vreau sa imi construiesc un incarcator solar pentru telefonul mobil aveti iedee de unde pot cumpara celule solare(panouri solare)?? Daca aveti propuneri, ideii, scheme va rog sa ma ajutati. ASTEPT
ianus
15th July 2006, 16:18
Panouri solare nu cred ca gaseti pe la noi, intereseaza-te la magazinele de electronice. Poti confectiona celule solare "home-made" daca ai nitica indemanare: http://scitoys.com/scitoys/scitoys/echem/echem2.html Partea proasta e ca celulele solare au un randament scazut si nu cred ca poti aduna destula energie sa incarci bateriile de mobil. Citez: "The cell produces 50 microamps at 0.25 volts. This is 0.0000125 watts (12.5 microwatts). Don't expect to light light bulbs or charge batteries with this device. It can be used as a light detector or light meter, but it would take acres of them to power your house.The 0.0000125 watts (12.5 microwatts) is for a 0.01 square meter cell."
Danitzi
15th July 2006, 16:25
QUOTE(ianus @ Jul 15 2006, 17:18)
Partea proasta e ca celulele solare au un randament scazut si nu cred ca poti aduna destula energie sa incarci bateriile de mobil.
Sunt concursuri cu autovehicule alimentate cu energie solara.......
Merita atita deranj? Ce economie faci? Esti in virf de munte?(oricum nu ai semnal) De ce iti doresti chestia asta?
ianus
15th July 2006, 16:48
QUOTE(Danitzi @ Jul 15 2006, 10:25)
Sunt concursuri cu autovehicule alimentate cu energie solara.......
Da, da ce fel de masini sunt alea? prototipuri mici, facute din aliaje usoare, si care merg bine doar pe soare torid. Deocamdata panourile solare nu reprezinta o sursa rentabila de energie, altfel le-am vedea folosite peste tot. Dar sa nu ne pierdem speranta. Citeam o stire pe softpedia despre nano-materiale capabila sa foloseasca energia solara cu un randament de 90%: http://news.softpedia.com/news/Panouri-sol...-ro-25167.shtml
Danitzi
15th July 2006, 17:10
QUOTE(ianus @ Jul 15 2006, 17:48)
Da, da ce fel de masini sunt alea? prototipuri mici, facute din aliaje usoare, si care merg bine doar pe soare torid. Deocamdata panourile solare nu reprezinta o sursa rentabila de energie, altfel le-am vedea folosite peste tot. Dar sa nu ne pierdem speranta. Citeam o stire pe softpedia despre nano-materiale capabila sa foloseasca energia solara cu un randament de 90%: http://news.softpedia.com/news/Panouri-sol...-ro-25167.shtml
OK ianus, adevarul este ca de obicei la mijloc! Echipamentele sunt foarte scumpe, dar odata achizitionate obtii energie fara sa mai cheltuii nimic. Oricum @florinangeru este la primul post el a ridicat mingea......
LE: tari rusii astia!
florinangeru
17th July 2006, 08:48
mda sa stiti ca merita un incarcatorpentru ca te scoate din multe devii independent de priza:) de fapt eu ma gandeam sa fac ujn uncarcator universal cu voltaj reglabil
arecibo23
17th July 2006, 09:21
QUOTE(florinangeru @ Jul 15 2006, 13:09)
vreau sa imi construiesc un incarcator solar pentru telefonul mobil aveti iedee de unde pot cumpara celule solare(panouri solare)?? Daca aveti propuneri, ideii, scheme va rog sa ma ajutati. ASTEPT
DA man gasesti aproape ce vrei le stiu pe ale dar sunt de cumparat nu iti da nimeni scheme si .......alte detalii
1Q-D3xT3r
22nd April 2009, 20:58
Am cateva intrebari in legatura cu panoruile solare .... 1 Profesoara mea de fizica zice ca ele debiteaza curent alternativ , eu am contrazist-o .... Eu stiam ca e curent continu ....Urmeaza sa ma lamuriti daca nu e asa 2 Daca da curent continu cum poti alimenta aparatura din casa care merge la curent alternativ cu frecventa de 50 HZ . (deic nu poti alimenta sursa unu`i PC la curent continu :-| ) 3 Exista un oscilator care transfroma curen]tul continu in curent alternativ? 4) Cati V si mA poate sa dee panoul acela alcatuit din 3 parti din calculatoarele de buzunar ? 5)Alte informati legate de panouri ... Va multumesc ...
mister_rf
22nd April 2009, 21:13
Panourile nu pot produce tensiune alternativa deoarece miscarea electronilor se face intr-un singur sens, nu are cine sa schimbe cu o anumita frecventa sensul de deplasare... Poate ca nu ai inteles tu explicatia, eu cred ca ea stie cum functioneaza aceste panouri. Wikipedia?
Calculatoarele de buzunar functioneaza la o tensiune mica si un curent foarte, foarte mic. De aceea se pot folosi panouri care furnizeaza micro-amperi la iluminare normala. Nu se pot folosi la alte aplicatii, este prea putin pentru montajele clasice. Vezi discutiile despre lampile de gradina acolo se folosesc celule fotovoltaice mai mari. http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=117444