zildan
22nd May 2004, 19:31
Azi am fost la romtherm.
Uite ce am vazut acolo
interesant nu!
zildan
22nd May 2004, 20:43
Originally posted by DAS
As vrea sa-i rog pe cei care au terminat cu instalarea gazului, sa imi spuna cat a costat manopera unui instalator autorizat/metrajul aproximativ de tzeava + regulator, etc, ca ce mi-au cerut mie mi se pare f mult (7 mil pe ~25m+regulator)
stai la bloc?
pt zildan:
nu ! am o casa cu 3 camere+buc...si suma exacta (pt rares) este urmatoare (antecalculatie):
-24m tzeava cu aprox 10 coturi +manopera = 7 mil
-daca vreau sa imi lege si centrala si sa puna regulator = 1.500.000 (cu olandeze + reg incluse)
I-am ales pt ca sunt instalatorii de la DistriGaz..si atunci verificarea GAZ o sa fie ca si luata
Mi-am dat seama insa ca centralele nu ofera doar apa calda ci si DURERI DE CAP !!! : cand eram hotarat sa iau Feroli Domina si calorifere Ferroli de la o firma cu toate autorizatiile...mi-au dat in cap cand mi-au zis ca vor neaparat reteaua termica facuta de un autorizat...E O TAMPENIE...incep sa am un gust amar legat de toata afacerea asta....nu pot incepe nimic la reteaua de calorifere...am blocat tot pana reusesc sa vad ce pot face cu acea "autorizatie"
zildan
22nd May 2004, 22:08
Originally posted by DAS
Mi-am dat seama insa ca centralele nu ofera doar apa calda ci si DURERI DE CAP !!! : cand eram hotarat sa iau Feroli Domina si calorifere Ferroli de la o firma cu toate autorizatiile...mi-au dat in cap cand mi-au zis ca vor neaparat reteaua termica facuta de un autorizat...E O TAMPENIE...incep sa am un gust amar legat de toata afacerea asta....nu pot incepe nimic la reteaua de calorifere...am blocat tot pana reusesc sa vad ce pot face cu acea "autorizatie"
Vezi ca nu cer toti asta. Cu unii potzi sa cazi la pace. Eu am reusit.
De unde esti ca poate itzi dau o sugestie?
La lucrarile de gaze cam asta e baremu. 3 milioane manopera.
La mine au lucrat unii la care le-am dat mai multe lucrari sa le execute si deci aveau ceva obligatii. Si dupa ce mi-au cerut banii de materiale la sf au zis ca mai treb sa le dau 3 mil. Chestia e ca nu le mai dau alte lucrari si ei au pierdut mult da asa e romanu.
Kidu
23rd May 2004, 10:19
zildan: lol...eram langa tine cand ai facut poza ..ahahahaha
ce najpa tzopaia blonda....
oricum erau cu mult mai bune alea doua care faceau "plaja" ..cel putin bruneta... :crazy: :jaw-dropp
:droll: sex!
zildan, sunt din sibiu
stiu ca nu toti cer...o sa mai caut distribuitori ferroli sa vad daca au preturi bune
popemi
23rd May 2004, 13:08
@zildan...misto poza...de nu inteleg ce cautau alea p-acolo???...o fi fost un show-room cu testare pentru ACM si fetele erau pe val....lol
zildan
23rd May 2004, 14:08
Si alte fete faceau promovare pe ... alee la centrale.
Kidu
23rd May 2004, 15:54
inteleg ca te a interesat Ariston, intru-cat prima poza este de la Meda si a doua de la Primex, ambii importatori de Ariston
zildan
23rd May 2004, 19:03
Originally posted by Kidu
inteleg ca te a interesat Ariston, intru-cat prima poza este de la Meda si a doua de la Primex, ambii importatori de Ariston
Poate fetele de la Ariston. Oricum la Meda era una pe sezlong "la soare", buna de tot.
La centralele lor nici nu m-am uitat.
Dar din curiozitate, avea MEDA centrala minune in condensatie pe care a anuntat-o acum citeva luni la sub 1000 euro?
A vazut-o cineva?
zildan
23rd May 2004, 19:07
Si ca sa nu se supere unii am fotografiat si Ferroli Domina (in sectiune chiar).
andreic
23rd May 2004, 21:32
Misto' pozele...
Uite si centrala mea, nedemontata insa (
), cu camera inchisa de ardere, tiraj fortat 30KW cu panelul coborat.
Anu trecut am facut poza pe analog, de aia nu e asa clar...
E diferenta este ca asta are vasul de expansiune in spate, pe cand cel de 24KW il are lateral... cum se vede in imaginea ta.
zildan
23rd May 2004, 21:43
Originally posted by Andrei Cioaca
Misto' pozele...
Uite si centrala mea, nedemontata insa (
), cu camera inchisa de ardere, tiraj fortat 30KW cu panelul coborat.
Anu trecut am facut poza pe analog, de aia nu e asa clar...
E diferenta este ca asta are vasul de expansiune in spate, pe cand cel de 24KW il are lateral... cum se vede in imaginea ta.
Ce zici facem un "site de review" la centrale?
Propunerea e pt. toti cei interesati.
intrebare:
are vre-o influenta daca reteaua termica o sa o fac cu tzeava de cupru de 18 si legaturile la calorifere de 15 ? E diferenta daca nu o sa se inceapa cu o coloana de 22 ?
zildan
23rd May 2004, 21:48
Mesterii de la ROMSTAL asa fac instalatiile. Si merg destul de bine.
adica fara tzeava de 22 nu? ok...merci
zildan
23rd May 2004, 21:53
Originally posted by DAS
adica fara tzeava de 22 nu? ok...merci
Depinde cum ai proiectat instalatia. Daca ai o singură coloana si esti la un capat cu centrala nu prea conteaza daca incepi cu 22 decit daca mergi macar pina la primul calorifer.
Daca te ramifici lângă centrală e mai bine sa te duci cu 22 pina la prima ramificatie.
andreic
24th May 2004, 01:49
Protejezi pompa cand ai diametre mai mari la iesire, micsorezi rezistenta la inaintare. Diametrul tevii poate juca si rol de capacitate... ca un condensator in electronica pentru ca inghite mai multa apa decat una mai subtire...
Ma rog, nu e o problema cu 18, dar 18 e minimul, mi se pare pe 18 e si spirala. Totusi 22 asigura o viteza mai mica in teava si e ceva mai bine pentru ca oricum din magistrala dai la mai multe calorifere dar nu la aceeasi jonctiune, deci daca pastrezi diametru constant, viteza fluidului in calorifere va varia odata cu distanta de la el la centrala, adica mai mic catre capat, mai putina putere, prin configuratie diametru mare/med/mic, adica incepi cu 22 sau 28, dupa primele 4 calorifere dai in 22/18 si toit asa se egalizeaza cat de cat vitezele agentului in calorifere. Daca nu egalizezi poti sa ai calorifere care se incalzesc repede, returneaza apa calda, centrala limiteaza puterea si altele la cap de linie care se incalzesc mai greu sau jumate = pierdere de putere.
Evident, Romstal nu lucreaza pe calitate si stiinta ci ei fac sa fie mai ieftin si sa mearga cat de cat, de aia baga mai subtire. Mie 18 mi se pare chiar prea subtire, eu fac antene din teava de 18... LOOOOL 22 cred ca e bine si 18 catre ultimele calorifere.
Geb0
24th May 2004, 07:02
zildan, mirceat: multumesc pentru comentariile legate de Protherm
Eu m-am decis (in sfarsit...) la un Lynx, ma duc astazi sa il iau.
Am vazut ca toate centralele Protherm au vasul de expansiune de 5 l; la o instalatie mare (peste 150-200 l), credeti ca e nevoie de un vas suplimentar?
Acum am trecut la dimensionarea caloriferelor (vreau sa le pastrez pe cele de fonta): ma poate ajuta cineva cu calculul termic (cati W sa consider pe element)?
Cu multumiri anticipate, ve doresc tuturor o zi cat mai buna!
Geb0
24th May 2004, 07:05
zildan: nu e rea deloc ideea site-ului... subscriu...
zildan
24th May 2004, 08:13
zildan
24th May 2004, 09:04
Originally posted by Geb0
zildan, mirceat: multumesc pentru comentariile legate de Protherm
Eu m-am decis (in sfarsit...) la un Lynx, ma duc astazi sa il iau.
Am vazut ca toate centralele Protherm au vasul de expansiune de 5 l; la o instalatie mare (peste 150-200 l), credeti ca e nevoie de un vas suplimentar?
Acum am trecut la dimensionarea caloriferelor (vreau sa le pastrez pe cele de fonta): ma poate ajuta cineva cu calculul termic (cati W sa consider pe element)?
Cu multumiri anticipate, ve doresc tuturor o zi cat mai buna!
Masoara apa din calorifere inainte de a pune vasul de expansiune.
Teoretic un element de calorifer (cu 2 coloane de 90 cm inaltime) are 2 litri de apa. Practic eu am 60 elemente si in loc sa am peste 120 l in instalatie am 90. Explicatia poate fi ca nu sunt bine turnate sau nu le-am curatat bine.
Au fost desfacute toate si curatate cu apa fiarta, dupa care le-am lasat mai multe ore cu soda caustica sol. concentrata 10%. La sfirsit le-am clatit bine. Unele le-am mai micsorat ca erau supradimensionate si in noile conditii doream sa uniformizez temp in casa sau chiar in unele camere sa fie mai racoare.
Spre ex. aveam in birou un calorifer de 15 elementi la o camera de 3x3,75x2,6. Aici nu scadea iarna temp sub 27 grade (pe termoficare).
Un element de calorifer (din asta de care am scris mai sus) are cam 200W.
Eu m-am debransat pt ca nu ma intelegeam cu vecinii. Eu nu puteam sa stau de cald in casa. Tineam caloriferele inchise toata noaptea sa pot dormi, iar vecinii tineau geamurile deschise toata ziua. Si nu voiau sa mai inchidem caldura. Chestia e ca avem contor de energie in subsol. Culmea a fost ca era un vecin debransat (din 6 calorifere mai avea 2) care a fost foarte suparat cind am facut eu separarea pe scara. S-a dus sa ma reclame. Ideea era ca la el nu scadea temp sub 20 grade in apartament fara sa plateasca mai nimic. Obtinuse debransarea cu o serie de falsuri. Putea sa vina sa ne roage ca nu are bani si totul era ok.
Ce nu inteleg eu e cum isi permite regia de termoficare sa scada de la caldura un ap. debransat (fara incalzire) dintr-un bloc contorizat pt. ca in mod normal competenta lor se opreste la contor (contoar?).
cdan
24th May 2004, 09:08
Am fost la RADET si le-am zis ca ma debransez eu... decit sa platesc o groaza de bani si timp si nervi pt documentatia blocului....M-au amenintat cu Procuratura ca incalc legile tarii si voi face puscarie!!!
dante01
24th May 2004, 11:00
Sunt cretini...
Pai in loc sa-i beleasca pe aia care fac nenorociri, or sa se tina de capul noatriu care vrem sa ne debransam...
Oare nu se poate face chiar nimic sa ii dam in gat pe nesimtii astia la consilul europei sau ceva de genul asta?...
Hai sa facem scandal...Mama lor...
titi33
24th May 2004, 11:32
nene kidu; am facut-o ! Am dat avansul deci cale de intoatcere nu mai
este dar a ramas ca azi sa ma hotarasc : Vaillant sau Buderus ?
un ultim help sau dau cu banul ? stii ca sfatutile se cer ca sa ai
pe cine da vina dar promit sa fiu cuminte .
sunt acasa cu temperatura (blesteme de)ies greu dialup centrala
analoaga (intre 3 si peste 50 de rateuri) nu pot sa ma logez pe
forum asa ca ramine mail-ul.nu indraznesc sa cer telefonul da magar
cum sunt il pun pe al meu 648.79.89 mai incerc o repriza de rateuri pe net.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.