Centrale termice (Seria 1)
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156

PDPDPD

Guvernul scumpeste gigacaloria si interzice debransarea
http://www.revistapresei.ro/RO/articol.cfm...ential&ID=67555
djlyon
Originally posted by PDPDPD
Guvernul va poate scoate centrala din casa
http://www.expres.ro/social/?news_id=153238

Pai da' nu se apropie alegerile si nu trebuie sa fie un alt subiect de "rumegat" ca sa uitam de problemele adevarate ale tarii??
Coruptia e-n floare...

cdan
Si noi stam cu mina in sin? Softpedia este cel mai vizitat site din RO. Haideti sa protestam impotriva incalcarii acestor drepturi ale noastre. Haideti sa facem un thread in acest sens, sa postam obiectiile noastre si dupa ce se vor stringe citeva mii, sa le transmitem ziarelor dar mai ales ca memorandum Consiliului Europei. Eu VREAU SA MA DEBRANSEZ. EU VREAU CENTRALA!
popemi
@ andrei cioaca... asa e ! , guvernantii fac asta doar ca sa testeze reactia oamenilor, imi aduc aminte de cozmanca sau nu stiu cine scornise chestia aia ca daca te debransezi tre sa platesti calura furnizata prin pereti de vecinu care nu s-a debransat ?!?, sau chestia cu cosurile care trebuiau sa fie mai inalte decat blocul...etc....sa fim seriosi treaba cu centrelele odata inceputa nu mai poate fi oprita, ei o pot numai intarzia prin gramada de hartoage pe care tre' sa le ai, ca sa fi in regula....
Kidu
eu zic sa facem rost de un mail de la guvern si unu de la pdsr si .... sa le scriem de dulce... s ar putea sa ii sperie opinia publica
ar fi valabila si retransmiterea mesajelor catre ziare si televiziuni...
driverx
Pana unde poate sa mearga gunoiul asta de tara? PANA UNDE? Cum dracu putem sal il dam jos pe curu asta de Nastase inainte de alegeri?

Cred ca iau o harta si vomit pe Romania. La altceva nu ma mai pot gandi cand vad idioteniile astea....

:cya:
Email
Dar cu cei care se debranseaza pentru ca nu mai pot sa plateasca cum ramane? Ii va obliga guvernu' curului sa ramana bransati sau le va plati nastase intretinerea? Dupa cate se pare guvernu va arunca pisica moarta la primarii, primariile la asociatiile de propetari iar onor propetarii se vor omori intre ei (aia fara centrale printre care si multi care in viata lor nu s-au gandit sa plateasca pentru ce primesc la robinet sau teava de caldura ii vor casapi pe chiaburii care si-au rupt de la gura sa scape de frigul din case. Nu vi se pare oare ca aceste lucruri seamana leit cu ce s-a intamplat in tara asta cand au venit bolsevicii la putere? Nu mai scapam dracu' odata de ei!!!!)
Eu am pus centrala acum 2 saptamani avand la acea data toate aprobarile legale pentru cea-mi monta centrala (proiect de gaze) Acum daca cei de la termoficare nu vor sa ma debranseze este treaba lor! Eu nu aveam contract cu regia de termoficare si nu le plateam pentru caldura lor ci Asociatiei de Proprietari, care la randul ei impartea factura de la termoficare la consumatorii din Asociatie. Daca eu nu mai am calorifere in apartament il voi chema pe presedintele si administratorul asociatiei sa constate acest lucru si sa ma scada de la caldura si apa calda.
Cum ei gasesc fel de fel de chichite in legi uitate de lume prin care este ilegal sa intervii in reteaua de caldura existenta nu exista oare in tara asta o lege care sa spuna ca nu esti obligat sa platesti pentru un serviciu pe care nu-l doresti? Poate ne ajuta vreun avocat in sensul asta..

Kidu
poate.. la mine logica e simpla..daca nu am contract cu radet...ce kuru :mad: meu vor de la mine ? :hmm:
cdan
Am si eu o intrebare la webmastre: de ce mi-ati sters topicul de protest impotriva celor care ne obliga sa nu ne mai montam centrale? Macar ati fi putut sa imi dati un PM sa ma anuntati... :mad:
dante01

Si eu sunt de parere ca nu se incearca decat o testare a opiniei publice...
Nu au cum sa fac treaba asta, nu au cum sa te oblige sa platesti un serviciu pe care nu ti-l doresti...
Ca nu e nastasila buricul lumii, iti dai seama ce ar zice UE de treaba asta....Plus ca e an electoral, plus ca vor sari in sus firmele care distribuie centrale si mai pune la socoteala si multimea de oameni care au/intentioneaza sa monteze centrale...
Eu sunt unul din ei si sincer nu imi fac prea mari griji din cauza articolului asta...
Totusi nu ar strica cum zicea cineva mai sus sa facem rost de o adresa de la guvern sa le zicem sa se duca draq cu totii...Si ideea cu cc la televiziuni e iar foarte buna.
Sau cei care cunosc cam ce se poate face din punctul de vedere al actionarii in judecata a statului roman sa dea solutii si pe cinstea mea eu abia as astepta sa se intample ce zicea in articolul ala, adica sa ma oblige sa trec din nou la radet...
trebuie sa luam atitudine fratilor, altfel astia ne vor duce de rapa de tot...Vedeai-as spanzurati!...
Hai bafta si sa auzim de bine la toamna sau cand sunt alegeri...
dante01
La presiunile Fondului Monetar International (FMI), Guvernul va initia, in perioada imediat urmatoare, o serie de masuri prin care sa elimine gaura neagra a sistemului national de incalzire centralizata, care inghite anual mii de miliarde de lei de la bugetul de stat, sub forma de subventii pentru factura de energie termica.

In prezent, romanii platesc energia termica pe care o consuma calculata in functie de pretul national de referinta al gigacaloriei, stabilit de Guvern, iar diferenta pana la pretul de vanzare catre populatie este acoperita de stat, astfel incat factura de intretinere sa se mentina la o valoare acceptabila. Subventiile calculate anul acesta pentru cele aproximativ 170 de orase si municipii din toata tara in care functioneaza sisteme centralizate de distributie a energiei termice se ridica la uriasa suma de 15.000 de miliarde de lei, din care peste 7500 de miliarde sunt suportate din bugetul de stat, iar restul din bugetele autoritatilor locale.

In urma negocierilor dintre statul roman si FMI, aceste subventii trebuie sa dispara total pana in 2007. Aceasta reducere drastica a subventiilor va produce insa si unele victime colaterale dupa ce, in 17 orase din tara, sistemul centralizat de incalzire va fi desfiintat in totalitate printr-o ordonanta de urgenta, in conditiile in care regiile de termoficare din aceste localitati au ajuns deja in imposibilitatea de a functiona.

Guvernul nu propune nici un fel de solutii pentru familiile care inca mai sunt racordate la sistemele de termoficare din aceste orase si care vor ramane in curand fara nici o sursa de caldura, plasand aceasta sarcina autoritatilor locale care vor dispune de bani pentru a cauta si a oferi populatiei sisteme alternative de incalzire. De asemenea, o alta propunere legislativa a Guvernului va obliga toti furnizorii de agent termic sa contorizeze toate imobilele racordate la sistemul de termoficare pana in decembrie 2005, iar pana la finele lui 2006 trebuie sa ia sfarsit si contorizarea individuala, la nivel de apartament, care va fi, de asemenea, obligatorie prin lege.

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta facut public, ieri, de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), un sfert din sumele alocate pentru subventiile la energia termica din acest an – peste 3500 de miliarde de lei - va primi o alta destinatie, constituindu-se un fond special de investitii pentru modernizarea si retehnologizarea sistemelor de distributie a energiei termice. Subventiile urmeaza sa fie reduse in acelasi ritm si in urmatorii trei ani, pana la eliminarea lor in 2007, sumele rezultate fiind transferate in acelasi fond de investitii.

Pentru a accesa acest fond, producatorii si distribuitorii de energie termica vor trebui sa propuna Ministerului Administratiei si Internelor studii de fezabilitate pentru proiecte prin care sa reduca consumul si pierderile de agent termic, astfel incat diferenta dintre pretul de referinta si pretul de distributie al gigacaloriei sa fie redusa la minim.

In paralel, potrivit unui al doilea proiect de ordonanta de urgenta, in 17 orase din judetele Alba (Cugir, Aiud, Blaj si Sebes), Bihor (Beius), Botosani (Darabani, Dorohoi, Saveni si Bucecea), Braila (Ianca), Dolj (Bailesti), Ialomita (Urziceni si Tandarei), Olt (Draganesti, Slatina), Teleorman (Zimnicea) si Valcea (Govora), sistemul de incalzire centralizata se va desfiinta definitiv incepand cu aceasta luna, dupa ce societatile de distributie a agentului termic din aceste localitati si-au sistat activitatea inca din timpul iernii care a trecut, ca urmare a pierderilor imense pe care le-au suferit. Subventiile pentru energia termica pe care urmau sa le primeasca aceste localitati vor fi utilizate de autoritatile locale pentru a pune la dispozitia familiilor sarace - beneficiare ale venitului minim garantat – sisteme alternative de incalzire.

Eliminarea subventiilor pentru energia termica care urmeaza sa se produca in perioada 2004-2007 va fi insotita de instituirea contorizarii obligatorii pentru blocurile de locuinte si pentru apartamente. Alaturi de cele doua ordonante de urgenta, Executivul urmeaza sa promoveze si o hotarare de guvern care-i va obliga pe toti furnizorii de agent termic ca pana la sfarsitul lui 2005 sa monteze contoare pentru caldura si pentru apa calda la toate imobilele racordate la sistemul de incalzire, iar in caz contrar isi vor pierde licentele in baza carora functioneaza.

In maxim trei luni de la intrarea in vigoare a noilor prevederi legislative, regiile si societatile care livreaza energie termica trebuie sa elaboreze programe de contorizare dupa care sa identifice surse de finantare pentru punerea lor in aplicare. Contorizarea individuala la nivel de apartament va fi si ea obligatorie pentru toti proprietarii sau chiriasii care primesc apa calda si caldura in sistem centralizat, acest proces urmand sa se finalizeze pana la finele anului 2006.

Actul normativ prevede ca furnizorii de agent termic trebuie sa-i sprijine pe locatari in ceea ce priveste instalarea contoarelor, iar autoritatile locale si Guvernul vor avea obligatia de a oferi populatiei facilitati la plata respectivelor contoare, care vor putea fi cumparate in rate sau in leasing. Ulterior, regiile si societatile de termoficare vor incheia contracte individuale cu familiile care beneficiaza de serviciile lor, iar factura pentru energie termica va fi calculata in functie de consumul indicat de contoarele de apa calda si caldura.

In acelasi timp, insa, regulile vor deveni mult mai drastice pentru consumatori, care vor ramane fara apa calda si fara caldura chiar si in timpul iernii, in cazul in care nu-si vor plati facturile trei luni la rand. Furnizorii de agent termic vor fi obligati la randul lor, sa ia masuri pentru a recupera datoriile de la rau-platnici, iar in caz contrar vor fi obligati sa acopere aceste creante din propriile buzunare.

Potrivit aceluiasi proiect legislativ, incepand cu data de 1 ianuarie 2005, consumatorii de energie termica vor putea utiliza mai multe sisteme de plata a facturilor, atat la casieriile furnizorilor, la oficiile postale sau prin CEC, cat si prin cardul de credit sau prin Internet.

softpedia news 26.04.2004
popemi
hai mai, sa nu mai fim asa de vehementi ca nu o sa intample ce vor guvernantii, o sa vedeti...nu-si dau ei cu tesla-n co--e chair inainte de alegeri.... :yeah baby
dante01
se poate sa ai dreptate si tu, cu treaba cu tesla...
eu le-as da si zi si noapte....
ia mai cititi si aici....

“E o masura abuziva”
Secretarul de stat Ilie Stefan din MAI, care a lucrat la actul normativ, a evitat sa vorbeasca pe aceasta tema cu noi. Reprezentantii asociatiilor de proprietari, cit si cei ai unor firme din domeniu (care vind centrale termice), dar si unele autoritati locale spun ca prevederile stabilite de guvernanti nu sint corecte.
• Radu Borcea, presedintele unei asociatii de proprietari din cartierul Titan care are 140 de apartamente, dintre care un sfert s-au debransat de la sistemul centralizat de incalzire, a declarat: “O astfel de masura este abuziva. Mai ales ca nu au fost consultate persoanele care vor fi afectate - cei care si-au montat deja centrale, cu suficiente eforturi si oprelisti. La ei au scazut costurile. Am o parere foarte proasta despre initiativa guvernului”.
• Presedintele Ligii Asociatiei de Proprietari Habitat, Mihai Mereuta: “Nu au cum sa aplice retroactiv, ci doar de acum incolo sa fie avertizati locatarii ca nu pot exista doua sisteme in aceeasi cladire. Ar fi nedrept fata de cei care au centrale sa-i oblige sa renunte... Nu cred ca se poate pune problema asa”.
• Directorul general al Federatiei Asociatiei de Proprietari din Romania, Radu Opaina: “Ar fi o mare greseala ca guvernul sa interzica debransarea. (...) Altfel, oamenii vor fi obligati sa ramina la un sistem nerentabil. O asemenea solutie se poate lua doar atunci cind sistemul a devenit performant, daca ii oferi o varianta mai buna”.
• Reprezentantul Federatiei Autoritatilor Locale din Romania si director la regia de termoficare din Ploiesti - Anca Grigore: “Nu mi se pare normal (ca cei care au centrale sa renunte la ele - n.r.). Daca ar fi fost luate masuri la timp, nu s-ar fi ajuns la asemenea solutii. (...) Noi credem ca pina la urma hotaririle vor fi aprobate fara aceste lacune, vom solicita sa se faca modificari.”
• Consultantul firmei “Keston”, ing. Ioan Andronache: “Nimeni nu poate interzice o investitie pe care multi au facut-o pentru a scapa de constringerea lipsei de confort.”
• Coordonatorul de proiecte de la firma “Eneria”, ing. Doru Ion: “Nu e normal ca cineva sa impuna blocarea montarii centralelor de apartament”.

softpedia news.....

HAI SA FACEM SCANDAL!...
hai sa ii bombardam cu mail-uri de dulce....
Bafta!
popemi
Ilie Stefan e din Craiova si pun pariu ca are centrala...lol
cdan
@ catalin Am primit mail
@ALL: propun urmatorul lucru sa dam Guvernul in judecata. Sa ne stringem citiva insi si sa platim toti un avocat sa ii dea in judecata. Cine e cu mine?
maaldeax
am vizitat si eu site-ul www.vital-instal.ro si am vazut ofertele, nu m-am decis inca ce sa cumpar Ferroli Domina sau Ariston TX si as vrea sa cer parerea cuiva.
Am inteles ca vital-instal a avut o oferta foarte buna in aprilie si eu din pacate am ratat-o... sad.gif(
Kidu
Deci.. tot ferroli as alege... desi exista o diferenta de pret intre cele doua...
Si hai ca nu e mare diferenta, a fost oferta la 22 mil si acum e vreo 22,7 ...deci merge... Depinde de buget.... smile.gif
andreic
Ferroli e buna... a mea a facut 1 an jumate... functionare ireprosabila. Am modelul clasic F30E Domina. Silentioasa, mica pt puterea ei si la ultima revizie a reiesit ca e ca noua, fara colmatari, presiune corecta la regulator si altele... a venit reprezentantul Ferroli pt revizie cu un aparat de masura si au masurat pe acolo mai multi parametri, p min, p max la valva, temp acm etc... totul stas. Si nu uitati ca folosesc apa curenta normala, fara nici un aditiv... am schimbat si apa in instalatie... curatat filtrele... o depuneri.

As putea spuna ca la confortul obtinut pe timpul iernii (22 grade constant) si consum corect fata de vechea tehnologie pe sobe cum aveam eu, deja 15% din investitia totala i-a scos...
PDPDPD
http://www.expres.ro/social/?news_id=153348
beyblade
Buna ziua tuturor,

Un prieten ma sfatuit sa va cer ajutorul in urmatoarea problema:
Zilele trecute mi-am montat centrala in apartament.
Cei de la care am cumparat si montat centrala (un distribuitor autorizat Ferroli , cu magazin de prezentare, mi s-au parut foarte seriosi si profesionisti, instalatia in casa arta trasnet) m-au asigurat ca au toate autorizatiile necesare. Nu le-am cerut sa le vad pentru ca nici nu stiam cum arata si cine trebuie sa-i autorizeze. Dupa montare au venit si mi-au facut PIF cu buletin de gaze si proces verbal. Am mers apoi la termoficare unde mi-au solicitat un pogon de acte printre care si copii dupa autorizatia ISCIR a celui care a montat, a celui care a pus in functiune si a celui cu care am semnat contractul de service. am mers inapoi la distribuitorul Ferroli care mi-au zis ca ei de abia au depus actele pentru autorizatia ISCIR si mai dureaza in jur de o luna pana le obtin. Pentru PIF au adus alta firma acre are autorizatia necesara.
Acum, cu tot iuresul creat in jurul microcentralelor, daca mai astept pina obtin ei autorizatiile s-ar putea sa raman pe dinafara cu debransarea.
Ce pot sa fac in cazul asta? Este legal ca o firma autorizata sa faca PIF pe o instalatie si o centrala montata de o firma neautorizata( inca)?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
beyblade
1.cerere de renuntare la sistemul de incalzire centralizata
2. adeverinta de la Asociatia de locatari cu acordul privind debransarea si cu specificatia ca nu ai datorii
3.dosar preliminar care sa contina calcululnecesarului de caldura pentru alegerea microcentralei
4.Proces verbal pentru PIF instalatia de gaze (emis de Distrigaz)
5. proces verbal de receptie pentru instalatia de gaze (emis de Distrigaz)
6. Proces verbal de PIF pentru microcentrala (emis de firma instalatoare)
7. declaratie data de firma montatoare si beneficiar ca au luat la cunostiinta de OG73/2002 precum si angajamentul beneficiarului ca va reactualiza contractul de service pe toata durata de functionare a microcentralei
8 raportul de veriuficari, incercari si probe avizata de prestatorul care a efectuat PIF sau de ISCIR-Inspect cf. anexei C din PTA1-2002 impreuna cu o copie buletin analiza gaze arse.
9. Livretul aparatului completat cf. anexei D din PT a1-2002
10.Certificat de garantie microcentrala
11. nstructiuni de utilizare in conditii de siguranta intocmite de cel care a montat si instalat centrala.
12. Copie dupa autorizatia ISCIR a prestatorului care a montat si instalat centrala, pentru domeniul montare/instalare cf. anexei H din PT a1-2002
13.Copie dupa autorizatia ISCIR a prestatorului care a pus in functiune centrala, pentru domeniul PIF cf. anexei H din PT a1-2002
14. Copie dupa contractul de service incheiat cu un prestator autorizat precum si Copie dupa autorizatia ISCIR a prestatorului pentru domeniul service cf. anexei H din PT a1-2002
si in sfarsit
15. Copie dupa chitanta de plata ptr. verificarea dosarului si a debransarii de la sistemul de incalzire.
PDPDPD
Preturi la Tulcea pentru tras gaze: 600 EUR la casa in care sunt inclusi 9 m conducta. La bloc in jur de 450-500 EUR.
Sint curios cati o sa se lege. Tot pe lemne o sa mearga lumea.
razec
Cataline decit sa dai guvernul in judecata mai bine nu-i votezi ca tot au ei 52%
Kidu
beyblade: reclama la Ferroli Romania firma respectiva... 4132251, 4132250.
maaldeax
Am discutat din nou cu cei de la www.vital-instal.ro si m-am decis asupra centralei Ferroli Domina Plus.
Instalarea nu costa 10 milioane si implica si demontarea vechiilor calorifere.
Acum alta problema: sa aleg otel Ferroli sau otel Vogel&Noot? Sa merg pe cei 10 ani garantie?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.