Centrale termice (Seria 1)
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156

titi33

a fost proba de microfon ca am pierdut o'scrisorica" la transmitere ca ne Logat
DAS
Eu cand am fost la un distribuitor ferroli si le-am zis de Domina Plus mi-au zis ca singura diferenta e ca se poate pune si in spatii f racoroase sau afara (are antiinghetz)..si mi-au aratat cartea tehnica. Eu, ca un om care se informeaza, m-am dus cu pagina printata despre domina si domina plus de pe site-ul www.ferroli.ro si le-am aratat diferentele. Intr-adevar cartea tehnica este pentru amandoua modelele si nu zice nimic de afisaj digital si alte chesti pe care le zice site-ul, insa ei mi-au promis ca la sfarsitul saptamanii o sa imi dea un raspuns exact.

De asemenea vor fi restructurate unitatile de service si pif autorizate de Ferroli ramandand doar cele "serioase"

eu am vorbit cu o firma si mi-au spus ca pt a avea autorizatia de service pt un tip de centrala,ei se obliga contractual ca 10 ani sa existe pe piata si sa poata furniza piese de schimb...deci cred ca "perierea" se face si firmele mici cad
hmm...e tot mai greu sa te decizi asupra unei centrale/firme/servicii serioase in ziua de azi rolleyes.gif

Kidu
Mda.. conditile pentru service sunt destul de dure...teoretic pentru fiecare echipa sau om pentru service trebuie sa ai minim un stoc de piese impus de ei. ceea ce face cativa lei... Apoi.. mi se pare normal ceea ce isi doresc. Decat 15 serviceuri vai de viata lor mai bine 5-6 dar bazate. Uita-te la cele 2-3 situatii aparute la Conforteh...clientii au fost foarte nemultumiti si e clar ca reclama proasta se propaga. Ariston, care si-a luat un shut sanatos in kur prin plecare staffului de marketing la Ferroli a inceput anul in tromba prin reclame si promotii desi e clar ca nu se merita banii dati dpdv al sezonului. Dar incearca sa ia un anume handicap in cursa de anul acesta. (Din nou ) teoretic , Ferroli are mai multa forta pentru o batalie de amploare si probabil, ma astept eu, tind spre locul I pentru acest an. NU sjtiu daca neaparat prin scaderea preturilor, intru-cat ei se lauda cu o calitate superioara a produselor, cat printr-un marketing destept, o noua imagine si service de calitate. Acum, prin "achizitionarea" celor care au adus Nr. I lui Ariston in ultimi 2 ani, este posibil.

Cred ca acest mic razboi va fi spre binele clientului pentru ca si marcile nemtesti( viessmann, buderus, vaillant, etc) vor trebui sa fie mai prezente pe piata si oricum preturile lor sunt pe o drepata descendenta, odata cu mutarea capacitatilor de productie in alte tarii, Germania devenind mult prea scumpa. Olanda, Franta si Italia sunt de mult astfel de exemple in cazul nostru, pe langa exemple negative ca Turcia, Cehia si Ungaria, unde calitatea montajului ( direct proportionala cu a personalului) lasa de dorit.

Un alt avantaj al clientului va fi ofertarea de catre Ferroli a pachetelor continand centrale si radiatoare ( de orice tip ) dar si a montajului prin societati agreeate de ei. Inca de anul trecut distribuitori ca conforteh, vital-instal ( prin Soprex imi ) si magic au ofertat pachetul intreg pentru ap. chiar si in rate ( De tipu flanco: instalatia pentru apart tau: 1.200.000 lei/luna ), pretul continand absolut totul ( ce e drept in afara de reteaua de gaz biggrin.gif ) Care este shpilu ? Un pachet intreg beneficiaza de un anumit discount care e va regasi in pretul ofertat .

Vestea proasta ? Ca si Ariston, Ferroli va impune un pret minim de vanzare pe piata, ceea ce inseamna o crestere iminenta a preturilor :mad: . Ceea ce va duce Domina F24 ( cel mai popular model ) la 24 de milioane.

Ariston a inceput o promotie la noul ei model Tx, ofertand un termostat de camera Ariston pentru orice model tx. In acest moment preturile ( bune ) la modelul fortat sunt intre 21.700 si 22.000.000 dar pretul minim de vanzare va fi undeva la 22.5 sau 23 milioane. Cel mai bun pret de piata, la clasa de 30kw-fortat, il avea Ariston Genus, care il puteai lua la 27 milioane de la Vital instal, de ex, fata de Ferroli la appx 34 milioane. Ei bine constat ca pretul a crescut ( parerea mea artificial ) aproprindu-se de 30 milioane. Deja la acest pret incepi sa ai mai multe optiuni...

Beretta , o alta marca italiana, relativ discreta pe piata romaneasca vine cu o oferta exceptionala intr-un segment de piata f. deficitar= 35 kw ( vb de cele murale ) . UN pret de 37-38 milioane este excelent vis a vis de modelul de la Saunier Duval care sare de 50 mil. La fel de bine va fi promovat modelul Ciao de 24 de kw, al carui pret va fi comparabil sau un pic mai jos decat Ariston tx, deci undeva a 21.7-21.8 milioane. Adica un pret mult mai bun decat cei de anu trecut.

Lamborghini , odata cu achizitionarea lui de catre Ferroli, anu trecut, ma astept sa nu mai fie adus in romania, cel putin anu acesta pentru a "deschide" drumu mai larg campanilor Ferroli. Din cate stiu inca nu au fost luate masuri in acest sens.

Immergas tace malc la aceasta ora si nici nu a scos capul pe piata. Ma astept ca in maxim 24 de luni sa fie preluat de MTS ( Ariston) sau grupul Ferroli, deci nu as putea sa zic f multe. Anul trecut ( Black Sea-importator )a reusit sa vanda prin distributia proprie, la preturi f. mici, reusind sa scoata din pepeni restul imporatorilor de Immergas care nu aveau cum sa tina pasul. Totusi o diferenta de numai 10-15 Euro intre un Immergas si un Ariston nu cred ca va face diferenta, mai ales ca serviceul oferita de Immergas este totusi deficiar ( In comparatie cu alte marci italiene ). Totusi o oferta buna gasim la modele Zeus cu boiler incorporat. Anul trecut au declarat ca pentru 2004 vor sa fie numarul I; sa vedem daca micile scandaluri i au mai calmat sau "vor" in continuare.

Baxi a infintat Baxi Romania, si ar vrea sa rupa noru... momentan sunt o prezenta discreta...

Sarigas , au ramas la nivel de importator si preturile impuse de ei pe piata sunt descurajante, mai ales ca nu beneficiaza de nici un tip de reclama, serviceul este asa si asa, oricum modest. Anul trecut era o diferenta de +20 sau 25 Euro intre ei si Ariston. NU cred ca vor mai rezista mult la stadiul acesta.

Viessmann, surprind in acest inceput de an printr-un pret f. avantajos de unde ma bate gandu ca nu le mai aduc din Germania. Diferentele de pret sunt imense din punctul meu de vedere, si nu cred ca le suporta ei, doar in cazul in care abandoneaza modelul Vitopend si atunci elimina stocurile. De asemenea au renuntat sa mai impuna si sa controleze un pret minim de vanzare catre pers. fizice. Nu am vazut catalogul pe 2004, deci nu ma exprim mai mult. Ceea ce este cert, pe un lot de centrale livrat anul trecut in noiembrie-decembrie, NU scrie unde sunt fabricate ( adica Made in.... ) .Inainte scria dupa cum zicea si un user al forumului ca a gasit pe ambalaj.

Buderus , a lansat anul trecut modelul Logamax Delta, asteptat mai bine de 10-12 luni , care vine cu un design nou si mai atragator, cu un nou pret ( 640-650 Euro ) ceea ce face din el o oferta f. buna pentru piata noastra. Serviceul este de calitate si nu ai fost raportate probleme cu piesele de schimb. Poate ca mi ash dori si o reprezentanta directa mai activa pe piata romaneasca. NU scrie provenienta pe ambalaj, Hit Rom o declara ca fiind germana dar va promit eu ca sunt facute in Olanda devil.gif . In schimb aerul conditionat vine din Coreea :nu: . Err... marca germana... da? :degetele:

Vaillant, se pare ca a dezvoltat in acest rastimp partea de tehnica condensatiei si a adus in romania modele noi in condesantie. E adevarat ca ramasesera de caruta la acest capitol, econcepturile de 50 si 100 kw de la ferroli acaparand piata. Singurele centrale murale de pe piata noastra pentru care bag mana in foc ca sunt fabricate in Germania ( inca )

Junkers, ce sa zic.. s au mutat in Ungaria ( cica si in Turcia au deschis fabrica de murale, dar nu sunt sigur... ), au redus preturile f. mult... este cea mai ieftina marca germana, desi numai numele a mai ramas... nemtesc. Oricum ramane o alegere buna.

Saunier Duval, acum doi ani nu te puteai apropria de preturile lor, ca sa am supriza anul trecut sa descopar un alt nivel de preturi, cu mult mai mici. Dar nici Made In France nu mai scrie pe cutii... :hmm: Nu stiu de unde vin, dar nu dau pe spate nici ca dotari nici dpdv calitativ. As alege ceva mai popular...

Nu am ce comenta de aparitile chinezesti sau cele turcesti. La fel nu vreau sa fac referire la cele romanesti. Sper sa vina si timpul in care sa le recomand cu caldura. Momentan sunt de toata jena... sad.gif ______________________________________________
Cam asta e.. am facut o analiza a pietii si sper sa va fie de ajutor. Preturile mentionate includ TVA, pif si evacuarea fortata si sunt culese din ofertele actuale ale pietii.

Maine revin cu amanunte privind radiatoarele de otel de pe piata romaneasca. Daca cineva doreste detalii ma poate contacta pe mail.
titi33
din documentatia domina aparent diferentele protectia la frig.
Constat ca solutia de a spinzura o Domina Plus ca pe aeru'conditionat
afara ii lasa pe "ISCIRU' si distrigazu'......ii lor"cu buza umflata.Nu probleme
cu termopanu' prea mare sau negaurit, electrovalve pe dreapte sau stinga
Ramine insa problema cu stratul de OZON si INCALZIREA GLOBALA , ca in
NATO am intrat.
skyradio
pentru kidu
zici de immergas dar astia uite ca au mai skos si ei cite ceva: victrix, Hercules, zeus e ceva mai veche
titi33
la toata vinzoleala asta cind pretul centralei este impus, distribuitorii gen
magazin (parerea mea ) nu intra in discutie.El isi ia banu si iti da adresa unui instalator ,si a unui PIF-an.abia In acest moment esti in buda pina la briu.Poti sa ai noroc sau sa te scufunzi.
Cred ca mai las din pretentii(la centrala)si caut o firma care sa faca lucrarea
la cheie.Mie ca cei care au facut montajul cu manuta lor cu prieteni sau ..mai
ieftin la primul control ori o ia de la inceput ,devin cotizanti pe viata si s-ar putea sa constate camai mult s-au rupt.
Cel cu PIF-ul te prinde deja pina la git si cu legea in mina ,iti cere autorizarea pt. priza 220, autorizarea de la inchiderea balcon.....ce faci?
Ei nu te refuza dar nimic nu e mai presus de lege (buna nu?)
Kidu
Au scos unde ? In Romania ? Nu am auzit nimic. M am referit in general la piata romaneasca.

Uraaa... am gasit sigla pe internet.... http://www.vital-instal.ro/ferroliNEW.jpg
Parca arata mai bine asa....

titi33: da mi un email si iti fac o recomandare biggrin.gif Cum sa faci sa nu ti mai bati capu... wink.gif

skyradio
kulmea koane e ca noile modele sunt la unguri www.immergas.hu si nu pe pagina alora de la immergas italy care vad ca si-au refacut-o la fel de prost cum era si inainte ohmy.gifK:
xcuseme
ce sa aleg intre:

Ferroli Domina 24kW - 22,7mil - 2ani gar
Viessmann Vitopend 100 24kW - 29,2 mil - 3ani gar

??
Pareri pro/contra ?
Kidu

xcuseme: ...err.. tough choice... macar nu arunca banii degeaba wink.gif :cya: Citeste mai sus in postul lung... :cool: Oricum, cred ca ambele preturi vor creste in perioada imediat urmatoare...
skyradio: ma repet.. m am referit in general la piata romaneasca... modele de care zici nu le am regasit pe ofertele indigene confused.gif
Rares
Originally posted by titi33
Mie ca cei care au facut montajul cu manuta lor cu prieteni sau ..mai
ieftin la primul control ori o ia de la inceput ,devin cotizanti pe viata si s-ar putea sa constate camai mult s-au rupt.
Cel cu PIF-ul te prinde deja pina la git si cu legea in mina ,iti cere autorizarea pt. priza 220, autorizarea de la inchiderea balcon.....ce faci?

Cel mai tapan control e daca iti merge sau nu instalatia, daca ai pierderi sau nu de apa, etc, etc.
Autorizarea pentru 220 o ai altfel nu ai avea curent in casa. Si nu prea vad ce treaba au cei cu PIF-ul daca ai sau nu balconul inchis. Pe astia ii intereseaza doar sa ai centrala montata corespunzator. Adica sa nu o lasi afara in ploaie si soare, sa nu legi apa rece la returul termoficarii si alte asemenea aberatii. Bineinteles verifica si presiunile la apa si gaz si orice tine de buna functionare a centralei pentru ca ei o iti dau garantie asa ca e normal sa verifice daca centrala se strica din cauza ta su a ei. Oricum tu da o gramedenie de bani pe instalatii si o sa iti dai seama ca pina la urma munca de jos o face tot nea georgica care dupa orele de program face tot instalatii dar de data asta fara acte, tva, cas-uri si alte regii. Si munca o face mult mai ingrijit cind ia el personal banii dupa cum lucreaza decit cind trage la norma. La AF (autorizarea de functionare) ii mai intereseaza si gazele emise de termoteca dar din nou nu-i intereseaza alte chestii, aici intr-adevar iti verifica practic termoteca dar pe ei nu-i intereseaza ce stie sau nu sa faca aaceasta. Daca in viitor o se ceara sa fie toate instalatiile dintr-o casa omologate si facute numai cu firme specializate asta va fi din cu totul si cu totul alte motive, nu pentru siguranta cetateanului. Singura parte care face exceptie e cea cu gazul care, si pina acum trebuia facuta cu o firma specializata si agreata de cei de la distrigaz. Ultimele normative cu geamurile groase care au nevoie de sesizoare de gaz mi se par timpenii dar la urma urmei poate astea sint legile in EU si noi intr-acolo tindem.
xcuseme
intrebare radiatoare de otel...

la o sufragerie 3,7 x 4,7 e suficient un radiator 600x1000 ?

avand in vedere ca e etajul 10, si un perete exterior?

dar la un dormitor care are jumatate din pereti la exterior? sunt suficiente 2 radiatoare 600x500?

deasupra mea e cerul liber... implicit iarna un strat viscolit de zapada...
Rares
Originally posted by xcuseme
intrebare radiatoare de otel...

Parerea mea e sa-ti pui cam 55w-60w/mc
razec
Dati-mi si mie niste link-uri cu preturile detectoarelor de gaz cu electovana
xcuseme
am gasit aici...
http://www.storeonline.ro/index.html?loadf...le=item349.html

totul la NUMAI 408$ ... cu sau fara TVA... nu se stie...
DAS
xcuseme, ce a pus zildan o sa te ajute:

Originally posted by zildan
calcul putere necesara centrala si calorifere:

http://www.secpralpro.ro/calculator.php

http://www.secpralpro.ro/calculator2.php
xcuseme
ermmm... sigur e bun calculatorul ala?

reiese ca pentru o camera de 2.6 x 3.3 x 3.9 cu 2 pereti exteriori am

Necesar termic = 1851.564 W

adica... un calorifer de 60x230 !!! mi se pare absolut HUGE.

Stupid me smile.gif)
ma uitam la cele tip 10... care probabil ca sunt cele mai parlite din gama.

alea tip 22 care le am pe oferta sunt mai mult decat suficiente.
razec
Pt.g2004,
Unde ai gasit nene preturile alea?
Rares
Originally posted by razec
Dati-mi si mie niste link-uri cu preturile detectoarelor de gaz cu electovana

Luate acum o saptamina: doua detectoare+una bucata electrovalva cu armare manuala normal deschisa cu racorduri de 3/4" = 117 EURO inclusiv TVA. Daca vrei numai un detector+electrovalva te costa sub 100 EURO. Daca vrei iti dau telefonul firmei importatoare (Arad). Sculele is italiene, pentru detectoare dau un an (sau doi, nu mia stiu exact) garantie si dau in prospect durata de utilizare 6 ani.
titi33
Nene Rares sunt de acord ca tariful lui nea Vasile meserias de elita (am vazut niste lucrari ,bijuterii nu alta facute extraservici). Nici eu nu sunt fazan
as putea sa insir radiatoarele singur la fel de bine ca nea Vasile dar problema pe care am pus-o era alta.Autorizatia de functionare trebuie sa contina numele firmei de montaj autorizata altfel de ce se lauda toti ca sunt autorizati .Daca se pretinde dovada muntajului autorizat spui ca a fost facuta de nea Vasile zis ISCIR , PIF cade pe spate si problema este 50% rezolvata.Mai mult ,proaspat aparutele electrovalve(care fac valva )
daca instalatia de gaze nu are electrovalva ca pe vremea aia nu se stia
poate fi o problema rezolvata de PIF cu :ne mai chemi cind rezolvi.
Autorizarea de PIF reprezinta de fapt constatarea toate elementele au
fost facute conf legii si si PIF-ul gireaza in final cd da.
O sa ziceti ca tin cu ursul.
Si daca totusi electro...trebuie pus se pune numai pe centrala sau mai in deal de aragaz ?
Rares
titi33: Am impresia ca nu intelegi cine ce cere in domeniul asta. Am proaspata experiaenta cu gazul/centrala (ieri mi-am fauct AF-ul asa ca is in regula cu toate).
Deci: pe cei de la gaz ii intereseaza sa respecti normativele in privinta gazelor: centrala autorizata (cu PIF, AF, garantie, autorizata ISCIR), suprafata vitrata suficient de mare in incaperile cu consumatori, aerisire min 100cmp pentru aragaz, senzori de gaz pentru incaperile unde ai termopane. Electrovalva se pune pe conducta principala, intre ceasul de gaz si primul consumator astfel incit la inchiderea ei sa se opreasca gazul in toata instalatia.
pe cei de la PIF, garantie termoteca - sa fie CORECT (nu autorizat) montata termoteca: bine fixata, cu apa rece, calda, tur, retur gaz la intrarile/iesirile respective. Verifica sa ai dedurizator pe intrarea de apa rece, sa ai filtru pe returul de la calorifere si (cel putin astia de la Junkers m-au pus sa am) un regulator+un robinet de gaz in plus pe intrarea de gaz. Bineinteles si evacurea gazelor/intrarea aerului sa fie in regula. Priza in care infigi stecherul sa fie 220V nu stiu eu ce trifazic. In cazul in care instalatia ta respecta regulile astea de bun simt iti fac PIF-ul ceea ce consta practic doar in preluarea in garantie. Nu-i intereseaza cine ti-a facut instalatia electrica/de apa/termoficare din moment ce functioneaza. De altfel cred ca si daca iti curge tie instalatia de termoficare sau de apa nu ii intereseaza prea mult. Ideea e ca cei nu oricine e autorizat sa faca garantie la termoteci si aici intervine autorizarea ISCIR. Gazul nu o se declare multumit daca centrala nu e in garantie la o firma autorizata ISCIR. Tot astia or mai verificat si presiunea la gaz pe teava si or facut reglajul la regulatorul termotecii.
pe cei de la AF ii intereseaza daca termoteca respecta anumite standarde din alte puncte de vedere. de exemplu emisiile de gaze sa fie in limitele admise, termoteca sa functioneze la parametrii, sa aiba tiraj si cam atit.
Sper ca am fost destul de explicit ... Ideea e ca pe nimeni nu intereseaza mai mult decit chestiile astea. Deci pe cel de la AF de exemplu nu-l intereseaza daca ai sau nu senzor de gaz iar celui de la gaze i se filfiie daca tu ai legat caloriferele pe iesirea de apa calda.
Rares
Originally posted by xcuseme
ermmm... sigur e bun calculatorul ala?

Din pacate nu se specifica ceva foarte important: ce temperatura o sa ai in casa la puterea respectiva sad.gif
catalinbv2003
Mi-a placut prezentarea producatorilor importanti pe care a facut-o kidu.
Nu a spus insa nimic de De Dietrich.
Eu am centrala De Dietrich si sunt destul de multumit de ea , scrie atat pe tablita de pe centrala cat si pe ambalajul ei Made in France.
Singura chestie care nu imi place la ea este atunci cand folosesc apa calda se aude un vuiet in calorifere,(bine nu ca sa te scoata afara din casa:) dar perceptibil si de la o distanta de cativa m de calorifer si niste cloncanituri in boileras pe care nu au putut sa le scoata nici cei de la service ca cica e de la aer.
Si la altii care au De Dietrich am auzit de treaba cu cloncaniturile dar nu am auzit vuietul din calorifer.
Pentru cei care nu stiu la De Dietrich prepararea ACM se face intr-un boileras de 2 l care si stocheaza apa la temp de 45 , 50 sau 55 grade depinde cum o programezi si care are are acelasi principiu ca un schimbator in placi numai ca nu se mai colmateaza asa de usor ca acesta avand inauntru serpentina de teava de cupru.
Insa apa mai calda de 51 de grade nu face nici s-o tai desi in cartea tehnica zice ca merge pana la 60.
Iar debitul nu e f mare cam 8l/min la temperatura asta de 51 grade.
Poate depinde si de cum au reglat gazul din vana de gaz, caci atunci cand mi-au pus-o in functiune facea si 60 grade dar se invartea rotita de la contorul de gaz de o gaseau nemtii, si le-am zis la cei de la service mi-au mai reglat la vana de gaz si acum consuma mai putin dar nici la 60 nu mai face apa.
Dar si 51 imi ajunge ca o combin cu apa rece si fac un dus confortabil.
Acum la noul model de City 2.24 FF se pare ca au adoptat si ei schimbatorul in placi.(Am vazut asta in site-ul lor de pe internet).
www.dedietrichthermique.com
A si mai e o chestie.
Comutatorul principal are trei pozitii inchis,apa calda si caldura, apa calda.
Cand e pe apa calda si caldura si nu folosesc caldura(am cronotermostat electronic si acela il pun pe OFF) ci doar apa calda mi se incing si tevile tevile de tur si retur de sub centrala pe langa teava de apa calda menajera,desi inainte sa folosesc ACM erau reci si nu foloseam caldura.
Cu comutatorul doar pe apa calda vad ca nu are manifestarea aceasta.
E normal asa ceva?
Ati mai intalnit chestia asta?
In rest una peste alta alte probleme nu face si din cate centrale murale am vazut eu pe piata mi se pare cea mai robusta , nu prea are plastic inauntru si are un design super atragator.
Insa si pretul e pe masura aprox 900 EURO(cu Tva inclus) cu tot cu placa de robineti care e f scumpa si numai ea face vreo 3 milioane.
Desi nu regret ca am luat-o , si acum daca ar fi sa imi cumpar centrala tot De Dietrich as lua constat cu regret ca nici cel mai scump lucru nu e perfect.
Astept o dezbatere pe subiectul acesta mai ales din partea lui Zildan,Kidu,Andrei Cioaca si bineinteles si ceilalti.
Urmaresc site-ul acesta de cateva luni si sincer sa fiu imi place , mai putin laudele la adresa lui Ferroli smile.gif

:cya:
moartea
Vreau sa imi pun si eu centrala (ap. bloc 2 camere, izolatie proasta). Am citit ceva pe aici, dar nu am aflat un lucru: care sunt cele mai bune centrale la ora actuala. Un fel de top al centralelor ? Care sunt BMW-urile si Daciile printre centrale ? smile.gif Also, acelasi lucru despre calorifere si tevi. Un fel de ghidul novicelui despre centrale si instalatii...
titi33
Nenea Rares misto lectia(nu e misto) despre competente intre intre sei ce
hotaresc da sau nu .stiam dar am uitat ca intregul dosar este pentru gaze.
de fapt multe sunt de genul :

Ggigel vine de la scoala
- tata ce-i aia Pompa?
- pai pampa este o.... teava in....
- tata ce-i aia teava ?
- teava este ...un cilindru .
- da ce-i ala cilindru
- da ce-i ....... explicatii .... pina tatal intreaba exasperat:
-de ce vrei sa stii ce-i aia POMPA?
-pai a zis azi doamna de istorie ca MIHAI VITEAZU A INTRAT CU
MARE POMPA IN ALBA IULIA

DECI NU TRAGETI I GIGEL. ASA INVATA SI EL FATAINDU-I PE ALTII.
FELICITARI PENTRU INCHEIEREA LUCRARII. ASTEPTAM BEREA
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.