zoro2
3rd August 2006, 15:11
Ce ar fi daca cineva bogat, ultrabogat, ar angaja toate "creierele" romanesti pe bani grei, in interesul tari ?
Ce ar fi daca cineva din romania ar crea un centru al stiintei unde sa se treaca la punerea in practica a miilor de idei gandite de "creierele" romanesti ?
Ce ar fi daca i-am intreba pe romani cu bani daca ar fi dispusi sa sprijine aceasta idee ?
Unde ar ajunge Romania ?
Archon
3rd August 2006, 15:13
QUOTE(zoro2 @ Aug 3 2006, 16:11)

Ce ar fi daca cineva bogat, ultrabogat, ar angaja toate "creierele" romanesti pe bani grei, in interesul tari ?
Ce ar fi daca cineva din romania ar crea un centru al stiintei unde sa se treaca la punerea in practica a miilor de idei gandite de "creierele" romanesti ?
Ce ar fi daca i-am intreba pe romani cu bani daca ar fi dispusi sa sprijine aceasta idee ?
Unde ar ajunge Romania ?
Cine, SOV, Tiriac?
Romanul de rand? ha-ha!
DeeJay
3rd August 2006, 15:14

Unde ar ajunge Romania ?
pai jumatate ar minti ca da, si jumatate s-ar crispa ca s-ar vedea prostia proprie.
nu stiu pe nimeni "bogat" care sa finanteze ceva pt. "tara", doar pentru buzunarul propriu. toate (sau aproape) toate planurile de afaceri in .ro sunt pe ideea de profit max in timp minim.
iti dai seama cate mii-zeci de mii de "dinozauri" ar trebui trasi pe linie moarta daca s-ar aplica ideile creierasilor? ar fi ceva gen mineriada, "jos creierele, vrem bani sa producem pierderi". si cum electoratul roman e f. sensibil la punga proprie, ar fi sinucidere politica.
A, si inca ceva: un geniu, nu-l pastrezi in tara numai cu bani. trebuie sa-i lasi libertatea de a se exprima, dezvolta, de a-si vedea ideile puse in practica, nu pe pereti in chip de diplome.
Cimpoacă
3rd August 2006, 15:16

Unde ar ajunge Romania ?
Uită-te pe ce cheltuie banii miliardarii de preșpan din România. Dacă bocotanii României ar angaja mințile românești la treabă în interesul României, interesul României ar cere să-i bage pe aceștia la zbârnă în cel mai scurt timp.
Ceea ce nu prea e normal, nu?
Unde ar ajunge România?
Nu de creier duce lipsă românul, ci de omenie.
Edit. Sunt multe alte popoare care nu fac caz de deșteptăciunea lor, ci de cinste. Și probabil din cauza asta o duc mai bine decât românii noștri deștepți.
SDan222
3rd August 2006, 15:20
Simplu. Femei, bautura, distratie, potol si malai. Sau numai malai, da' sa fie mult.
edit : mentalitatile invechite isi spun cuvantul. Sorry.
Lista corecta este : Femei/barbati/hermafroditi, bautura, distratie, potol si malai. Sau numai malai, da' sa fie mult.
Manowar
3rd August 2006, 15:21
care genii?
care creiere?
nu s-a mai plictisit nimeni de povestile astea cu creierele si geniile noastre, "furate" de altii cu bani mai multi? nu mai poate un ochelarist sa castige un concurs de programare fara sa fie etichetat geniu?
a, stai, ca am uitat. noi suntem mai destepti ca ei si multilateral dezvoltati. de-aia pute romanul a prostie...si a transpiratie la tot pasul.
DeeJay
3rd August 2006, 15:23
ai ramas cu impresia ca geniile se nasc numai peste hotare.
alte tari se dau peste cap sa puna mana si viza pe "ochelaristii" astia. cu mentalitatea asta, o sa ajungem mai rau ca albanezii
MATRIXU
3rd August 2006, 15:28
Multe tari cauta geniile noastre si oamenii buni, dar nu neaparat pentru ce stiu...ci doar pentru simplul fapt ca sunt incredibil de ieftini...Se poate si fara ei oriunde in lumea asta, dar daca sunt ieftini de ce sa nu ii luam....? Cam asa gandesc aia de pe afara...
De ce e lumea plina de indieni? Sunt genii? NU...doar ieftini si daca pui biciu pe ei muncitori ca romanii...
Cimpoacă
3rd August 2006, 15:34
QUOTE(DeeJay @ Aug 3 2006, 16:23)

alte tari se dau peste cap sa puna mana si viza pe "ochelaristii" astia. cu mentalitatea asta, o sa ajungem mai rau ca albanezii
Presimt că iar o să fie 22 de milioane de români mândri că sunt români...
Manowar
3rd August 2006, 15:36
QUOTE(DeeJay @ Aug 3 2006, 16:23)

care genii, dom'le?
vine unu' si angajeaza 20-30 de "cercetatori" romani. urla toata media ca mama, uite cum ne pleaca geniile. frant, care genii? au fost luati ca au in cap acelasi lucru ca 20-30 de "cercetatori" nemti, da' lucreaza pe 10% din salariul alora si li se pare paradis.
in spiritul de turma, doresc sa va intreb, ce putem face, ca tara, sa ne pastram capsunarii, sa nu nu-i mai fure spaniolii!!1 vreun om bogat doreste sa investeasca in ei, plix, sa ramana pe plantatiile noastre?
edit: for the record, nu "alte tari" se dau peste cap. ci COMPANII din alte tari. si mi se pare normal. ce, tu sa fii patron nu ai incerca sa-l aduci pe-ala care stie si poate si cere cel mai putin? haida de.
Archon
3rd August 2006, 15:51
QUOTE(Manowar @ Aug 3 2006, 16:21)

a, stai, ca am uitat. noi suntem mai destepti ca ei si multilateral dezvoltati. de-aia pute romanul a prostie...si a transpiratie la tot pasul.
Judecand dupa inteligenta debordanta emanata de postul tau, mai-mai ca-ti dau dreptate. 
Go go, man, esti tare!
Mosotti
3rd August 2006, 15:54
sa nu uitam de nadia si de hagi. bine, hagi e roman cum is io aroman, da macar a fost genial. si boloni a fost tot roman, atita timp cit a jucat pentru romania, dup-aia a devenit "unguru dracului".
tot aud de miile de genii care cistiga olimpiade si pentru care se bate toata planeta. va rog sa postati aici ce inventii au facut acele mii de genii in ultimii 15 ani, ca sa stim cum stam.
hai sa vedem cum stam la premiile nobel
Romania are, wow, 2 premii
George E. Palade*, Physiology or Medicine, 1974
Elie Wiesel*, Peace, 1986
din care unu este un evreu injurat de toti cercopitecii pentru ca a condus o comisie care a ajuns la concluzia ca antonescu a fost pe-aproape de a cistiga premiul nobel pentru crime de razboi
Israel
Shmuel Yosef Agnon, Austria, Literature, 1966
Robert Aumann, Germany, Economics, 2005
Menachem Begin, Poland, Peace, 1978
Aaron Ciechanover, Chemistry, 2004
Avram Hershko, Hungary, Chemistry, 2004
Daniel Kahneman*, (then British Mandate of Palestine), Economics, 2002
Shimon Peres, Poland, Peace, 1994
Yitzhak Rabin*, (then British Mandate of Palestine), Peace, 1994
aici e clar,
conspiratia iudeo-masonica
si-a spus cuvintul, ca de obicei
Ungaria
Philipp Lenard*, Physics, 1905
Robert Bárány*, Physiology or Medicine, 1914
Richard Adolf Zsigmondy*, Chemistry, 1925
Albert Szent-Györgyi, Physiology or Medicine, 1937
George de Hevesy, Chemistry, 1943
Georg von Békésy*, Physiology or Medicine, 1961
Eugene Wigner*, Physics, 1963
Dennis Gabor*, Physics, 1971
Milton Friedman*, Economics, 1976
Daniel Carleton Gajdusek*, Physiology or Medicine, 1976
John Charles Polanyi, Chemistry, 1986
Elie Wiesel*, Peace, 1986
George Andrew Olah*, Chemistry, 1994
John Charles Harsanyi*, Economics, 1994
Imre Kertész, Literature, 2002
Avram Hershko*, Chemistry, 2004
ungurii dracului au facut lobby, nu ca romanii care sint geniali in liniste. aici il avem si pe evreul ala care il denigreaza pe maresal, asa e daca te nasti intr-o tara, traiesti in alta si eventual mori in alta, toti se bat pentru tine, daca ai luat un premiu nobel
deci premii nobel canci (nu ne recunosc iudeo-masonii valorile). saracii romani geniali nerecunoscuti
nu ajunge sa cistigi o olimpiada ca sa fii genial. genial esti cind te caci pe ele olimpiade si iti contruiesti un imperiu de 200 de miliarde de dolari, care se mentine bine chiar daca e piratat de toti genialii olimpici romani
Manowar
3rd August 2006, 15:54
QUOTE(Archon @ Aug 3 2006, 16:51)

Judecand dupa inteligenta debordanta emanata de postul tau, mai-mai ca-ti dau dreptate.

nu inteligenta mea e in discutie aici, to'a'rsu, ci dobitocii prostiti de mici copii cum ca suntem noi o tara de genii, da' mereu vin niste canibali imperialisti si fura de-aici.
am infulecat propaganda de-asta din generala pana acum si m-am saturat de ea. asa ca intreb din nou "Care genii?". vreau si eu sa le vad. in 2006, romanii inca mai au impresia ca fiecare nou nascut e henri coanda si aurel vlaicu la patrat. bai, astia, hai, fuga acasa, s-a terminat cu "tinerele sperante". la munca, nu la intins mana...
add
3rd August 2006, 15:58
defineste 'geniu'
aurel.ion
3rd August 2006, 15:58
Manowar
3rd August 2006, 16:03
QUOTE(aurel.ion @ Aug 3 2006, 16:58)

Daca e sa ne luam dupa "romanul" Mosotti, geniali nu au fost Socrate si Aristotel, ci bogatanii Greciei Antice.

Asa se intampla cand unii mai saraci cu duhul cred ca cel mai important lucru pe lumea asta e ochiul dracului.
Mosotti, daca nu esti evreu, ai merita sa fii.

acum, e naspa ca tre' sa-i dau dreptate lui mosotti, da' peste ceva ani, un kid iti va spune ca n-a auzit de cei doi grecotei de care zici tu, in timp ce va da cu spray pe statuia lu' bill gates. si kidu' ala va fi majoritar.
freshness
3rd August 2006, 16:05
Iar avem impresia ca suntem cei mai buni....nici pe departe asa ceva ...
aurel.ion
Cine mai stie azi de grecoteii bogati din Grecia Antica, si cum sunt priviti in schimb Socrate si Aristotel?
Cimpoacă
Institutul de Cercetare a Geniului La Români a emis următorul comunicat pentru țară: Stejar, extremă urgență, s-a furat graiul mutului de la manutanță!
Cum, p8l4 mea a ajuns un popor atât de genial sursă de proști și canalii pentru toate celelalte popoare?
Istoria se repetă! Loopback!
Manowar
3rd August 2006, 16:07
QUOTE(Cimp0aca @ Aug 3 2006, 17:05)

Institutul de Cercetare a Geniului La Români a emis următorul comunicat pentru țară: Stejar, extremă urgență, s-a furat graiul mutului de la manutanță!
Cum, p8l4 mea a ajuns un popor atât de genial sursă de proști și canalii pentru toate celelalte popoare?
Istoria se repetă! Loopback!
n-auzi ma, le fura astia geniile din tara, de-aia raman aici numai canalii si prosti! acum, daca tot au ramas aici, ce-o sa faca, o sa se duca dupa genii!
Cimpoacă
3rd August 2006, 16:10
QUOTE(aurel.ion @ Aug 3 2006, 17:05)

Cine mai stie azi de grecoteii bogati din Grecia Antica, si cum sunt priviti in schimb Socrate si Aristotel?

Când tu ai să demonstrezi că i-ai citit pe mai sus amintiții, mai ai dreptul la o dușcă.
QUOTE(Manowar @ Aug 3 2006, 17:07)

n-auzi ma, le fura astia geniile din tara, de-aia raman aici numai canalii si prosti! acum, daca tot au ramas aici, ce-o sa faca, o sa se duca dupa genii!
Păi, o să se ducă. Dar la alegeri, tot proștii o să fure voturile geniilor, hahaha.
aurel.ion
3rd August 2006, 16:10
Daca tu imi zici o scriere a lui Socrate pe care ai citit-o, io sunt de acord sa port cu tine o discutie de filozofie comparata intre filozofia lui Platon si cea orientala.
zoro2
3rd August 2006, 16:13
1. Sa stabilim din capul locului ca asta ar fi o afacere, deci nu sunt banmi aruncati in vant
2. UE pentru orice faci (productie, bla, bla) iti impune o limita - o norma, la capitolul inventica-tehnologie nu ai limita, doar limita inteligentei
3. Sincer in Ro chiar vad ceva oameni ce ar fi cred eu interesati
Cimpoacă
3rd August 2006, 16:17
QUOTE(aurel.ion @ Aug 3 2006, 17:10)

Daca tu imi zici o scriere a lui Socrate pe care ai citit-o, io sunt de acord sa port cu tine o discutie de filozofie comparata intre filozofia lui Platon si cea orientala.

Nu există nici o operă filosofică a nici unui filosof grec sau roman antic. Sunt doar copii ale unor copii ale unor compilații. Firește, ar fi o prostie să afirmi că indivizii cu pricina nu au existat, dar de vreme ce nu-s români, e clar că nu-s nici genii.
Cimpoacă
3rd August 2006, 16:20
Nosce te ipsum putea să o spună foarte bine şi baciul moldovean, cu asta nu se fac vile în Pipera.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.