biciclate FirstBike
Pagini: 1, 2

un papagal

Vreau sa-mi iau si io un first bike ; mai mult de 4 mil nu vreu sa dau pe o bicla ... Merita bani o astfel de bicicleta ??? Pot sa-mi iau la banii astia una fara amortizor spate , furca fata mare , jenti duble ?
Eminovici
Am eu un firstbike aproape nou la 2 mil, primit la cumpararea unei centrale.
Are si amortizor, se merita.

CoBr4
Fara suparare dar bicicletele FB (First Bike) sunt prost facute si la drum lung e foarte posibil sa se strice (am patit-o si eu).
Bogdan!
ia-ti din selgros un altrix la 400 de lei. E foarte buna bicicleta, se misca exceptional, shimano complet pe ea, garantie 1 an, ungureasca. O am din Martie, si am mers ceva pana acum. Nu am nicio problema cu ea. Nu are amortizoare, dar are jenti duble REMERX

Mi-a spus cineva mai demult cum ca bicicletele firstbike, sunt facute din rebuturi...
seerkan
QUOTE(CoBr4 @ Jul 18 2006, 12:25) *
Fara suparare dar bicicletele FB (First Bike) sunt prost facute si la drum lung e foarte posibil sa se strice (am patit-o si eu).

Foarte adevarat ce zice aici ..daca vrei sa mai iesi cu ea la plimbari mai lungi in afara orasului sau pe munte eu zic sa te mai gandesti daca vrei first bike ..
raducutzzu
First bike sunt destul de proaste...Depinde si la ce vrei sa o folosesti...
Mie nu imi inspira incredere (am avut cand eram mai mic).
Digibrain.
First Bike sunt facute la Brasov si se strica la prima intersectie... Nu toate sunt shimano, si chiar daca au, au anumite parti....Ia-ti ceva serios (exista cateva magazine prin buc...da un google)

spare-me
eu am avut o bicicleta in olanda de toata frumusetea. nu era din asta cu sapte mii de viteze cu schimbator shimano sau alte prostii, era clasica, scria pe ea, pe cadru "Locomotief" (cred ca nu e nevoi de traducere) si era foarte "metalizata" si accesorizata...pana cand mi-a furat-o... smile.gif
oricum ideea e ca arata bine si mergea bine
danb1974
Odata am calarit ceva de la fb

Suspensii avea gramada dar ma scutura mai rau ca o dacie cu suspensia praf. Nu e suficient sa ai numai arcuri, tre sa-si faca si treaba.

Schimbatorul penibil, odata ca nu era indexat (sau cum se spune) nici macar pe spate, deci poti sa uiti schimbari dese de viteza, si alta ca nici nu era reglat la capete de-mi sarea lantul intr-o veselie.

Ah, si era si grea pe deasupra.

ps: shimano face schimbatoare si schimbatoare.
brebe85

eu am ramas cu frana in mana la un first bike. am franat brusc, pentru ca aveam nevoie si mi s-a rupt suportul death.gif
progy
First Bike is niste gunoaie. puke.gif Is execrabile. Stai toata ziua cu cheia si surubelnita pe ele. Ar trebui sa te dai o vreme cu o bicicleta buna de imprumut sa intelegi ce diferenta enorma este. La 4 mil. ar trebui sa cauti un second in stare buna adus de afara. Poti gasi ceva cu cadru Cro-Mo, butuci Exage (care chiar daca sunt vechi merg foarte bine) si schimbatoare Shimano LX. Sau daca gasesti vreun second echipat cu Suntour, nu sta pe ganduri.
First Bike-ul sau DHS-ul is cam ca First sau Okinawa ptr. CD playere sau Dacia 1300 folosita vreo 10 ani pe langa un Golf 4.
rvic77
FB sunt ok la coborari (cu frane verificate !!) si merg aceptabil si in oras, daca nu trebuie sa o urci pe scari (mai usoara de 15 kg n-am vazut cursing.gif ). Eu zic ca merita la banii astia dar nu te astepta sa iei ceva de calitate. Pana acum am avut 2 de care am fost destul de multumit.
Eu am si FB pentru oras, dar la munte am ceva mai bun la 8.5 kg cu schimbatoare Shimano LX si frane pe disc. Pe de alta parte nu-mi renteaza in oras sa-mi rup bicla buna, asa ca FB-ul e un fel de trabant de care putin iti pasa cand dai cu el in gropi !
Cu un FB de 2.5 milioane am urcat pana aproape de Moldoveanu (acum nu-mi vine sa cred asta dar am poze biggrin.gif ) dupa care la coborare mi s-a rupt o frana, dar bine ca a tinut foarte bine cealalta biggrin.gif.
O prietena si-a luat DHS si culmea ca e mai grea ca FB-ul, cred ca are 20 kg; nu mi-a venit sa cred ca nu pot sa o ridic cu o mana ! Ea s-a luat mai mult dupa aspect si intradevar arata beton. Din pacate cantareste la fel !
Daca totusi vreti FB sau DHS sfatul meu e sa le luati cu cel mult suspenie pe fata, cea de pe spate e ineficienta (ia din forta de pedalare si adauga ceva kg).
crz
Daca tineti la sanatatea voastra, nu va cumparati biciclete first-bike, dhs, rich-bike sau orice alte tipuri de biciclete asemanatoare.

Va spune asta un om care dupa 3 luni de DHS avea probleme cu spatele si genunchii...
progy
rvic77, daca ai si o bicicleta mai buna, cum mai suporti sa te urci pe un FB?
De fapt, de ce ma bag eu? Fiecare masochist cu placerea lui ... naughty.gif
Iar chestia aia cu FB aproape de Moldoveanu ... e ceva intre sinucidere si inconstienta console.gif
Win-win
Afacerile cu biciclete pedaleaza pe sa ieftina
Articol de Andreas Stamate

Vanzarile din mediul rural si veniturile mici ale romanilor ajuta
producatorii autohtoni sa domine piata
Romania nu este, inca, nici pe departe un paradis al biciclistilor, ca
Olanda sau alte tari occidentale. Desi locurile in care se poate circula
decent raman putine, afacerile cu biciclete se dezvolta tot mai mult,
piata fiind dominata deocamdata de produsele ieftine autohtone.

Din studiile facute de producatori si importatori, la sfarsitul anului
2005, vanzarile interne de biciclete totalizau aproximativ zece milioane
de euro, iar pentru 2006 se asteapta o crestere cu 15%, pana la 11,5
milioane de euro. Romanii cumpara cu precadere biciclete de productie
autohtona, mai ieftine decat cele de import, iar tendinta nu are sanse sa
se inverseze prea curand. Daca anul trecut 70% din vanzari au fost facute
de producatori si 30% de importatori, anul acesta, estimarile neoficiale
ale companiilor producatoare spun ca activitatea importatorilor de
biciclete se va diminua, ajungand chiar pana la 15% din valoarea pietei.

Cele mai vandute biciclete sunt Montain Bike-urile (MTB) care se folosesc
in general pe teren accidentat, iar pretul variaza in functie de gama din
care fac parte. In afara de MTB mai exista trei categorii de biciclete:
cele pentru copii, tracking bike (cu schimbatoare de viteze si echipate
pentru drum) si city bike (schimbator de viteza cu butuc). La un
producator autohton, pretul unei biciclete pleaca de la 80 de euro (gama
economic) si poate ajunge la 250 – 300 de euro (gama de varf). In general,
circa 70% din romani cumpara biciclete pentru agrement (copii, tineri),
iar restul cumpara pentru a le folosi ca mijloace de transport intre
localitati.

Statisticile distribuitorilor de echipamente sportive arata ca bicicletele
sunt cumparate in special vara si in mediul rural, unde nu multi isi
permit o masina. Sunt preferate, de aceea, mijloacele de transport mai
putin costisitoare, dar si in acest caz veniturile mici indreapta romanii
catre cele mai ieftine produse. “Foarte multi prefera sa cumpere o
bicicleta mai ieftina, chiar daca sunt nevoiti sa o schimbe lunar” spune
Lucian Contras, directorul executiv al companiei DHS Deva, cel mai mare
producator autohton de profil. Acesta a vandut, in prima jumatate a
anului, 130.000 de biciclete, depasind deja vanzarile totale din 2005.
“DHS inseamna 60 – 70% din piata bicicletelor din Romania, iar restul este
ocupat de Bikeland (Brasov) si Rich Bike (Bucuresti)”, sustine Contras.

Fostul mare producator, Tohani Zarnesti, nu a reusit sa vanda anul trecut
decat 1.000 de biciclete, iar in 2006 mizeaza pe vanzarea a 3.000 de
bucati, ceea ce inseamna putin peste 1% din piata. “Pentru moment,
productia de biciclete este oprita pentru ca ne concentram pe alte
comenzi, de produse pentru armata”, spune Dorin Baciu, de la departamentul
de marketing al companiei. Exista totusi si persoane, precum sportivii sau
oameni cu venituri foarte mari, care dau chiar 5.400 de euro pe o
bicicleta de import. “Pentru astfel de produse se ofera si garantie pe
viata”, spune Larisa Cobianu, reprezentantul din Romania al companiei
spaniole Orbea, intrata pe piata romaneasca in aprilie anul curent.
Preferintele speciale ale clientilor cu bani permit si unei alte piete sa
se dezvolte in paralel: cea a componentelor de calitate.

De altfel, pretul ridicat al unor astfel de biciclete se datoreaza in
special componentelor deosebite: cadrul si furca din fibra de carbon,
frane pe disc, suspensie pe cadru. Majoritatea componentelor importate si
asamblate la noi provin din China si Ungaria. Marcile care domina piata
sunt: Shimano (Japonia) - pentru schimbatoare de viteze si sisteme de
angrenaj, Selle San Marco (Italia) - pentru sei, ProWill (Taiwan) - pentru
foi si brate pentru angrenaj, Debita (Polonia) si Pro Max (Taiwan) -
pentru sisteme de franare. Datorita reglementarilor europene privind
liberalizarea comertului intre statele Uniunii, componentelor care vin din
Ungaria nu li se aplica taxe vamale. In ceea ce priveste Asia, situatia se
prezinta diferit. “Pentru componentele care vin din Asia platim 25% taxa
vamala si nu este prea convenabil”, arata directorul executiv DHS.

Pentru 2007, previziunile producatorilor si importatorilor sunt optimiste.
“Exporturile vor depasi cu siguranta valoarea pietei interne. Numai noi am
incheiat pentru 2007 un contract in valoare de 15 milioane de euro”, ne-a
declarat Contras. Piata interna va creste si ea. Daca in 2005 s-au vandut
circa 230.000 de biciclete, anul acesta se preconizeaza o crestere de 20%,
pana la 270.000. “In 2007, se vor vinde cu siguranta peste 300.000 de
biciclete”, conchide Contras.

Piata bicicletelor
Vanzari 2005: 230.000 de biciclete = 10 milioane de euro
Vanzari 2006: 270.000 de biciclete = 11,5 milioane de euro
Vanzari 2007: peste 300.000 de biciclete (estimare)

Preturi biciclete
Gama economic: incepand de la 80 de euro, pentru biciclete de productie
autohtona
Gama de varf: 250-300 de euro
Biciclete de import cu componente speciale: 3.000-5.400 de euro

Pretul bate calitatea
“Foarte multi romani prefera sa cumpere o bicicleta mai ieftina, chiar
daca uneori sunt nevoiti sa o schimbe lunar.”
Lucian Contras, director executiv DHS Deva

fara first bike, dhs, rich bike, impact, alpin bike .
Genubah
QUOTE(rvic77 @ Jul 20 2006, 15:06) *
[...] la munte am ceva mai bun la 8.5 kg cu schimbatoare Shimano LX si frane pe disc. [...]

8.5 kg!! w00t.gif Pai mi-ar place sa vad si eu poze cu minunatia asta!
rvic77
QUOTE(Genubah @ Aug 15 2006, 10:10) *
8.5 kg!! w00t.gif Pai mi-ar place sa vad si eu poze cu minunatia asta!

Rectific, a mea are 9.5 kg si frane VBreak, cea de 8.5 kg a avut-o un prieten de al meu, maniacul a dat peste 20 milioane acum 3 ani (SH)
Poze si detalii aici http://forum.softpedia.com/index.php?showt...2532&st=150
Pt progy :
Ma sui pe FB si ma plimb prin oras ca sa-mi mentin antrenamentul pentru munte, cu cealalta ar fi prea usor coolspeak.gif
Oricum pana la urma pentru cine nu vrea la munte si vrea doar sa dea jos burta merg si FB-urile in loc de pedalator d-ala fix de casa nono.gif
progy
QUOTE(rvic77 @ Aug 16 2006, 16:52) *
Oricum pana la urma pentru cine nu vrea la munte si vrea doar sa dea jos burta merg si FB-urile in loc de pedalator d-ala fix de casa nono.gif

Doar ca trebuie sa fii imun la scartzaitul de la pedale, angrenaj si schimbator sau sa-ti infunzi castile de la mp3 player pana in timpan si sa dai volumul la maxim coolspeak.gif
rvic77
QUOTE(progy @ Aug 16 2006, 22:08) *
Doar ca trebuie sa fii imun la scartzaitul de la pedale, angrenaj si schimbator sau sa-ti infunzi castile de la mp3 player pana in timpan si sa dai volumul la maxim coolspeak.gif

Corect, FB-urile sunt ca Dacia 1310 la masini biggrin.gif . Repet, daca ai noroc te pot duce si peste 1000 km (eu am cam 850 cu FB-ul si n-am schimbat decat o frana, in rest daca o ung nu prea scartaie), totusi pentru cineva care vrea numai plimbari prin parc si eventual cativa km pe la tara, sunt o alegere ok ! Nu-ti iei masina buna daca faci 2-3000 km/an smile.gif
JMG
Mi-am cumparat un FirstBike Stars acum doi ani !Costa 5mil atunci dar am luat-o la oferta numai 4mill coolspeak.gif .In fiecare primavara am dat-o cu ulei si nu scartie deloc chiar daca am folosit-o intens !Am intrat cu ea pe cele mai accidentate dealuri din oras totusi o duce bine!Am mai avut ce probleme cu schimbatorul spate dar se rezolva la revizie!Oricum daca vreti ceva de calitate trebuie sa platiti cel putin 200RON!
zerlogcd
eu am bicicleta first bike cumparata prin 2003 la vreo 3.5 milioane atunci si am mers vreo 2500 de km cu ea n-are nici o problema. nu cred ca daca stii la ce sa te uiti (adica sa nu aiba toate rahaturile pe ea) se va strica dupa 100 de km...sunt multe persoane care se dau cunoscatoare si zic in sus si in jos despre first bike. Au de toate si biciclete la 2 milioane si la 10 milioane evident ca la fiecare ai alte pretentii
ImDrunk
Bicicletele de la First bike sux rau de tot
Io am o bicicleta simpla de vreo 8 ani smile.gif si tot ce am schimbat pana acuma la ea is sabotii de frana si un cauciuc urmeaza sa schimb si pinioanele ca deja is foarte uzate smile.gif io zic ca nu are rost sa cumparati cine stie ce bicileta acuma depinde si ce vreti sa faceti cu ea smile.gif io am fost f mult cu ea pe munte pe teren acidentat biggrin.gif chiar si iarna coolspeak.gif
serghei1992
am si eu un fb si merge f bine dar m-am decis sa ii schimb culoarea. Ma puteti ajuta careva cu asta sa imi dati cateve idei si poate i tips&triks.Ar prinde bine
luci_debarcader
Ce imi recomandati sa aleg? Un First Bike sau un DHS
As vrea sa mearga bine si la plimbari prin oras dar si la munte? Dar cel mai important sa tina la drumuri lungi smile.gif
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.