movutzu
18th July 2006, 16:05
Salut, am o intrebare pentru cei mai experimentati in Corel, poate ma ajutati.
Sa spunem ca vreau o revista de (ex.) 8 pagini.
Le aranjez 1-8, 2-7, 3-6, 4-5, sau 1-2, 3-4, 5-6, 7-8? Sunt pentru tipografie.
Sa spunem ca intre paginile 2 si 3, vreau o fotografie chiar pe mijloc, sau pe toata pagina sa fiu mai usor inteles. Asta inseamna ca pun jumatate din fotografie pe pagina 2, iar cealalta jumatate pe pagina 3?
Thanks...
dacuburebista
18th July 2006, 21:40
vezi, de asta nu se fac reviste in corel...
Vanzatorul de Iluzii
18th July 2006, 22:40
Pai si RIP-ul nu trebuie sa-si merite banii? (RIP = raster imaging processor, software sau hardware). Cam face singurel treaba asta, lipeste singur imaginea de pe pagina 2 de pagina n-1 etc. Are o multime de parametri ce se pot seta.
Oricum Corel nu prea este gandit pentru asa ceva. Teoretic poate dar rezultatele practice sunt modeste. In plus introduce deformari ale planurilor total inacceptabile pentru policromie de calitate.
La nevoie poti exporta .eps (atentie la erori in fisier) si apoi asambla cu ceva mai potrivit.
Succes
AlexIP
18th July 2006, 22:41
Dacule, s'au facut dar nu au ajuns prea departe cu Corel. Am niste PDF-uri cu dovada.
The_Napster
18th July 2006, 22:46
Nu sunt as in corel dar poate te ajuta in vreun fel:
- la realizare si design, fa paginile individuale in ordineain care vrei sa apara. Unde intervine o poza pe mijloc, uneste cele 2 pagini, pui poza... faci ce mai e de facut si apoi le desparti.
- dupa ce toate cele 8 pagini sunt facute, ( presupunand ca pana acum le-ai numerotat 1,2,3,4,5,6,7,8, acum redenumesti pagina 8 in pagina 2, pagina 3 in pagina 7, etc. si le unesti 2 cate 2 (1,8;2,7;...)
- astfel, capsele de legare a revisteivoi fi intre paginile 4 si 5 dacanu ma insel
movutzu
19th July 2006, 07:56
Baieti, multumesc mult pentru sfaturi. Stiu, nu este programul cel mai potrivit pentru paginare, dar intr-o prima faza este ok. Am sa incerc sa experimentez si in Quark...
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.