xcuseme
12th April 2005, 17:15
Iar incepem ca cel mai bun in domeniu e ce am eu acasa... ca o am de x ani si merge bine
lucian123
12th April 2005, 20:12
Oricum Junkers nu mai e ce era acum 3 ani. Ma refer in special la Euroline Compact.
La fel si Buderus.
Au scos variante pt. Europa de est.
andreic
12th April 2005, 20:30
QUOTE(razec @ Apr 12 2005, 18:10)
Bosch Heatronic care inseamna foarte mult.
Heattronic e o porcarie ca sa ia ochii...
Am testat si in afara de niste leduri si ceva pe display, nucleul centralei e la fel de simplist ca alea fara. Practic comenzi mecanice normale facute electronic... era buna daca avea computer si centru de decizie bazat
Orice centrala are microprocesor de baza deci, ca ii pui sau nu display e o frectie pana la urma.
razec
12th April 2005, 22:12
Domnule Andreic(Cioaca?) de ce va folositi pe linga nume si un procesor de ultima generatie cind se putea folosi o numaratoare?In fond tehnica evolueaza!
Ca si la motoare la fel mergeau si acum 50 ani.
Si in afara de asta pentru ca asi dori un raspuns avizat de la un senior--va rog sa-mi spuneti de ce un Eurostar are 18 duze si o alta are max.13 duze la aceeasi putere?
Va rog astept un raspuns avizat!
andreic
12th April 2005, 23:16
>de ce va folositi pe linga nume si un procesor de ultima generatie cind se putea folosi o numaratoare?
Conteaza ?
>In fond tehnica evolueaza! Ca si la motoare la fel mergeau si acum 50 ani.
Asa, si unde este legatura cu subiectul ?
>Va rog astept un raspuns avizat!
Cred ca glumesti...
unGuru
13th April 2005, 00:25
Andrei Cioaca:
Heattronic e o porcarie ca sa ia ochii... smile.gif Am testat si in afara de niste leduri si ceva pe display, nucleul centralei e la fel de simplist ca alea fara. Practic comenzi mecanice normale facute electronic... era buna daca avea computer si centru de decizie bazat smile.gif Orice centrala are microprocesor de baza deci, ca ii pui sau nu display e o frectie pana la urma.
.. si daca avea si harddisk si placa grafica cu accelerator 3D poate-poate era si pe placul lui Andrei Cioaca! Faci si tu greseala sa cazi in capcana cu "microprocesorul".. tu stii ce-i ala microprocesor?! Centralele astea au un biet controller, dar nici un producator nu se da in laturi sa-l numeasca "microprocesor".. hai sa discutam serios, nu ne-am adunat aici sa citim de prin prospecte..
>Va rog astept un raspuns avizat!
Cred ca glumesti...
Daca Andrei Cioaca n-are raspunsuri "avizate", NU ARE NIMENI.. sa va intre bine in cap acest lucru!
andreic
13th April 2005, 01:03
>.. si daca avea si harddisk si placa grafica cu accelerator 3D poate-poate era si >pe placul lui Andrei Cioaca!
lol, si sa nu uitam de OpenGL pt afisarea temperaturilor in 3d 
>Faci si tu greseala sa cazi in capcana cu "microprocesorul".. tu stii ce-i ala >microprocesor?! Centralele astea au un biet controller, dar nici un producator nu >se da in laturi sa-l numeasca "microprocesor".. hai sa discutam serios, nu ne-am >adunat aici sa citim de prin prospecte..
Da, ai dreptate, este un controller, eu asa l-am numit ca sa sune mai pompos.
Ideea este ca functionarea unei centrale "normale" se bazeaza pe senzori si un controller care trimite comenzi cand anumite conditii sunt indeplinite... cand senzorii cad intra in avarie si gata... acelasi lucru il face si o centrala cu display si leduri doar ca pe langa functia de baza, mai si afiseaza ce spun senzorii si eventual cu un eprom bine programat mai face o temporizare, o termo-regulare etc
Adica nimic cu totul iesit din comun... asta era ideea 
Eu am vazut prima data centrala pusa in discutie mai sus acu 2-3 ani la Brico Store... cred ca atunci au cumparat multi dinastea
Dupa ce m-am uitat in ea si m-am jucat la un amic care avea una am constatat ca in mare e exact acelasi lucru cu sau fara functia de mare importanta numita Heattronic...
E o placuta de cablaj cu cateva chestii pe ea face este sub forma de plugin, neesentiala in functionarea centralei
Nucelul (controllerul) e acelasi la una cu sau fara... adica este ca si cum ai lua o centrala super-simpla la care ii atasezi un crono-termostat ceva extern...
Ma rog, bate bine la ochi, comercial, dar... atat
Kidu
13th April 2005, 10:34
Pentru amatori: oferta de centrale, opinii pro si contra....
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=53836
razec
13th April 2005, 22:47
Domnilor asteptam un raspuns avizat privind nr. de duze,lasind de o parte ironiile privind procesoarele,placile grafice si altele
'' E o placuta de cablaj cu cateva chestii pe ea
la fel este si cu cipurile nu-i asa au din ce in ce mai multe functii
<<>In fond tehnica evolueaza! Ca si la motoare la fel mergeau si acum 50 ani.
<<<Asa, si unde este legatura cu subiectul ?
faceti o comparatie numai la tipurile de bujii(cu un electrod sau mai multi) sau la motoarele aspirate care la aceeasi capacitate cilindrica au puteri diferite(aici vprbindu-se de aceeasi putere)
Este cumva RANDAMENTUL?
andreic
13th April 2005, 22:58
>Este cumva RANDAMENTUL?
Eu sincer, cred ca nu. Si sa explic si de ce cred eu asa... radnamentul este limitat de tehnologia schimbului de caldura si nu depaseste 90-92% pe o centrala generatia anilor 90, adica nu in condensatie cum sunt astea noi.
De ex poti da 3.5mcubi gaz + ceva aer... (33kW in arzator, 30 utili) pe 13 duze sau aceeasi cantitate pe 18 duze... puterea e aceeasi... randamentul nu variaza de la asta ca e limitat de schimbator si design-ul camerei de ardere pe care-l presupunem optim (ideal)... adica tot o sa pierzi caldura pe cos orice ai face... e un fel de 13 duze care sufla mai tare si 18 care sufla mai slab... sau 13 cu gaurica mai mare si 18 cu gaurica mai mica
in fond tot acolo se ajunge.
Corecteaza-ma daca gresesc.
unGuru
13th April 2005, 23:10
andreic
13th April 2005, 23:14
Aia care merge cel mai bine 
Serois acuma cu 1 e cam greu sa distribui uniform caldura... probabil la asta s-a gandit si razec insa... ce mi-e 13 care acopera tot schimbatorul si 18 in aceeasi arie... crezi ca e diferenta mare ?
Daca sunt mai mici si mai multe probabil ca distanta intre schimbator si duze e si ea mai mica pentru a compensa... deci probabil un avantaj ar fi designul mai slim
Dar randamentul depinde in primul rand de schimbator si nu mi se pare ca se schimba vizibil. Poti sa incingi mai mult schimbatorul ca la un moment dat aceeasi caldura o va putea transmite la agentul termic... restul pe cos.
razec
13th April 2005, 23:16
Cred ca gresesti.Consumul orar este acelasi la Full(preparare ACM) si la modul de compactizare care se foloseste cred ca,conteaza si inaltimea camerei de ardere si nr. de duze cred ca in felul asta se face o ardere mai eficienta
unGuru
13th April 2005, 23:25
Un numar mai mare de duze de diametru mai mic inseamna un "jet" de gaz mai fin si mai uniform distribuit, deci amestecul cu aerul aspirat se face mai uniform.. deci o ardere mai eficienta.
AndreiC, randamentul e intr-adevar limitat la 92-93%, ideea este ca daca ai 18 duze te apropii mai mult de acest randament decit daca ai 12 duze. Nu ai 93% randament chiar in orice conditii..
bittek
15th April 2005, 10:17
Doamne lasati doamne iarta-ma duzele alea vorbiti concret pentru ca pot sa pun pe forum un fapt real si doresc ca si alti posesori de centrale sa posteze urmatoarele:
1)Zona:
Bucuresti
2)Tip Locuinta+tipuri izolatii(termopan,dubluri geamuri,pereti exteriori izolati etc)
Apartament 2 camera 50m2,dubluri geamuri
3)Model Centrala Murala+senzori(Cronotermostate,Termostate,etc)
Ferroli Domicompact+Cronotermostat 24C(temp in tur ajungea max la 77C apa calda menajera 47C)
4)Tipul instalatiei+model,tip,nr Radiatoare
Cu(carbonFree),3 radiatoare Ferroli+1 port prosop.
5)Consumul cel mai mare inregistrat
218mC-1.318.000
6)Alte observatii
Prima iarna in care am stat in casa numai in tricou(confort la maxim)nu am facut economii,silentioasa.
7)Probleme aparute:
La un moment dat pompa scotea un sunet ciudat deranjant,m-am uitat la BArometru si am obs ca in 3 zile presiunea scadea de la 1.5Bar la 1Bar.Am verificat instalatia si am obs ca la robinetul de retur al instalatiei in ambele parti ala robinetului pierdea apa.Am chemat firma care mi-a proiectat si realizat instalatia si intrucit toata instalatia avea garantie 1 an nu m-a costat decit inlocuirea acelui robinet de 3 sferturi.
Am rugamintea ca cei ce posteaza pe acest forum sa completeze tabelul de mai sus intrucit cred eu ca este util pentru cititorii acestui thread.Multumesc
geopalade
15th April 2005, 12:54
Si eu am incercat sa fac o comparatie cumva asemanatoare cu cea propusa de Bittek.
Am montat centrala in august 2003, locuiesc in bloc de 4 etaje cu 40 de ap (toate ap au 4 camere si sunt identice). In bloc sunt instalate 14centrale. Din aug. 2003 si pina in prezent am notat indexul contoarelor de gaze (la cei cu centrale) la fiecare "1" ale lunii. Am obs consumuri variind de la simplu la triplu(intre 150 si 450 metri cubi) raportat la aceeasi luna. Unele ap au termopan altele nu, nr mediu de persoane este cam acelasi. Concluzia: nu am putut trage nici o concluzie!
razec
16th April 2005, 09:30
Multumesc de ajutor unGuru.
Compactele astea gen Ariston, Bosch pica pe capete.
lucian123
16th April 2005, 09:44
QUOTE(razec @ Apr 16 2005, 09:30)
Compactele astea gen Ariston, Bosch pica pe capete.
Exact. Putin dai putin face/tine.
Kidu
16th April 2005, 10:23
[OFFTOPIC] Am curatat mini-flameul, va rog luati o mai usor...incercati sa fiti de ajutor celor care cer acest lucru.[/OFFTOPIC]
dyo
16th April 2005, 21:58
Salut.
Nu stiu cum o sa vi se para.Se poate monta un boiler pe gaz,in loc de centrala?
Ar fi mai rentabil !!
Multumesc.
lucian123
17th April 2005, 10:24
QUOTE(dyo @ Apr 16 2005, 21:58)
Salut.
Nu stiu cum o sa vi se para.Se poate monta un boiler pe gaz,in loc de centrala?
Ar fi mai rentabil !!
Multumesc.
Nu. Fiecare cu destinatia sa.
Biolerul e un preparator de ACM. Centrala prepara agent termic si secundar ACM.
Nu ai cum.
unGuru
17th April 2005, 10:55
Nu e neaparat un criteriu ca centrala e combi (ACM plus incalzire) iar boilerul doar ACM, pentru ca sint si centrale doar pe incalzire.. si, pina la urma, ambele incalzesc niste apa, nu?!
Problema e ca instanturile (cred ca la astea te referi, desi le-ai numit "boilere") difera constructiv de o centrala, in sensul ca sint foarte simplificate. Pentru a functiona pe post de "centrala" este nevoie de multe alte componenete/automatizari (pompa, vas de expansiune, senzori pentru tur/retur, termostat (intern, nu ala "de perete"!), logica de comanda/control etc)..
Cu siguranta mai sint si alte aspecte, altfel n-ar fi diferenta de pret atit de mare (s-ar gasi destui "priceputi" care sa anexeze o pompa si un vas de expansiune!).
razec
17th April 2005, 13:09
Am avut 5 ani un instant care mergea si pe incalzire si nu am avut ici o problema.
Ii pusesem pompa,vas de expansiune si 2 supape de sens asa ca atunci cind foloseam acm nu umblam la nici un robinet.
Nu o mai folosesc deoarece m-am mutat si nu stiu ce a facut tipa care a cumparat apartamentul
lucian123
18th April 2005, 07:59
QUOTE(razec @ Apr 17 2005, 13:09)
Am avut 5 ani un instant care mergea si pe incalzire si nu am avut ici o problema.
Ii pusesem pompa,vas de expansiune si 2 supape de sens asa ca atunci cind foloseam acm nu umblam la nici un robinet.
Nu o mai folosesc deoarece m-am mutat si nu stiu ce a facut tipa care a cumparat apartamentul
Aici vorbim de o improvizatie care nu numai ca e ilegala, dar e si foarte periculoasa.
P.S. Si cand foloseai ACM, aceasta venea din calorifere, nu?
geopalade
18th April 2005, 08:03
Foarte probabil ca raspunsul este "da".
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.