frecventa procesorului se modifica...

tavio

este vorba de un Pentium D 840 la 3.2 GHz.

frecventa se modifica o data la 2-3 secunde, dupa cum se vede in atasamente.

este normal ?
cods
1.Vezi sa nu se supraincalzeasca procesorul.
2.Daca sta idle este normal sa-i scada frecventa, deschide o aplicatie mancatoare de resurse(prime95 ar fi ideal) si vezi cum urca la loc(asa ar trebui) .

ThEDaMn3d
Acest lucru se datorează faptului că procesorul a ajuns la o temperatură prea ridicată (e setată de obicei în BIOS temperatura la care începe thermal throttling-ul, probabil 70 C). Procesorul tău fiind un Smithfield, adică Prescott dual-core, se încălzește foarte mult. Îți recomand să cumperi un cooler mai performant pentru procesor, căci coolerul Intel Box'ed nu face față la aceste procesoare nici la temperaturi ambientale normale, da' mai pe căldura asta. wink.gif

Un AC Freezer 7 Pro ar fi o alegere foarte bună, îl găsești la pc-coolers.ro, dar cel mai bine pentru procesorul tău ar fi Scythe Ninja, de la ITDirect, sau un TR SI120.
cods
Un AC Freezer 7 Pro ar fi o alegere foarte bună, îl găsești la pc-coolers.ro, dar cel mai bine pentru procesorul tău ar fi Scythe Ninja, de la ITDirect, sau un TR SI120.

Da, dar sa aiba carcasa ventilata si ar fi de preferat sa puna un ventilator de 12mm pe el(recomand Nexus, pt. silentiozitate) .
Am vazut tot la pc-coolers TR-XP120 la 190 RON cu adaptor pt. LGA 775 si fan Akasa ultra-quiet incluse.
ianus
Este firesc sa varieze frecventa, in primul rand din cauza la EIST, care reduce frecventa cand procul nu face mare lucru, apoi datorita minunii de AI boost de la Assus, o facilitate care variaza FSB-ul in sus si-n jos in functie de necesitati.
Ce este anormal aici e ca frecventa sa varieze in halul asta la fiecare 2-3 secunde. S-ar putea sa fie din cauza temperaturii sau din cauza unor setari proaste.
Sugerez sa dezactivezi de tot AIboosterul si sa vezi cum se comporta apoi in idle (cand nu face nimik) sau cand e solicitat.
tavio
QUOTE(ThEDaMn3d @ Jul 31 2006, 19:59) *
Prescott dual-core, se încălzește foarte mult. Îți recomand să cumperi un cooler mai performant pentru procesor, căci coolerul Intel Box'ed nu face față la aceste procesoare nici la temperaturi ambientale normale, da' mai pe căldura asta. wink.gif

Am schimbat deja coolerul box cu un Arctic Freezer 7 Pro + pasta Arctic Silver 5 si temperatura a ramas aceeasi.
Pe carcasa am un ventilator de 12 frontal (baga aer), unul de 9.2 pe partea din spate (scoate aer) , doua de 8 cm lateral (scot aerul).
Sergiu_Q
QUOTE(ThEDaMn3d @ Jul 31 2006, 19:59) *
Acest lucru se datorează faptului că procesorul a ajuns la o temperatură prea ridicată (e setată de obicei în BIOS temperatura la care începe thermal throttling-ul, probabil 70 C). Procesorul tău fiind un Smithfield, adică Prescott dual-core, se încălzește foarte mult. Îți recomand să cumperi un cooler mai performant pentru procesor, căci coolerul Intel Box'ed nu face față la aceste procesoare nici la temperaturi ambientale normale, da' mai pe căldura asta. wink.gif

daca te uitai mai atent vedeai ca temperatura este constanta si este de 49 de grade .variatia tensiunii poate fi o cauza ...desi 0.05V nu e asa grav . inainte de cumpara ceva ,poti sa faci si un test cu o sursa mai buna , poate o sa ajute mai mult stabilizatorul placii de baza sa mentina tensiunea constanta.

cods
Am schimbat deja coolerul box cu un Arctic Freezer 7 Pro + pasta Arctic Silver 5 si temperatura a ramas aceeasi.

La Arctic Freezer nu se pune pasta AS5 ci pasta cu care a venit, mx1.
crz
Eu cred ca abereaza programul ala de monitorizare. huh.gif
Daca va uitati atent se observa ca sub frecventa mai sunt 2 indicatoare: multiplicatorul si frecventa de baza. Iar alea raman constante in ambele screenshoturi la 200 si 14 (aproximativ). Deci mai degraba nu se modifica frecventa procului, ci doar e o mica eroare de citire.
cods

Si frecventa este 2800Mhz, parca 840 are mai mult nu ?
ianus
Frecventa POATE sa varieze, din cauza functiilor aratate mai sus (EIST si AI boost). Poate ca respectivul program nu monitorizeaza schimbarea FSB-ului si arata doar valoarea de la inceput.
Daca tavio binevoieste, poate sa faca un test cu Crystal Cpuid:
http://crystalmark.info/download/download....le=CrystalCPUID
Lanseaza programul si apasa F4 (sau din meniu Function/Real Time clock). Va apare imediat o mica fereastra care monitorizeaza permanent frecventa procesorului. Daca variaza tot la fel, insemna ca e o treaba reala (eu asa cred). Oricum Crystal foloseste vreo patru metode de citire a vitezei si e mult mai sofisticat si mai precis decat alte programe.
tavio
QUOTE(ianus @ Aug 4 2006, 21:18) *
Frecventa POATE sa varieze, din cauza functiilor aratate mai sus (EIST si AI boost). Poate ca respectivul program nu monitorizeaza schimbarea FSB-ului si arata doar valoarea de la inceput.
Daca tavio binevoieste, poate sa faca un test cu Crystal Cpuid:
http://crystalmark.info/download/download....le=CrystalCPUID
Lanseaza programul si apasa F4 (sau din meniu Function/Real Time clock). Va apare imediat o mica fereastra care monitorizeaza permanent frecventa procesorului. Daca variaza tot la fel, insemna ca e o treaba reala (eu asa cred). Oricum Crystal foloseste vreo patru metode de citire a vitezei si e mult mai sofisticat si mai precis decat alte programe.

mcy ianus, am facut testul.
la Crystal Cpuid frecventa variaza mult mai rar. e de bine sau de rau ?
poti sa-mi spui te rog ce este EIST si ce face el ?

multumesc
Danny1
QUOTE(tavio @ Aug 29 2006, 12:17) *
mcy ianus, am facut testul.
la Crystal Cpuid frecventa variaza mult mai rar. e de bine sau de rau ?
poti sa-mi spui te rog ce este EIST si ce face el ?

multumesc

iti da date aiurea aibooster. multiplicatorul zice k e la 14 (vezi in bios sa nu fie pus la 14 ca se poate), ar trebuie sa fie 16 cum arata crystalcpuid .

in privinta temperaturii, pt. procesorul tau iti trebuie un cooler mai bun (nu ac freezer 7 pro) .

ce placa de baza ai ?
tavio
QUOTE(Danny1 @ Aug 30 2006, 00:05) *
in privinta temperaturii, pt. procesorul tau iti trebuie un cooler mai bun (nu ac freezer 7 pro) .

ce placa de baza ai ?

ASUS P5PL2
mark19
QUOTE(tavio @ Aug 30 2006, 08:58) *
ASUS P5PL2

Salut!

Am aceeasi placa de baza, si procesor D820.

Si eu am pb cu temperatura.
Daca navighez, sau ceva usor, sta in 50-52 grade.

Daca ma joc sare la 65-70 grade.

Eu sunt cu coolerul BOX.
Din cate am cititi pe aici Freezer 7 nu face fatza, Oare ce sa folosesc?
AsterX
eu am un D820 ca in semnatura la 2800 OC @ 3400 si un cooler bunicel de la asus de 76 RON http://www.pcgarage.ro/coolere/asus/vr-guard-p5p2/ , incearca sa dezactivezi din BIOS optiunea "CPU Internal Thermal Control" care e pe AUTO , da-i DISABLE si vezi ce-ti zice . Mie imi intra in throttle daca se incingea si imi reducea frecv. de la 3400 la 1500 , dupa ce am dezactivat optiunea din bios n-am mai avut probleme.
kretzu77
QUOTE(AsterX @ Feb 21 2007, 23:53) *
eu am un D820 ca in semnatura la 2800 OC @ 3400 si un cooler bunicel de la asus de 76 RON http://www.pcgarage.ro/coolere/asus/vr-guard-p5p2/ , incearca sa dezactivezi din BIOS optiunea "CPU Internal Thermal Control" care e pe AUTO , da-i DISABLE si vezi ce-ti zice . Mie imi intra in throttle daca se incingea si imi reducea frecv. de la 3400 la 1500 , dupa ce am dezactivat optiunea din bios n-am mai avut probleme.

inainte de ce am acum (E6300 rolleyes.gif ) am avut un D930; l-am calmat cu: XP90C (+adaptor de LGA775)+AC9+AC5

dar cred ca 9700 LED e mai bun
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.