QUOTE (midelic @ Dec 17 2007, 20:36)

Pai te omoara la 65 de ani maximum in loc de 85-90 .Chestiile astea se acumuleaza lent in timp.Intr-adevar nu mori pe loc ca nu-i soricioaica .Este o evolutie in timp insidioasa.Eu nu vreau ca la 65 de ani sa stau prin spitale sau sa traiesc de azi pe maine cu pastile ,ci sa ma bucur inca de viata.De ce sa-mi scurtez singur viata.Am vazut si eu persoane care au trait cu margarina cum zici tu si la 60 de ani au dat coltul dupa ce cu cinci ani inainte s-au chinut cu pastile zilnic. Eu sunt trecut prin spitale cu rude alimentate "sanatos" asa ca stiu ce spun.Am avut doua matusi care de saracie se alimentau zilnic cu margarina pe paine si sunt pe lumea cealalta la 65 de ani.Am vecini cu copii pe scara care dau zilnic margarina la copii.Ai mei sunt sanatosi ...ai lor nu ,....ca pe copii ii afecteaza mai repede alimentatia nesanatoasa.
Eu pe vremea lui Ceausescu mancam unt ca aveam de unde.Mama mea facea piure cu unt si aluat cu untura de porc reteta de la bunica.Bunicu' avea in camara doua borcane cu jumari in untura de porc de unde lua toata iarna si manca ..... a murit pe la 90 de ani cand a cazut de pe scara urcand fanul in pod.Erau oameni in putere.
sa fii tu sanatos si sa traiesti 175 de ani, daca asta e scopu vietii tale
numai ai grija, de obicei se intimpla sa nu scapi de ce ti-e frica. nimeni n-a murit de la margarina si n-o sa moara vreodata (decit daca eventual bagi cianura in cutie). aici nu e vorba de mincat numai margarina, ori o asemenea discutie n-are rost, la fel crapi si daca maninci numai unt, de exemplu. e aberant sa maninci numai un tip de aliment cu anii, nu e vina alimentului, e vina boului care face asa ceva. uite ca io am mincat 7000 de tone de margarina si sint FOARTE sanatos, asta daca nu mint aparatele alea. am tensiunea PERFECTA, chiar daca am cu 30 de kile mai mult, ceea ce ne duce la subiectul urmator
QUOTE (Morosanul @ Dec 18 2007, 21:21)

Asta nu suna a opinie tare intelectuala.
Dovada e si faptul ca americanii aia obezi de care se face atita caz, sint din clasa submedie, tocmai intre cei care au o conditie sociala mai buna gasesti rar un supraponderal.
Iar cu margarina, acolo nu am vazut pe nimeni sa cumpere, desi cre ca era in supermarket.
Daca tu n-ai patit nimic ca ai mancat margarina nu inseamna ca e buna. Sint fumatori care traiesc peste 80 de ani, numai ca altii isi fac plaminii ciur pe la 40, nu inseamna ca fumatul e ok, ci doar ca efectele depind de rezistenta diferita a organismului.
Ce zici, merita sa risti ?
aia s-o crezi tu. uita-te in istorie, majoritatea bogatilor erau umflati, in timp ce saracimea crapa de foame. americanii sint asa din cauza alimentatiei si din cauza sedentarismului. au o gramada de mincare foarte ieftina si umbla numai cu masinile care folosesc o benzina la fel de ieftina. combinatia haleala - benzina e mult mai ieftina in america decit in europa si chiar decit in romania
daca io n-am patit nimic inseamna ca e buna, cum poate sa nu fie buna daca n-am patit nimic? e buna pentru mine, fiecare trebuie sa manince ce ii prieste
si apropo de grasi, ce crezi, luptatorii de sumo sint bolnavi grav?
QUOTE (dr_paul @ Dec 19 2007, 13:25)

Margarina a fost folosita de nemti in al 2-lea razboi mondial ca aliment (plus efectul psihologic ca-i vedeau rusii si credeau ca manca unt). Este un fel de surogat, cu continut caloric ridicat. Personal prefer 'the real thing' (ca e unt ca e smantana, vorbea cineva de piure de cartofi).
cum adica, se uitau rusii prin binoclu si ii vedeau pe nemti cum isi ung piinea cu margarina si credeau ca e unt si incepeau sa saliveze si sa se indoiasca de stalin si partidu comunist?