Salut.
As vrea sa va rog daca puteti sa-mi dati un sfat in legatura cu o centrala termica.
Am o centrala Biasi de 24kW. (Biasi 24). Acum doua zile imi picura apa din ea. Am desfacut-o si am observat ca apa se scurge de la racordurile tevilor ce duc spre schimbatorul de caldura. Am golit circuitul si am schimbat garniturile (am pus garnituri de clingherit). Cu ocazia asta am desfacut si robinetul de admisie a apei in circuit si am schimbat garnitura si la acesta. Am pus totul la loc, am reumplut circuitul. Totul functiona OK. Nu mai picura nimic. Dar dupa un timp am obervat ca presiunea urca incet incet pana atingea limita de siguranta (3bar) cand se deschidea robinetul de siguanta si-mi facea numai apa prin jur.
Asta se intampla si atunci cand centrala este oprita, si se aude un sunet ca si cum ar circula apa in interior. Robinetul cu care reglez presiunea in circuit este inchis la maxim. Presiunea creste incet dar in cateva ore ajunge de imi deschide valva de siguranta.
Ce se poate face? De ce totusi creste presiunea in instalatie?
Nu stiu daca m-am exprimat eu suficient de tehnic si daca m-am facut inteles, dar daca puteti sa ma ajutati cu vreun sfat v-as ramane recunoscator.
V-am pus si cateva fotografii ca sa vedeti despre ce robinet vorbeam si pentru ce tevi am schimbat garniturile. In cazul in care nu m-am facut inteles.
Va rog daca puteti sa-mi trimiteti un raspuns pe adresa mea de mail lucian.crisan@xnet.ro
Cu multumiri, Lucian Crisan

)