ziaristi.
De obicei erau tineri jurnalisti, care scriau obiectiv, insa ii deranjau pe "profesionistii" vechi din breasla. Acum, cand presa este libera si una din persoanele care a luptat pentru aceasta libertate este ministrul Monica Macovei, presa are impresia ca trebuie sa dai in oamenii care ti-au facut bine. Si arunca cu noroi in special in Basescu si in Monica Macovei, cauta aberatii in declaratiile lor si dezinformeaza.
Pentru ca...este libertate...
Insa, nu cred ca in acel conflict reporteri-Carlos-MM Stoica a fost asa numai vina celor de la Steaua. Poate si reporterii l-au enervat pe Carlos si apoi au generat scandalul respectiv. Si ce se asteptau de la acel Stoica? Este oare vreun erudit ceva? Nu...Deci nu este nevoie decat de o mica "zgandareala" si omul ala isi da mitocania afara. A mai fost in procese, deci este si dezavantajat, iar lumea nu va crede dezmintirile sale asa usor...
Personal, cred ca atunci cand presa lanseaza o acuza nefondata sau o insulta, trebuie actionata in justitie.
Elena2k
5th August 2006, 19:07
QUOTE(don_dannielo @ Aug 5 2006, 12:06)

Man, nu "afirmatia fara argument" era infractiune, ci calomnia fara argument si insulta cu sau fara argument
Vorbeam de presa, de afirmatile false care le publica si de ce spune legea ......dohhhhhhhhhhhhhh
INSULTA
Definitie: atingerea adusa onoarei ori reputatiei unei persoane prin cuvinte, prin gesturi sau prin orice alte mijloace ori prin expunerea la batjocura
Se pedepseste cu amenda (art.63 al.2 Cod penal: 1.500.000 – 100.000.000 lei)
Aceeasi pedeapsa se aplica si in cazul cand se atribuie unei persoane un defect, o boala sau infirmitate care, chiar reale de-ar fi, nu ar trebui relevate.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Insulta se savarseste cu intentie (directa – cind faptuitorul prevede rezultatele faptei; indirecta – cand faptuitorul desi nu urmareste obtinerea rezultatului, accepta posibilitatea producerii rezultatului).
CALOMNIA
Definitie: afirmarea ori imputarea in public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoana, care, daca ar fi adevarata, ar expune acea persoana la o sanctiune penala, administrativa sau disciplinara ori dispretului public.
Se pedepseste cu inchisoare de la 2 luni la 2 ani sau amenda ( 5.000.000 – 300.000.000 lei – cf. art. 63 alin. 3 Cod Penal)
Calomnia se savirseste cu intentie (directa / indirecta )
Insulta si calomnia pot leza doar persoane fizice! Persoanele juridice nu pot face plangere pentru insulta sau calomnie
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.