India
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18

Imperator

QUOTE (alexxxxx @ May 9 2009, 21:52) *
Imperator, e vorba totusi de o fata de 17-18 ani, nu cred ca e recomandabil sa faca schema asta cu Jazeera. Pare complicat si pentru cineva mai "batran" care nu prea e obisnuit cu avioane/aeroporturi (mai ales schimbare, si Sabiha e destul de departe de Ataturk), dar pt o fata care probabil n-a mai mers de capu' ei cu avionul niciodata (presupun).

Sfatul meu: ia bilet direct (adica de la aceiasi companie aeriana, acelasi aeroport de escala) Bucuresti - Mumbai. Cred ca turkish e cea mai buna varianta. Cu viza nu prea vad cine se risca sa ti-o dea prin posta, mai ales daca e vorba de minori in grup.

Sincer, nu avioanele mi se par o problema sau schimbatul din Ataturk in Sabiha... Problema imensa este ca e o tipa singura la 18 ani in Mumbai unde toti or sa se uite la ea ca lupul la Scufita Rosie, gata s-o manance cu blugi cu tot... In plus, daca nu ai mai iesit din Europa, India si mai ales Mumbai, ei bine, va fi un soc ! Incepand cu aterizarea pe aeroport dupa ce va survola kilometri intregi de slum-uri, continuand cu multimea dezlantuita de taximetristi de la sosire (e mai bine insa decat in Delhi Indira Gandhi !!!) si terminand cu "the streets of Mumbai" pe care nu danseaza grupuri ca in filmele de la Bollywood, ci conduc cateva milioane de Schumacheri sau zac mii de insi la soare belindu-si ochii si salutand-o cu "Hello, Sir !"... dar zic ca o sa supravietuiasca, depinde de ea smile.gif
cwdrm
@alexxxxx

cred ca am sa ma descurc daca ma informez suficient depsre toate cele biggrin.gif

@Imperator

nu o sa fiu singura biggrin.gif merg cu inca o prietena, poate chiar doua, una din ele fiind chiar din Bucuresti si ceva mai in varsta decat mine. daca imi iese schema cu Kuwait, cel mai probabil o sa plecam de acolo cu inca 2 prieteni. si odata ajunsi in Mumbai vom mai intalni pe putin inca 20 de oameni biggrin.gif si ne vom caza la acelasi hotel, vom vizita aceleasi lucruri.
deci practic nu o sa fiu singura deloc biggrin.gif
numa sa iasa totul bine si sa ma descurc cu banii, altfel alte probleme nu vad de ce as putea avea.

Khmerul
QUOTE (Imperator @ May 10 2009, 00:08) *
Sincer, nu avioanele mi se par o problema sau schimbatul din Ataturk in Sabiha... Problema imensa este ca e o tipa singura la 18 ani in Mumbai unde toti or sa se uite la ea ca lupul la Scufita Rosie, gata s-o manance cu blugi cu tot... In plus, daca nu ai mai iesit din Europa, India si mai ales Mumbai, ei bine, va fi un soc ! Incepand cu aterizarea pe aeroport dupa ce va survola kilometri intregi de slum-uri, continuand cu multimea dezlantuita de taximetristi de la sosire (e mai bine insa decat in Delhi Indira Gandhi !!!) si terminand cu "the streets of Mumbai" pe care nu danseaza grupuri ca in filmele de la Bollywood, ci conduc cateva milioane de Schumacheri sau zac mii de insi la soare belindu-si ochii si salutand-o cu "Hello, Sir !"... dar zic ca o sa supravietuiasca, depinde de ea smile.gif

Imperator are perfecta dreptate. Am ajuns la Mumbai la 4:30 dimineata. Formalitatile ne-au luat cam o ora apoi am iesit intr-o masa viermuitoare. Suntem destul de caliti dar asta a fost de departe cea mai socanta "ceremonie de bun venit". Aranjasem cu hotelul sa trimita taxi dupa noi, taxi care nu a aparut niciodata. Boon, 5 jumate, dimineata, inca intuneric si ...am inceput sa ma tocmesc cu taximetristii. De fapt cu un misit. Am scos la un pret relativ OK (cca 1200 rupees, ceva cu 100-200 rupii mai mult decat cursa normala.
Oricum Mumbai e cel mai western-izat oras indian, cel putin aici nimeni nu ne-a cerut sa facem poze cu ei.

Daca o sa respecte niste reguli (fara haine provocatoare), mers in grup, nu o sa aiba probleme
Imperator
QUOTE (Khmerul @ May 10 2009, 19:13) *
Imperator are perfecta dreptate. Am ajuns la Mumbai la 4:30 dimineata. Formalitatile ne-au luat cam o ora apoi am iesit intr-o masa viermuitoare. Suntem destul de caliti dar asta a fost de departe cea mai socanta "ceremonie de bun venit". Aranjasem cu hotelul sa trimita taxi dupa noi, taxi care nu a aparut niciodata. Boon, 5 jumate, dimineata, inca intuneric si ...am inceput sa ma tocmesc cu taximetristii. De fapt cu un misit. Am scos la un pret relativ OK (cca 1200 rupees, ceva cu 100-200 rupii mai mult decat cursa normala.
Oricum Mumbai e cel mai western-izat oras indian, cel putin aici nimeni nu ne-a cerut sa facem poze cu ei.

Daca o sa respecte niste reguli (fara haine provocatoare), mers in grup, nu o sa aiba probleme

De acord... cred ca regula de baza este fara haine provocatoare !!! Adica sa nu se vada nici o bucata de carnitza - nu pantaloni scurti, burice la vedere, etc. Mumbai ca atare nu este ingrozitor de periculos, atacurile, jafurile, violurile nu sunt un risc major. Este doar atmosfera care te poate paraliza, viermuiala ingrozitoare si toti care isi belesc ochii ca si cum te-ar manca... desi nu te mananca. Iar daca esti si mai blondie si pielea deschisa sa fi sigura ca vei avea o coloana de 10 - 20 insi dupa tine - just loookin....
Despre bani, India este o tara extrem de ieftina, Mumbai este un loc destul de scump (extrem pentru India). Hotelul este in mod particular scumpicel la standarde indiene, mancarea va fi insa ieftina, la fel si trip-urile de colo colo, dar trebuie sa negociezi la sange cu soferii de ricsa sau taxi
camylla
Buna baietzi! ce mai faceti? Titich.........sa incep cu inceputul.......Ceeeeeeeeeeee......asa scump ii acum biletul?........in cazul asta tre" sa ma gandesc nitelus mai bine ce fac.......ca sincer nu prea ma trage sufletul sa dau atata numa" pe bilet! am incercat sa sun azi la agentie "Turkish" dar suna ocupat intruna! peste 2 sapt. am si bul.smile.gif)) nou - asa ca ma pot duce sa-mi fac si cardul, asta daca ii biletul de avion cat cred eu smile.gif)) daca nu.....mai amanam un an! rolleyes.gif

Imperator.............cum a fost vacantza? ceva "urat" nu ai patit?...........totul a fost ok?

Khmerul.............mamica.............lasa baietzi sa-si exprime parerea si fii si tu asa notangel.gif

Va pupik....sa aveti grija de voi!
Imperator
QUOTE (camylla @ May 11 2009, 20:00) *
Buna baietzi! ce mai faceti? Titich.........sa incep cu inceputul.......Ceeeeeeeeeeee......asa scump ii acum biletul?........in cazul asta tre" sa ma gandesc nitelus mai bine ce fac.......ca sincer nu prea ma trage sufletul sa dau atata numa" pe bilet! am incercat sa sun azi la agentie "Turkish" dar suna ocupat intruna! peste 2 sapt. am si bul.smile.gif)) nou - asa ca ma pot duce sa-mi fac si cardul, asta daca ii biletul de avion cat cred eu smile.gif)) daca nu.....mai amanam un an! rolleyes.gif

Imperator.............cum a fost vacantza? ceva "urat" nu ai patit?...........totul a fost ok?

Khmerul.............mamica.............lasa baietzi sa-si exprime parerea si fii si tu asa notangel.gif

Va pupik....sa aveti grija de voi!

Da, am fost ok, no pb, n-am luat nici febra porcina, totul a fost super fain. M-am uitat plecare 3 oct, retur pe 10 oct e vreo 616 euro.
titihc
[quote name='camylla' date='May 11 2009, 21:00' post='6470502']
Buna baietzi! ce mai faceti? Titich.........sa incep cu inceputul.......Ceeeeeeeeeeee......asa scump ii acum biletul?........in cazul asta tre" sa ma gandesc nitelus

le-au redus spre 600 euro aproximativ OTP-DEL.

Khmerul
QUOTE (camylla @ May 11 2009, 21:00) *

scratchchin.gif scratchchin.gif scratchchin.gif scratchchin.gif are vreo legatura cu raspunsul la postul lui DerFuhrer2007?
camylla
Ciao!.........ce faceti?......Titich....am sunat la sediu Turkish si mi-au zis ca daca imi cumpar biletul de la ei ii 650 Euro iar daca il iau on line am discount 10%! asta ii pretul pentru perioada 2-9 oct.....acum ii mai ieftin! oricum ii bine.........'decat 1.400" smile.gif)) thumbup.gif Ma gandeam............tu cand mai pleci daca in august tre' sa ajungi in Buc. pentru viza de India...........ti-ai amanat excursia?

Da Khmerul.........despre asta vorbeam! nono.gif ce faci! parerile sunt impartite ....lasa copii sa zica ce cred!

Sa aveti grija de voi...........pipici kisstogether.gif
Khmerul

QUOTE (camylla @ May 13 2009, 21:15) *
Ciao!.........ce faceti?......Titich....am sunat la sediu Turkish si mi-au zis ca daca imi cumpar biletul de la ei ii 650 Euro iar daca il iau on line am discount 10%! asta ii pretul pentru perioada 2-9 oct.....acum ii mai ieftin! oricum ii bine.........'decat 1.400" smile.gif)) thumbup.gif Ma gandeam............tu cand mai pleci daca in august tre' sa ajungi in Buc. pentru viza de India...........ti-ai amanat excursia?

Da Khmerul.........despre asta vorbeam! nono.gif ce faci! parerile sunt impartite ....lasa copii sa zica ce cred!

Sa aveti grija de voi...........pipici kisstogether.gif

Camy, eu ii las maica. Dar a spune parerea e cam ce face Imperator, Varu' Tim samd. Aia a fost o chestie de genul "bai....voi nu stiti mai minic, ascultati la marele moa.
Zeia
CITAT (Raum007 @ 9th February 2009, 21:15) *
Si eu imi doresc f mult sa ajung in India. Am planuit o calatorie cam anul viitor la primavara. Am tot vorbit cu un coleg indian din sud si el imi recomanda sudul indiei, ptr ca climatul e mai apropiat de cel european (cel putin in munti) si e mai putin periculos. Mi-a aratat diverse poze, am vazut acum si pozele lui Imperator, nu stiu ce sa zic... Cei care ati fost: ce credeti ca ar fi mai interesant de vazut ptr o prima vizita?

Clar, Cașmirul! Plajele din Goa sunt foarte murdare, au vaci, muște, șerpi... Nu știu cum e la munte în Sud, presupun că indianul tău știe el ce știe. Eu pe timp de vară recomand Cașmirul (India de Nord), e foarte plăcut în august acolo la 3000m:) E debandadă, desigur - așa e în toată India. În Sud e bine să te duci iarna.
Imperator
CITAT (Zeia @ 15th June 2009, 12:54) *
Clar, Cașmirul! Plajele din Goa sunt foarte murdare, au vaci, muște, șerpi... Nu știu cum e la munte în Sud, presupun că indianul tău știe el ce știe. Eu pe timp de vară recomand Cașmirul (India de Nord), e foarte plăcut în august acolo la 3000m:) E debandadă, desigur - așa e în toată India. În Sud e bine să te duci iarna.

Goa nu inseamna neaparat plaje care apropos sunt super ok - chiar si cu vaci, serpi nu am vazut. Dar nu m-am dus in Goa pentru plaja, ci mai mult pentru a vedea o Portugalie in India, o cultura fusion si urmele arhelogice ale perioadei hippie - gen piata de la Anjuna si poate cel mai curat si organizat stat indian (in competitie cu Kerala)... dar si pentru plaja e super ok.
Kasmir - presupun ca nu recomanzi Srinagar (desi e super frumos !!!) sau zona de granita cu Pakistanul, ci mai repede Ladakh-ul care saracul nu e chiar Casmir smile.gif.. Si intr-adevar in august e placut, dar pana ajungi acolo... he, he... in Delhi or sa fie vreo 50 de grade si zeci de litri de ploaie in august smile.gif... Get a better kharma !
clau_s
Buna.
Pe 22 iulie intentionez la plec spre Hyderabad la o Conferinta Internationala de Medicina si Geospatialitate. Am fost invitata acolo. Am formularul de inregistrare si un mail atestand rezervarea unei camere de hotel acolo. E suficient pentru obtinerea vizei?

M-am uitat de bilete si cred ca voi alege varianta cu schimb in Istanbul si apoi in Dubai, cu Tarom, respectiv Emirates, la 695 Euro.

Vreau saptamana viitoare - luni sa merg la ambasada sa obtin viza. Am descarcat forumarul, am pasaportul, pozele, dovada participarii la congres. Sper sa fie OK si sa obtin viza. Se obtine in aceeasi zi? Ce puteti sa-mi spuneti?

Intentionez sa stau acolo macar o saptamana. Sper sa obtin viza pentru 8-10 zile chiar daca Congresul dureaza doar 3.
Imperator
CITAT (clau_s @ 29th June 2009, 20:48) *
Buna.
Pe 22 iulie intentionez la plec spre Hyderabad la o Conferinta Internationala de Medicina si Geospatialitate. Am fost invitata acolo. Am formularul de inregistrare si un mail atestand rezervarea unei camere de hotel acolo. E suficient pentru obtinerea vizei?

M-am uitat de bilete si cred ca voi alege varianta cu schimb in Istanbul si apoi in Dubai, cu Tarom, respectiv Emirates, la 695 Euro.

Vreau saptamana viitoare - luni sa merg la ambasada sa obtin viza. Am descarcat forumarul, am pasaportul, pozele, dovada participarii la congres. Sper sa fie OK si sa obtin viza. Se obtine in aceeasi zi? Ce puteti sa-mi spuneti?

Intentionez sa stau acolo macar o saptamana. Sper sa obtin viza pentru 8-10 zile chiar daca Congresul dureaza doar 3.

Iti va da viza pe o luna. Depui dimineata si o primesti dupa-amiaza, in cel mai rau caz a 2-a zi. Nu ai nevoie de prea multe documente, nu am avut nici rezervare la hotel cand am primit viza.
clau_s
CITAT (Imperator @ 30th June 2009, 07:45) *
Iti va da viza pe o luna. Depui dimineata si o primesti dupa-amiaza, in cel mai rau caz a 2-a zi. Nu ai nevoie de prea multe documente, nu am avut nici rezervare la hotel cand am primit viza.

Mersi mult pentru raspuns.
Pentru Hyderabad ceva recomandari inafara de Charminar, Golconda Fort, Birla Temple, Sacred lake and Hussain Sagar?
Imperator
CITAT (clau_s @ 30th June 2009, 08:41) *
Mersi mult pentru raspuns.
Pentru Hyderabad ceva recomandari inafara de Charminar, Golconda Fort, Birla Temple, Sacred lake and Hussain Sagar?

Nu stiu, n-am fost in Hyderabad si nici nu prea am studiat zona...
alinasuarasan
Buna . M-am bucurat nespus cand am vazut aici cati oameni sunt interesati sa vada India. Eu am fost recent si cunosc detalii pentru ca m-a marcat aceasta experienta si desi este destul de dura recomand sa mergeti sa vedeti aceasta tara. Mai ales ca este foarte libera din multe puncte de vedere. Va invit sa cititi pe blogul meu experienta mea indiana. Contactati-ma daca sunteti decisi sa mergeti, eu am avut noroc si am gasit acolo oameni foarte ok care ne-au ajutat sa vizitam cat mai multe locuri fabuloase. Nu e atat de scump, nu va impacientati. Pana va ganditi cand cumparati biletul de avion ( care e cel mai scump din toata afacerea) cititi cum a fost pt mine http://arhipelag.blogpot.com
see u around
the Incredible India
Khmerul
CITAT (alinasuarasan @ 8th July 2009, 11:50) *
Buna . M-am bucurat nespus cand am vazut aici cati oameni sunt interesati sa vada India. Eu am fost recent si cunosc detalii pentru ca m-a marcat aceasta experienta si desi este destul de dura recomand sa mergeti sa vedeti aceasta tara. Mai ales ca este foarte libera din multe puncte de vedere. Va invit sa cititi pe blogul meu experienta mea indiana. Contactati-ma daca sunteti decisi sa mergeti, eu am avut noroc si am gasit acolo oameni foarte ok care ne-au ajutat sa vizitam cat mai multe locuri fabuloase. Nu e atat de scump, nu va impacientati. Pana va ganditi cand cumparati biletul de avion ( care e cel mai scump din toata afacerea) cititi cum a fost pt mine http://arhipelag.blogpot.com
see u around
the Incredible India

Pana la urma ai intrat la sobolani?
Daca nu - http://www.youtube.com/watch?v=3yr9y210PXE

si vezi cam ce ai ratat rolleyes.gif
clau_s
E OK. Am vorbit cu prietenii mei de acolo care mi-au facilitat obtinerea invitatiei al congres si-mi vor face ei un "program" cat mai variat.
am luat deja biletele, cu escala in istanbul si apoi in Dubai.
Intrebare: bineinteles ca avand 8 ore intre zboruri in Dubai, intre 3.30 AM si 11.30 AM as fi vrut sa ies din aeroportul international Dubai, sa ma urc intr-un taxi si macar sa fac un tur din taxi al orasului, sa vad Emirates Towers, Palm Marina, Burj-al Arab. Imi trebuie viza de trranzit ca sa pot face asta, nu? O pot obtine usor demonstrand ca zbor cu Emirates si am biletul electronic?
alinasuarasan
Nu , nu am intrat la sobolani. O sa ma uit cam ce am evitat.ms
Raum007
Se pare ca o sa ajung in India mai repede decat planuiesem. Am gasit o oferta LH caruia nu i-am putut rezista, asa ca plec in decembrie/ianuarie vreo 3 saptamani. Zborul este ptr Mumbai, insa mi s-a spus de catre indieni ca e un oras mare si poluat. Eu ma gandeam ca totusi se merita sa raman 2 zile acolo. Si apoi vrem sa mergem spre sud. Goa vreo saptamana, eventual Ooty, Madurai.
E mai bine de zburat sau se poate si cu autobutzul? Cei care ati fost in sudul Indiei, aveti niste recomndari? Cu ce e cel mai bine de calatorit? Tren, autobuz, masina inchiriata???
Imperator
CITAT (Raum007 @ 18th July 2009, 21:06) *
Se pare ca o sa ajung in India mai repede decat planuiesem. Am gasit o oferta LH caruia nu i-am putut rezista, asa ca plec in decembrie/ianuarie vreo 3 saptamani. Zborul este ptr Mumbai, insa mi s-a spus de catre indieni ca e un oras mare si poluat. Eu ma gandeam ca totusi se merita sa raman 2 zile acolo. Si apoi vrem sa mergem spre sud. Goa vreo saptamana, eventual Ooty, Madurai.
E mai bine de zburat sau se poate si cu autobutzul? Cei care ati fost in sudul Indiei, aveti niste recomndari? Cu ce e cel mai bine de calatorit? Tren, autobuz, masina inchiriata???

Mumbai merita sa stai vreo 2 zile de vizitat. Cel mai bine de calatorit este in functie de distanta si pe unde te duci - am fost si eu vreo 4 saptamani in sud asta-iarna si prin nord vreo 2 luni in 2004. Despre masina inchiriata, te sfatuiesc sa iei cu tot cu sofer - in general e mai ieftin cu sofer decat fara sofer, iar masinile fara sofer sunt destul de rare. De la Mumbai la Goa cel mai bine este sa zbori, de asemenea si daca vrei sa mergi direct in Madurai, tot cu avionul e cel mai bine (e extrem de departe de Goa).
Raum007
CITAT (Imperator @ 18th July 2009, 20:18) *
Mumbai merita sa stai vreo 2 zile de vizitat. Cel mai bine de calatorit este in functie de distanta si pe unde te duci - am fost si eu vreo 4 saptamani in sud asta-iarna si prin nord vreo 2 luni in 2004. Despre masina inchiriata, te sfatuiesc sa iei cu tot cu sofer - in general e mai ieftin cu sofer decat fara sofer, iar masinile fara sofer sunt destul de rare. De la Mumbai la Goa cel mai bine este sa zbori, de asemenea si daca vrei sa mergi direct in Madurai, tot cu avionul e cel mai bine (e extrem de departe de Goa).

Am auzit si eu ca cel mai bine e sa iti iei si sofer la masina. Oricum nu as fi avut curajul sa conduc acolo. O alta intrebare ar fi daca e mai bine sa caut hotel/pensiune deja sau ma descurc la fata locului? In multe tari am avut surpriza sa aflu ca e mai ieftin si mai bine sa cauti un hotel direct cand ajungi. M-am uitat la niste pensiuni in Goa si mi s-au parut mari preturile. Imi poate recomanda cineva ceva?
Imperator
CITAT (Raum007 @ 18th July 2009, 21:24) *
Am auzit si eu ca cel mai bine e sa iti iei si sofer la masina. Oricum nu as fi avut curajul sa conduc acolo. O alta intrebare ar fi daca e mai bine sa caut hotel/pensiune deja sau ma descurc la fata locului? In multe tari am avut surpriza sa aflu ca e mai ieftin si mai bine sa cauti un hotel direct cand ajungi. M-am uitat la niste pensiuni in Goa si mi s-au parut mari preturile. Imi poate recomanda cineva ceva?

Daca vrei sa faci Anul Nou in Goa, eu iti sugerez sa iti rezervi inca de pe acum ca sute de mii dau navala in Goa pentru Revelion... Preturile la cazare sunt mai ridicate in Goa decat in restul Indiei, iar in timpul Anului Nou devin chiar ridicole, dar evident poti gasi si ceva la preturi mai mici, depinde la ce nivel de pret te intereseaza si ma uit.
Eu imi rezerv hotelurile inainte de a ajunge acolo - nu mai pierd timpul sa bantui dupa hotel cand ajung in locul respectiv - dar rezerv direct cu ei, fie pe site-ul hotelului, fie le dau un mail, fie ii sun.
Imperator
CITAT (Imperator @ 18th July 2009, 21:47) *
Daca vrei sa faci Anul Nou in Goa, eu iti sugerez sa iti rezervi inca de pe acum ca sute de mii dau navala in Goa pentru Revelion... Preturile la cazare sunt mai ridicate in Goa decat in restul Indiei, iar in timpul Anului Nou devin chiar ridicole, dar evident poti gasi si ceva la preturi mai mici, depinde la ce nivel de pret te intereseaza si ma uit.
Eu imi rezerv hotelurile inainte de a ajunge acolo - nu mai pierd timpul sa bantui dupa hotel cand ajung in locul respectiv - dar rezerv direct cu ei, fie pe site-ul hotelului, fie le dau un mail, fie ii sun.

Iaca aici am stat in Goa ... recunosc a costat mult mai mult decat ma costa de obicei, dar vila era super autentica, era mica, doar cateva camere si puteai sa te socializezi cu cei care aveau grija de vila (am fost pe mare la snorkeling cu managerul vilei smile.gif

http://www.marbellagoa.com/

In Madurai, am stat in Madurai Residency - hotel ok, Indian-business smile.gif Camera noastra avea vederea spre Marele Templu. Din pacate era in revopsire si turnurile colorate erau sub o "prelata" de bambus... pana te duci, vor fi deja gata reinaugurate si proaspat vopsite (cred ca deja, sunt gata).

http://www.madurairesidency.com/

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.