India
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18

camylla

De unde pot sa cumpar carticica "Healthy travel Asia&India"? am si un mic "handicap"-nu stiu foarte bine limba engleza! indienii astia nu stiu si ei limba romana smile.gif))) sa puna mana s-o invete:))) nu sunt genul care sa imi fac prea multe planuri....in mare stiu ce imi doresc sa vizitez...pe voi ce va impresionat cel mai mult - revers - ce nu va placut? d.p.v.d.v. care ar fi cele mai interesante locuri? 100 rupii= ? Euro acum?
titihc
QUOTE (camylla @ Apr 3 2009, 19:48) *
Buna! citesc de ceva vreme acest forum si am inteles ca exista persoane care fac excursi in India pe cont popriu...............ceea ce ma intereseaza si pe mine! Imi doresc sa vizitez India inca de cand eram copil........la un moment dat am vrut sa ma aventurez singura dar.........sincera sa fiu pentru prima data nu am avut si nu am curaj sa o fac! pe parcursul anului 2008 am vorbit cu cateva agenti de trism .........dar ofertele lor nu au fost tocmai pe placul meu.........asta din cauza concediului care nu corespundea cu data plecarii lor dar si pretul care sincer era destul de piperat.........! daca cineva cunoaste sau merge pe cont propriu va rog nu ezitti sa imi comunicati! imi doresc sa merg in perioada de toamna asta deoarece nu imi pot lua concediu mai devreme ! am foarte multe sa va intreb dar am zis sa incep totusi cu inceputul! va pup!

noi ajungem in delhi pe2.10.2009 si plecam pe 9.10.Santem doi(sot+sotie) intr-un tur prelungit si ne-am bucura ,cred,sa mai vorbim cu cineva in romaneste dupa 40 de zile de vorbit mai mult prin semne...

Imperator
QUOTE (camylla @ Apr 6 2009, 18:39) *
De unde pot sa cumpar carticica "Healthy travel Asia&India"? am si un mic "handicap"-nu stiu foarte bine limba engleza! indienii astia nu stiu si ei limba romana smile.gif))) sa puna mana s-o invete:))) nu sunt genul care sa imi fac prea multe planuri....in mare stiu ce imi doresc sa vizitez...pe voi ce va impresionat cel mai mult - revers - ce nu va placut? d.p.v.d.v. care ar fi cele mai interesante locuri? 100 rupii= ? Euro acum?

Or mai fi indieni vorbitori de romana, dar eu nu am gasit nici unul... ma rog nici engleza nu este prea buna, dar te poti descurca dupa ce te obisnuiesti cu accentul... Oricum multi stiu doar: "Where from". Io: Romania. Ei: "Nice country". "Which is your good name ?". Io: Cezar. Ei: "Sweet name, Welcome to India".
Ce e de vazut ? He, he multe... dar daca ai doar 10 zile, baga o saptamana in nord la Delhi - Agra - Jaipur (langa Agra, nu rata Fatehpur Sikri) si apoi vreo 2 - 3 zile la Mumbai. 1 euro = 65 rupii (circa)
Khmerul
QUOTE (camylla @ Apr 6 2009, 19:39) *

te duci pe site-ul Lonely planet si o comanzi. Idem ghidul(rile) India si Rajahstan. Lonley Planet livreaza in Romania. Platesti cu cardul (vezi sa poata fi folosit pentru plati pe internet)
adresa este
pentru Healty Travel
http://shop.lonelyplanet.com/Primary/Regio...D=1239041508420
pentru ghid India
Ghid Rajahstan, Delhi &Agra

Daca nu stii bine engleza....sunt ghizi de spaniola, germana, franceza chineza. japoneza etc dar conversatia de baza la hoteluri, piata, restaurante, magazine este in engleza si .., Hindi

100 rupess = 1.5 euro la oficial, rata efectiva de schimb va fi mai dezavantajoasa (1.4, sau 1.38). Nu lua prea mult cash, este foarte simplu sa scoti rupii de la bancomatele pe care le gasesti in orice oras mai spalat.
poti sa verifici rata periodic pe www.xe.com - si e bine sa fii la zi cu ea pentru a preveni eventualele tzepe.

Ce ne-a placut
Varanasi - ca impact al culturii indiene este "non plus ultra". Am avut stomac sa asistam"live"la o crematie pe malul Gangelui (no foto no film - sunt foarte atenti la asta, daca vrei doar sa te uiti - esti binevenit). Manikarnica Ghat (cel mai mare ghat de ardere din Varanasi unde focul sacru arde de peste 2500 ani este iar un loc referential.
Red fort of Agra - care a fost capitala Indiei sub regimul mughal
Ceremonia de Puja (ritual vechi de 2000 ani tinut in sanscrita, in cinstea zeitei mama Ganga (Gangele)
Plimbarea la 5 dimineata de-a lungul ghaturilor cu rasaritul soarelui
Elora - cave architecture, temple sapate in piatra care dateaza incepand cu secolul 3 e.n.
Mancarea indiana - care daca nu o fac penitential de iute este superba
Bunacuviinta unui taran care nivela terenul stand pe o scandura trasa de doi boi si care ne-a dat cel mai sincer Namaste
Templul Jain din Ranakpur cu cele 1440 coloane, fiecare cu alt model sculptat
Solicitudinea unor oameni simpli care mi-au facut damblaua si mi-au dat un bat de bambus proaspat taiat dintr-o tufa
Experienta unica a vizionarii unui film Bollywoodian la cinematograful din Jaipur
Forturile Rajahstanului - Amber fort, Bikaner etc etc
multe multe altele

Ce nu ne-a placut
insistenta cu care iti ofera ceva, vor sa-ti vanda ceva sau pur si simplu cer
lipsa de bunacrestere a marii majoritati - ragaie, se scarpina la " oo "in public, flegmeaza
lipsa acuta de igiena in marea majoritate a locurilor
comercializarea Taj Mahalului
traficul dement pe baza de prioritate de masa si unde se clacsoneaza ca la balamuc
incercarile permanente de a te tzepui - preturi umflate, marfuri expirate, produse de calitate inferioara prezentate ca "de luxe"
lipsa oricarei norme de civilizatie prin muzee, monumente - daca vrei sa faci o poza si se apropie un stol de bastinosi, mai bine te opresti ca oricum se vor opri ei in fata a ceea ce vrei sa pozezi durandu-i in ....fund ca esti si tu pe acolo
biletele de intrare de 10-20 ori mai scumpe pentru straini
aspectul de Autogara Urlati a unor aeroporturi regionale
si altele
camylla
Buna! asta e bine..........ca nici ei nu stiu prea multa engleza:))))) insemna ca ne intelegem de minune! O sa vad ce vb. cu cei doi si daca ii ok. plec si ma intalnesc cu ei acolo! sper sa fie in regula....sa ajung intrega inapoi:))))) o sa vizitez, sper, Delhi, Agra, Jaipur si apoi Mumbai! asta imi si doresc cel mai mult sa vad.......iar daca mai am timp si altceva! mersi mult! in leg. cu banii.......o sa schimb in dolari sa fiu mai sigura si sa-mi fie mai usor! mai vorbim! pupici Imperator

Buna Titihc! imi doresc ma merg cu voi numa" ca inainte trebuie sa imi lasati un numar de telefon sau o adresa de mess. unde sa vorbim mai multe! perioada ii ok pentru mine...nici nu se putea mai bine! lasati-mi va rog adresa sau tel. si vb.! va pup....noapte buna!

Buna Khmerul! eu am zis mai bine sa imi iau cash...asta deoarece sunt mai lenesa si daca am nevoie de bani si nu gasesc bancomat atunci cand vreau....mor! O sa incerc sa merg cu Titihc numa" ca el o sa fie acolo....ne intalnim in Delhi....spe sa si ajung intreaga:)))) pe de-o parte ma gandesc daca am timp sa vizitez macar ce mi-am propus eu, pe de alta parte ma gandesc ca daca imi place ma mai duc si cu alta ocazie! poate ii bine 7 zile pentru prima data, asta ca sa nu ajung sa imi displaca si ce vad! sa vedem ce o sa iasa!....oricum pana atunci mai vb. smile.gif)) va mai stresez:)))))pupici

Noapte buna!
Khmerul
QUOTE (camylla @ Apr 6 2009, 23:29) *
Buna! asta e bine..........ca nici ei nu stiu prea multa engleza:))))) insemna ca ne intelegem de minune! O sa vad ce vb. cu cei doi si daca ii ok. plec si ma intalnesc cu ei acolo! sper sa fie in regula....sa ajung intrega inapoi:))))) o sa vizitez, sper, Delhi, Agra, Jaipur si apoi Mumbai! asta imi si doresc cel mai mult sa vad.......iar daca mai am timp si altceva! mersi mult! in leg. cu banii.......o sa schimb in dolari sa fiu mai sigura si sa-mi fie mai usor! mai vorbim! pupici Imperator

Buna Titihc! imi doresc ma merg cu voi numa" ca inainte trebuie sa imi lasati un numar de telefon sau o adresa de mess. unde sa vorbim mai multe! perioada ii ok pentru mine...nici nu se putea mai bine! lasati-mi va rog adresa sau tel. si vb.! va pup....noapte buna!

Buna Khmerul! eu am zis mai bine sa imi iau cash...asta deoarece sunt mai lenesa si daca am nevoie de bani si nu gasesc bancomat atunci cand vreau....mor! O sa incerc sa merg cu Titihc numa" ca el o sa fie acolo....ne intalnim in Delhi....spe sa si ajung intreaga:)))) pe de-o parte ma gandesc daca am timp sa vizitez macar ce mi-am propus eu, pe de alta parte ma gandesc ca daca imi place ma mai duc si cu alta ocazie! poate ii bine 7 zile pentru prima data, asta ca sa nu ajung sa imi displaca si ce vad! sa vedem ce o sa iasa!....oricum pana atunci mai vb. smile.gif)) va mai stresez:)))))pupici

Noapte buna!

Imperator s-a referit la celebrul "curly tongue " care naste un accent destul de funny. Te intelegi cu ei fara probleme. Normal ca nu o sa poti avea discutii abstracte cu nenea care vinde legume dar vei scoate de la el ca 4 vinete costa 3 rupees.
Nu prea poti plati cu dolari/euro pe acolo, asa ca si acei dolari trebuiesc schimbati. Bancile nu prea au case de schimb - ca la noi, trebuie sa mergi la cei ce schimba valuta, e mai simplu cu bancomatul.
Mumbai-ul, daca mergi doar 7 zile, cred ca poti sa-l scoti. Sau rezerva-i cel mult o zi jumatate. Mergi pe insula Elefanta, asta va fi cam 5 ore iar restul de obiective principale poti sa le comprimi intr-o zi - Dobi Ghat, Victoria Teminus, Crawford Market, Slums-urile, Marianella, una-doua moschei, unul-doua temple hinduse, Marina Drive etc.
Anyway, multa bafta si sa reusesti sa mergi pentru ca India e o experienta unica!
camylla
Buna dimineata! mersi pentru situ-ri, o sa incerc sa cumpar "carticica" si sa-mi fac card, asta in cazul in care se intampla...!

Titich astept sa vorbim!

Imperator
QUOTE (Khmerul @ Apr 7 2009, 05:58) *
Imperator s-a referit la celebrul "curly tongue " care naste un accent destul de funny. Te intelegi cu ei fara probleme. Normal ca nu o sa poti avea discutii abstracte cu nenea care vinde legume dar vei scoate de la el ca 4 vinete costa 3 rupees.
Nu prea poti plati cu dolari/euro pe acolo, asa ca si acei dolari trebuiesc schimbati. Bancile nu prea au case de schimb - ca la noi, trebuie sa mergi la cei ce schimba valuta, e mai simplu cu bancomatul.
Mumbai-ul, daca mergi doar 7 zile, cred ca poti sa-l scoti. Sau rezerva-i cel mult o zi jumatate. Mergi pe insula Elefanta, asta va fi cam 5 ore iar restul de obiective principale poti sa le comprimi intr-o zi - Dobi Ghat, Victoria Teminus, Crawford Market, Slums-urile, Marianella, una-doua moschei, unul-doua temple hinduse, Marina Drive etc.
Anyway, multa bafta si sa reusesti sa mergi pentru ca India e o experienta unica!

Discutii de baza - gen "cat costa" sau chestii de genul asta poti sa ai aproape cu oricine in India - mai sunt exceptii.
Nici eu nu sunt un mare fan al Mumbai-ului, dar daca vrea sa stea mai mult decat cele 7 zile ale RTW-orilor nostrii, as zice ca mai bine ar pica Kathmandu, Nepal decat Mumbai. E mult mai autentic, mult mai sigur, are o comunitate de turisti extrem de dezvoltata si in plus, in octombrie este mai racoare. Si desi pare absurd, ei bine, e mai ieftin chiar si decat India...
camylla
Buna! am o intrebare.....merge cineva de Paste in Bulgaria...la Nisipurile de Aur? merg 3 zile si ma gandeam ca poate mai vine cineva!
camylla

QUOTE (titihc @ Apr 6 2009, 21:04) *
noi ajungem in delhi pe2.10.2009 si plecam pe 9.10.Santem doi(sot+sotie) intr-un tur prelungit si ne-am bucura ,cred,sa mai vorbim cu cineva in romaneste dupa 40 de zile de vorbit mai mult prin semne...

Buna! lasati-mi o adresa de mess. sau un numar de telefon sa putem vb.! perioada este perfecta pentru mine! astept sa vb. pupici
titihc
QUOTE (camylla @ Apr 7 2009, 18:13) *
Buna! lasati-mi o adresa de mess. sau un numar de telefon sa putem vb.! perioada este perfecta pentru mine! astept sa vb. pupici

ti-am dat nr. pe mesaje (new messages)
Khmerul
Si fiindca am recomandat calduros vaccinarea impotriva Hepatitei A, iata si de ce.

http://www.youtube.com/watch?v=V_ItoCg_H5o

Cam asa se gateste. In restaurantele mai modeste e la fel (mai bine nu te uiti in bucatarie)
Oprire pe marginea autostrazii Agra-Delhi. Am mancat. Culmea - nu am avut nimic.
Imperator
QUOTE (Khmerul @ Apr 7 2009, 20:07) *
Si fiindca am recomandat calduros vaccinarea impotriva Hepatitei A, iata si de ce.

Cam asa se gateste. In restaurantele mai modeste e la fel (mai bine nu te uiti in bucatarie)
Oprire pe marginea autostrazii Agra-Delhi. Am mancat. Culmea - nu am avut nimic.

Am stat cam 3 luni in India cu 2 ocazii. Singura data cand am avut o pantecarie teribila este cand am mancat la cel mai luxos loc din India (sau unul dintre cele mai luxoase) - Bhawani Palace in Jodhpur
Khmerul
QUOTE (Imperator @ Apr 7 2009, 22:00) *
Am stat cam 3 luni in India cu 2 ocazii. Singura data cand am avut o pantecarie teribila este cand am mancat la cel mai luxos loc din India (sau unul dintre cele mai luxoase) - Bhawani Palace in Jodhpur

Unul din paradoxurile Indiei.........
camylla
Buna Khmerul! fain filmulet! dar tu sigur sti ca nu este bine sa fii prea curios smile.gif)) daca nu se uitau in bucataria omului si la ora asta probabil traiau cu o impresie buna despre ....! nu sunt o "mironosita" asa ca daca imi place ii ok, oricum in bucatarie nu cred ca o sa ajung si sincer nici nu imi doresc smile.gif))) oricum mersi ca te gandesti la noi...! pupici...daca mai gasesti ceva "interesant" te rog nu ezita sa ne arati!
Imperator
QUOTE (Khmerul @ Apr 7 2009, 20:07) *

Mi se pare chiar super curat si ok... am vazut mult mai rau...
Oricum una dintre regulile de baza in calatoriile in lumea a III-a este indiferent daca este hotel de 20 de stele cu mega super extra incredible ALL INCLUSIVE, niciodata sa nu vizitezi bucataria smile.gif
Khmerul
QUOTE (camylla @ Apr 8 2009, 20:07) *
Buna Khmerul! fain filmulet! dar tu sigur sti ca nu este bine sa fii prea curios smile.gif)) daca nu se uitau in bucataria omului si la ora asta probabil traiau cu o impresie buna despre ....! nu sunt o "mironosita" asa ca daca imi place ii ok, oricum in bucatarie nu cred ca o sa ajung si sincer nici nu imi doresc smile.gif))) oricum mersi ca te gandesti la noi...! pupici...daca mai gasesti ceva "interesant" te rog nu ezita sa ne arati!

Cine traiau cu o impresie mai buna? rolleyes.gif

Filmul e facut de mine. Da, mai am multe interesante, am 12 ore de filmare Full HD din India (bine, jumatate sunt balarii) si cam 2000 de poze
Khmerul
QUOTE (Imperator @ Apr 8 2009, 20:58) *
Mi se pare chiar super curat si ok... am vazut mult mai rau...
Oricum una dintre regulile de baza in calatoriile in lumea a III-a este indiferent daca este hotel de 20 de stele cu mega super extra incredible ALL INCLUSIVE, niciodata sa nu vizitezi bucataria smile.gif

Alta regula de baza la mancare este "Mananca unde este coada de localnici"
Imperator
QUOTE (Khmerul @ Apr 9 2009, 11:32) *
Alta regula de baza la mancare este "Mananca unde este coada de localnici"

Sau unde se aduna camioanele wink.gif

Ma uit pe youtube... ai fost si la Bikaner ? Super tare smile.gif
Khmerul
QUOTE (Imperator @ Apr 9 2009, 12:34) *
Sau unde se aduna camioanele wink.gif

Ma uit pe youtube... ai fost si la Bikaner ? Super tare smile.gif

Da am ajuns si la Bikaner. Asta a fost avantajul generat de inchirierea masinii + sofer). Templul este cam la 15 km de Bikaner.
Nu am vazut nici unul alb (cica e de bun augur).

Corect si cea cu adunatul camioanelor.

Atasat - recipient de tinut apa pentru Massala Chai (pt necunoscatori - ceai cu arome) Adica DA, apa din bidonas este considerata potabila. Si DA, am baut ceai facut cu apa din bidonas.
Khmerul
Tot de prin India cum se poate face Massala chai la carbuni.

Ceaiul in sine este superb (mi-am adus 1 kg frunze + mirodenii si ma delectez din cand in cand cu o cescuta)

http://www.youtube.com/watch?v=hP5bxvMoZtg

Oprire in drumul spre Ranakpur unde am vazut cel mai impresionant complex de temple Jainiste
camylla
Buna baietzi! ce mai faceti? o sa incep incetul cu incetul sa ma pregatesc pentru vizita....primul lucu ii sa-mi fac card asa cum ati zis si voi...ii mai bine....ceva chas iar restul pe card....dupa care sa gasesc o agentie sa imi pot cumpara biletul de avion din timp (trebuie sa va intreb ceva...daca il iau pentru o sapt. si 1/2 si ma intorc mai repede... pot nu?)...apoi trebuie sa merg la Ambasada...aici ii o problema (cei cu care vreau sa ma intalnesc acolo vin dupa Paste in Buc. sa-si ia visa pentru celelalte tari dar daca o iau de acum si pe cea de India le expira pana ajungem sa ne vedem...iar eu daca ma duc sa o iau singura se poate sa nu o primesc)....ce sa fac?
Rezervarea la hotel au zis ca o fac ei ceea ce-i perfect dar... cu visa....nu stiu cum sa procedez....ei nu o pot lua ca le expira iar eu daca ma duc singura prin sept. poate nu mi-o dau...=cred ca ii mai bine ca Titich sa vina pentru visa de India exact inainte sa plece in "marele tur" asta deoarece ati zis ca o putem primi in aceeasi zi, asa mergem impreuna si nici nu ne expira!

Ce agenti cunoasteti si is ok?...Khmerul...ceaiul indienilor ii tare?smile.gif)) faine filmuletze! in afara de astea ....tre" sa-mi cumpar "carticica", sa-mi fac vaccinul....cam asta-i tot nu?daca mai treba ceva va rog sa-mi spuneti....! va pupik
Imperator
QUOTE (camylla @ Apr 11 2009, 20:58) *
Buna baietzi! ce mai faceti? o sa incep incetul cu incetul sa ma pregatesc pentru vizita....primul lucu ii sa-mi fac card asa cum ati zis si voi...ii mai bine....ceva chas iar restul pe card....dupa care sa gasesc o agentie sa imi pot cumpara biletul de avion din timp (trebuie sa va intreb ceva...daca il iau pentru o sapt. si 1/2 si ma intorc mai repede... pot nu?)...apoi trebuie sa merg la Ambasada...aici ii o problema (cei cu care vreau sa ma intalnesc acolo vin dupa Paste in Buc. sa-si ia visa pentru celelalte tari dar daca o iau de acum si pe cea de India le expira pana ajungem sa ne vedem...iar eu daca ma duc sa o iau singura se poate sa nu o primesc)....ce sa fac?
Rezervarea la hotel au zis ca o fac ei ceea ce-i perfect dar... cu visa....nu stiu cum sa procedez....ei nu o pot lua ca le expira iar eu daca ma duc singura prin sept. poate nu mi-o dau...=cred ca ii mai bine ca Titich sa vina pentru visa de India exact inainte sa plece in "marele tur" asta deoarece ati zis ca o putem primi in aceeasi zi, asa mergem impreuna si nici nu ne expira!

Ce agenti cunoasteti si is ok?...Khmerul...ceaiul indienilor ii tare?smile.gif)) faine filmuletze! in afara de astea ....tre" sa-mi cumpar "carticica", sa-mi fac vaccinul....cam asta-i tot nu?daca mai treba ceva va rog sa-mi spuneti....! va pupik

Eu zic ca toti 3 trebuie sa va luati viza de India impreuna...adica cu vreo 2 luni inainte de a ajunge in India... inteleg ca ei pleaca mult mai devereme. Si interesul lor este sa aibe o viza valabila cand ajung in India.
Ceaiul indian este in general cu lapte, dar au si "black tea" care e ok. Daca nu iti place ceai cu lapte (eu il urasc din Tibet unde nu exista decat alternativa ceai cu lapte de yak), cere "black tea".
titihc
QUOTE (camylla @ Apr 11 2009, 21:58) *

in momentul in care ceri viza ,o primesti pentru perioada din care incepi calatoria nu incepand cu data in care aplici la ambasada.Si ajungem saptamana viitoare,14.04,pentru viza china si daca reusim sa o luam intr-o zi poate punem si pentru india pe 15.04.Suna si iti explic.
Imperator
QUOTE (titihc @ Apr 12 2009, 11:03) *
in momentul in care ceri viza ,o primesti pentru perioada din care incepi calatoria nu incepand cu data in care aplici la ambasada.Si ajungem saptamana viitoare,14.04,pentru viza china si daca reusim sa o luam intr-o zi poate punem si pentru india pe 15.04.Suna si iti explic.

Nu as fi sigur de asta... chinezii m-au trimis odata acasa de la ambasada ca mersesem prea devreme sa cer viza.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.