dante01
20th May 2005, 11:30
pai am patit urmatoarele:
pe 12 seara, pe la ora 23, am bagat de seama ca se aude un zgomot metalic de pe la centrala...am stat cu urechea lipita de ea si parca mi s-a parut ca se aude din partea de sus...cum era prea tarziu ca sa sun la service, am scris un mail...
le-am zis ce face si am lasat nr de mobil...
a doua zi, pe la 9 ma suna baietii de la tihe...ii zic cum facea si zice ca vine in 10 minute...si vine, asa cum promisese...dar centrala nu mai face zgomotul...tipul o desface totusi, se uita un pic prin ea, bate usor cu manerul surubelnitei in anumite componente, apoi imi zice ca nu cumva sa fi fost de prin calorifere zgomotul, ca unul din ele cam galgaia...ma roaga sa le aerisesc, fac repede treaba asta si ca urmare presiunea scade sub 1 bar...imi repune el sub presiune instalatia, mai scot apoi ceva apa s-o aduc la 1.5 bari si dupa ce imi mai face niste alte marunutisuri (printre care reglajul de putere pentru incalzire,
, reglaj pe care ii intrebasem daca l-au facut si ii rugasem sa il refaca sau macar sa verifice corectitudinea lui) imi zice ca daca mai face sa ii chem din nou...
si pleaca...la 10 minute plec si eu cu treaba...revin dupa 3 ore ca sa gasesc apa de un deget in bucatarie, ghici de unde...din draguta centrala...ii sun, mi se spune ca nu a fot nimeni la mine dimineata...
e drept sunasem pe fix...las nr de mobil si cel de fix din nou, ma suna dupa 10 minute de la sediu si mi se spune ca l-au anuntat pe singurul lor om de service dar ca se poate sa nu ajunga azi...le zic ca atat le trebuie sa nu ajunga acolo in cursul acelei zile...opresc robinetul de admisie apa rece in centrala, sterg pe jos si ma pun pe asteptat...peste juma de ceas suna nenea de la service...imi zice ca probabil a uitat sa comute la loc pe pozitia off actionarea pentru umplerea instalatiei...am uitat sa va zic, presiunea era 3 bari...imi cam dadusem eu seama care era baiul, insa nu stiam de unde se poate comuta pe off caci nu mi-au dat manual in romaneste...imi explica el ce si cum sa fac, incerc insa nu reusesc si problema se agraveaza...din nou apa ca la nebuni pe jos...
cam la o ora dupa vine nenea, se uita la pozitia comutatorului, era ok...desface centrala, actioneaza valva aia de umplere de cateva ori cu mana, apoi nu mai stiu ce mai mestereste la ea si zice ca acum e aok...il intreb ce a fost, imi zice ca nu stie...
si pleaca...
aseara iar curgea apa din ea...
cam asta s-a intamplat...
cei care ati mai urmarit povestea mea, stiti ca s-a mai intamplat de vreo 2 ori sa curga apa din ea...si mi s-a luat si de ferroli si de tihe si de toate...
Evergreen
20th May 2005, 11:31
QUOTE(dante01 @ May 20 2005, 11:43)
stie cineva unde scrie treaba aia ca daca se intervine de mai mult de 3 ori asupra unui bun afalat in prima jumatata a termenului de garantie beneficiarul poate cere schimbarea bunului?
ca am de gand sa cer schimbare centralei...
CAUTA UN MONITOR OFICIAL SAU LA PROTECTIA CONSUMATORULUI
PS: OBLIGATORIU TREBUIAU SA ITI DEA MANUAL IN LB ROMANA
bittek
20th May 2005, 16:37
Dante e..H.G394\1995.ART.14
QUOTE(dante01 @ May 20 2005, 10:43)
daca se intervine de mai mult de 3 ori asupra unui bun afalat in prima jumatata a termenului de garantie beneficiarul poate cere schimbarea bunului?
Asa este, dar, din pacate, numai daca poti "dovedi" ca s-a intervenit de trei ori in prima jumatate a perioadei de garantie, adica sa ai cele trei rapoarte de interventie pe care ar fi trebuit sa le intocmeasca cel care a venit la interventie.
In general, fiecare produs are un certificat de garantie care contine si un tabel in care se inscriu reparatiile din perioada de garantie tocmai pentru a evidentia nr. de interventii.
geopalade
21st May 2005, 07:08
La centrala mea am tras o teava de la supapa de siguranta la canalizare, nu am avut probleme pina acum (nu am pierderi de presiune si nici supracresteri) dar daca se intimpla ceva barem nu ma inund de unu singur. Cred ca ar fi indicat sa faci si tu acelasi lucru mai ales ca nu e complicat. Problema ta ar putea fi din cauza robinetului de umplere sau de la schimbatorul de caldura cu placi (daca are asa ceva) sau de la cazan (la cele bitermice).
dante01
21st May 2005, 15:41
ai dreptate, pot sa fac si treaba cu racordul la canalizare...nu-i prea la indemana cum am eu centrala pusa insa e mai bine decat sa gasesc bucaria inundata...
dar, ce ma ofitca pe mine e ca nu trebuie sa ajung eu sa caut solutii la treaba asta, trebuie sa mearga cum trebuie si sa nu am probleme...sau macar sa se fi gandit ei la treaba asta, ca o masura de a ma feri pe mine, clientul lor de eventuale neplaceri...
la mine problema e sigur actionarea pentru umplerea instalatiei...are o chestie ca se poate umple si singura daca e cazul si sa-i dai tu sa bage din nou apa...acolo e buba...
si inca o chestie care ma ofitca la ei, pana acum n-au scris nimic in cartea de interventii ca s-a mai schimbat o data acea componenta si s-a mai intervenit de cel putin 2 ori la ea...am insa de gand sa le-o trag, am mailuri pentru fiecare sesizare si chiar daca nu scrie ca s-a intervenit la ea am sa ii fac sa-mi schimbe centrala...
vineri ramasese ca daca gasesc piesa la bucuresti vine si mi-ao schimba...daca nu, va trebui comandata si dureaza t zile...
o sa iau legatura cu cei de la ferroli bucuresti, desi sincer ma astept sa le tina partea, sa-i intreb daca au piesa pe stock, daca nu daca au comandat-o si cand soseste...
ok, inteleg, e o problema cu componenta aia, dar sa aduca frate 10 pe stock nu sa stau cu apa picuirand din centrala pana vine de la producator...
Kidu
23rd May 2005, 19:44
ca fapt divers: un nene de la ferroli s a jurat azi ca oricare ar fi modelul au cel putin a piesa pe stoc. chiar daca nu ar avea, s ar scoate una din alta centrala, iar la "revenirea" piesei pe stoc s ar completa centrala respectiva. In orice caz nu asteapta clientu 10 ani..cred ca sunt cam batuti in cap mesterii tai...

si pentru ca ma tot uitam pe threadu asta am revazut postu lu raduman cu garantia de 5 ani la beretta...poate ne zice..inca se mai "gandeste serios "? ca pe piata e aceeasi chestie. si se facura doua lunii si jumate...de cand tot gandesc...
da, sunt un pic ironic, dar recitind postul tau m-am amuzat un pic. Intre timp ai aflat cam pe ce loc este Baxi in vanzarile de anu trecut ?
dante01
23rd May 2005, 23:11
mda...au venit duminica dimineata si au schimbat piesa...
nu au dat absolut nici un semn vineri, eu ii asteptam macar sa sune si sa zica ca au gasit-o si vor veni a doua zi sau luni...mare kakat sa fi dat un telefon vieri sau sa fi venit tot tunci sa schime piesa...ca nu cred eu ca au luat-o sambata seara de la bucuresti...
dau dovada de rea vointa si am de gand sa-i belesc cu mana mea de fiecare data cadn o sa pot...
ovidiu ovy
24th May 2005, 12:17
oameni buni,asa cum trebuie sa se intimple in romania,dupa o perioada in care de dietrich-ul meu a fost super ok,iata ca acum, atunci cind se comuta de pe acm pe caldura sau invers se aude un zgomot cvasi metalic in centrala,zgomot care se transmite si pe tevi.unGuru,ai mai intilnit asa ceva.please,help me!
bittek
24th May 2005, 12:56
Nu te speria Ovidiule am Ferroli Domicompact si cind inchid robinetul acm acelasi sunet care se propaga in instalatie il aud de cind am achizitionat centrala!
xti000
25th May 2005, 08:50
Hello,
Cu ce pot efectua o spalare chimica la nishte calorifere din fonta proaspat scoase din circuitul RADET? Daca shtie cineva sa explice cat mai detaliat.
MULTUMESC Anticipat
ovidiu ovy
27th May 2005, 09:53
da bittek,dar stie cineva de unde vine si ce poate fi?e normal sau anormal?sa-i trag la raspundere pe cei de la de dietrich sau ba?
please,help me !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
neo007
27th May 2005, 10:22
Da si mie careva un site cu o lista de firme care comercializeaza/instaleaza centrale termice de apartament?...[si nr de tel]
multzam fain
exuser
27th May 2005, 13:29
Sal all!
As avea citeva intrebari:
- care sint verificarile obligatorii care trebuie facute la o centrala termica ? Aici ma refer la verificarile periodice anuale (la un magazin mi-au spus ca trebuie facuta verificarea anuala) si respectiv cea la doi ani pentru autorizarea ISCIR.
- in ce conditii se verifica starea schimbatorului de caldura? cind se simte o scadere a randamentului la prepararea apei calde menajere sau preventiv se face o detartrare la o anumita perioada de timp?
- citeodata la venirea apei reci (atunci cind este luata pentru o anumita perioada - citeva ore pina la o zi) apa rece vine ruginie. Nu este recomandat sa se puna filtru decantor pentru impuritati si apoi cel anticalcar?
Merci
Evergreen
27th May 2005, 13:34
QUOTE(exuser @ May 27 2005, 14:29)
Sal all!
As avea citeva intrebari:
- care sint verificarile obligatorii care trebuie facute la o centrala termica ? Aici ma refer la verificarile periodice anuale (la un magazin mi-au spus ca trebuie facuta verificarea anuala) si respectiv cea la doi ani pentru autorizarea ISCIR.
- in ce conditii se verifica starea schimbatorului de caldura? cind se simte o scadere a randamentului la prepararea apei calde menajere sau preventiv se face o detartrare la o anumita perioada de timp?
- citeodata la venirea apei reci (atunci cind este luata pentru o anumita perioada - citeva ore pina la o zi) apa rece vine ruginie. Nu este recomandat sa se puna filtru decantor pentru impuritati si apoi cel anticalcar?
Merci
la mine asa este:
1-lista verificarilor e anexata la contract si cuprinde cam tot ce e nevoie ca sa iti faca bucati centrala
2-depinde daca e apa din retea sau din fintina(depuneri mai mari) (se curata la cerere)
3-decantor si filttru anticalcar
Kidu
27th May 2005, 14:46
neo007: nu putem face acest lucru...ori listam toate firmele ori va fi reclama pentru cele listate. Cel mai simplu ar fi sa recitesti acest thread si vei gasi destule pareri pro si contra vis a vis de multe firme de profil.
neo007
27th May 2005, 21:52
QUOTE(Kidu @ May 27 2005, 14:46)
neo007: nu putem face acest lucru...ori listam toate firmele ori va fi reclama pentru cele listate. Cel mai simplu ar fi sa recitesti acest thread si vei gasi destule pareri pro si contra vis a vis de multe firme de profil.
Totusi..daca cineva din voi se pricepe si cunoaste piata..sa am ajute si pe mine cu un top al firmelor pe private message [ca sa nu facem reclama]...Nu cer mai mult..pls..daca se poate.
multzam fain
Evergreen
27th May 2005, 22:34
QUOTE(neo007 @ May 27 2005, 22:52)
Totusi..daca cineva din voi se pricepe si cunoaste piata..sa am ajute si pe mine cu un top al firmelor pe private message [ca sa nu facem reclama]...Nu cer mai mult..pls..daca se poate.
multzam fain
kidu zice bine...daca folosesti searchu o sa gasesti cam ce vrei....fie de aici din topic ....fie cautind centrala dupa marca preferata: romineasca franceza italiana sau germana...piata e cam aceeasi peste tot si la orice dealer gasesti si firma care iti face lucrarea
top al firmelor nu cred ca exista si kiar daca e nu cred ca reprezinta realitatea
ideea este sa cauti mai multe oferte la ce iti trebuie si sa o iei pe cea mai avantajoasa fara sa faci rabat la calitate
Evergreen
27th May 2005, 22:44
QUOTE(ovidiu ovy @ May 27 2005, 10:53)

da bittek,dar stie cineva de unde vine si ce poate fi?e normal sau anormal?sa-i trag la raspundere pe cei de la de dietrich sau ba?
please,help me !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
si la mine face la fel (Viessmann)...e de la un electromagnet care actioneaza vana cu 3 cai , iar sunetul e amplificat daca instalatia e din Cu
si eu m-am speriat la inceput....si sint 2 ani de atunci
titi33
30th May 2005, 14:34
dante nu fii necajit , s-a rezolvat in felul lor dar s- rezolvat.Deh serviciu rominesc.
Buderusul din vecini a crapat pe seara, anuntat service imediat, venit dimineata
la prima ora constatat placa de baza (sa-i zicem)scrum in 3 ore placa noua si refacute toate probele.
in fisa service 2 mentiuni : 1 constatare si luat placa seria : 2 schimbat etc.
Trebuie cerut mentionarea interventiilor altfel ne costa pe noi .Exemplul tau este
perfect.
eddingro
31st May 2005, 15:31
Ce parere aveti despre centrala termica Baxi ECO 240 Fi, tiraj fortat
[24kW] - 25.000.000 lei?
8 ani garantie.
-
zildan
31st May 2005, 17:43
Pareri despre Mistral in condensatie (sau pseudo) astept si eu.
Ar fi bine de la utilizatori.
Multumesc pentru oboseala de a scrie in avans.
ovidiu ovy
1st June 2005, 09:10
evergreen: am instalatie de cupru,e adevarat,dar e normal ca acel electromagnet sa faca ce face?
Evergreen
1st June 2005, 09:29
QUOTE(ovidiu ovy @ Jun 1 2005, 10:10)

evergreen: am instalatie de cupru,e adevarat,dar e normal ca acel electromagnet sa faca ce face?

eu am intrebat pe cei de la service si au zis ca asa fac toate....si probabil zgomotul e amplificat de teava...(ca la bloc cind bate un vecin de la 2 in calorifer aude si cel de la 10
) )..
normal sau anormal....atita timp cit merge in parametrii normali nu fac nici o interventie
am mai citit parca pe aici ceva referitor la zgomotul asta ...unde se spunea ca exista la o centrala anume un alt sistem de manevra a vanei cu 3 cai mult mai silentios.
ma gindesc eu ca electromagnetul asta face zgomot asa ca are nevoie de ceva forta ca sa miste vana aia..(.banuiesc eu ca are o pirghie ...habar nu am ..acum doar imi inchipui un sistem...asa ca aberez )
si poate ca are zdrangu asta mai puternic la revenire cind inchide clapetul ala...
poate ne va da lamuriri suplimentate cineva care stie mai multe despre asta.
xcalinp
2nd June 2005, 10:49
ce se poate spune despre centralele in condensatie. am inteles ca au un randament superior...
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.