Franta
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22

raluca2005

QUOTE (softpedic @ Mar 3 2009, 19:47) *
Star Hotel, 95 euro tripla, acolo o sa fiu eu in august. Eu zic sa alegi, totusi, un hotel.

L-ai rezervat de pe site-ul lor? Daca l-ai rezervat de pe booking.com, ti-au oprit ceva de pe card, cum se face plata? La receptie sau inainte?
ladyblack
QUOTE (raluca2005 @ Mar 3 2009, 16:32) *
Aveti ceva recomandari de cazare ieftina la Nisa? Sau oriunde pe Coasta de Azur? Hotelurile mi se par destul de scumpute.

Hotel vila rivoli in iunie, 62 euro camera/noapte fara mic dejun, rezervat pe eurobookings.com, fara bani inainte, trebuie doar sa ia card in euro, chiar si cu 1 euro pe el.

raluca2005
QUOTE (ladyblack @ Mar 4 2009, 12:28) *
Hotel vila rivoli in iunie, 62 euro camera/noapte fara mic dejun, rezervat pe eurobookings.com, fara bani inainte, trebuie doar sa ia card in euro, chiar si cu 1 euro pe el.

Nu am card in euro si pana imi fac... De-asta am vrut booking.com, stiu ca accepta si in lei. Parca aveau si ei oferta la vila rivoli...
ladyblack
QUOTE (raluca2005 @ Mar 4 2009, 15:16) *
Nu am card in euro si pana imi fac... De-asta am vrut booking.com, stiu ca accepta si in lei. Parca aveau si ei oferta la vila rivoli...

poate accepta si cei de la eurobookings, incearca
raluca2005
QUOTE (ladyblack @ Mar 4 2009, 14:36) *
poate accepta si cei de la eurobookings, incearca

O sa incerc. Tu cu ce zbori? Asta seara vreau sa fac ceva rezervari, ori la avion, ori la hotel. Ma gandesc si ce perioada sa aleg sa nu fie nici prea cald dar nici racoare. De septembrie mi-e cam frica. Am ales mijlocul lui august 10-20, dar mi-e sa nu fie prea rau. Tu ce stii de hotelul asta pe care l-ai ales? Stii cam in ce zona e, cum e fata de autogara cu autobuze, plaja, centru?
raluca2005
Am rezervat pana la urma si eu la Star, o sa fim acolo intre 17-27 august. Am vazut ca e central, pare aproape de statia de autobuz, pana la Promenade des Anglais zice ca ar fi cam 400 de metri. In 10 minute i-am cam facut smile.gif Sper sa fi fost alegere buna.
ladyblack
QUOTE (raluca2005 @ Mar 4 2009, 17:30) *
O sa incerc. Tu cu ce zbori? Asta seara vreau sa fac ceva rezervari, ori la avion, ori la hotel. Ma gandesc si ce perioada sa aleg sa nu fie nici prea cald dar nici racoare. De septembrie mi-e cam frica. Am ales mijlocul lui august 10-20, dar mi-e sa nu fie prea rau. Tu ce stii de hotelul asta pe care l-ai ales? Stii cam in ce zona e, cum e fata de autogara cu autobuze, plaja, centru?

Zbor cu wizz din timisoara pana la paris, dorm o noapte acolo si apoi cu tgv pana la nisa. Avionul cam 225 lei/pers dus intors, tgv 65 euro tot /pers/dus-intors, hotelul din prezentarea lor #The Hotel Villa Rivoli was a former nobel house of the " Belle Epoque" built in 1890. The hotel as a perfect location in the very heart of the center of Nice, 100 m from the Sea with the famous Promenade des Anglais, the pedestrian zone and the boutiques, restaurants and bars " à la mode" . Close to the Square Massena and the Old Town of Nice, with the Flower Market and Opera. #

raluca2005
QUOTE (ladyblack @ Mar 5 2009, 10:48) *
Zbor cu wizz din timisoara pana la paris, dorm o noapte acolo si apoi cu tgv pana la nisa. Avionul cam 225 lei/pers dus intors, tgv 65 euro tot /pers/dus-intors, hotelul din prezentarea lor #The Hotel Villa Rivoli was a former nobel house of the " Belle Epoque" built in 1890. The hotel as a perfect location in the very heart of the center of Nice, 100 m from the Sea with the famous Promenade des Anglais, the pedestrian zone and the boutiques, restaurants and bars " à la mode" . Close to the Square Massena and the Old Town of Nice, with the Flower Market and Opera. #

Da, stiu ca am citit si eu prezentarea, doar ca am vazut ca au mai multe tipuri de camere si pe trip advisor lumea se plangea de cele standard. Am vazut ca au si traditional room si redecorated si entresol si standard si tot felul. Cel mai mic pret era intr-adevar pe standard dar am inteles ca sunt foarte foarte dubioase. La parter, foarte intunecoase si foarte mici, mucegaite si cu baie foarte nearisita. Am zis ca poate stiai ceva de hotel de la cineva care a mai fost.
ladyblack
QUOTE (raluca2005 @ Mar 5 2009, 13:43) *
Da, stiu ca am citit si eu prezentarea, doar ca am vazut ca au mai multe tipuri de camere si pe trip advisor lumea se plangea de cele standard. Am vazut ca au si traditional room si redecorated si entresol si standard si tot felul. Cel mai mic pret era intr-adevar pe standard dar am inteles ca sunt foarte foarte dubioase. La parter, foarte intunecoase si foarte mici, mucegaite si cu baie foarte nearisita. Am zis ca poate stiai ceva de hotel de la cineva care a mai fost.

Nu stiu de la cineva care a fost, dar la fel a fost cu hotelul in paris cand am fost in ianuarie..vai ca ce hotel..ce zona..numai cuvinte urate despre el si noi ne-am simtit foarte bine si am fost foarte multumiti. Probabil e chestie de gust si pretentii. Voi vedea la fata locului. smile.gif
raluca2005

QUOTE (ladyblack @ Mar 5 2009, 13:29) *
Nu stiu de la cineva care a fost, dar la fel a fost cu hotelul in paris cand am fost in ianuarie..vai ca ce hotel..ce zona..numai cuvinte urate despre el si noi ne-am simtit foarte bine si am fost foarte multumiti. Probabil e chestie de gust si pretentii. Voi vedea la fata locului. smile.gif

Tu cand pleci? Si ce fel de camera ati rezervat?
ladyblack
QUOTE (raluca2005 @ Mar 5 2009, 15:10) *
Tu cand pleci? Si ce fel de camera ati rezervat?

din 9 pana in 15 iunie, camera dubla standard
alecs_matei
M-am uitat si eu pe trip advisor la hotel Star si am vazut ca lumea se mai plangea de el si de cei care lucreaza la receptie. Ca nu vor sa le dea camere ok daca nu vorbesc perfect franceza, ca receptionista ignora foile printate cu rezervarea... Ca nu ar fi foarte incantati daca nu ai lua si micul dejun tot de la ei... Si noi am vrea sa mergem la Nisa si suntem in cautare de hoteluri ieftine si cu pozitie buna.
softpedic
QUOTE (raluca2005 @ Mar 4 2009, 22:21) *
Am rezervat pana la urma si eu la Star, o sa fim acolo intre 17-27 august. Am vazut ca e central, pare aproape de statia de autobuz, pana la Promenade des Anglais zice ca ar fi cam 400 de metri. In 10 minute i-am cam facut smile.gif Sper sa fi fost alegere buna.

Pina la Promenade e cam dubla distanta. La 2 minute de hotel este centrul comercial Nice Etoile, este si un supermarket Monoprix, asa ca aprovizionarea ieftina e la indemina. Alt punct forte : faci doar vreo 10-15 minute pina la autogara Nisa, de unde, cu 1 euro, ajungi unde vrei : Villefranche sur Mer, Monaco, Beaulieu sur Mer, Cannes, etc Hotelul e apreciat de turisti cu nota 8 si ceva, pe o scara 1-10, sau 4 stele, pe o scara 5 stele, ceea ce nu-i de lepadat. Pe 12 august plec din Nisa, regret ca n-o sa ne cunoastem biggrin.gif
raluca2005
QUOTE (softpedic @ Mar 8 2009, 00:32) *
Pina la Promenade e cam dubla distanta. La 2 minute de hotel este centrul comercial Nice Etoile, este si un supermarket Monoprix, asa ca aprovizionarea ieftina e la indemina. Alt punct forte : faci doar vreo 10-15 minute pina la autogara Nisa, de unde, cu 1 euro, ajungi unde vrei : Villefranche sur Mer, Monaco, Beaulieu sur Mer, Cannes, etc Hotelul e apreciat de turisti cu nota 8 si ceva, pe o scara 1-10, sau 4 stele, pe o scara 5 stele, ceea ce nu-i de lepadat. Pe 12 august plec din Nisa, regret ca n-o sa ne cunoastem biggrin.gif

Da, sa stii... Era cat pe ce sa ne cunoastem, initial am vut sa mergem 11-21 august dar am gasit la Lufthansa o oferta mai buna pentru 17-27. Lasa ca macar imi spui cum a fost.
dariuscha
QUOTE (softpedic @ Mar 8 2009, 00:32) *

sigur cu biletul de 1 euro ajungi la monaco sau cannes? merg ( sper !) si eu in iunie la nice pt 3 zile si din ceea ca am 'studiat' la capitolul ' mijloace de transport' , pt monaco , linia 100 pana la menton ( sau pt cannes -linia 200 ) se aplica tarif interurban , ambele fiind inafara retelei Communauté d'Agglomération Nice Côte d'Azur . ultima statie agreata cu biletul de 1 euro pe directia monaco e CAP-D'AIL - Liberté , iar pt cannes CAGNES-SUR-MER - Le Logis du Loup. sper ca nu ma-nsel!
softpedic
QUOTE (dariuscha @ Mar 8 2009, 23:11) *
sigur cu biletul de 1 euro ajungi la monaco sau cannes? merg ( sper !) si eu in iunie la nice pt 3 zile si din ceea ca am 'studiat' la capitolul ' mijloace de transport' , pt monaco , linia 100 pana la menton ( sau pt cannes -linia 200 ) se aplica tarif interurban , ambele fiind inafara retelei Communauté d'Agglomération Nice Côte d'Azur . ultima statie agreata cu biletul de 1 euro pe directia monaco e CAP-D'AIL - Liberté , iar pt cannes CAGNES-SUR-MER - Le Logis du Loup. sper ca nu ma-nsel!

Stai linistita, reteaua ligne d'azur se contopeste cu reteaua TAM, pretul este 1 euro. Vezi site-urile lignedazur si cg06.fr
dariuscha
iti dai seama ca am " studiat" lignedazur !
Règle de Tarification :
- Le réseau Ligne d'azur propose une tarification unique sur l'ensemble de la Communauté d'Agglomération Nice Côte d'Azur qui regroupe 24 communes.
- Celle-ci s'applique également sur les lignes interurbaines du réseau TAM - 100 - 200 - 400 - 500 - 112 - 116 - 217 - 510 - 710 - 720 - 790 - [size="2"]pour les trajets à l'intérieur de la CANCA.
atat din harti cat si din orar ( afisat doar pt traseul din interiorul zonei ) reiese ca pt monaco sau cannes ( care nu fac parte din CANCA ) trebuie platit suplimentar . eu , cel putin , asa inteleg !
raluca2005
QUOTE (dariuscha @ Mar 9 2009, 08:31) *
Règle de Tarification :
- Le réseau Ligne d'azur propose une tarification unique sur l'ensemble de la Communauté d'Agglomération Nice Côte d'Azur qui regroupe 24 communes.
- Celle-ci s'applique également sur les lignes interurbaines du réseau TAM - 100 - 200 - 400 - 500 - 112 - 116 - 217 - 510 - 710 - 720 - 790 - [size="2"]pour les trajets à l'intérieur de la CANCA.
atat din harti cat si din orar ( afisat doar pt traseul din interiorul zonei ) reiese ca pt monaco sau cannes ( care nu fac parte din CANCA ) trebuie platit suplimentar . eu , cel putin , asa inteleg !

Dar daca mergi cu trenul, cat o fi biletul? Noi nu cred ca o sa inchiriem masina si ma gandeam ca as fi vrut sa simt si eu putin spiritul Coastei de Azur si am impresia ca mai degraba trenul merge paralel cu coasta si ofera peisaje de vis decat autobuzul. Asa este sau ma insel si nu vezi nici din tren mai nimic?
dariuscha
chiar nu stiu ! noi vom merge cu masina , insa acolo vrem sa folosim transportul in comun . stam doar 3 zile ( 4 nopti) . 2 le-am 'rezervat' pt nice , iar 1 vrem sa mergem in monaco+ monte carlo . aici vom merge probabil cu bus , mai studiem posibilitatile . pt plecare , din nice , orarul e convenabil . insa seara ,din monaco , s-ar parea ca ultimul bus pleaca spre nice cam in jurul orei 20 (cel putin acum , in martie - aprilie ). sper ca in iunie orarul sa fie prelungit seara!
yvonna
QUOTE (dariuscha @ Mar 9 2009, 12:04) *
chiar nu stiu ! noi vom merge cu masina , insa acolo vrem sa folosim transportul in comun . stam doar 3 zile ( 4 nopti) . 2 le-am 'rezervat' pt nice , iar 1 vrem sa mergem in monaco+ monte carlo . aici vom merge probabil cu bus , mai studiem posibilitatile . pt plecare , din nice , orarul e convenabil . insa seara ,din monaco , s-ar parea ca ultimul bus pleaca spre nice cam in jurul orei 20 (cel putin acum , in martie - aprilie ). sper ca in iunie orarul sa fie prelungit seara!

Cu masina treci chiar pe malul marii si intradevar e de vis! Nu prea te poti concentra si la drum si la peisaj! E fain sa ai sofer!
Trenul trece un pic mai sus , dar la fel cred ca se vade peisajul fabulos!
codruta
QUOTE (dariuscha @ Mar 9 2009, 08:31) *

Si eu am tot studiat anul trecut oferta si am ramas cu aceeasi senzatie ca e un tarif unic indiferent de destinatie. La fata locului de fapt era 1 bilet o parte din drumul Nisa - Monaco (nu mai stiu care era ultima statiune) si iar daca chiar vroiai sa ajungi in Monaco iti luai un bilet de 1,5 euro. Situatie identica si pentru Cannes.
dariuscha
multumesc mult pentru confirmare, codruta! mai ales ca am aflat si pretul biletului biggrin.gif . chiar ma interesa si acest aspect ( sincer, ma asteptam sa fie mai scump ), intrucat suntem 4 persoane . acum, daca ne poti lamuri si cu orarul de intoarcere ... iti amintesti , cam pe la ce ora ar fi seara , in sezon , ultimul bus spre nice , din monaco ?

QUOTE (yvonna @ Mar 9 2009, 13:16) *
Cu masina treci chiar pe malul marii si intradevar e de vis! Nu prea te poti concentra si la drum si la peisaj! E fain sa ai sofer!
Trenul trece un pic mai sus , dar la fel cred ca se vade peisajul fabulos!

ei bine, in toata povestea asta nu sunt eu soferul thumbup.gif . asa ca voi incerca sa profit cat se poate de peisaj . am totusi in grija harta, indicatoarele si cele 2 odrasle death.gif
softpedic

Tariful este 1 euro. Pina-n vara, chiar de l-or dubla, tot ca lumea e.
Les Alpes-Maritimes
...............................................
Transports et routes

Accueil du siteChercherS'abonner à l'Avant-PremièreContacter le Conseil général

BUS : réseau départemental (TAM)

Parce que les déplacements font partie du quotidien, le Conseil général des Alpes-Maritimes souhaite faciliter la vie des habitants des Alpes-Maritimes en proposant un réseau de transports routiers adapté aux besoins de chacun [En savoir plus]

:: TARIFICATION

le ticket

1€
sauf lignes aéroport express
(110 et 210)

abonnement
étudiants et jeunes - de 26 ans

- 20€/mois.
- Gratuité pour les étudiants résidant dans les Alpes-Maritimes :
Conditions et Formulaire de demande
abonnement
tout public

30€/mois
scolaires

30€/trim.
stations de ski Auron, Valberg,
Isola 2000,
Les Launes

1€
réservation obligatoire
(voir ci-dessus)

::
INFOS PRATIQUES

Où prendre les titres de transports ?

• les billets simples sont achetés à bord des cars.

• les abonnements sont délivrés en gare routière.

• les dossiers d'abonnement scolaire sont à retirer dans les établissements.
.............................................
Voir les fiches horaires

Ticket Azur à 1 euro...

1er janvier 2008 :
Lancement de la tarification unique à 1 euro via le "Ticket Azur".
Ce principe du titre intermodal à 1€ permet d’effectuer un trajet sur le réseau TAM du Conseil général (sauf lignes aeroport express, 110 et 210 )

Qu'est-ce que le réseau départemental de bus (TAM) ?

Une mission

Organisé et financé par le Département, le réseau départemental de bus TAM, Transports Alpes-Maritimes, assure les liaisons interurbaines sur l'ensemble du territoire. Créé en 1990 par le Conseil général des Alpes-Maritimes, le réseau TAM a pour objectif de permettre à chacun d'organiser et de faciliter ses déplacements interurbains, qu'ils soient scolaires, professionnels ou de loisirs.

Un réseau

Le réseau TAM est le fruit d'une collaboration entre le Conseil général et trente sociétés d'exploitation ; c'est aujourd'hui 100 lignes, 250 autocars, 1 800 points d'arrêt et 10 millions d'usagers par an.

© Tous droits réservés par le Conseil général des Alpes-Maritimes
tonio
m-am decis in nici o luna, sa sun la soneria portii doamnei provence, trecand fireste prin coasta de azur, ca na....
Chiar daca m-am pus in mare la punct cu traseul as mai avea cate ceva de intrebat pe cei ce-au fost deja prin zona...
Si anume:
Daca stiti despre parcarile din monte carlo, ce ne-ar folosi pentru o vizita de 3 ore...
In Nisa, daca ati innoptat cumva la apartamentele "Nice Fleurs"?
In Cannes este publica plaja? Daca da, in ce zone? Daca ati ajuns vreunul in Vauvernagues, aveti idee daca se poate vizita castelul lui picasso, ori este inchisa proprietatea? Despre parcari in les baux de provence stiti ceva? caci din cele vazute nu se poate merge cu masina fix pe varful stancii..
Despre pietele din isle sur le sorgue si fontaine du vaucluse stiti ceva? Ultima zi o vom petrece pe drum inapoi prin sisteron, briancon, torino si milano. Ne este greu sa ajungem pana in milano si sa nu fim franti de somn si oboseala drumului, dar nici n-am gasit ceva interesant de cazare de la briancon incolo...chiar si pe autostrada..Interesant traducandu-se prin ceva ieftin si bun. wink.gif Aveti voi idee de ceva de genul asta?
Si nu in ultimul rand dar pe cuvant daca poti afla ceva de genul asta de pe net...Cand pisicii ei de lavanda infloreste? biggrin.gif Acum, la inceput de aprilie, ai sansa s-o vezi mova si zambareatza, sau trebe sa pun la munca photoshopul cand ajung acasa?..
Multzam anticipat celor ce-mi raspund...
danutz_2009
In Monte Carlo am parcat stradal, cu tarifare orara, 2 euro/2h (din cite imi amintesc!?). Parcarea stradala nu e excesiv de scumpa, altele te "ard" la buzunar!
In Cannes plaja e si "libera", in zona teatrului cu celebrul covor rosu. Exista evident si plaje private, platite, etc. Nisipul e fin.
In Nisa nu am dormit, am "calcat" putin masina si am dormit in Marsilia.
La intoarcere, pe traseul Torina-Milano, am "calcat" iar pe acceleratie si am dormit in Verona. Cam scump si cam nasol (100 euro/noapte/tripla), dar la 12 noaptea, cind pici de somn, e buna orice cazare!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.