codruta
8th January 2009, 12:32
QUOTE (ladyblack @ Jan 5 2009, 13:07)

La multi ani,
La vara, 7 nopti la Nice, Hotel Villa Rivoli, 434 euro camera dubla, wizzair pana la Paris, de acolo tren. Vreau asa: 1 zi Cannes si Saint Tropez, 1 zi Monte Carlo - Monaco, 1 zi Marsilia. Ce parere aveti?
Si eu as taia Marsilia de pe lista, e cam departe. In schimb as adauga Eze (un satuc mic chiar langa Nisa, absolut superb) si Vence.
Daca te organizezi bine, poti face in asa fel incat o parte din zi sa vizitezi si a 2-a parte a zilei sa te odihnesti pe plaja (preferata mea a fost plaja din Villefranche sul Mer).
Pentru biletele de tren acelasi sfat, cumpara-le din timp, pentru ca altfel ajungi sa platesti si de 4 - 5 ori mai mult. Tinand cont de faptul ca mergi cu wizz-ul, sfatul meu ar fi sa iti cumperi un bilet de tren pe care il poti modifica la fata locului adica in cazul in care apar intarzieri la zbor si pierzi trenul sa poti folosi biletul pe trenul urmator, platind o diferenta de tarif.
In cazul in care nu ti-ai luat deja biletele de avion, ar merita sa verifici si cursele spre Milano, pentru ca exista trenuri directe Milano - Nisa (2 pe zi) si alte cateva cu schimb iar preturile sunt un pic mai mici.
ladyblack
8th January 2009, 13:18
Multumesc mult pentru sfaturi si pentru ideea cu Milano. Pentru dus e foarte avantajos ca pret si ma scuteste de banii dati pentru o noapte de cazare in Paris. Pentru intors ramane varianta prin paris pentru ca nu se potriveste orarul trenurilor cu cel al avionului.
Mai am o intrebare. Pe siteul tgv am gasit cum sa rezerv biletele d etren din timp, dar acolo undeva intreaba unde vreau sa intru in posesia biletelor. Trebuie sa dau adresa de acasa sa la primesc in Romania sau pot sa le ridic de acolo din gara? Asta chiar nu stiu cum sa fac. Cam care ar fi taxele daca mi le trimit acasa?
Multumesc
ladyblack
8th January 2009, 14:46
Tot eu revin cu intrabari. de unde pot cumpara on line bilete de tren Milano- Nice și Nice-Paris, ca am gasit pentru Paris Nice dar nu sunt sigura.
hyperionx21
8th January 2009, 16:54
QUOTE (ladyblack @ Jan 8 2009, 14:46)

Tot eu revin cu intrabari. de unde pot cumpara on line bilete de tren Milano- Nice și Nice-Paris, ca am gasit pentru Paris Nice dar nu sunt sigura.
http://www.voyages-sncf.com/
Nu stiu cum e cu trimisul biletelor prin posta in Romania, nici nu cred ca e posibil, dar poti linistita sa le ridici din statiile SNCF.
O alta idee, nu stiu cat de aplicabila e, ai putea s afaci drumul Nice-Paris cu avionul prin Easyjet (www.easyjet.com).
S-ar putea sa iesi mai ieftin decat cu TGV-ul. Merita comparate preturile...
codruta
8th January 2009, 16:58

Vezi ca pe ruta Bucuresti - Milano mai zboara si easyjet, poate orarele de acolo se potrivesc mai bine. Eu as opta clar pentru cursa easyjet pentru ca pleaca de pe Otopeni si aterizeaza pe Malpensa ceea ce reduce considerabil timpul rezervat transferurilor.
Nu stiu daca poti cumpara deja biletele de tren, am impresia ca e posibila vanzarea doar cu 3 luni in avans.
Pentru biletul Milano - Nisa cumperi de pe www.trenitalia.it - poti lua la tariful smart, adica platesti 15 euro, dar in cazul in care pierzi trenul ai pierdut si banii sau la 30 euro (tariful standard), biletul va fi valabil si pe urmatoarele trenuri.
Pentru Nisa - Paris cumperi de pe http://www.voyages-sncf.com/.
Daca ai returul de pe Paris, atunci cumpara la tariful Prem's (care e cel mai mic, dar biletul e nerambursabil si nu poti modifica plecarea).
Daca totusi zbori pe Paris, ia biletul Paris - Nisa la tariful Loisir (care permite modificari si rambursari si ia doar returul la tariful Prem's.
Pentru ambele bilete cred ca poti opta pentru varianta biletului pe mail (tiparesti mailul si il prezinti conductorului in locul biletului) sau a ridicarii biletului din statia de plecare (in urma platii online vei primi un mail de confirmare cu un cod al rezervarii, te duci cu ele fie la ghiseu fie la un automat de bilete si iti retragi biletele).
scoty
8th January 2009, 20:53
QUOTE (o_dor @ Sep 19 2008, 19:36)

Este bine sa iei in seama si varianta de a inchiria un apartament. Vei gasi in toate zonele ceva atractiv.
Pentru Paris cauta apartamentele din complexele ,,CITEA'' se sta in apartament cu doua camere si piscina plus parcare gratuita, net etc. foarte bine cu 73 euro pe zi cel putin asa era anul trecut cand am fost eu.
turbodxman
24th January 2009, 08:52
Salut,
Vreau sa fac o calatorie la Paris in primavara.
Dupa o prospectare - hoteluri - facuta pe net am decis ca cea mai buna varianta ar fi cazarea la ParisLouvreApartments.
Hotel situat in primul arondisment, 142 Rue St-Honore mai exact (eu dorind sa vizitez atractiile turistice din centru).
A fost cineva aici?
Astept opinii si sugestii.
Ms
alinutzab
24th January 2009, 19:14
QUOTE (turbodxman @ Jan 24 2009, 08:52)

Salut,
Dupa o prospectare - hoteluri - facuta pe net am decis ca cea mai buna varianta ar fi cazarea la ParisLouvreApartments.
Hotel situat in primul arondisment, 142 Rue St-Honore mai exact (eu dorind sa vizitez atractiile turistice din centru).
A fost cineva aici?
Ms

Cel mai bine ar fi sa intri la topicul despre "Paris". Acolo vei gasi mult mai multe pareri si sugestii.
turbodxman
24th January 2009, 19:19
Multumesc alinutzab
thecagero
27th January 2009, 09:57

De pe www.trenitalia.it sau www.voyage-sncf.fr, plata cu cardul. Biletele se ridica de la gara sau agentii, nu exista bilete electronice (sau cel putin nu existau in septembrie 2008). Sau cumperi biletele direct din gara, dar am prins niste cozi... In Nice am ridicat biletul de la agentia SNCF din oras, e obligatoriu sa ai cardul cu care le-ai platit pe net, asa valideaza ca le-ai platit chiar tu prin trecerea printr-un POS.
yvonna
28th January 2009, 10:14
QUOTE (turbodxman @ Jan 24 2009, 08:52)

Salut,
A fost cineva aici?
Ms

Daca ai gasit in zona asta te felicit!!!!!!!!!
Esti in buricul buricului!!!!!!!!!
Asta nu inseamna ca nu ai sa ai nevoie de metrou /autobuz deloc. In zona respectiva sunt multe obiective turistice dar nu chiar toate.
vacanta placuta!
danuka
29th January 2009, 10:22
As dori si eu sa plec 3 zile la Paris si apoi sa iau trenul pana in Nisa si sa stau acolo 4-5 zile. M-am gandit ca avionul sa-l iau pe ruta Buc-Paris, Nisa-Buc. Am ales cazare in Nisa, fiind in centrul Coastei, pentru a putea vizita cu usurinta si in sud si in nord. Stie cineva de unde pot afla detalii despre rutele autobuzului de la Nisa la Vilefranche sur Mer, Monaco, Meton sau Nisa - Antibes, Cannes? (Am inteles ca pretul biletului este de 1 euro)
Dar despre pretul biletului de tren Paris-Nisa? (Macar aproximativ)
dariuscha
29th January 2009, 12:56
rutele+ orar pt. zona nice le gasesti pe www.lignedazur.com
te sfatuiesc sa trimiti un e-mail centrului de informare turistic din Nice si cu siguranta vei primi , gratuit , harta orasului+informatii turistice.
panel
2nd February 2009, 21:07
In septembrie am petrecut 2 saptamani in Franta, la La Fouillouse, St. Etienne, Lyon si Nice.
La Fouillouse e doar un sat cu cateva sute de locuitori, in apropiere de St. Etienne. E mai mult orientat spre agricultura.
St.Etienne e renumit pentru muzeul minier. A fost exploatare miniera si au facut abatajele vizitabile. E un fost oras minier reorientat spre industrii mai putin poluante. Este situat la 45 km de Lyon.
Lyon m-a impresionat prin asezare, arhitectura. Diversele etape de evolutie ale orasului sunt vizibile de la punctul de belvedere de la catedrala Notre Dame.
Orasul este cunoscut ca si o capitala culinara a Frantei, fiind apreciate in special preparatele din carne de porc. Peste tot in Franta, "bouchon" inseamna dop in trafic, la Lyon, asa se numesc localurile unde se servesc preparatele ce au adus faima orasului. Un meniu poate costa de la 12 EUR, si cuprinde 2-3 feluri de mancare.
La Nice am stabilit cartierul general pentru Coasta de Azur. Orasul e foarte frumos, mai ales centrul vechi. De aici am vizitat Monaco, Menton, Antibes, Cannes. Plaja de la Nice e cu pietre mari, in schimb la Antibes e cu nisip.
M-a impresionat Antibes prin amestecul cultural. Printre localitatile de suflet, vreau sa spun despre Mougins, care mi-a creat o stare deosebita.
...
Pentru mic dejun si pranz, ne-am descurcat de prin alimentare si la gratarul pe care l-am avut la dispozitie la pensiune. Seara am iesit la terase, unde in medie, fara bauturi, ajungeam la 15 EUR.
Cazarea am avut-o la o asa numita pensiune rurala, la cateva minute de centru Nice.
Atasez si link pentru poze:
http://ro.fotoalbum.eu/iele13/a152292
softpedic
2nd February 2009, 23:14
QUOTE (danuka @ Jan 29 2009, 10:22)

As dori si eu sa plec 3 zile la Paris si apoi sa iau trenul pana in Nisa si sa stau acolo 4-5 zile. M-am gandit ca avionul sa-l iau pe ruta Buc-Paris, Nisa-Buc. Am ales cazare in Nisa, fiind in centrul Coastei, pentru a putea vizita cu usurinta si in sud si in nord. Stie cineva de unde pot afla detalii despre rutele autobuzului de la Nisa la Vilefranche sur Mer, Monaco, Meton sau Nisa - Antibes, Cannes? (Am inteles ca pretul biletului este de 1 euro)
Daca iei bilete din timp ( incepind cu 90 zile inainte, se poate ) poti sa prinzi bilete cu 19 euro.
ladyblack
4th February 2009, 09:10
QUOTE (danuka @ Jan 29 2009, 11:22)

Am luat eu ieri bilete 65 euro dus intors Paris Nice Paris. Dar se scumpesc de la o zi la alta acum cateva saptamani erau 38 euro, asa ca daca vrei....hotaraste-te. Le-am luat online si le-am tiparit eu acasa. Mare atentie ca sunt nominale si daca ai scris ceva gresit pe ele..gata... eu le-am luat pentru 8 -15.06.
miaky22
4th February 2009, 13:57
Salut.
Deranjez si eu cu o intrebare.
In luna Iulie vreau sa plec cu viitoare sotie in luna de miere cu masina pe ruta Bucuresti-Paris.
Mai exact cam asta va fi traseul:Bucuresti-Budapesta-Vienna-Paris. La intoarcere va fi asa: Marseille-San-Tropez-Cann-Nice-Monte Carlo-Milan-Venetia-Bucuresti.
Poate ma puteti sfatui cum ar fi mai bine sa procedez si pe unde ar trebui sa o iau si pe unde nu.
Unde m-as putea caza nu sunt pretentios numai cazare sa fie
Toate cele bune.
scoty
5th February 2009, 22:36
QUOTE (miaky22 @ Feb 4 2009, 13:57)

Salut.
In luna Iulie vreau sa plec cu viitoare sotie in luna de miere cu masina pe ruta Bucuresti-Paris.
Mai exact cam asta va fi traseul:Bucuresti-Budapesta-Vienna-Paris. La intoarcere va fi asa: Marseille-San-Tropez-Cann-Nice-Monte Carlo-Milan-Venetia-Bucuresti.
Poate ma puteti sfatui cum ar fi mai bine sa procedez si pe unde ar trebui sa o iau si pe unde nu.
Toate cele bune.
Foloseste cu incredere viamichelin.com si un gps sau de la oradea incolo google maps, spun de la oradea pt. ca romania nu exista practic pe google maps ci doar ca vedere din satelit.
tufanica
6th February 2009, 09:07
Am si eu o mare nelamurire.
Am rezervat hotelul prin yeego.com cu plata cu doua sapt inainte de data rezervarii la hotel.
In 29 ian am primit acest mail de confirmare:
Booking Payment Confirmed [REF:290e98f5f474ac68:]
Please ensure you read this email carefully and check all details are correct.
T his is to confirm that we have successfully collected due payment (two weeks before check-in date) for the following booking:Booking Reference Code: 10-158060465
Booking Status : CONFIRMED
Banii nu au fost retrasi de pe card inca.
Poate fi vreo problema?
Pentru cei ce ati rezervat prin yeego, cum procedeaza yeego? Cand retrag banii? Ati intampinat vreodata probleme? E posibil sa mi se ceara banii la hotel?
Multumesc mult.
miaky22
6th February 2009, 10:43
Am si eu o intrebare pentru ladyblack.
Imi poti spune si mie te rog de pe site ti-ai facut rezervare la bilete?
Merci.
ladyblack
6th February 2009, 12:10
QUOTE (miaky22 @ Feb 6 2009, 11:43)

Am si eu o intrebare pentru ladyblack.
Imi poti spune si mie te rog de pe site ti-ai facut rezervare la bilete?
Merci.
www.sncf.com si acolo dai pe engleza si undeva in dreapta jos trebuie sa fie ceva de genul buy ticket.
miaky22
6th February 2009, 12:17
QUOTE (ladyblack @ Feb 6 2009, 12:10)

www.sncf.com si acolo dai pe engleza si undeva in dreapta jos trebuie sa fie ceva de genul buy ticket.
Merci mult.
Poate ma mai ajuta si pe mine cineva cu cateva sfaturi in legatura cu excursia pe care o planuiesc
)
Salut.
Toate cele bune.
softpedic
6th February 2009, 23:30
QUOTE (miaky22 @ Feb 6 2009, 12:17)

Merci mult.
Poate ma mai ajuta si pe mine cineva cu cateva sfaturi in legatura cu excursia pe care o planuiesc

)
Salut.
Toate cele bune.
viamichelin.com + booking.com, fastbooking.com, venere.com.
miaky22
7th February 2009, 15:30
Salut.
Nu prea ma intereseaza harti ca astea le am si eu.Ma intereseaza pe unde ma pot opri unde ma pot caza sfaturi pentru drum etc.
O zi buna.
miaky22
11th February 2009, 10:11
Ce a mai ramas din masina cu care vroiam sa plec in vacanta (Luna de Miere)
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.