animatorul
Aug 15 2006, 08:51
serviciile sunt mult mai bune decat in romania, mancarea este de 2 feluri
ori tipic germana (pt ca sunt ffffffffff multi nemti acolo), adik 3-4 feluri de carnati, fripturi de toate felurile etc, ori tipic mallorquina, adik paella, gambas si alte fructe de mare,
credeam ca e berea scumpa la ei, la terase, 1,5 euro paharul, dar cand am fost ieri in herastrau si am platit 60 de mii pe o bere, mi-am schimbat parerea, preturile sejururilor le gasiti la agentii , la un hotel de 3-4 stele variaza intre 400-650 euro, cu demipensiune si transport cu avionul
leelloo
Aug 22 2006, 11:45
salutari!
eu plec in honeymoon la palma, la hotel el cid, pe 29 aug!
sper sa nu fiu dezamagita de nimik.
as vrea sa stiu cam ce cluburi merita frecventate, si cam ce scoruri sunt p-acolo.
si as mai vrea sa fac o tura pe la ibiza, dar am citit ca nu prea merita din cauza programului feribotului si alte chestii d-astea.
pls detalii cat mai multe, si despre car rent!
vio_popescu2
Aug 22 2006, 16:44
Daca e "El Cid" din Playa de Palma, pe dinafara mi s-a parut super anul trecut, arata foarte luxos. Eu am stat la un hotel in apropiere, de 3*, unde cazarea si mai ales masa au fost super. Cred ca la El Cid e si mai bine.
Nu poti fi dezamagita decat cel mult de romani (agentia de turism, ghidul local care te ia sau te duce la aeroport), spaniolii stiu sa-si faca bine treaba, iar peisajul insulei e superb. Ce scrie pe site-ul hotelului e si in realitate. Merita sa-ti petreci acolo zilele linistite de pensie (sau luna de miere, de ce nu?), mai ales in Soller in nord sau in est la Porto Cristo.
Parca la feribot e cam aiurea, pleaca dimineata, vine dimineata, trebuie sa rezisti macar o noapte in Ibiza.
Am vazut rent-a-car, aveau Matizuri sau Fiat Punto la 25-30 euro/zi, merita inchiriat si facut turul insulei, de vizita Palma, sosele sunt foarte bune.
Excursia merita pe deplin, cred ca e cel mai exotic loc din Europa.
metalactual
Jun 22 2007, 09:00
Plec in vara la Mallorca - intrebari:
a fost cineva in zona Playa de Alcudia ??
am vazut niste poze si mi s-a parut ok, plaja linistita, apa mica si frumoasa, copacei pe plaja ( in anumite locuri - esential pentru mine ), priveliste minunata....dar cateodata una este in poze, alta la fata locului....
imi poate spune cineva cum este plaja, info., etc
noi stam in playa de palma dar vreau sa mergem si acolo, printre alte locuri si vreau sa-mi optimizez drumurile.
pentru rent a car - am carnet romanesc de 11 ani si nu o sa am credit card la mine, este o problema sa inchiriez masina ?
cum este traficul in insula, se circula lejer, probleme cu ceva hoti de prin masini/de masini inchiriate ???
recomanda cineva o companie de inchiriere - care ofera si asigurare cat mai completa pt. masina ??? vreau masina max. 2-3 zile.
cum este cu parcarile pe insula, exista destule, este inghesuiala, contra cost/moca, preturi ???
multumesc anticipat !
leelloo
Jun 26 2007, 08:54
SIR, asa este cu El Cid nu am dat gres! A fost perfect! Mancarea -senzationala!! Piscinele la fel!
Poate pun niste poze mai incolo pt cei interesati.
Metalactual - sunt ceva umbrelute si sezlonguri, nu multe, dar sa stii ca p-acolo nu prea se poarta, nisipul este atat de fin si perfect, incat si pe noi ne-a vrajit si nu am stat pe sezlong. Se vede si in poza facuta de SIR, in stanga sunt sezlonguri, dar multi prefera sa stea direct pe nisip. Oricum, ne-am plimbat destul de mult pe insula, am stat in zona hotelului la plaja destul de putin.
metalactual
Jul 18 2007, 08:47
Mallorca....fost, vazut, placut.....merita toti bani, insula te tine in priza 100%.
Foarte frumos tot ce am vazut, multe au ramas de vazut poate alta data...sau ca sa fiu mai sigur am luat o carte cu toata insula, macar din poze.
Singura chestie care nu mi-a placut a tinut tot de romanica...adica charter noaptea, eram singuri cuc intr-un aeroport imens la o ora imposibila...rusine, rusine, rusine....romanica nici dupa 18 ani nu stie sa faca turism.
toata lumea venea si pleca ziua ( incepand de dimineata pana seara ) doar romanica si poate alti babuini veneau/plecau noaptea.
asta este, alta data imi fac singur transportul, chiar daca va implica excala - sa fie iubiti cu charterele lor de noapte - sa fie pentru liliecii lor din capetele seci care gandesc "planuri de vacanta". Ma rog, eu dorm doar nopatea.
In rest, absolut tot ce tine de insula ne-a placut la maxim si o recomandam cu cea mai mare caldura !!!!! Si apropos de caldura, nu prea e caldura, o clima extrem de placuta ( 28-31 gr. C ).
1 - apus in playa de palma
2 - port soller
3 si 4 - cala figuera
5 - el arenal
6 - palma de mallorca - catedrala
7 - plaja sa callobra
petschovschi
Sep 3 2007, 17:00
Am fost in vacanta in Baleare in perioada 23.08-30.08. A fost extraordinar si vreau sa va povestesc si voua cum am petrecut.
Dupa o perioada de vreo luna in care am cintarit ofertele agentiilor de turism din Timisoara ( Antalya, Creta, Mallorca etc.) m-am decis sa plec la Palma de Mallorca. Am studiat intens pe siteurile de specialitate hotelurile din insula (tripadvisor, venere si bineinteles softpedia) si m-am oprit asupra a trei hoteluri (toate de 4*) din Playa de Palma: Iberostar Royal Cristina, Acapulco Playa si Golden Playa (in aceasta ordine).
Am luat la rind agentiile de turism: la Raturism mi-au spus ca ei organizeaza plecare doar din Budapesta intrucit cu charterul din Timisoara(prin Bucuresti) se pierde aproape o zi de cazare (perfect adevarat), apoi am fost la Cardinal (care contactind o agentie din Bucuresti mi-au zis ca nu mai exista locuri la niciunul dintre hotelurile selectate de mine) si intr-un final am ajuns la Jade (linga Piata 700). Aici tipa cu care am discutat a sunat direct in Spania si mi-a confirmat ca mai exista locuri la Royal Cristina (mai tirziu mi-am dat seama ca a vorbit cu cineva de la firma Adramar din Palma de Mallorca). Am luat biletele care au costat 770 euro/pers (cu demipensiune).
Am plecat cu avionul in 24.08 pe la ora 2:15, cu intirziere cam de aproape 1 ora (am fost la check-in pe la 11:00, deci am stat in aeroport peste 3 ore). Mi-a fost teama fiind primul meu drum cu aviounul, iar deaspura Mediteranei am prins o furtuna destul de puternica cu multe fulgere, ce a zgiltiit putin avionul. Am aterizat cu bine, iar la aeroport ne-au asteptat mai multe autobuze care faceau transferul catre hoteluri. La hotel am ajuns in jurul orei 6-6,30 (ora locala). Dupa o scurta oprire la receptie, am preluat camera.
Camera a fost destul de mare (acces cu cartela magnetica), dotata cu "de toate" (aer conditionat, TV, frigider, feon etc.). Pe linga cele 2 paturi in camera mai era o canapea pe care putea foarte bine sa doarma a 3-a persoana daca era cazul. Balconul a fost destul de mare, era dotat cu o chestie din aia de intins rufele,nu ca prin alte parti pe sirma (dar sa stiti ca se usuca greu hainele ude din cauza umiditatii) si aveam o priveliste foarte frumoasa cu niste palmieri.
Hotelul are sala de forta, spa, sauna, piscina in aer liber foarte mare (nemtii stateau mai mult la piscina…),piscine acoperita, internet la receptie (8euro/ora). In plus totul era foarte frumos amenajat, se vedea clar ca e hotel de 4*.
Despre masa pot spune ca a fost foarte bine ca ne-am luat demipensiune intrucit iti sunt destule cele 2 mese pe zi. Acestea sunt de tip bufet suedez, cu o mare varietate de mincaruri (chiar si somon file, friptura de iepure etc.). Seara la cina nu aveai voie in sala de mese in pantaloni scurti (m-au intors inapoi in prima seara). La cina exista si mincare calda (2 feluri de supa/ciorba, dar si fripturi diverse, in general a fost mult peste, dar vi-am zis oferta a fost extrem de bogata si puteai sa-ti pui in farfurie de cite ori vroiai…). In schimb nu ne dadeau bauturi ,doar suc natural de portocale dimineata (de la dozator). In rest totul se platea (2 sticle de apa minerala de 0,5 l erau 3,4 euro).
Si acum sa o luam pe zile:
Vineri am ajuns la hotel pe la ora 7. In paranteza sis a spun ca noi, romanii, suntem fraierii Europei. Intr-adevar in Palma de Mallorca aterizeaza enorm de multe avioane zilnic, dar ca si romanii ( care ajung a doua zi dimineata la ora 7) de fraieriti nu cred ca mai exista alti turisti. Inteleg sa mai pierzi citeva ore din cazare, dar in acest caz au fost pierdute vreo 18 ore de cazare (am vazut turisti olandezi care s-au cazat pe la 12 noapte deci au pierdut si ei destul, dar totusi au dormit noaptea pe care au platit-o in pat la hotel, si nu au pierdut-o pe drum). Asta a fost din punctual meu de vedere singurul lucru negativ din toata excursia.
Am facut un dus si am plecat spre micul-dejun. Pe la ora 9 a inceput ploaia (singura din tot sejurul) asa ca eu am citit Gazzeta dello Sport si Marca (cumparate cu 1,4 euro fiecare de la chioscul de la receptie) si apoi am dormit citeva ore.
Dupa-amiaza ploaia s-a oprit si am luat pulsul statiunii. Seara am facut o plimbare pe faleza, urmata de o iesire la o terasa “Neptuno” de pe faleza (2 Pina Colada, 2 Coca-Cola si 1 apa minerala au costat 13,5 euro). Un trandafir de la un vinzator ambulant costa 2 euro….
Sambata dimineata a fost innorat si am iesit la o alimentara (supermarket) din reteaua Spar (e plin de ele in insula) sa cumparam apa minerala (in principal) care costa cam 1-1,5 euro/sticla de 1,5l (oferta nu e bogata, exista Gerolsteiner si 1-2 marci locale, dar fiti atenti ce luati pt. ca unele sortimente sunt cu acid citric si e “ca dracu”). Dupa-amiaza a aparut soarele pe cer si am mers la plaja. Aceasta este lata si extreme de lunga in Playa de Palma. Sunt zone cu umbrelute+ sezlonguri si zone libere . Plaja e foarte curata (se niveleaza si se curata in fiecare noapte), iar apa e aproape transparenta. Am intrat in apa pinal piept (circa 1,50 m sa zicem) si vedeam unghiile de la picioare…In schimb e destul de sarata (daca stai mult prin apa te pot ustura ochii). Soarele e destul de puternic, dar nu prea iti dai seama pt. ca briza marii e mai puternica ca in alte locuri.
Seara am inchiriat o bicicleta (12 euro/ora) cu care am pedalat pe faleza din Ca’n Pastilia pina-n Arenal si inapoi (am transpirat un pic…). Noaptea am petrecut-o pe plaja pina pe la ora 3 (mai erau si altii care faceau baie sau se plimbau).
Duminica am inchiriat o masina. Firmele “rent a car” se deschid in weekend la ora 9. Am cautat putin si am gasit un Peugot 206 (cu 40.000 km la bord) la 40 euro/zi. L-am inchiriat pe 4 zile cu bani cash si mi-au luat o garantie de 50 de euro pt motorina (in cazul in care nu ma intorceam cu rezervorul plin, asa cum a fost cind am luat masina). Nu am platit niciun fel de asigurare pt masina. Pe 1-2 zile masina era 50 euro/zi, doar de la 7 zile in sus se ieftinea pretul parca la 35 euro/zi (mai ieftin nu am gasit).
Am decis sa mergem la Sa Calobra. Am plecat inspre Palma de Mallorca si am luat-o pe autostrada inspre Port D’Alcudia (prin Inca). La Inca am luat-o la stanga si am ajuns la Selva. Am continuat drumul care era deja prin munte (serpentine, dar nu grele) si intr-un loc s-a facut un indicator la stinga catre Sa Calobra/Soler. Am continuat drumul (maxim cu viteza a 3-a, mai mult nu se putea) si la un moment dat s-a facut un indicator catre Sa Calobra (12 km). De aici incolo drumul a fost greu (cum spunea cineva un fel de Transfagarasan). Curbe multe, prapastia linga tine, maxim viteza a 3-a (doar de citeva ori), intr-un cuvint am condus cu multa atentie. Am ajuns la Sa Calobra unde e o zona unde muntele se imbina cu marea. Plaja e foarte mica si e cu pietris (iti rupi talpile) Peisajul e foarte frumos in schimb atit pe drum cit si la Sa Calobra. Sunt citeva restaurante aici, plus ca exista un ponton la care ancoreaza vaporasele de croaziera. Mare lucru n-ai ce face pe-acolo, dar peisajul e foarte frumos. Intr-un cuvint merita sa mergeti(am vazut ca erau si maim multe autocare in Sa Calobra ceea ce inseamna ca drumul e accesibil autocarelor).
La intoarcere am fost putin obosit (drum greu, diferenta de nivel de peste 1000m )asa ca am mers foarte incet. Am parcurs in sens invers cei 12 km (Sa Calobra e un fele de “fund de sac”, trebuie sa te intorci pt. ca nu aici pe unde o lua, nu exista drum pe tarm in acea zona a insulei) si am luat-o la dreapta spre Soler. Din nou un drum enervant nu au fost 200 de metri in linie dreapta. Intr-un final am descoperit Solerul care e situat intr-o depresiune si e situate la citiva km de Port de Soler. Intrucit eram obosit (ma durea putin capul) si ma grabeam la meci la Palma (Mallorca-Levante pt. cunoscatori) n-am m-am mai abatut prin Port de Soler. In drumul Soler-Palma exista un tunel destul de lung care scurteaza drumul cu vreo 6-7 km (cel putin asa arata pe indicator) si care a costat 4,25 euro pt masina noastra.
Am ajuns apoi la hotel dup ace in prealabil am trecut prin Palma si am reperat stadionul. Dupa o scurta relaxare (dus, odihna, am vazut prima repriza din ManU- Tottenham la unul din programele de la TV) am plecat in Palma la stadionul SanMoix. Ne-am ratacit putin prin oras (dinspre Platja de Palma trebuia sa fac dreapta inainte de catedrala si a intru in centru, in schimb eu m-am dus inainte pe Passeig Maritimo si am ajuns in cealalta parte a orasului la iesirea inspre Palmanova, Illetes, Magaluf) dar am ajuns totusi la stadion. Biletele au fost 28 euro/pers la tribuna a doua( dar in etajul superior, as recomanda totusi etajul inferior unde sunt mai scumpe, dar macar nu ametesti pt. ca tribuna e f. abrupta),apoi consumatia de. ex. 3,5 euro sticla de 0,5 l de coca-Cola (vinzator ambulant ce se plimba prin tribuna). Cite aveam eu sa suport ulterior pt. meciul asta….
Dupa meci am iesit de la meci ne-am dus pe Passeig Maritimo care e un boulevard superb situate pe malul marii. Pe o parte a bulevardului sunt terase,multe cluburi mai mici sau mai mari cu muzica diversa (inclusive celebrul Tito’s), hoteluri, magazine “de fite”, iar de cealalta parte sunt ancorate yachturi, barci cu motor etc. Tot de pe acest boulevard se vede “in deal” si superba catedrala din Mallorca. E cel mai frumos boulevard pe care l-am vazut vreodata . Pierdusem deja cina la hotel si, dupa o plimbare lunga, am luat masa la un restaurant dragut numit “El Porton”. Doua pizza (Capriciosa si Quattro Stagioni), o salata “specialitatea casei” (cu fructe de mare) si bauturile (2 Coca-Cola si 2 ape minerale) au costat 50 de euro. Superobositi ne-am intors la hotel si am adormit instantaneu.
Luni dimineata dupa micul-dejun am plecat inspre Polenca (pe autostrada tot catre Port D’Alcudia). Pe drum logodnica mea a observat o reclama pe care scria “Outlet Factory” (un complex de magazine de firma cu pret de fabrica) la care a trebuie sa venim in zilele urmatoare (ca doar am fost si la meci…). Autostrada tine pina la bifurcatia inspre Polenca (se ia la stanga) si de acolo sunt vreo 20 km pina in Port de Polenca. Aceasta statiune mi s-a parut un fel de Eforie, Techirghiol (cea mai inapoiata dintre toate locurile prin care am fost). Plaja e mare, nisipul fin, apa mica, dar dup ace intri in apa si faci vreo 10 metri incepe un covor de alge deranjant. Nu am stat prea mult aici si am plecat inspre Cap Formentor, probabil cea mai placuta experienta a excursiei. Cap Formentor e situat in capatul unei mici peninsula stincoase din nordul insulei. Drmul pina acolo e insa o aventura…Trebuie escaladate doua culmi muntoase. La “dus” prima culme e relativ mai usoara pt. ca mergi pe partea cu muntele (in virful culmii e un fel de turn si trebuie sa te abati de la drum ca sa ajungi la el, noi n-am mai urcat pina acolo). Se coboara culmea si se ajunge la Plaja Formentor, dar drumul continua cu a doua clime care la “dus” e o aventura. Mergi pe partea cu prapastia, parapetii sunt cam “subtiri”, drumul e ingust (abia incap doua masini mici un ape linga alta, autocarele nu ajung pe acolo). Dar cind ajungi in final la cap Formentor ti se deschide o priveliste de vis, e un paradis (si pe drumul catre Cap Formentor sunt peisaje bestiale). Am mincat acolo la unica autoservire existenta (vreo 15 euro , 2 felii de pizza+ 2 sucuri si o apa+ citeva vederi). La intoarcere drumul e mai usor si dup ace am coborit culmea ne-am oprit la Plaja Formentor (exista o parcare acolo care costa 5 euro, dar nu toti lasa masina in parcare…). Aici plaja e destul de ingusta, cu pietris in prima 2-3 ai apei, dar e curata. Pare o plaja mai mult pt. localnici.
Am stat vreo ora, dupa care am plecat catre Port D’Alcudia. Aici am gasit o statiune superluxoasa, cu magazine de firma ,terase cochete, restaurante (de pilda a fost singurul loc in care am vazut Pizza Hut). Am mers pe plaja care este lata, nisipul albicios, fin “ca si faina”. In schimb valurile aduceau la tarm un fel de funingine (nu stiu exact ce era) si un fel de stuf (nu stiu altfel cum sa-i zic). In departare se vedea un port in adevaratul sens al cuvintului cu destule nave mari si poate de acolo sa apara acea “funingine” (am vazut in port ceva ce parea fi un munte de minereu). Dar sa nu credeti ca apa era murdara. Nici vorba, am facut vreo 10 metri si vedeam fundul apei (era intr-adevar “apa mica” doar vreo 50 cm). Nisipul sub apa avea niste striatii paralele cum nu am mai intilnit pina acum (nu stiu care era cauza acelor mici dune de nisip subacvatice).Dupa vreo 10 metri nivelul apei crestea brutal si nu m-am aventurat mai departe. Repet, apa este curata, doar la mal se vede acea “funingine” (oricum in cantitate redusa).Pe plaja exista un ponton de unde pleaca vaporase: de 3 ori/saptamina pina la plaja Formetor si 1 data/saptamina (miercurea) inconjura Capul Formentor, facind inconjurul intregii peninsula. La marginea plajei (care-i foarte lata) exista o “padurice” de palmieri si pini.
Cind ne-am intors de pe plaja ne-am ratacit si ne-am plimbat putin prin statiune pina ce am gasit locul in care parcasem masina. Va repet e o statiune superba, am vazut niste case de vacanta cum doar in revistele de profil mai vezi (am facut si poze citorva vile care mi-au placut mult). Nu stiu daca sunt vilele de vacanta ale spaniolilor sau sunt vile de inchiriat, oricum exista multe apartamente de inchiriat (situate tot in astfel de vile). Hoteluri sunt destule de 3,4 si 5 stele (prin sudul insulei nu prea am vazut hoteluri de 5*). Intr-o discutie ulterioara cu un roman care lucra ca ospatar la hotelul nostru(si care ne-a auzit vorbind romaneste doar in ultima seara) am aflat ca Alcudia e o statiune facuta mai mult pt. elvetieni, norvegieni etc. care au mult mai multi bani decit nemtii sau englezii (unii dintre acestia sunt destul de “pirliti”) care vin in sudul insulei.Am gasit intr-un final masina si am plecat spre Ca’n Picafort. Acesta se apropie de Port d’Alcudia dar nu e la acelasi nivel.
Apoi am luat viteza pe autostrada inapoi spre Platja de Palma ca sa nu ratam cina…Dupa cina si putina odihna am plecat in Arenal. Era deja intuneric si m-am cam ratacit cu masina pe stradutele alea cu sens unic (ma invirteam ca titirezul). Oricum dupa 11-12 noaptea nu mai sunt prea multe terase deschise, ce am gasit eu in zona aia au fost niste terase nemtesti, cu muzica nemteasca, multa bere si relaurea meciului de luni seara din 2. Bundesliga pe toate plasmele.
Nu am mai stat prea mult sa cautam si am demarat in tromba spre Passeig Maritimo in Palma. Aici ne-am dus pe o terasa numita “King K…” (nu mai stiu exact numele). Pina Colada era 10 euro (si toate cocktailurile alcoolice la fel), Virgin Colada (si toate cele nealcoolice) doar 6 euro (pe 3 cocktailuri, 2 Cola si 2 ape minerale am platit 28 de euro). Dupa o scurta plimbare si citeva poze (era bine daca aveam trepied…) am decis sa plecam inspre Magaluf (pe la ora 2:30). Am trecut prin Illetes, Palmanova (ambele pustii la ora aia) si am ajuns in Magaluf unde prima chestie pe care am vazut a fost un club gigant “world famous BCM”. Am incercat sa ajungem pe plaja si am constatat ca exista foarta multa actiune la ora 3 in Magaluf (un fel de Costinesti). Pe stradutele alea era doar tineret (chiar pustime as putea zice), dar era deschis totul (terase, cluburi, jocuri mecanice). Dar va zic ceva: strazile erau plina de voma. (am asistat la o scena comica: un englez de vreo 16 ani isi ajuta prietena rupta de beata sa vomite in mijlocul strazii…). Am ajuns pe plaja care in intunericul ala parea OK. Eu n-am intrat in apa (eram in pantofi si pantaloni) dar logodnica mea a intrat si a zis ca-s aceleasi striatii de nisip ca la Alcudia. La intoarcere inspre masina alta scena comica: un tip statea “in maini” in mijlocul stradutei blocind un sir de 4 taxiuri (iar alti vreo 15 prieteni il aplaudau si chiuiau). Mi s-a spus scurt: “hai sa plecam repede de-aici!”. Si ne-am intors in Platja de Palma unde pe la 4 noaptea m-a oprit politia (cu vreo 2 ore in urma bausem o Pina Colada). Mi-au cerut actele masinii, pasaportul, carnetul, m-au intrebat daca sunt in vacanta si mi-au dat drumul.
Marti ne-am tirziu tirziu dupa ziua cea mai lunga si am pierdut micul dejun. Am plecat inspre Outlet Factory. Vedeti ca e pe autostrada catre Inca- port D’Alcudia la iesirea de pe autostrada catre Santa Maria (sunt mai multe centre comerciale si initial am gresit). Aici am gasit un Parndorf la scara mai redusa. Am pierdut o ora doar in Mango, dar ce sa-i faci ca doar “si eu am fost la meci cu tine”. Dupa citeva ore pierdute si ceva bani stricati pe haine (acuma ca sa fiu sincer preturile erau foarte bune si mi-am mai luat si eu cite ceva) am plecat la hotel sa lasam “prada”.
Ne-am plimbat apoi cu masina prin Ca’n Pastilia care mi s-a parut OK (cu terase, restaurante etc). In schimb nu prea are plaja (e ca un fel de Jupiter fata de neptun), cel putin asta a fost impresia mea intrucit plaja din Platja de Palma se termina exact unde incepe Ca’n Pastilia. Dar oricum nu cred ca e rau sa stai nici in Ca’n Pastiliasi
Apoi am plecat catre Palma de Mallorca si am mers sa vizitam catedrala (dupa ce am gasit un loc unde sa parcam masina…1,15 euro/h costa parcarea) care este superba impreuna cu intreg perimetrul din jurul ei (intrarea costa 4 euro). Apoi am dat de o zona superba plina cu stradute pietonale, care la rindul lor erau pline cu terase si magazine “fitoase” (mi-a placut mult zona asta in care ne-am plimbat vreo ora). Dar destinul, fatalitatea sau nu stiu cum sa-i zic ne-a dus in Plaza Juan Carlos I (parca asa se numea, nu mai stiu exact) unde primul lucru care ne-a iesit in cale a fost magazinul Zara…iar linga el H&M. Si s-a dus plimbarea prin Palma…Am intrat si eu in Zara dar dupa vreo 15 minute am iesit si m-am asezat cuminte pe o banca si am observat ca trece pe acolo autobuzul 15 Arenal- Placa la Reina (pt. cei care vor sa vina cu autobuzul, insa n-a oprit chiar acolo, dar oricum trecea pe linga Zara si H&M, pe stinga in sensul de mers al autobuzului care vine din Arenal). Dupa Zara a urmat H&M (lucruri faine la preturi bune, mi-am improspatat si eu garderoba) si dupa colt…Mango. Apoi acasa la cina.
Miercuri: dimineata mic dejun si plaja la Playa de Palma pina pe la ora 1. Dupa aceea am plecat prin Arenal cu masina care mi s-a parut sub celelate doua statiuni invecinate (Playa si Ca’n Pastilia). Mi-a creat impresia unei statiuni mai vechi, inca nemodernizate (probabil datorita cladirilor), dar totusi este peste litoralul romanesc.
Intr-un final am ajuns la Aqualand care este deschis intre 10-18 si unde intrarea costa 21 de euro, dar face banii. Cred ca merita mers de dimineata sa ai timp pentru toate chestiile de acolo. A fost super.
Seara am lasat masina (dup ace i-am facut plinul) si am fost la cina unde ne-a abordat un roman din Hunedoara ce lucra ca ospatar acolo . Dupa cina am iesit la o plimbare cu romanul si prietena lui (tot romanca) care ne-a mai povestit una-alta de pe-acolo. Zicea ca nu mai sunt conditiile de altadata, preturile au crescut in ultimii ani si destui dintre vest-europenii care vin sunt “pirliti” (de ex. beau sangria cu paiul din galeata…). Si acolo exista o lege care interzice functionarea teraselor sau discotecilor in aer liber dupa o anumita ora si din cauza asta dupa ora 23 nu ai prea multe variante de terase (dar totusi exista deschise si dupa ora aia).
Joi a fost ziua de final. Mic dejun, facut bagaje (pe care la ora 12 cind am predat camera le-am lasat intr-o sala speciala de pastrat bagaje). Apoi am mers prin statiune, am cumparat tot felul de chestii (multe lucruri la pret de duty-free, nu stiu cum, dar chiar asa au fost preturile…parfumurile, net mai ieftine decit in Mall la Timisoara). Un prinz pe faleza a fost 35 de euro.
Am plecat apoi la Aquarium (proaspat deschis). Intrare 18 euro, dar din nou face toti banii. Multe acvarii cu flora si fauna din toate oceanele. In plus au amenajate niste gradini in aer liber, dintre care jungla e ceva incerdibil. Sa fiti atenti sa parcurgeti tot traseul ca exista multe iesiri (salida). Merita vazut 101% .
Ne-am intors la hotel unde, cu vreo 15 minute intirziere, a venit autobuzul sa ne duca la aeroport. Apoi check-in, intirziere 45 de minute la decolare, furtuna la aterizare si ceva stress pt. niste domnisoare din avion (au fost citeva tipete), dar si pt. mine…
Timisoara ne-a intimpinat la 1 noaptea cu o ploaie marunta si 15 minute asteptare dupa o comanda la Tudo-Taxi (22 lei pina pe Loga).
Cam asta a fost….
P.S: pt mine a fost o vacanta de vis pe care mi-am dorit sa vi-o povestesc in amanunt. Daca puteti, mergeti la Mallorca ca merita (dar sa aveti si bani pt. distractie pe acolo). Eu am stricat cam 1500 de euro in total (cu tot cu haine si suveniruri care au fost vreo 200), dar se poate si mai ieftin. Cu siguranta ca ma voi mai intoarce acolo (cind voi mai avea banii necesari….).