Ajutorul de somaj

xkx

Salut!

Stiti cumva care e treaba cu ajutor de somaj dupa ce termini facultatea? Ce acte trebuiesc etc.? Thx biggrin.gif
mianna
nu trebuie mai intai sa te faci ca muncesti? rolleyes.gif

Fr3ak
- ce te faci când te faci mare?
- poi, teimin şcoaha, apoi facutatea, şi mă fac şomeh! biggrin.gif

şi eu la asta mă gândeam în cazul în care nu intru la facultate biggrin.gif
Zamo
QUOTE(Fr3ak @ Jul 30 2006, 17:33) *
- ce te faci când te faci mare?
- poi, teimin școaha, apoi facutatea, și mă fac șomeh! biggrin.gif

și eu la asta mă gândeam în cazul în care nu intru la facultate biggrin.gif

Atunci, in mine sa nu-ti pui baza ca vezi vreun ban !!! Eu neplatind acel ajutor de somaj, care este parca de 1%... biggrin.gif
peacefingers.gif

Nu stiu nene cum vine cu actele acelea. Incearca si tu pe google. Eu muncesc cu carte de munca de la varsta de 20 de ani. Si vreau sa continui.
inainte insa sa ceri ajutor de somaj, mai bine incearca sa muncesti, chiar daca nu-ti vei gasi din prima ceva la nivelul cunostintelor tale de absolvent de facultate. Poti incerca si la capsuni in Spania... Sunt destui care au facut o facultate sa culeaga capsuni.
Fr3ak
QUOTE(Zamolxel @ Jul 30 2006, 17:36) *
Sunt destui care au facut o facultate sa culeaga capsuni.

sau care au cules căpșuni să facă facultate (copiii lor). eu nu râd de ei...mă rog

și mie mi se pare prostie șomajul. e trist să termini o facultate și să pui asemenea întrebări. eu am zis că și acum, în timpul facultății, lucrez aproape orice, numai să fac ceva bani, că deja mi-e milă de ai mei că trag ca boii ca să mă țină pe mine. ar fi cool la o spălătorie, chiar ieri am fost și se distrau de minune băieții pe căldura asta. dar să nu transform topicul în sfaturi de loc de muncă.
spare-me
dar inainte de a primi somaj...nu trebuia parca sa dovedesti c-a incercat sa obtii de munca si-ai fost refuzat ?
sau asta era in alt film?
spare-me
dar inainte de a primi somaj...nu trebuia parca sa dovedesti c-a incercat sa obtii de munca si-ai fost refuzat ?
sau asta era in alt film?

aeon
facultate de produs someri... biggrin.gif
macar ai invata ceva acolo ? banuiesc ca nimic...
vezi ca se angajeaza o gramada de muncitori pe la santiere, drumuri, etc. dar banuiesc ca nu te intereseaza, preferi sa fii trantor
MihaelaD
QUOTE(xkx @ Jul 30 2006, 17:26) *
Salut!

Stiti cumva care e treaba cu ajutor de somaj dupa ce termini facultatea? Ce acte trebuiesc etc.? Thx biggrin.gif

Intra pe pagina Agentiei locale de ocupare a fortelor de munca Buucresti! Acolo gasesti actele necesare in vederea depunerii dosarului pentru indemnizatia de somaj!
freshness

Mi se pare o aberatie...cauta de munca nu astepta sa primesti somajul...
de-aia platim impozite asa mari...

ma gandesc ca dupa somaj te gandesti la pensie...
MihaelaD
QUOTE(freshness @ Aug 1 2006, 18:15) *
Mi se pare o aberatie...cauta de munca nu astepta sa primesti somajul...
de-aia platim impozite asa mari...
ma gandesc ca dupa somaj te gandesti la pensie...

Tu ai dreptate, daca privim lucrurile dintr-un anume punct de vedere, insa prea putini angajatori cauta proaspat absolventi, pe motivul ca nu au experienta, apoi prea putini absolventi au curajul de a lua viata in piept.. de a infrunta realitatea.. , sunt multi absolventi de facultate, care, desi sunt dispusi sa munceasca orice, sunt respinsi pentru motivul ca sunt prea pregatiti petru postul pe care el fera respectivul angajator (cunosc cazuri, chiar si mie mi s-a intamplat). Daca omul vrea somaj e dreptul lui... pana la urma! Si eu il sfatuiesc sa-si caute un loc de munca, sunt pline ziarele de anunturi, ca sa nu mai vorbesc de site-urile de specialitate si am vazut ca sunt o gramada care angajeaza absolventi de facltate, numai tu sa ai un pic de vointa, sa vrei..
freshness
dupa cum am spus...la munca nu la intins mana...
MihaelaD
QUOTE(freshness @ Aug 1 2006, 19:06) *
dupa cum am spus...la munca nu la intins mana...

huh.gif hai, sa nu fim rautaciosi, omul poate chiar nu-si gaseste de munca si, poate are si o situatie mai eosebita!! notangel.gif
freshness
QUOTE(MihaelaD @ Aug 1 2006, 19:24) *
huh.gif hai, sa nu fim rautaciosi, omul poate chiar nu-si gaseste de munca si, poate are si o situatie mai eosebita!! notangel.gif

cine are o situatie deosebita incearca sa-si gaseasca un job... job la care oricum va castiga mai multi bani decat prin somaj...
am cunoscut eu destui care spun asa ... decat sa muncesc pt 3,5 mil mai bine stau acasa..

cat e ajutorul de somaj...?
cat timp il primesti?
MihaelaD
QUOTE(freshness @ Aug 1 2006, 19:26) *
cine are o situatie deosebita incearca sa-si gaseasca un job... job la care oricum va castiga mai multi bani decat prin somaj...
am cunoscut eu destui care spun asa ... decat sa muncesc pt 3,5 mil mai bine stau acasa..

cat e ajutorul de somaj...?
cat timp il primesti?

vreo 280 RON, timp de vreo 6 luni, depinde de situatie???? Si eu zic la fel, mai bine muncesc, macar asa invat ceva, nu satu acasa sa ma plafonez!
Fr3ak
QUOTE(MihaelaD @ Aug 1 2006, 19:29) *
vreo 280 RON, timp de vreo 6 luni, depinde de situatie???? Si eu zic la fel, mai bine muncesc, macar asa invat ceva, nu satu acasa sa ma plafonez!

e bine să iei șomaj, că mai poți lucra pe lângă la negru.
freshness
QUOTE(Fr3ak @ Aug 2 2006, 01:40) *
e bine să iei șomaj, că mai poți lucra pe lângă la negru.

e cool...
si daca poti cand ajungi in spital sa te plangi de ce nu sunt medicamente..de ce trebuie sa cumperi pansament...
dar nu te vei plange ca ti-ai dat singur un raspuns...
Fr3ak
QUOTE(freshness @ Aug 2 2006, 01:43) *
e cool...
si daca poti cand ajungi in spital sa te plangi de ce nu sunt medicamente..de ce trebuie sa cumperi pansament...
dar nu te vei plange ca ti-ai dat singur un raspuns...

i was being sarcastic smile.gif
freshness
QUOTE(Fr3ak @ Aug 2 2006, 01:45) *
i was being sarcastic smile.gif

sunt prea revoltat pe ei care gandesc asa si de-aia nu mi-am dat seama smile.gif
Wasabi
Faza cu ajutorul de somaj e prost inteleasa in cazul noilor absolventi, si asta din cauza dezinformarii.

Ce inseamna sa fii in evidenta la somaj ca si proaspat absolvent? Daca nu iti gasesti de munca in termen de 60 de zile de la terminarea studiilor, primesti timp de 6 luni (daca am retinut corect) ajutorul de somaj.

Daca te angajeaza o firma pe o perioada mai lunga de un an, atunci tu primesti ca prima un salariu mediu , 6 luni primesti 70% din ajutorul de somaj, firma care te-a angajat primeste o indemnizatie lunara timp de un an (aproximativ 5 milioane in cazul absolventilor licentiati/luna ) si in plus este scutita de plata impozitului de somaj (sau ceva de genul). In plus , daca firma care te angajeaza e in alta localitate si trebuie sa te muti, statul iti mai da niste bani, dar despre asta stiu doar ca trebuie sa iti faci mutatie in acel oras.

Cifrele pe care le-am dat nu garantez ca sunt exacte, dar in mare cam asa sta treaba.

edit: scuze, am uitat sa scriu ce acte trebuie pentru a fi luat in evidenta celor de la somaj : buletin (original + copie), certificat de nastere (original + copie), diploma sau adeverinta de la ultima institutie de invatamant absolvita (original +copie), adeverinta medicala ( "apt de munca pentru a-i servi la somaj").
xkx
QUOTE(freshness @ Aug 2 2006, 01:48) *
sunt prea revoltat pe ei care gandesc asa si de-aia nu mi-am dat seama smile.gif

Ideea e ca eu deja o sa incep sa muncesc fara sa dau taxe la stat fiindca m-am saturat. Solutia am si gasit-o. Suma investita e de 5000$. Vroiam somaj ca sa mai jecmanesc si eu statul si sa fac o donatie acolo unde chiar e nevoie!! Acum ai inteles mestere? biggrin.gif
freshness
QUOTE(xkx @ Aug 2 2006, 21:14) *
Ideea e ca eu deja o sa incep sa muncesc fara sa dau taxe la stat fiindca m-am saturat. Solutia am si gasit-o. Suma investita e de 5000$. Vroiam somaj ca sa mai jecmanesc si eu statul si sa fac o donatie acolo unde chiar e nevoie!! Acum ai inteles mestere? biggrin.gif

hai lasa povestile de doi bani...''sa jegmanesc si eu statul'' ...
bye
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.