ganimede
Jul 31 2006, 16:26
Informatii subiective privitoare la emigrarea in Canada
In cele mai multe cazuri emigrarea in Canada este echivalenta cu legarea la cap fara sa te doara.
Tara frunzei de artar nu este nici pe departe ceea ce pare, privita din Romania.
Peste tot vezi: gunoaie, mizerie, strazi deteriorate, saracie, masini la mina a doua, etc.
Dupa ce, in scurt timp, constati ca nici de lucru nu se gaseste incepi sa te intrebi ce ai realizat plecind peste ocean.
In cele mai multe cazuri raspunsul este: NIMIC.
Vizionati situl atasat. Aveti ce invata:
http://www.geocities.com/casamede2005/
Si pentru ca tot suntem la un forum de soft, v-as recomanda si linkul:
http://www.geocities.com/pozecanadiene/FireWallHTM.htm
care combina emigrarea cu lumea programelor
Ramunc
Jul 31 2006, 16:39
Treaba cu casele de carton e valabila, dar cea cu jegul nu. Numai Montrealul e jegos, ar trebui sa puneti si poze
cu indieni si evrei in costume traditionale, sau cu strazile pline de vietnamezi si filipinezi. Poate o s-o fac eu.
Cu exceptia Montrealului (care are insa si zone curate), Canada e destul de curata.
active95
Jul 31 2006, 18:35
ganimede
In cadrul carui serviciu de securitate ( oops, servicii secrete
) lucrezi tata?
Mosotti
Jul 31 2006, 19:57
hai sa ridem cu stan si bran
Bitch_in_Red
Jul 31 2006, 20:40
nasol tare si la canadienii aia. Sa vedeti la prostii aia grasi de americani. acolo e si mai si...
Oricum nu cred ca vreun bucurestean e gata sa schimbe noroiul de pe masina lui cu sarea de pe masina canadiana...
Mosotti
Jul 31 2006, 20:43
holy shit. imaginile alea parca sint din timisoara
Frankie
Jul 31 2006, 20:48
QUOTE(Mosotti @ Jul 31 2006, 21:43)

holy shit. imaginile alea parca sint din timisoara

Exact!
Ce coincidenta!?
ganimede
Jul 31 2006, 20:59
Cu exceptia lui Ramunc care se vede ca stie despre ce este vorba si a avut o interventie in cunostiinta de cauza, ceilalti vad ca habar nu aveti. Sunteti oameni cu creierele spalate de uriasa masina de propaganda Americana si Canadiana ce se reflecta puternic in toata mass media romaneasca.
Va invit asadar citeva luni in Quebec (Montreal) sa vedeti cum stau lucrurile. Pe urma puteti vorbi. Pina atunci nu sunteti decit niste habarnagii.
Ca o alta idee:
Stiti cind am devenit mindru ca sint Roman?
Dupa aproximativ 3 zile de Montreal.
Mi-am dat repede seama ca Canada nu este decit o gogoase umflata, un concept idealizat care nu exista decit in mintea emigrantilor naivi.
Gasesti in Montreal comparatii cu Bucurestiul cite vrei. Ba la capitolul calitatea locuintelor, Capitala Romaniei sta mai bine.
In poiana se discuta cam orice tine de politica.
Pt admini: mutati acest topic in alta zona ca nu-si are locul aici.
Mosotti
Jul 31 2006, 21:12
poate domnul care pozeaza gropi prin canada ne spune si citi ani are, ce stie sa faca cel mai bine si cit de bine stie sa faca acel ceva, cit de bine cunoaste limba engleza/franceza, cit de sociabil si descurcaret este si eventual sa ne spuna si din ce cauza n-a reusit in canada. pun pariu ca iasa portretul unui distrus care a crezut ca merge in canada si isi ia in 2 saptamini casa, 2 masini si un frigider imens plin cu berici. si toate astea doar purtind o pancarta prin montreal "sint mindru ca sint roman, bai fraierilor" 
un lucru este sigur: oamenii inteligenti reusesc in canada. inteligent nu inseamna sa stii sa rezolvi integrale care nu folosesc la nimic
Bitch_in_Red
Jul 31 2006, 21:19
QUOTE(ganimede @ Jul 31 2006, 14:59)

Cu exceptia lui Ramunc care se vede ca stie despre ce este vorba si a avut o interventie in cunostiinta de cauza, ceilalti vad ca habar nu aveti. Sunteti oameni cu creierele spalate de uriasa masina de propaganda Americana si Canadiana ce se reflecta puternic in toata mass media romaneasca.
Va invit asadar citeva luni in Quebec (Montreal) sa vedeti cum stau lucrurile. Pe urma puteti vorbi. Pina atunci nu sunteti decit niste habarnagii.
Ca o alta idee:
Stiti cind am devenit mindru ca sint Roman?
Dupa aproximativ 3 zile de Montreal.
Mi-am dat repede seama ca Canada nu este decit o gogoase umflata, un concept idealizat care nu exista decit in mintea emigrantilor naivi.
Gasesti in Montreal comparatii cu Bucurestiul cite vrei. Ba la capitolul calitatea locuintelor, Capitala Romaniei sta mai bine.
Adica ar trebui cu totii sa-ti multumim ca tu ti-ai dat seama ca Canada e o gogoasa? De cati ani esti acolo incat ai devenit atat de intelept de-ti permiti sa-i consideri pe toti cu care discuti habarnagii?
Tu esti cu mintea odihnita, sau care-i treaba?
Cine ti-a spus tie ca discuti cu persoane care nu-s mandri/e ca sunt romani?
ganimede
Jul 31 2006, 23:42
"un lucru este sigur: oamenii inteligenti reusesc in canada. inteligent nu inseamna sa stii sa rezolvi integrale care nu folosesc la nimic"
Habar nu ai despre ce vorbesti!
Stii cu ce se ocupa 90% din romanii emigrati in Canada?
Cu lucru ca General Worker.
Canada nu are locuri de munca pentru populatia locala: englezi si francezi, ce sa mai vorbim
de emigranti.
Mosotti
Jul 31 2006, 23:52
blablabla general rahat. daca n-as avea neamuri care erau la limita in romania si au reusit de minune in canada si daca n-ar mai fi plecat si prieteni de-ai lor care au reusit si ei, te-as crede. sau poate ca ai dreptate si singurii romani inteligenti plecati in canada sint neamurile mele si prietenii lor 
daca dupa un an neamurile mele, familie cu 2 copii minori, n-ar fi stat la casa si n-ar fi avut 2 masini, pentru care evident plateau rate, muncind pe rupte si mergind la tot felul de cursuri, hai ca te-as fi crezut.
ti-ai bagat cv-urile pe saituri pe net si ai asteptat sa pice din cer. minunat. ce-ai zice sa iei anunturi din ziare si sa trimiti cv-uri pina innebunesti si apoi sa te sune si sa-ti alegi la cine mergi. apoi sa schimbi serviciul. si inca o data. si inca de 10 ori. neamurile mele n-au plecat sa pozeze gropi prin toronto ca au vazut destule prin timisoara. si nici n-au facut saituri in care sa se plinga ca niste maici care au visat ca au fost violate. se pare ca reteta succesului in canada este: stop bitching and go to work
Nu cred in asa zisa reusita a celor din Canada. Oricat de buna situatie ar avea cineva in Canada, va ramane un emingrant.
Pe de alta parte Montrealul nu e deloc asa neplacut cum l-a prezentat Ganimede. Si cum am zis, Montrealul e o exceptie fata de celelalte orase, mari sau mici, care sunt curate bec si asezate frumos in natura.
Ce e neplacut in Montreal e prezenta masiva a imigrantilor colorati sau albi care iti taie senzatia de tara straina.
Iata doua fotografii, prima din Otawa care e dezvoltata in jurul cladirilor guvernamentale, a doua din centrul Montrealului care e mai reprezentativa decat fotografiile negative prezentate:

kill_them_all1000
Aug 1 2006, 00:19
QUOTE(Mosotti @ Aug 1 2006, 00:52)

se pare ca reteta succesului in canada este: stop bitching and go to work

Asta se aplica la toate statele mai la vest de romania nu numai in Canada. Eu nu inteleg ce se asteapta romanii sa gaseasca de lucru in strainatate! Posturi de director, manager? Romanii cand povestesc despre ce au facut ei afara tot timpul amintesc ca au inceput de la munca de jos. Sunt curios cetatenii acelei tari in care ei au emigrat cum au inceput sa lucreze, nu tot prin munca de jos? Sau aia sunt pusi acolo toti directori din primele sale zile ca om al muncii.
active95
Aug 1 2006, 01:36
ganimede
Aug 1 2006, 05:24
Poza din centrul Montrealului (bulevardul Rene Levesque, cea mai importanta artera a orasului)
ganimede
Aug 1 2006, 05:45
daca n-as avea neamuri care erau la limita in romania si au reusit de minune in canada si daca n-ar mai fi plecat si prieteni de-ai lor care au reusit si ei, te-as crede. sau poate ca ai dreptate si singurii romani inteligenti plecati in canada sint neamurile mele si prietenii lor
Da, cunosc schema. Pai si eu am reusit de minune, cel putin asa cred neamurile mele. Cind mi-au cerut niste poze sa vada orasul, stiti ce am facut? Am luat ilustrate realizate de fotografi profesionisti, am identificat locurile de unde au fost facute si pe urma m-am dus in fiecare locatie in parte pozind cu aparatul meu. Nu puteam sa trimit vederile originale ca era batator la ochi (asta puteau sa vada si ei direct de pe internet). In felul asta am demonstrat rudelor ce oras paradisiac este Montrealul si ce afacere am facut cu emigrarea.
aurel.ion
Aug 1 2006, 12:36
Incetati sa ziceti ca in Canada e naspa, macar pana pleaca Mosotti intr-acolo, va rog io frumos.
Mosotti, nu-i lua in seama, ca astia sunt invidiosi.
Mosotti
Aug 1 2006, 12:54
io nu plec decit daca se baga impozitu pentru crestini sau imi rup piciorul printr-o groapa din timisoara (putin probabil, asa m-a antrenat orasu asta ca as putea ataca mont blancu cu ochii inchisi)
aurel.ion
Aug 1 2006, 13:00
QUOTE(Mosotti @ Aug 1 2006, 13:54)

io nu plec decit daca se baga impozitu pentru crestini sau imi rup piciorul printr-o groapa din timisoara (putin probabil, asa m-a antrenat orasu asta ca as putea ataca mont blancu cu ochii inchisi)
Nu se poate.
De ce sa nu te duci acolo, daca in Canada umbla cainii cu covrigi in coada, au sosele perfecte, si nici nu bat clopotele, Mitica?
Mosotti
Aug 1 2006, 13:06
daca n-ai fi redus din fire ai vedea ca am spus tocmai contrariul, care este "in canada nu umbla ciinii cu covrigi in coada"
aurel.ion
Aug 1 2006, 13:12
Daca n-ai fi naiv din fire, ai fi observat ca ti-am zis ca aia care au zis vreodata ceva rau de Canada "e rai si este invidiosi", dar de fapt in Canada cainii umbla cu covrigi in coada, si cum ajungi acolo ti se repartizeaza o potaie pe care este tatuat Mosotti, si care iti va livra zilnic colacii oriunde te-ai afla.
In plus:
au sosele perfecte, si nici nu bat clopotele, Mitica.
Asa ca nu rata ocazia. Io te sustin moral.
Mosotti
Aug 1 2006, 13:44
aberezi din braila pe linga subiect. un singur lucru ai nimerit, partea cu invidia, care este caracteristica romanilor din diaspora, care se stie ca nu sint deloc uniti. dar e doar o mostenire de la romanii de-acasa, care au in cap ideea aia cum ca daca cineva are o casa si o masina sigur le-a furat. sau daca unii pe nume bill fac o companie si cistiga miliarde sigur sint putrezi pe dinauntru. nu-i asa, aurica, ca bogatii e hoti?
nici o tara n-are toate soselele perfecte, important este raportul numar de gropi / km de sosea si numarul de masini stricate de la dat in gropi / numarul total de masini.
era mai demult un fel de jurnal de calatorii pe tvr al unui tip care bintuia, filma si comenta destul de genial. acolo a fost prezentat si montrealul si e ceva mai mult in orasul ala decit niste gropi sau niste boschetari iesiti la plimbare. dar cind traiesti in cacat pina la git e reconfortant sa vezi ca se mai gaseste cite un cacacel si prin tari cu nivel de trai de 10 ori mai ridicat
aurel.ion
Aug 1 2006, 13:48
QUOTE(Mosotti @ Aug 1 2006, 14:44)

nu-i asa, aurica, ca bogatii e hoti?

Toti bogatii sunt niste suflete moarte, clar.
Serios acum. De ce nu te carabanesti in Canada, o tara care iti place mult mai mult decat Romania, si populata cu niste oameni de care iti place mult mai mult decat de romani?
Mosotti
Aug 1 2006, 14:44
nu plec in canada pentru ca nu mi-a ajuns cutitul la os si putin probabil sa-mi ajunga. n-am ajuns in situatia in care sa spun "nu se mai poate". si acuma oricum nu mai e chiar asa de necesar si oportun sa pleci, cum era acum 10 ani. incet-incet se schimba si lucrurile pe-aici, ma refer la salarii, ca de gropi, tiganie si neamprostie n-o sa scapam niciodata.
io, spre deosebire de ala care a pozat gropile in canada, ma simt foarte bine in timisoara, chiar daca pozez si eu gropi cit cuprinde. am trait pina la 6 ani la tara, asa ca daca vad o groapa nu ma speriu. singurul motiv pentru care pun pozele alea este ca mi se pare o prostie sa spui ca ai un oras minunat care e cel mai tare si cind colo e plin de gropi si aurolaci. deci io nu urasc timisoara ca un tot si nu regret ca am venit aici, spre deosebire de ala care condamna canada pentru ca a vazut gropi in montreal. canada are 9 milioane de km patrati, poate ca e cazul sa se mute.
stiu si io de unu care si-a vindut apartamentul si a plecat cu nevasta si copilul in canada. acolo asa de mult i-a placut sa lucreze incit n-a stat pe nicaieri mai mult de o saptamina - doua. in cele din urma s-a intors in romania si s-a mutat in chirie.
nevasta si copilul ramasesera in canada cind am auzit io povestea, ma intreb ce-au facut dup-aia
asta e singurul caz de esuat in canada de care am auzit, insa respectivul era un distrus inca din romania. distrus = persoana care viseaza cu ochii deschisi si incepe sa se plinga atunci cind se trezeste la realitate
Bitch_in_Red
Aug 1 2006, 15:20
daca mai vreti amanunte "pro si contra" Canada,
incercati si aici.
Mosotti
Aug 1 2006, 15:38
Nu este un secret că românii din Canada, și nu numai, sînt dezbinați, deci nefiind în stare să-și creeze un mediu comunitar normal.
inca mai sint
io am auzit chestia asta acum 10 ani, se pare ca nu sintem in stare sa evoluam. adica nu-s ei in stare 
edit: mi-am adus aminte de o chestie haioasa. primul an nou in canada, vara-mea si sotul s-au dus la un restaurnant cu specific romanesc, cica sa petreaca romaneste. ei bine, au luat cea mai mare teapa din istoria restaurantelor romanesti (mincare aiurea, putin si scumpa, well, ca la noi, muzica populara retarda non stop (nu erau manele inca, sigur au facut upgrade)).
active95
Aug 1 2006, 16:03
QUOTE(ganimede @ Aug 1 2006, 06:45)

Da, cunosc schema. Pai si eu am reusit de minune, cel putin asa cred neamurile mele. Cind mi-au cerut niste poze sa vada orasul, stiti ce am facut? Am luat ilustrate realizate de fotografi profesionisti, am identificat locurile de unde au fost facute si pe urma m-am dus in fiecare locatie in parte pozind cu aparatul meu. Nu puteam sa trimit vederile originale ca era batator la ochi (asta puteau sa vada si ei direct de pe internet). In felul asta am demonstrat rudelor ce oras paradisiac este Montrealul si ce afacere am facut cu emigrarea.
ganimede tata ti-ai dat cu firma-n cap cu acest post
.
Daca iti este atit de rau si este atit de infect in Canada, du-te inapoi acasa tata.
P.S. De ce nu te muti intr-un alt oras huh? Ahh, am uitat, in Canada ai nevoie de viza de flotant ca sa te muti intr-un alt oras nu-i asa?
Bitch_in_Red
Aug 2 2006, 13:50
Uite aici si un roman care odata ajuns in Canada s-a realizat fara probleme dar mai ales si fara multa scoala. Totul e sa fii putin istet si sa te descurci!
Acum nu ramane ramane decat sa asteptam sa vina altii sa sustina ca la fel de bine putea sa se realizeze si in Bucuresti sau la Tulcea... sau sa ne explice de ce acest individ este un suflet mort? 
Io zic ca ar merge bine pus si in topicul ala cu cei 10 cei mai mari romani... chiar si din avion e mai capabil decat cine stie ce mare maresal ucigas de copii si oameni...
kill_them_all1000
Aug 2 2006, 14:05
Negreanu nu e roman (nici macar nu stie o iota romaneste).
P.S. Ce sume mici a castigat in comparatie cu Moneymaker sau Raymer.
Mosotti
Aug 2 2006, 14:13
crede-ma ca am vazut unguri care nu stiau o iota ungureste. nu are legatura cu limba ci cu spermatozoidu si ovulu din care provine. daca au fost de esenta romaneasca -> e roman
kill_them_all1000
Aug 2 2006, 14:26
Parerea mea e ca daca te nasti si cresti intr-o tara straina esti de-al lor. Omul ala nu stie nimic despre Romania (si stiu sigur asta), nu are nimic din obiceiurile romanilor.
Mosotti
Aug 2 2006, 20:42
de unde stii tu ce stie el?
ganimede
Aug 2 2006, 23:53
Uite aici si un roman care odata ajuns in Canada s-a realizat fara probleme dar mai ales si fara multa scoala.
In primul si primul rind induci in eroare sau mai bine zis minti. Vorbesti de un roman care a ajuns in Canada cind in realitate el acolo s-a nascut si care pe deasupra poseda un talent ceva in genul unui jucator de sah foarte bun.
Asta demonstreaza cit de putine sunt povestile emigrantilor realizati si cit de greu este sa-i gasesti.
www.geocities.com/casamede2005
g_force
Aug 3 2006, 03:43
Orice drum, fie cit de lung, incepe cu primul pas. Cind spui "emigrant realizat" te referi la prima generatie de emigranti? Gindeste-te la deschizatorul de drum, suporta o buna parte din greutatea inaintarii, merge incet si anevoios. Dar cei din urma lui, vor avea calea netezita. In fond, asta-i va fi una din bucurii. Asa ca emigranti realizati poti sa-i consideri pe toti cetatenii si rezidentii Canadei si SUA. Cei care i-au precedat, le-au deschis drumul; istoria se repeta la diverse intervale.
Ar mai fi un aspect, cum apreciezi ca cineva "s-a realizat" si cind este momentul potrivit sa faci analiza aceasta?
cardinal
Aug 3 2006, 03:55
romanii din canada, care o lauda, sunt de fapt evrei care au plecat in timpul comunismului in israel, si apoi in canada. ei urasc romania si pe romani.
veniti si o sa vedeti.
majoritatea romanilor o duc tare greu aici in canada.
QUOTE(g_force @ Aug 3 2006, 04:43)

Orice drum, fie cit de lung, incepe cu primul pas. Cind spui "emigrant realizat" te referi la prima generatie de emigranti? Gindeste-te la deschizatorul de drum, suporta o buna parte din greutatea inaintarii, merge incet si anevoios. Dar cei din urma lui, vor avea calea netezita. In fond, asta-i va fi una din bucurii. Asa ca emigranti realizati poti sa-i consideri pe toti cetatenii si rezidentii Canadei si SUA. Cei care i-au precedat, le-au deschis drumul; istoria se repeta la diverse intervale.
Ar mai fi un aspect, cum apreciezi ca cineva "s-a realizat" si cind este momentul potrivit sa faci analiza aceasta?
Ce s-a intamplat cu românii ardeleni emigrati în preajma anului 1900?
Ce înseamna sa fii realizat, sa fii asimilat?
Oricum, în zilele noastre lucrurile se schimba foarte repede. Canada si SUA au deschis portile larg imigrantilor. Canada primeste 250 mii de imigranti pe an, majoritatea colorati. E o imensa diferenta intre Canada din 1991 si cea de acum.
cardinal
Aug 3 2006, 04:01
http://www.caribbeanmedicine.com/notcanada/forum.htm
uitati marturii ale imigrantilor despre necazurile lor de aici.
canada nu are nevoie decat de banii imigrantilor.
QUOTE(cardinal @ Aug 3 2006, 05:01)

http://www.caribbeanmedicine.com/notcanada/forum.htmuitati marturii ale imigrantilor despre necazurile lor de aici.
canada nu are nevoie decat de banii imigrantilor.
Canada nu a deschis portile imigrantilor pentru a pune mâna pe banii lor, ci de frica de a nu se considera ca albii de aici, francofoni sau anglofoni, au pus mâna pe aceste teitorii si nu dau voie si altor imigranti sa se stabileasca aici.
Canadienii au fost foarte bogati pâna la înmultirea numarului de imigranti, in ultimele decenii. Imigrantii sunt ultimul lucru care si-l doresc.
cardinal
Aug 3 2006, 04:20
asta nu contrazice ce am spus.
vii aici, trebuie sa cheltui toti banii (si sa dovedesti asta, cu chitante), si apoi nu primesti decat un ajutor infim.diplomele sunt bune de pus in rama. trebuie sa faci scoala aici, care te costa un sac cu bani.
functionarii iti spun ca daca nu iti place, poti sa te cari inapoi.
pentru bitchioaica in rosu
http://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Negreanu
"Daniel "Kid Poker" Negreanu (born July 26, 1974 in Toronto, Ontario, Canada)"
deci e nascut in canada.
Cei care viseaza sa emigreze, sa fie pregatiti psihologic ca sa reziste socului.
Nu vei avea aproape nici o sansa la angajari pentru ani de zile, chiar daca esti bine pregatit, deoarece canadienii nativi, care detin firmele, vor prefera intotdeauna unul de al lor.
Statutul de emigrant recent e foarte umilitor si deprimant.
Imigrantii din culoare, chiar daca nu sunt majoritari, creaza impresia ca ar fi in marile orase. Sunt cartiere unde nu vezi nici un alb.
Clima e groaznica, e ceva ce în România nu se poate imagina, un fel de densitate umeda a aerului. Natura nu are nici un farmec, alimentele nu au nici o aroma.
Si sa nu uit de insecte. Sunt niste insecte carnivore foarte hotarâte. Niste musculite care halesc o bucatica de carne si lasa o doza de venin. Te trezesti cu pielea gaurita si nu stii de unde. La televizor sunt deseori reclame la solutii de piele anti-insecte, deoarece este aproape imposibil sa iesi in natura si sa nu fii atacat de insecte. In parcurile naturale (paduri de campie din afara oraselor) sunt niste dispozitive de atragere si distrugere a insectelor.
cardinal
Aug 3 2006, 05:02
QUOTE(Ramunc @ Aug 3 2006, 05:50)

Cei care viseaza sa emigreze, sa fie pregatiti psihologic ca sa reziste socului.
Nu vei avea aproape nici o sansa la angajari pentru ani de zile, chiar daca esti bine pregatit, deoarece canadienii nativi, care detin firmele, vor prefera intotdeauna unul de al lor.
Statutul de emigrant recent e foarte umilitor si deprimant.
Imigrantii din culoare, chiar daca nu sunt majoritari, creaza impresia ca ar fi in marile orase. Sunt cartiere unde nu vezi nici un alb.
Clima e groaznica, e ceva ce în România nu se poate imagina, un fel de densitate umeda a aerului. Natura nu are nici un farmec, alimentele nu au nici o aroma.
Si sa nu uit de insecte. Sunt niste insecte carnivore foarte hotarâte. Niste musculite care halesc o bucatica de carne si lasa o doza de venin. Te trezesti cu pielea gaurita si nu stii de unde.
asta cu clima ai dreptate, e groaznica, si cu musculitele care musca.
totusi, e numai cateva zile pe an, ca acum.
QUOTE(cardinal @ Aug 3 2006, 06:02)

asta cu clima ai dreptate, e groaznica, si cu musculitele care musca.
totusi, e numai cateva zile pe an, ca acum.
Da, dar in restul anului vremea e capricioasa, cerul nu e niciodata lipsit de nori (in Quebec).
Mosotti
Aug 3 2006, 08:19
e groaznic in canada, acuma m-am convins
ma intreb de ce nu emigreaza canadienii in romania, timpitii dreaq
aurel.ion
Aug 3 2006, 08:27
QUOTE(Mosotti @ Aug 3 2006, 09:19)

e groaznic in canada, acuma m-am convins

ma intreb de ce nu emigreaza canadienii in romania, timpitii dreaq

Am vorbit io cu ei, si au zis ca daca vine si Mosotti in Canada, atunci ei sigur o sa emigreze in Romania.
Mai, nimeni nu a spus ca e usor pentru un emigrant... Indeiferent in ce tara se afla. Eu m-am nascut si am copilarit in Piatra Neamt. Acum sunt in Bucuresti, la facultate si la munca... Si tot imi vine greu, stiindu-ma departe de casa, de orasul meu natal, cu toate ca mi-am facut un rost aici. Nici macar nu-mi inchipui ce simte cineva plecat intr-o tara straina...
Dar, cu munca si perseverenta, succesul este asigurat. Poate ca nu va veni in forma pe care o doresti, poate ca va dura ceva pana sa se manifeste, dar va veni. Trebuie doar sa tragi... 
In '92, cateva rude ale mele au emigrat in Canada angajandu-se ca muncitori intr-o fabrica producatoare de automobile. Au muncit pe rupte cativa ani, cate n-shpe ore pe zi si au reusit sa-si cumpere o casa, cateva masini (
), sa-si creasca copiii, etc. Si nu sunt singuri. Traiesc intr-o comunitate bine inchegata de romani, tot emigranti de prima generatie. Succesul in strainatate nu e imposibil de realizat. Dar e greu. A' naibii de greu...
ganimede
Aug 3 2006, 17:34
Dar, cu munca si perseverenta, succesul este asigurat. Poate ca nu va veni in forma pe care o doresti, poate ca va dura ceva pana sa se manifeste, dar va veni. Trebuie doar sa tragi...
Da, cu munca, perseverenta si in absenta oportunitatilor succesul nu este asigurat.
Canada are extrem de multa forta de munca si extrem de putine joburi.
Asta este situatia prezenta. Ce era acum 15 ani nu stiu. Lumea se schimba.
QUOTE(ganimede @ Aug 3 2006, 18:34)

Da, cu munca, perseverenta si in absenta oportunitatilor succesul nu este asigurat.
Canada are extrem de multa forta de munca si extrem de putine joburi.
Asta este situatia prezenta. Ce era acum 15 ani nu stiu. Lumea se schimba.
Fratele meu, oportunitatile nu pica din cer... In cele mai multe cazuri oportunitatile ti le creezi singur!
Trebuie sa mentionez ca nu acuz pe nimeni si nu reprosez nimic nimanui. dar nu sunt de acord cu imaginea Canadei asa cum o prezinti tu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.