spare-me
30th July 2006, 17:21
dar inainte de a primi somaj...nu trebuia parca sa dovedesti c-a incercat sa obtii de munca si-ai fost refuzat ?
sau asta era in alt film?
freshness
1st August 2006, 17:15
Mi se pare o aberatie...cauta de munca nu astepta sa primesti somajul...
de-aia platim impozite asa mari...
ma gandesc ca dupa somaj te gandesti la pensie...
freshness
1st August 2006, 18:06
dupa cum am spus...la munca nu la intins mana...
Wasabi
2nd August 2006, 04:46
Faza cu ajutorul de somaj e prost inteleasa in cazul noilor absolventi, si asta din cauza dezinformarii.
Ce inseamna sa fii in evidenta la somaj ca si proaspat absolvent? Daca nu iti gasesti de munca in termen de 60 de zile de la terminarea studiilor, primesti timp de 6 luni (daca am retinut corect) ajutorul de somaj.
Daca te angajeaza o firma pe o perioada mai lunga de un an, atunci tu primesti ca prima un salariu mediu , 6 luni primesti 70% din ajutorul de somaj, firma care te-a angajat primeste o indemnizatie lunara timp de un an (aproximativ 5 milioane in cazul absolventilor licentiati/luna ) si in plus este scutita de plata impozitului de somaj (sau ceva de genul). In plus , daca firma care te angajeaza e in alta localitate si trebuie sa te muti, statul iti mai da niste bani, dar despre asta stiu doar ca trebuie sa iti faci mutatie in acel oras.
Cifrele pe care le-am dat nu garantez ca sunt exacte, dar in mare cam asa sta treaba.
edit: scuze, am uitat sa scriu ce acte trebuie pentru a fi luat in evidenta celor de la somaj : buletin (original + copie), certificat de nastere (original + copie), diploma sau adeverinta de la ultima institutie de invatamant absolvita (original +copie), adeverinta medicala ( "apt de munca pentru a-i servi la somaj").