Gupus
5th May 2004, 06:45
Din cite stiu Otel Ferroli au tot 10 ani garantie.Tot de acolo voi achizitiona si eu.
cred ca se referea la Ferroli cu cei 10 ani garantie... Vogel are doar 5. Iar la Vital otelul are pret bun, fata de piata si diferentele dintre cele doua marci sunt relativ mici. Pentru un ap de 3 cam, te costa in plus maxim 8-9 euro si cred ca merita 400 000 pentru 5 ani in plus la garantie.
andreic
5th May 2004, 13:50
DeLonghi otel tratat 15 ani garantie
Da sunt aproape 2x la pret... da merita ca sunt si frumoase si au tot felul de forme speciale (pt baie de exemplu, suport prosop din calorifer).
Sunt din sibiu, si eram aproape convins de catre un "mester" sa cumpar centrala Sylber 24kW @3ani.
Norocul meu este ca am dat de acest subiect in forumul softpedia care mi-a deschis ochii. Am incercat sa urmaresc toate posturile la acest subiect ca sa imi fac idee ce centrala/calorifere merita.
Avand in vedere ca discutiile au inceput in vara anului trecut, si cu riscul de a repeta anumite probleme , va rog sa imi dati un sfat:
pt casa cu 3 camere+buc (aprox 4mp fiecare)+2 bai m-am gandit ca un turbo la 24kW e bun.Iata ce am gasit:
3 ani garantie:
~WESTEN Energy - 20mil -secundar in placi
~WESTEN Quasar -23mil -bitermic
-restul specificatiilor sunt aproape identice (si la varianta STAR la care nu am pret): putere mix/max: 10.6/26.3, debit apa calda 13,7, temeratura reglabila 35-65grade...si CPU Inside
2 ani garantie:
~PROTHERM Lynx - 23 mil, Leopard 24 mil
~FERROLI F24E - 23 mil - din cate am observat e preferata tuturor din acest forum
M-ati convins citind posturile ca merita sa imi iau calorifere doar din otel. Am gasit de urmatoarele firme.Ce imi recomandati:
HENRAD
DUNAFERR
FERROLI 10 ANI
CONRAD 6 ANI
KORAD
RADKO
DEKATHERM
Chiar daca ferroli sunt poate cele mai bune din lista, in caz ca nu imi permit, care ar mai fi bune?
La ce ma ajuta daca sunt simplu sau dublu circuit?
thanx
DUNAFERR-ungaria, nu prea m as baga
FERROLI 10 ANI - e clar..cea mai buna garantie, cauta distribuitor cu preturi ok.
CONRAD 6 ANI- unde sunt facute ?
KORAD-cehesti, un raport calitate-pret bun
RADKO- unde sunt facute ?
restu turcesti....
Andrei:
in cazu asta sa luam radiatoare Buderus
maaldeax
5th May 2004, 23:31
ferroli au 10 ani garantie, sunt cele mai bune, asa cum majoritatea dintre voi spun asta, dar eu cand imi fac casa nu mi-o fac pentru 10 ani. Vechiile calorifere erau din fonta, arata c-am urat , dar au fost bune, cel putin cele de la mine din bloc cred ca au peste 40 de ani, si merg, dar adevarul ca , nu sunt deloc estetice.
As vrea sa va intreb daca cineva stie calorifere de fonta, ceva nou, ceva care sa arate bine?
In legatura cu caloriferele suport prosop, m-am interesat si au putere mica, nu incalzesc bine, mai ales daca sunt acoperite cu prosop.arata bine cei drept.
bittek
6th May 2004, 06:45
Cu debransarea ce se mai aude fratilor?
andreic
6th May 2004, 11:56
---
In legatura cu caloriferele suport prosop, m-am interesat si au putere mica, nu incalzesc bine, mai ales daca sunt acoperite cu prosop.arata bine cei drept.
---
La baie nu-ti trebuie mai mult de 500W, de aia merge ok. Pui unu mai lung.
titi33
6th May 2004, 12:41
de doua luni ma documentez despre centrale, ma hotararesc si des...
la 5 minute.Ba apare una noua ba s-a ieftinit alta(care de fapt nu are kit de evacuare sau mai stiu eu ce lucru aflat dupa ce te deplasezi la firma)
La asa zisi daleri(unici,primi etc)sau cu"preturi de importator"constati ca la fata locului situatia este alta :pretul la cer urmat de o pomana(discaunt zic ei) cutzubutzu srl face service butzucutzu srl punerea in functiune alta montajul ca vaca e mare si trebuie stoarsa, furniturile cu toptanul conf.unui proiect sunt mai decit la bucata din magazin ....si facut si ala pe bani grei sunt mai scumpe decit cu bucata din magazin...si multe altele.
dupa atita studiu de piata si parerile din 10 pagini de pro aia contra
aialalta sunt chiar bai bou ca inainte.
Din 3 idei (si alea fixe) Ferroli, Viessmann sau Vaillant (23-24 Kw) nu stiu
la care sa ma opresc.(am gasit oferta lui kisu@kisu.gs de Ferolli Domina
la 20.500.000lei .o fi fara un picior,chioara -Domina normal)
parca inclin catre vaillant.
daca cineva poate sa-mi faca o oferta cinstita (fara"pomeni") astept
LUMINATI-MA VA ROG.
titionofrei@yahoo.com sau ... @k.ro
"kisu@kisu.gs" cred ca eram eu...
desi era vorba de...kidu
In sfarsit, nu era intr un picior, este o centrala excelenta la un pret f. bun....de fapt ...era pretul unui distribuitor ferroli. Era o oferta speciala..acum e vreo 22.7 milioane... ia de aici ... http://www.vital-instal.ro/oferta-centrale.htm
si
http://www.ferroli.ro/ro/distribuitori/vie...sp?id=Bucuresti
Mai recomandam si Confortech ul dar in ultimele 3 sapt am auzit numai lucruri rele de la ei
maaldeax : ramai pe otel mai bine.. fonta de calitate doar la Romstal si Ferroli.
daca faci executie sa ne ti la curent..cum a mers...cum arata...preturi...etc.
PDPDPD
6th May 2004, 17:12
Legat de perioada de garantie la calorifere, eu nu cred ca cele care au 5 ani garantie se detrioreaza in anul al 6-lea, iar cele cu garantia de 10 ani se deterioreaza abia in al 11-lea an. Eu cred ca este o chestie de marketing, pana la urma. Un exemplu, poate nu cel mai bun, este Cielo care desi in ultimii ani este mai prost fabricata, i s-a marit garantia de la 1 an la 3. Este posibil ca un comerciant sa isi faca un calcul de genul: ce cheltuieli de reparatii probabile in perioada de garantie, calculate la numarul de calorifere comercializate, sint dispus sa suport din marja de profit pe un calorifer ?
PDPDPD
6th May 2004, 17:14
Normal ca daca vreau neaparat sa cumpar de otel si accept diferenta de pret, atunci imi cumpar calorifere cu 10 ani garantie. Dar in a alege intre cele de otel cu 5 ani garantie si cele din fonta cu 15 ani garantie dar mai scumpe si cu alte dezavantaje, eu cred ca nu e prea corect.
totul e o balanta... ... origine....garantie...pret Din pacate calitatea ( cel mai important ingredient ) nu o putem decat ...constata. O garantie marita, oferita de o firma solida si serioasa nu are cum decat sa fie in avantajul clientilor.
maaldeax
6th May 2004, 22:02
caloriferele prosop nu cred ca ar face fata la baia mea.Nu toate baile sunt la fel, unele sunt mai mari , altele mai mici.Eu spre exemplu am 7 mp si vreau sa pun faianta pana aproape de sus, si nu cred ca un astfel de calorifer ar face fata.Oricum 500w mi se par cam putini.
am sa ma mai interesez, dar eu nu am prea vazut calorifere suport prosop lungi, si chiar daca ar fi nu au putere termica asa de mare.
titi33
7th May 2004, 07:44
merci kidu
titi33
titi33: np
maaldeax: pune unu de otel 11k si gata, nu te mai stresa atat....
zildan
7th May 2004, 08:59
Citesc de 2 luni tot ce s-a scris pe acest topic si am ahuns la concluzia ca sunt foarte multe sfaturi bune aici dar in fond nu e altceva decit o RECLAMA LA FERROLI.
Nu am nimic impotriva produselor Ferroli, dar multe din sfaturile date aici sunt RECLAMA la produsele cele mai ieftine ale acestui mare producator. De ce nu faceti o comparatie intre produse cu aceleasi performante.
Spre ex. se tot bate moneda pe centrale cu schimbator bitermic, dar nu spune nimeni ca au mari probleme cu stabilizarea temperaturii pe circuitul de ACM, sau ca iarna cind deschizi robinetul inti te oparesti si apoi se raceste apa urmind ca destul de greu sa ajungi la un rezultat.
Se bate moneda pe depunerile de calcar din schimbatoarele de caldura in placi dar nu spune nimeni ca se demonteaza usor si pot fi curatate, spre deosebire de cele de la centralele cu schimbatoare bitermice la care se face curatarea cu dispozitive speciale pe care nu le au nici macar distribuitorii.
Nu a amintit nimeni pe aici ca ar fi bine daca ai ap. mic si implicit putine calorifere, sau daca preconizezi ca vei mai inchide iarna din ele pompa de apa din centrala trebuie sa aiba mai multe turatii, caci altfel, mai ales daca e instalatia pe Cu va face un zgomot destul de deranjant cind tii 1 sau 2 calorifere deschise.
Ar mai fi multe observatii.
Astept sa fiu contrazis.
pai domnu, daca ai deschis subiectu asta, nu ne lasa in ceata. eu ma pregatesc sa cumpar o centrala in baza recomandarilor de pe acest site asa ca te rog frumos sa iti spui parerea pina la capat ca sa nu dau banii degeaba...ca nu ma dau afara din casa. Multumesc si te rog sa faci propunere de centrala care in opinia ta merita, si de ce crezi acest lucru.
titi33
7th May 2004, 12:55
pt ZILDAN
MI-AI CAM LUAT VORBA DE LA GURA
Se pare ca in tara lui FERROLI (de oameni saraci am vrut sa spun) nimeni
nu are sau nu stie despre nimic despre alte centrale.
Junkers-ul a fost pus la zid ,impuscat,ingropat, si cu pomana facuta.
Argumentele : origini nesanatoase, s-a nascut ba in UNGARIA, POLONIA,
PORTUGALIA, CHINA si am auzit ca din iarna in GROENLANDA.
Despre saracu' Viessmann pe linga origini nesanatoase mai are se pare si
"scleroza in placi"
deci din cele mai"ieftine" si care a fost cel mai cuminte (nici de bine nici de rau) nici recomandat nici cu bube este VAILLANT
Cine il combate?
fiind vorba profetului prea sarac ..... gindesc la Viesman 29.000.000 sau
Vaillant 30.000.000 oferte ferme.
si tot vorba profetului "dimanche misto" tuturor.
mirceat
7th May 2004, 12:58
@zildan - ma bucur pentru ceea ce incerci sa faci. Avem nevoie si de alte puncte de vedere, mai ales daca ai ceva competenta in domeniu.
Rares
7th May 2004, 14:12
Originally posted by titi33
Junkers-ul a fost pus la zid ,impuscat,ingropat, si cu pomana facuta.
Argumentele : origini nesanatoase, s-a nascut ba in UNGARIA, POLONIA,
PORTUGALIA, CHINA si am auzit ca din iarna in GROENLANDA.
Eu mi-am luat un Junkers Euroline iar pe certificatul de import primit cu centrala scrie clar "Germany" ...
titi33
7th May 2004, 14:24
multumesc
ne vedem luni
sorin35
7th May 2004, 15:40
Este cineva de pe acest forum care a reusit sa debranseze de la RADET
Bucuresti in acest an?
Daca da, va rog ce trebuie facut concret si la ce pret se ridica acum aceasta operatie?
Multumesc
zildan: si cele in placi nu se infunda cam repede ? Cat despre curatirea bitermicelor si "absenta" "uneltelor" ...sa fim seriosi...
oricum, ori ca e in placi ori ca e bitermic ai aceleasi probleme cu apa calda.. nu inteleg ce vrei sa exprimi. Singura solutie pentru o apa calda constanta este boilerul fie de sol fie incorporat. Daca tot vorbesti de calorifere multe..sa stii ca centrala are o plaja de putere...cu appx intre 10 si 24 kw. Daca ai doar 2-3 calorifere, deci 7-8 kw...ce se intampla cu centrala? Mi se pare o chestie mai grava decat zgomotul din cupru.
rares: yup... adu mi o cutie sau centrala in sine si daca scrie pe ea Made in Germany promit sa mananc ambalaju'
La ora asta doar Vaillant( pe care scrie made in ger...) si Viessmann cred ca vin din Germania. Desi pe ambalajul Viessmann ului nu scrie Made in... . Sau Buderus... se fabrica in Olanda... tu de unde sjtii ca vin ? Macar De Dietrich a zis clar ca a mutat capacitatea de productie a muralelor in Franta si a inscriptionat ca atare cutiile.
Vrem sau nu Ferroli a reusit in acesti an un raport calitate-pret bun...asta e. Am doua case si intr una am Ferroli, in alta Buderus...ambele au functionat impecabil( una are doi ani, cealalta un an de functionare ).
Pe de alta parte iti pot da un numar de tel la un nene care face service la centrale si ai sa vezi ce proportie are Viessmann fata de Ferroli la service... trist dar adevarat. Cred cu tarie ca nu merita luat Viessmann decat ca si centrala de pardoseala.
Am recomandat cu caldura si De Dietrich, dar si "varfuri" tehnologice cum e Econceptul de 35kw...dar ... cand vede romanul pretul...
sorin35: succes...din cate am auzit e grava problema...
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.