morogan
6th August 2003, 19:14
Ce trebuie sa faci ca sa angajezi? Pai... o multime de lucruri.
1. Trebuie sa mergi la Agentia de Formare si ocupare a fortei de munca si sa faci public postul disponibil
2. Daca vrei ca statul sa iti suporte o parte (70%) din salariul noului angajat, atunci se complica fooaarte mult situatia, in consecinta vom discuta later despre aceasta varianta
3. Consideram ca avem omul potrivit. In termen de min 7 zile trebuie sa comunicam in scris ca am gasit omul, numele lui si toate datele. Daca nu avem omul si asteptam sa il trimita ei... e complicat, alta discutie again
4. Se intocmeste contractul de munca, daca omul nu vine prin transfer atunci se intocmeste un 'Dosar medical individual', la un medic de medicina muncii. La Camera de Munca (Inspectoratul, mai nou) se depun inca contractul, cartea de munca, dosarul medical, diploma de studii.
Si... gata. In varianta cea mai simpla
Comentarii:
* Nu conteaza daca eu ma angajez la mine la firma, procedura e aceeasi (faza stupida: scot la concurs postul de director general)
* Daca astept ca ei sa imi gaseasca omul, e musai sa depun si tematica de concurs la ei
* Daca vreau si credit din contributie, ca am angajat somer.... mai bine nu!
* Statul suporta 70% din salariu daca il tin pe om 3 ani (ala poate sa fure, sa chiuleasca, is obligat sa il tin). Numai ca statul nu iti va da banii, ii recuperezi din contributia ta. Ex concret: Firma are 4 angajati cu minim pe economie (2.500.000). Contributia lunara este de 450.000. Cum pot deduce eu din 400.000 70% din un salariu minim pe economie???? LUNAR!!!!